Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Домейн на кирилица и хостинг в Щатите?

Featured Replies

Привет! 

До колко лоша е идеята домейна ми да е на кирилица? Ще правя малък онлайн магазин (в момента регистрирам фирма и се занимавам с прекрасната бюрокращина в този контекст). Харесала съм си хостинг при едни американци - https://www.asurahosting.com/ Имам познати, които хостват там и скоростите са прекрасни, поддръжката е адекватна и бърза. В плана за 4.99$ имат безплатен домейн, но познатите ми не са ползвали тази услуга и не знам може ли да е този, който съм си избрала на кирилица?

Ако ще правиш онлайн магазин използвай хостинг и домейн, където поддръжката е на ниво и ще ти свърши работа, ако има проблем. 

• Автор

От американците имам само добри отзиви, една позната избяга от суперхост при тях и твърди, че качеството е пъти по-добро. Разбира се, в друга часова зона са, но поддръжката е 24/7. 

А относно домейн на кирилица какво ти е мнението? Само на нашия пазар ще продавам.

преди 33 минути, Lora Dacheva написа:

От американците имам само добри отзиви, една позната избяга от суперхост при тях и твърди, че качеството е пъти по-добро. Разбира се, в друга часова зона са, но поддръжката е 24/7. 

А относно домейн на кирилица какво ти е мнението? Само на нашия пазар ще продавам.

За да можеш да комуникираш с поддръжката им трябва да знаеш английски. Иначе ако ще продаваш и на чужденци по-добре домейнът да не е на кирилица. Поне това е мое мнение. А и сякаш не се разпространмяват много. Досега не съм виждал домейн на кирилица.

преди 5 часа, Lora Dacheva написа:

Привет! 

До колко лоша е идеята домейна ми да е на кирилица? Ще правя малък онлайн магазин (в момента регистрирам фирма и се занимавам с прекрасната бюрокращина в този контекст). Харесала съм си хостинг при едни американци - https://www.asurahosting.com/ Имам познати, които хостват там и скоростите са прекрасни, поддръжката е адекватна и бърза. В плана за 4.99$ имат безплатен домейн, но познатите ми не са ползвали тази услуга и не знам може ли да е този, който съм си избрала на кирилица?

На американци ли ще продаваш? Те ще разбират ли кирилицата?

СУПЕРХОСТИНГ го виждат и в Щатите и си е ОК. И има кирилски домейни.

преди 35 минути, Т.Христов написа:

На американци ли ще продаваш? Те ще разбират ли кирилицата?

Айде нема нужда, за парите които искат тия за мижавите ресурси които предлагат ще си намериш сума по-добри опции, не се научиха иняма да се научат суперхостинга.

Авторката имам само еди  върос към вас : Защо е желанието за домейн на кирилица? Похвално патриотично е, но ако ще търсите пазар ивън българия това само ще затруднява потенциалните ви клиенти.
Успех! :)

• Автор
преди 3 часа, Bubbles написа:

Похвално патриотично е, но ако ще търсите пазар ивън българия това само ще затруднява потенциалните ви клиенти.

А, патриотично... :D Името, което искам, е заето на латиница просто (но не е действащ в момента сайт). Обявено е за препродажба, но чак такова число нЕма да дам за домейн, минимум защото все още имам останали поне две мозъчни клетки. 

Пазарът ще е ИЗЦЯЛО В БЪЛГАРИЯ на този домейн специално. Творческите ми планове включват и втори сайт, който ще е с различна насоченост и него вече ще го разработвам на няколко езика и ще е за международния пазар. 

преди 4 часа, Т.Христов написа:

Дори да отпадне конкретно домейна, за който ми е питането, числото пари, което ще ми спестят от Asura си заслужава. Още повече, че не е някакво уау супер име, просто ми хареса. Въпроса ми беше по-скоро някакви допълнителни затруднения създава ли ако е на кирилица или не. Тъй като до тук никой не споменава нищо в този контекст, освен, че не е популярно, ще го обмисля. 

преди 10 минути, Lora Dacheva написа:

А, патриотично... :D Името, което искам, е заето на латиница просто (но не е действащ в момента сайт). Обявено е за препродажба, но чак такова число нЕма да дам за домейн, минимум защото все още имам останали поне две мозъчни клетки. 

Пазарът ще е ИЗЦЯЛО В БЪЛГАРИЯ на този домейн специално. Творческите ми планове включват и втори сайт, който ще е с различна насоченост и него вече ще го разработвам на няколко езика и ще е за международния пазар. 

Дори да отпадне конкретно домейна, за който ми е питането, числото пари, което ще ми спестят от Asura си заслужава. Още повече, че не е някакво уау супер име, просто ми хареса. Въпроса ми беше по-скоро някакви допълнителни затруднения създава ли ако е на кирилица или не. Тъй като до тук никой не споменава нищо в този контекст, освен, че не е популярно, ще го обмисля. 

Действай тогава.

преди 32 минути, Lora Dacheva написа:

weebly.com

• 5 месеца по-късно...

Привет и от мен, малко късно включване ама както казват по-добре късно отколкото никога :)

За мен отговора на въпроса е по-прост - ако ще е "ИЗЦЯЛО В БЪЛГАРИЯ" най-добре е, да е на латиница с ccTLD разширение (тоест да е .bg), но не и ней бюджетно.
Ако не е налично и не може да се смени/разшири/промени тогава може да се прибегне и към домейн на кирилица, но само като краен вариант - поради ASCII ограничения (най-вече при browser-ите и линковете) ... дълга тема, от гледна точка на User-Friendly, иначе за Google SEF URL-ите са си "топ", разбира ги перфектно и не са проблем за потребителите.

За България има и други хостинг компании с приемливи цени и адекватна поддръжка ... Jump, NS1.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.