Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Имам ли поне някакъв теоретичен шанс да си го върна?

Featured Replies

Става дума за Фейсбук профила ми, който някакъв виетнамец ми открадна преди месец и нещо.

Смени паролата, имейл адреса. Профилът беше докладван като хакнат от мен и други хора.

Фейсбук ми изпрати линк за възстановяване. Обаче линкът не върши работа. Вместо да ме прати към страница с въпроси, както уж би трябвало да бъде, линкът за възстановяване ме препраща към началната страница на Фейсбук.

На какво се дължи това? Сменен е имейл адресът. Сайтът обаче ми праща линка на моя си адрес. Защо не става този линк ?

И имам ли някакъв шанс, бил той и много малък и теоретичен да си върна профила някой ден? Ако има с какво е свързан?

С лична карта няма как да докажа. Прави ми впечатление, че сякаш профилът ми постоянно стои включен в някакво устройство.

Понеже като го потърся и намеря, виждам три възможности пред мен. Едната да въведа парола (разбирай паролата, сложена от хакера).

Втората възможност е да поискам код за нова парола на имейл адреса (разбирай този, който е сложен от хакера).

Третата възможност е да поискам Фейсбук да ми изпрати съобщение на друго устройство, в което съм вписан. Аз самият реално никъде не съм вписан.

Това че профилът ми е вписан някъде другаде ли е основният проблем? Забелязвам как като използвам тази опция за пращане на код на друго устройство

и на профилната ми снимка нараства числото показващо броя на получените, но непрочетени съобщения. Дали има някакъв шанс по някакъв начин

да се прекъсне сесията? По принцип като тръгнеш да си възстановяваш профил би трябвало да виждаш опция "нямам достъп до нито един от тези" (номер, имейл адрес),

но при мен това липсва като възможност, която да посоча?

Да, но теоретическо! Останалото е хъс! 

Успех!

п.п. Без твоя вина няма как да ти хакнат профила! 

• Автор
преди 16 минути, dioib написа:

Успех!

В какво се изразява този шанс? Някой администратор да обърне внимание на случая ми ли?

Имаш ли идея защо линкът, който ми пратиха не работи?

И съответно, дали ако някога по някаква причина бъде прекъсната сесията на хакера, аз бих могъл да си вляза

без намесата на администратор? Една жена се свърза с мен, уж била част от някаква Фейсбук група за поддръжка.

Няколко дни ме мота. Налагаше се едни и същи неща да повтарям. Изчезна един път (деактивира си профила),

после пак се появи, пак писахме и пак си деактивира акаунта (преди няколко седмици се случи). И от тогава не ме

е търсила. Представя се като хакерка. Не ми поиска пари, нито ме кара да кликам някъде.

Каза "дано да не са сменили имейл адреса ти с друг имейл адрес". Припомних и че точно това са направили. Заяви че въпреки това ще успеят да ми помогнат, но вече няколко

седмици няма ни вест, ни кост от нея. Странна работа. Както казах не ми поиска пари за разлика от други помагачи.                                                                                                                                                                       

И съвсем ясно и казах, че имейл адресът се ползваше само и единствено за акаунта ми във Фейсбук (за да не си прави сметка,

че има смисъл да ми го краде, ако е с лоши намерения).

Пък да си е правила труда просто да ме бъзика няколко дни... Вярно че всякакви хора ги има...

Знам имейл адресът на хакера? Това има ли някакво значение, ако говорим за шанс да си възстановя достъпа?

Знаете ли някой кадърен и честен човек, който срещу заплащане прави такива услуги?

преди 11 минути, dioib написа:

Успех!

Ай, спри да пишеш колко' да си писал. Дразнещо е нищоказването ти!

