Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Отказ при инсталация на windows 11 и други проблеми

Featured Replies

Здравейте, обръщам се към вас защото само в калдата някой може да ти даде съвет или да ти помогне. Моят проблем е следния. Разполагам със стационарен компютър на почти година. Процеро AMD Ryzen 5 5600G with Radeon Graphics            3.90 GHz, дъното е Asrock A520M-HDV рам 16, SSD поставено на дънната платка.  Събрах 2 еднакви компютъра. Един за мен, един за колега. При мен още от самото начало отказа да инсталира win 11 и трябваше да мина през десетката за да надградя, но сега имам проблеми с последните ъпдейти и надграждания. Просто отказва и дава само грешки. А на моменти дори замръзва. По тона което разбрах е че замръзването идва от несъвместими драйвъри. Но другия компютър още от самото начало стартира с инсталация на 11-ката и голегата няма нито едно оплакване. Четох, рових се насам на там какво е нужно да е включено в биоса за да тръгне единадетската, уж всичко си пише пък неще. Пак казва че е несъвместим с 11. Моля дяйте някакви съвети как да подходя. Не съм компютърен специалист но що годе се поизучих малко от малко да ги разбирам тези неща. Но ето два еднакви компютъра, инсталрирани по едно и също време, единият стана от раз, другият при мен само главоболия.

Ще ви бъда благодарен за съветите.

преди 7 минути, Хари Симов написа:

Здравейте, обръщам се към вас защото само в калдата някой може да ти даде съвет или да ти помогне. Моят проблем е следния. Разполагам със стационарен компютър на почти година. Процеро AMD Ryzen 5 5600G with Radeon Graphics            3.90 GHz, дъното е Asrock A520M-HDV рам 16, SSD поставено на дънната платка.  Събрах 2 еднакви компютъра. Един за мен, един за колега. При мен още от самото начало отказа да инсталира win 11 и трябваше да мина през десетката за да надградя, но сега имам проблеми с последните ъпдейти и надграждания. Просто отказва и дава само грешки. А на моменти дори замръзва. По тона което разбрах е че замръзването изва от несъвместими драйвъри. Но другия компютър още от самото начало снартира с инсталация на 11-ката и голегата няма нито едно оплакване. Четох, рових се насам на там какво е нужно да е вклйчено в биоса за да тръгне единайската, уж всичко си пише пък неще. Пак казва че е несъвместим с 11. Моля дяйте някакви съвети как да подходя. Не съм компютърен специалист но що годе се поизучих малко от малко да ги разбирам тези неща. Но ето два еднакви компютъра, инсталрирани по едно и също време, единият стана от раз, другият при мен само главоболия.

Ще ви бъда благодарен за съветите.

преди 1 час, Хари Симов написа:

другият при мен само главоболия.

Трябва да покажеш как виждаш тези " главоболия"- какво ти се изписва на екрана, там със сигурност пише за какво става дума. И компютрите са еднакви само принципно, добре е да пуснеш проверка на файловата система , макар, че за да не ще още със зареждането, намирисва на хардуерен проблем. Отваряш командния промпт като администратор и пускаш командата    sfc /scannow  . После я покажи.

BIOS>Advanced>CPU Configuration>AMD TPM Switch>AMD CPU TPM>F10>Save & Exit

Ако направиш бутващата флашка с Rufus и сложиш отметки на опциите за заобикаляне на неподдържан хардуер, следва да нямаш проблем с инсталацията въпреки настройките в биос. Тегли Rufus и последна версия Windows 11 от сайта на М$.

• Автор
на 8.06.2024 г. в 13:00, Panzer 4 написа:

Трябва да покажеш как виждаш тези " главоболия"- какво ти се изписва на екрана, там със сигурност пише за какво става дума. И компютрите са еднакви само принципно, добре е да пуснеш проверка на файловата система , макар, че за да не ще още със зареждането, намирисва на хардуерен проблем. Отваряш командния промпт като администратор и пускаш командата    sfc /scannow  . После я покажи.

Windows Resource Protection found corrupt files and successfully repaired them.
For online repairs, details are included in the CBS log file located at
windir\Logs\CBS\CBS.log. For example C:\Windows\Logs\CBS\CBS.log. For offline
repairs, details are included in the log file provided by the /OFFLOGFILE flag.

• Автор
на 10.06.2024 г. в 13:23, Panzer 4 написа:

Сега с ченгел ли трябва да те караме да покажеш "грешките"-по-активно!

Прав си а днес а утре. С командата която ми каза това показа - Windows Resource Protection found corrupt files and successfully repaired them.
For online repairs, details are included in the CBS log file located at
windir\Logs\CBS\CBS.log. For example C:\Windows\Logs\CBS\CBS.log. For offline
repairs, details are included in the log file provided by the /OFFLOGFILE flag.

Но това което направих към настоящия момент е да махна всичко ненужно включено към дъното и както бе писал Joss Bomon записах на флашка с Руфус операционна система и качих без проблем windows 11. Този път обаче не инсталирах диска с драйвърите на дъното. Останах с майкрософтските. За проба. Засега още нищо не мога да кажа. Поне засега тегли и инсталира ъпдейтите. Въпреки че още на първия опит замръзна. Където и да цъкаш с мишката - нищо. Но син екран не излезе. 

Благодаря ви за съветите, ще следя засега. Преди преинсталацията всички ъпдейти от последните 6 месеца бяха с грешка при инсталацията. Сега това поне го няма. Моето обяснение като лаик в тази сфера е че драйвърите на майкрософт и на производителя са се омешали при първата инсталация. Отделно че тогава ми отказа да инсталирам от диск Win 11 та трябваше да мина през 10. 

• Автор

Да явно има някакъв проблем. Отново се появи синия екран. Не успявам да разбера къде може да е проблема. Най вероятно е хардуерен. Ако някой може да даде съвет с какво да сканирам компютъра за хардуерни проблеми.

IMG_20240618_184816.jpg

• Автор
преди 1 час, цър-вул написа:

Кога се появява този BSOD?

Замръзва екрана по някое време. Без значение какво работи. Не е много често, но го прави. Когато се рестартира влиза в Биоса. 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.