Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

САЩ заплашва да бомбардира Пакистан

Featured Replies

picture.jpg

Пакистанският президент Первез Мушараф заяви, че САЩ са заплашили да бомбардират Пакистан след атентатите от 11 септември 2001 г. ако страната не съдейства в борбата срещу тероризма и във водената кампания срещу Афганистан, съобщи испанският вестник "Ел Мундо".

"Шефът на Пакистанските тайни служби ми каза, че страната е била предупредена да се подготви да бъде бомбардирана, да се подготви да се върне в Каменната ера", обясни президентът като добави, че сътрудничеството със САЩ е било в името на нацията и нейната безопасност.

През месец март т. г. американският президент Буш и Первез Мушараф се срещнаха в пакистанската столица Исламабад, за да обсъдят противодействието на терористичните действия и отношенията между Пакистан и Индия, както и други международни въпроси, припомня "Ел Мундо". Тогава Буш похвали пълната готовност на пакистанския си колега да участва дейно в поведената от страната му борба срещу световния тероризъм и отбеляза, че има още много неща, които не са направени, за да бъде постигната целта. "Президентът Мушараф демонстрира една ценна за нас готовност след 11 септември, когато Пакистан реши да се опълчи на тероризма", заяви американският държавен глава пред пресата. Изглежда обаче, отбелязва испанският вестник, че тази готовност не е била съвсем доброволна.

Източник Монитор

Снимка Лента.ру

Дам,защо ли не се учудвам,и на мен тогава ми замириса че има нещо гнило в цялата история,Пакистан да поддържа САЩ,направо като приказката за магаре и космос :whist:biggrin.gif;)

Пример за международно сътрудничество,а как ли беше сформирана коалицията за Ирак се чудя,как извднъж толкова бивши СОЦ страни се юрнаха да бъдат толкова крайни подръжници на САЩ за войната в Ирак :wors: Че и ние барабар Петко с мъжете на война се юрнахме и нищо не получихме реално.

Дам,защо ли не се учудвам,и на мен тогава ми замириса че има нещо гнило в цялата история,Пакистан да поддържа САЩ,направо като приказката за магаре и космос :yanim:biggrin.gif:yanim:

Пакистан е бил винаги съюзник на Щатите, макар и с някои особености. Главната причина за това е недобрите отношения (доскоро) между Индия и Америка.

Пример за международно сътрудничество,а как ли беше сформирана коалицията за Ирак се чудя,как извднъж толкова бивши СОЦ страни се юрнаха да бъдат толкова крайни подръжници на САЩ за войната в Ирак :yanim: Че и ние барабар Петко с мъжете на война се юрнахме и нищо не получихме реално.

Който не слуша Големия брат отива в опозиция - Костов например, а който слушка...

Незнам,но за Пакистан не съм толкова убеден да са им големи приятелчета на САЩ :yanim: Независимо че съм съгласен с това че имат интереси да са в добри отношения само зарди противопоставянето на Индия и САЩ :yanim:

Но напоследък Индия и САЩ са също приятелчета,така че ..... !

Редактирано от Morfey_A (преглед на промените)

Morfey_A, нали знаеш, в политиката няма вечни врагове/приятели, а само вечни интереси.

А американците вече отричат твърденията на пакистанския президент.

Е, то тоя свят се крепи на страха и заплахите. Инче щеше да е анархия нали? Я си представете, че никой не се страхуваше от никой, тогава просто земята нямаше да просъществува и час. Хубавото е, че мюсюлманите са страхливи, защото ако не бяха, досега нямаше да има нито християни, нито мюсюлмани :speak:

Е, то тоя свят се крепи на страха и заплахите. Инче щеше да е анархия нали? Я си представете, че никой не се страхуваше от никой, тогава просто земята нямаше да просъществува и час. Хубавото е, че мюсюлманите са страхливи, защото ако не бяха, досега нямаше да има нито християни, нито мюсюлмани ;)

Този свят отива по дяволите точно заради такива заплахи.А кой е по-страхлив може да се прецени само при равни условия ;) Тогава ще се види кой по по най :P А при сегашните условия пак се вижда кой е по-страхлив.Дали хора готови да се бият на всяка цена срещу многократно по-силен противник,или хора които ги е страх без да направят всичко на пух и прах отдалече с ракети и бомби да влязат в бой ;)

