Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Каква мощност се изисква човек да измине 100 километра за един час на собствен ход?!

Featured Replies

Може да изчислявате в киловати или в килокалории. 

Това е задача за човеци които са завършели над 12-ти клас! 

Приемат се всички, които дадат и на колко е равна една човешка сила!?

Една конска сила колко е по-голяма или по-малка от човешката? 

Образно: Кое прави човек по-силен от другите твари които са в този свят?

Да видим дали има висшисти в този форум или всички са специалисти по "битови" проблеми.

п.п. Победителя получава мръвка за 6.5! = На ЛС се уточняваме как да получи наградата бут или плешка от агне. :) 

преди 1 минута, dioib написа:

Да видим дали има висшисти в този форум или всички са специалисти по "битови" проблеми.

п.п. Победителя получава мръвка за 6.5! = На ЛС се уточняваме как да получи наградата бут или плешка от агне. :) 

Питай тези

• Автор
току-що, Емил Костов написа:

Питай тези

Те с лопати ли са или крила? :) 

п.п. Уточнение: Нормален човек, т.е. 70-170-60. = Горим не за "ъгрейтнати". :) 

преди 4 минути, dioib написа:

Зависи дали ще кара или ще се вози и дали ще се храни, защото може и да не изразходи нищо, а да натрупа!

• Автор
преди 1 минута, JohnTRIVOLTA написа:

Зависи дали ще кара или ще се вози и дали ще се храни, защото може и да не изразходи нищо, а да натрупа!

Философията е в друг раздел! = Тука ще образоваме!

Една конска сила е равна на 0.735499 кВт.

Една човешка сила е много разтегливо понятие. Много са факторите който зависят определянето на колко е равна една човешка сила. Средно може да се каже , че една човешка сила е равна на 100 нютона. Това се отнася за придържане на тежиест от 10 кг. 

След това нютона трябва да се преобразува в кВт, чрез формолата кВт=Сила(N)/ време (секунди)

Ако не лъжа 100 нютъна са равни на 0,001 кВт.

Така, че коня е 74 пъти по силен от човека.

Така, значи да уточня - аз вчера не помня какво съм правил та няма шанс да помня в 12 клас ко се е учило. А математиката ми е изключително слаба страна - с нея сме на Вие. Но пък мога да търся (но няма да посоча източник, за да има повод да се мрънка). Та базирам съжденията си на това (ако съм разбрал грешно, това друга тема):

Приблизителната мощност и калории, които ще бъдат изразходвани от човек на възраст 70 години, височина 1.70м и тегло 60 кг, в добро физическо състояние (тренирал редовно в последните 10 години), при движение по равен терен, облачно време и без вятър, за да измине 100 километра за един час следва да е изчисли така:

1. Мощността (P) в ватове може да бъде изчислена по формулата:

P=F*v

където F е силата в нютони, а v е скоростта в метри в секунда. Силата може да бъде изчислена като произведението на масата (m), гравитационната константа (g) и коефициента на трение (μ), т.е. F = μmg. Приемаме, че μ е около 0.03 за ходене по равен терен, g е 9.81 m/s², а масата е 60 кг. Скоростта е 100 км/ч, което е равно на 27.78 м/с.

1. Калориите могат да бъдат изчислени по формулата:

C=P*t/4184

където P е мощността в ватове, t е времето в секунди, а 4184 е конверсионният фактор от джаули към калории. Времето е един час, което е равно на 3600 секунди.

Та базирайки се на тези формулите по-горе (които не са геренерирани от мен още веднъж да кажа), стигнах до извода че говорим за мощност приблизително 1.94kW или 1669 калории.

• Автор
преди 15 минути, hjhj написа:

Една човешка сила е много разтегливо понятие.

Не е разтегливо понятие, а никой не я е изчислил. ;)  Поне на мен не ми е известно.

Което знам: На човек (нормален) му трябват 0,5 литра кисело мляко + 1 филия хляб на ден = приблизително 1450 килокалории за ден. 

преди 11 минути, Петър Ангелов написа:

аз вчера не помня какво съм правил

Бяло петно ли? :) Пиян ли си бил? :) Или къ си бил с "козата" забравяш ума си? :)  

п.п. Умни сте! = В кой раздел сте вижте поне! = Ще образоваме младите!!! = Точни научни знания трябват, а не, не помним!!! :) 

преди 33 минути, dioib написа:

Философията е в друг раздел! = Тука ще образоваме!

Като намериш някой, който може да бяга със сто километра в час и то поне един час може да започнеш с образованието :ski4:

Бяло петно ли? [emoji4] Пиян ли си бил? [emoji4] Или къ си бил с "козата" забравяш ума си? [emoji4]  
п.п. Умни сте! = В кой раздел сте вижте поне! = Ще образоваме младите!!! = Точни научни знания трябват, а не, не помним!!! [emoji4] 
Бяло е поне последните 15 години. Не пия, иначе може това да е причината. Козите обаче пропиха уиски напоследък. Та почнах да ги избягвам

Sent from my 2210132G using Tapatalk

Ако се движиш с 3 км/ч, ще ти трябват 33,333333 часа за да изминеш 100км. Горе доле при нормално ходене, човек гори 200 калории за час.

т.е за 33,333 часа ще изггориш 6666,6 калорий. Да кажем направо 7000 калорий. Но няма да да ходиш 33 часа без почивка, храна и т.н. Накрая може да излезе, че си и качил :)

преди 1 час, hjhj написа:

Ако се движиш с 3 км/ч, ще ти трябват 33,333333 часа за да изминеш 100км. Горе доле при нормално ходене, човек гори 200 калории за час.