Честно казано, не разбирам какъв ти е проблема. Създаваш си нов профил и ако ти прави проблем, пращаш информация, че си ти. Ако имейлът ти е същия, не би трябвало да има проблем, просто може би трябва да промениш нещо малко. Ако си си сменил имейлът, тогава влизаш с новия имейл. Даже не мисля, че във фейсбук дублирането на профили не е изключено. Взимаш си паролите, които са ги пратили и действаш. При неуспешни опити, просто си правиш напълно нов профил и ако ти правят проблем почваш да ги банваш. Да, в краен случай, ако има голям проблем, но ти държиш да си във фейсбук, се обаждаш на хората от поддръжка. Ако те не ти оправят проблема - с тебе е свършено. :)  Мисля, че имаше и някаква опция да разчиташ на приятел да ти върне фейсбука. Като нанесеш новия код, по-късно може да го смениш. Не, никакъв проблем няма. Просто трябва да си упорит. 

• Автор
преди 19 минути, SummerHaze написа:

Честно казано, не разбирам какъв ти е проблема. Създаваш си нов профил и ако ти прави проблем, пращаш информация, че си ти. Ако имейлът ти е същия, не би трябвало да има проблем, просто може би трябва да промениш нещо малко. Ако си си сменил имейлът, тогава влизаш с новия имейл. Даже не мисля, че във фейсбук дублирането на профили не е изключено. Взимаш си паролите, които са ги пратили и действаш. При неуспешни опити, просто си правиш напълно нов профил и ако ти правят проблем почваш да ги банваш. Да, в краен случай, ако има голям проблем, но ти държиш да си във фейсбук, се обаждаш на хората от поддръжка. Ако те не ти оправят проблема - с тебе е свършено. :)  Мисля, че имаше и някаква опция да разчиташ на приятел да ти върне фейсбука. Като нанесеш новия код, по-късно може да го смениш. Не, никакъв проблем няма. Просто трябва да си упорит. 

Направих си нов профил преди месец. Проблемът е, че в стария профил съм вложил много време и усилия през годините, казано най-общо. Доста от нещата  в него не са публично видими, а искам да имам достъп до тях.

В какъв смисъл да съм си си сменил имейла? Какво разбираш под това да ми правят проблем и да ги банвам? Кой да банвам? Писах на най-различни страници и пощи на Фейсбук, засега без резултат (освен ако не предположим, че действително жената, която споменах по-горе работи за Фейсбук и наистина може да ми помогне). Предполагам имаш предвид буквално да се обадя?

Приятел не може да получи код за моя профил конкретно.

Другото за което се сещам, е че ти си го докладвал за хакнат, което е много странно, все едно не е твой. Аз не съм имала проблеми с такова хакване. Ще трябва да намериш виетнамеца и да си върнеш профила. Но ако си казал на поддръжката и дори ако си видял виетнамеца, не би трябвало да има проблем да ти върнат профила. Мисля, че и от теоретична и от гледна точка на практиката не би трябвало да има проблем. Данните са при тях. Да не забравяме, че фейсбук се развива и може да е било в следствие на някакъв техен update. Общо взето трябва много да се чете по този въпрос

• Автор

Докладвах си го, за да е по-голям шансът да ми бъде обърнато внимание. За да не разчитам само на останалите. Бях чул, че колкото повече се докладва, толкова по-голям е шансът с теб да се свърже служител на Фейсбук и да ти го върне.

Видях от къде (от кои градове) е влизано в акаунта ми и кой имейл адрес е сложен на мястото на моя (ако това визираш под намиране на виетнамеца).

Пращах им скрийншотове от които е видно, че до определена дата аз съм влизал в този профил и че от друго местоположение са извършени еди какви си действия с него.

Имаш предвид заради ъпдейта някой случайно да е достъпил акаунта ми ли, без да желае? Няма начин. Получих съобщения с които съм уведомяван, че са направени еди какви си стъпки в еди кои си часове в моя профил от еди кое си местоположение.

Какво точно имаше предвид в предния коментар? Да използвам стария ми имейл адрес дето беше свързан с хакнатия профил, за да създам нов профил?

Дано само да не съм ги подразнил и това да е причина да ме игнорират. :D

Защото не помня колко пъти им писах и на страници във Фейсбук, и на Фейсбук пощи към тези страници, и на разни имейл адреси.