Този свят отива по дяволите точно заради такива заплахи.А кой е по-страхлив може да се прецени само при равни условия :) Тогава ще се види кой по по най :wors: А при сегашните условия пак се вижда кой е по-страхлив.Дали хора готови да се бият на всяка цена срещу многократно по-силен противник,или хора които ги е страх без да направят всичко на пух и прах отдалече с ракети и бомби да влязат в бой :clap:

Защо си мислиш, че аз съм по страхлив от вас? Просто не ми се е налагало да се бия. Аз ще се бия за БЪЛГАРИЯ, а не за някакви измислени каузи отпреди хиляда и 'кусур' години. Е това се казва задръстеняшко мислене. Пфу!

Защо си мислиш, че аз съм по страхлив от вас? Просто не ми се е налагало да се бия. Аз ще се бия за БЪЛГАРИЯ, а не за някакви измислени каузи отпреди хиляда и 'кусур' години. Е това се казва задръстеняшко мислене. Пфу!

Аз незнам дали си по-страхлив от мене,просто защото не сме се засичали да видим в едни и същи опасности и условия кой как ще се прояви.За себе си знам,че не съм по-страхлив от тебе както ти изтъкна обобщено в предишния си пост.За България ще се бия и аз,не се съмнявай.

А за закостенели неща отпреди там колкото смяташ години,просто ще нагазим във философия ми се струва ,и история. И дали е задръстеняшко пак можем да поспорим.

За тебе е това,за някои е твоето :)Хората са различни и не се знае кои са по-прави и кои по-неправи :wors:

Със здраве !

Аз незнам дали си по-страхлив от мене,просто защото не сме се засичали да видим в едни и същи опасности и условия кой как ще се прояви.За себе си знам,че не съм по-страхлив от тебе както ти изтъкна обобщено в предишния си пост.За България ще се бия и аз,не се съмнявай.

А за закостенели неща отпреди там колкото смяташ години,просто ще нагазим във философия ми се струва ,и история. И дали е задръстеняшко пак можем да поспорим.

За тебе е това,за някои е твоето :clap:Хората са различни и не се знае кои са по-прави и кои по-неправи :wors:

Със здраве !

Съгласен съм с теб :angry22:. Сигурен съм, че ако се засечем, може да пием по бира :)

Дадено,за бирата винаги,с мезенце задължително обаче :wors:

:)

Ето още един светъл пример за това как бирата сприятелява хората и заглажда различията! :)

С извинение, но т*пи американци.. Мислят се за най-великите, за богове над останалите нации, мешят се навсякъде. И най-накрая се чудят защо ги нападат терористи и пр. Защо не се закачат с Русия или Китай ? Защото макари гл*пави, знаят, че не са най-велики, и дори терористите им го показват..

Хайде със здраве :) И да живее България.

• Автор

Пакистан и до ден днешен укрива в северната си част разни сепаратисти.Поне талибаните все натам бягат като ги подгонят.

Аз подкрепям политиката на Америка, да наблюдава отблизо и да контролира страните, изповядващи исляма, разбирате ме, какво имам предвид, нали?! Може ли да си представяте, ако мюсюлманска страна притежаваше атомна бомба, дали щяхме да просъществуваме досега? Нямам нищо против мирните граждани от мюсюлманския свят, те са простодушни хора с добри сърца и благи души, виновни са онези, които ги управляват и подтикват да убиват християните! Аз съм за едно мирно съжителство между християни и мюсюлмани, но, когато става въпрос за крайния ислямски фундаментализъм, при който всеки, изповядващ християнството, е "грешник" и е най-добре, да се изтреби, съм категорично против! В такъв случай подкрепям Америка! Доста хора мразят американците, но какво щеше да стане със света, ако Америка не бе световният "жандарм", след като ислямските фундаменталисти и за най-малкото нещо обявяват джихад?! ;)

С извинение, но т*пи американци.. Мислят се за най-великите, за богове над останалите нации, мешят се навсякъде. И най-накрая се чудят защо ги нападат терористи и пр. Защо не се закачат с Русия или Китай ? Защото макари гл*пави, знаят, че не са най-велики, и дори терористите им го показват..

Хайде със здраве ;) И да живее България.