т.е за 33,333 часа ще изггориш 6666,6 калорий. Да кажем направо 7000 калорий. Но няма да да ходиш 33 часа без почивка, храна и т.н. Накрая може да излезе, че си и качил :)

Средната скорост на ходене е около 5 км/ч. С 3 км/ч трябва да си или куц или на годините на dioib . Ама вярно, че той е пуснал темата:lol6:

• Автор
преди 3 часа, JohnTRIVOLTA написа:

Като намериш някой, който може да бяга със сто километра в час и то поне един час може да започнеш с образованието :ski4:

Раздела е обучение, т.е. търси се мощност! = Това е задача!!!

Джони, тук не е зона за философстване!

Или знаеш и казваш или .... показваш незнание на псе! :) 

п.п. Това не е като 1/7. :) НО е подобно и не зависи! От нищо !!! :) 

преди 1 час, lupis написа:

Средната скорост на ходене е около 5 км/ч.

На кой човек? = Щото на младите е 7 .. :)  на дъртите ... 3 или по-малко ... :) 

п.п. Поне за разлика от Джони започна да мислиш. Това означава ли че животните са по-умни от човек? 

Horsepower (utexas.edu)

Цитат

One manpower = a unit of power based on the rate at which a man can work; approximately 75 watts, or about one tenth of a horsepower. In other words, it takes ten strong men to do the work of one horse.

преди 12 минути, dioib написа:

Раздела е обучение, т.е. търси се мощност! = Това е задача!!!

Джони, тук не е зона за философстване!

Или знаеш и казваш или .... показваш незнание на псе! :) 

п.п. Това не е като 1/7. :) НО е подобно и не зависи! От нищо !!! :) 

На кой човек? = Щото на младите е 7 .. :)  на дъртите ... 3 или по-малко ... :) 

п.п. Поне за разлика от Джони започна да мислиш. Това означава ли че животните са по-умни от човек? 

Аз не съм виновен, че не можеш правилно да формулираш и зададеш въпрос/и на които искаш да се даде отговор?! Спри да слушаш Васко Найденов - той е летял със сто километра в час с автомобил :ski4:

преди 1 минута, ined написа:

Питай Васко Кеца

Нали :)

• Автор
преди 14 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Аз не съм виновен

Да съм твърдял, че си отговорен?! :) Що са правиш на жертва бе Джони! Нали си силен??? :) = Де видя, че искам от теб вина?

Вино и ракия си имам, и жена, а ти какво предлагаш освен философия? :) = На теб ти липсва мисъл, след като не си видял въпроса (задачата) ми! 

п.п. След като темата ми не ти е интересна, то защо се правиш на интересен?!

преди 17 минути, Raze написа:

Все пак сме в България, моля = преведе го на български или и Вие явно не сте от българите да разбират нещата. 

преди 4 минути, dioib написа:

Да съм твърдял, че си отговорен?! :) Що са правиш на жертва бе Джони! Нали си силен??? :) = Де видя, че искам от теб вина?

Вино и ракия си имам, и жена, а ти какво предлагаш освен философия? :) = На теб ти липсва мисъл, след като не си видял въпроса (задачата) ми! 

Не видял пък съм го прочел - нонсенс, както и да погледнеш :wub: Да разбирам, че подтекста е колко ракия и вино ще изпие твоята за да дръпне със 100 км/ч?

Мисля, че по-скоро ще се ковне, като пирон :newspaper:

• Автор
преди 6 минути, JohnTRIVOLTA написа:

нонсенс,

Не, не може да кажеш! :) = Факта си е факт, след като каза "зависи". :) = Т.Е . ти си професионалист "нонсенс" = профан!!! :) = "Въздух под налягане"! = Не си професионалист по знания , а си инфантилен ! :) 

преди 53 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Не видял пък съм го прочел - нонсенс, както и да погледнеш :wub: Да разбирам, че подтекста е колко ракия и вино ще изпие твоята за да дръпне със 100 км/ч?

Мисля, че по-скоро ще се ковне, като пирон :newspaper:

Само с ракия и вино нема да стане, ще трябва да и сипе и монометилхидразин 🚀

преди 1 час, dioib написа:

Не, не може да кажеш! :) = Факта си е факт, след като каза "зависи". :) = Т.Е . ти си професионалист "нонсенс" = профан!!! :) = "Въздух под налягане"! = Не си професионалист по знания , а си инфантилен ! :) 

Забравих за момент, че и ти си редом с "инженера" в клуб 27% :ski4:

Значи след третата ракия, киловатите нарастват  в аритметична прогресия. А на едно шише, вече изпреварваш самолет. Не ти требе физика, всичко е практика.

преди 1 час, *S197* написа:

Значи след третата ракия, киловатите нарастват  в аритметична прогресия. А на едно шише, вече изпреварваш самолет. Не ти требе физика, всичко е практика.

Т`ва си е направо геометрична прогресия:D

Мога да ти кажа колко "харчи" човек:

Средно статистически, човек ходи по 1500 км. на година.

Също така в статистиката за изпит алкохол в България се твърди, че човек изпива средно по 90 литра алкохол на година.

Или ако трябва да бъдем обективни, човек харчи по около 6 литра на 100 км.

Сега само трябва да измислиш как да превърнеш тези 6/100 в конски сили :)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.