Пращах им обяснения. Скрийншотове. Имаше период, когато посредством автоматично изпратени линкове успявах да се вмъквам в заключения ми акаунт и от там им пращах доклади,

че е хакнат и заключен. Пращах преправени версии на личната ми карта.

Ама това е странно, как от заключения ти вече акаунт ще пращаш доклади?! Препоръчвам ти ако много неща си им пратил, да оставиш нещата да се успокоят известно време и после с ясна аргументация да им пратиш проблема си. Няма начин да не ти обърнат внимание особено ако си се обаждал по телефон. Те тея неща мисля, че могат да се пазят около 6 месеца. Аз например имах един проблем и ми изпратиха съобщение, че ще го разрешат след 14 дена и долу горе така стана, но това не беше фейсбук. Просто изискват време някои неща. Да не са те заключили, заради непозволено съдържание?

• Автор

През заключен профил също може да се пращат доклади. Активни са съответните бутони. Влизах посредством линкове, изпратени от Фейсбук.

Достатъчно ясно и нееднократно им обясних, и им показах. Може и след време да го направя отново.

Профилът ми беше хакнат. Получих известия на електронната ми поща, че в него се случва еди какво си. И посочих, че не съм аз вършещият ги.

Значи ТЕ ЗНАЯТ! :) 

Всъщност искаш да се отървеш от стария си профил? Аз отдавна не се занимавам с фейсбук. Там много ядосани неща пускат. На тебе сериозно ли ти е интересно?

• Автор
преди 16 часа, SummerHaze написа:

Създаваш си нов профил и ако ти прави проблем, пращаш информация, че си ти. Ако имейлът ти е същия, не би трябвало да има проблем, просто може би трябва да промениш нещо малко. Ако си си сменил имейлът, тогава влизаш с новия имейл. Даже не мисля, че във фейсбук дублирането на профили не е изключено. Взимаш си паролите, които са ги пратили и действаш

И така мога да си върна стария профил? Пробвано ли е?

• Автор

Става дума за съдържание по различни теми, което съм трупал с години (история, политика, филми, донякъде психология и езотерика и т.н.). Профилът имаше донякъде характер на личен архив, място за колекции на различен вид информация. Години наред съм писал, преписвал, преразказвал, показвал (под формата на снимки на страници от книги и вестници или скрийншотове). Набирал съм като текстове изказвания, които съм слушал многократно и които по този начин съм желаел да популяризирам. Качвал съм откъси от филми и предавания със съответните пояснения към тях. Правил съм миксове от текстове от различни книги/статии и видеа включващи в себе си други видеа. Много неща ги нямам на други места. Освен това съм привързан към акаунта ми, беше ми приятно да си припомням неща, които съм публикувал преди години. Съответно някои от тях да споделям отново. Дори и да става дума за щуротии, които ми се струват забавни. Огромна част от архива към момента не е публично видима. Касае се за лично виртуално богатство. Вид споменник.

И моля, ако някой няма желание да помага, да не коментира!

П.П.: Не ми работи бутонът "Bold" в полето за коментар.

• 3 седмици по-късно...
  • Автор

Хакерът е свързал имейл адреса ми, който премахна преди време, отново към откраднатия ми профил. Каква е логиката в това?

Видях и че е добавил двуфакторна защита.

• Автор

Мисълта ми беше, че някой по-компетентен може да знае. Може да е чел с каква цел се прави.

Аз си имам обяснение за себе си, но исках да видя дали някой има информация това да е практика.

• Автор
на 14.05.2024 г. в 22:47, SummerHaze написа:

Хакерът пак премахна имейл адресът ми от откраднатия ми акаунт. Опитах да си направя нов профил с въпросния имейл адрес и...Фейсбук изпраща код за регистрация на имейл адреса на хакера!

Моя имейл не е свързан с профила, вече е свободен, обаче при опит за регистрация кодът не отива на него!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.