Русия дъвче дъвката на тероризма на по-високи обороти от САЩ. Съвсем по руски даже си имат и термин със съкращение за терористините атаки - викат им ТерАкт. Колко групови отвличания имаше, някой помни ли? Болницата в Будьоновск, Театъра в Москва и Училището в Беслан. И това са само терактовете получили гласност. Ами трите взривени блока в Москва? Съществува цяла борса за заложници и още много други интересни факти... Има с какво да се похвалят и Руснаците...

Аз подкрепям политиката на Америка, да наблюдава отблизо и да контролира страните, изповядващи исляма, разбирате ме, какво имам предвид, нали?! Може ли да си представяте, ако мюсюлманска страна притежаваше атомна бомба, дали щяхме да просъществуваме досега? Нямам нищо против мирните граждани от мюсюлманския свят, те са простодушни хора с добри сърца и благи души, виновни са онези, които ги управляват и подтикват да убиват християните! Аз съм за едно мирно съжителство между християни и мюсюлмани, но, когато става въпрос за крайния ислямски фундаментализъм, при който всеки, изповядващ християнството, е "грешник" и е най-добре, да се изтреби, съм категорично против! В такъв случай подкрепям Америка! Доста хора мразят американците, но какво щеше да стане със света, ако Америка не бе световният "жандарм", след като ислямските фундаменталисти и за най-малкото нещо обявяват джихад?! ;)

Хъх, а дошло ли ти е на ума, че ако няма кой да налива масло в огъня, той ще угасне?

Русия дъвче дъвката на тероризма на по-високи обороти от САЩ. Съвсем по руски даже си имат и термин със съкращение за терористините атаки - викат им ТерАкт. Колко групови отвличания имаше, някой помни ли? Болницата в Будьоновск, Театъра в Москва и Училището в Беслан. И това са само терактовете получили гласност. Ами трите взривени блока в Москва? Съществува цяла борса за заложници и още много други интересни факти... Има с какво да се похвалят и Руснаците...

Хъх, а дошло ли ти е на ума, че ако няма кой да налива масло в огъня, той ще угасне?

Хах, "не се гаси туй, що не гасне" !!! :):P

Докато има кой да слага съчки в огъня - да!

Не, просто, според мен, и кротичко да си седим, християните винаги ще бъдем като "трън в плътта" на мюсюлманите, говоря само за ислямските фундаменталисти, неизбежно е... :)sad.gif

Не, просто, според мен, и кротичко да си седим, християните винаги ще бъдем като "трън в плътта" на мюсюлманите, говоря само за ислямските фундаменталисти, неизбежно е... :)sad.gif

Тц, не MELL, не съм съгласен. Там е работата, че ти може и кротичко да си седиш, ама други не. Никоя от арабските страни не е тръгнала да воюва, защото за да воюват трябва да догонят малко в технологично и социално отношение - за да имат шанс. Но пък си осъзнават цената, защото притежават стратегически ресурс и си го пазят. Е от там идват проблемите, защото някой не иска да плаща за да се сдобие с въпросния ресурс, а предпочита да си вземе на готово. А въпросните фундаменталисти (може би тук искаш да кажеш радикалисти, защото фундаментализма не е лошо нещо), виреят само там където са им създадени условия за това. Помисли малко в такъв аспект.

Не, просто, според мен, и кротичко да си седим, християните винаги ще бъдем като "трън в плътта" на мюсюлманите, говоря само за ислямските фундаменталисти, неизбежно е... :rolleyes:sad.gif

Мел, ако гледаме цялата история човешка ,което ти изглежда считаш за неважно или маловажно,ще разбереш от къде и как тръгват така наречените проблеми м/у мюсюлмани и християни.За съчките дактерминал е прав,ако някога се спре това,ще спрат и такива изстъпления които ти наричаш фанатизирани мюсюлмани засягащи и искащи да унищожат мирните християни.

Даваш много крайни оценки за човек който не дава никакви доводи,а само собствени преценки.Нямам нищо против собствените преценки,но когато те нямат база,са просто грешни в доста от случаите ;) Гледаш формата както биха казали философите,но не виждаш същноста,което е по-важното. :whist:

Дактерминал,за пореден път хубави постове !

Може ли да си представяте, ако мюсюлманска страна притежаваше атомна бомба, дали щяхме да просъществуваме досега?

Има такава страна, нарича се Исля́мска Репу́блика Пакиста́н, а столицата и се нарича Ислямабад. И все още сме живи :blink: .

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.