Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Работиш до късно – умираш рано

Featured Replies

Екип от калифорнийски изследователи е установил научно закономерността, че заседяването до късно на работното място съкращава живота. Онези, които се задържат прекомерно в офиса или в цеха, повече пушат и се тъпчат с храна, което води до хипертония, сърдечни пристъпи и различни трудови злополуки. Даже няколко часа седмично над нормата от 40 часа оказват негативно влияние върху организма, твърдят експертите. Ако часовете са над 50, рискът за здравето нараства с 30%. Според статистиките само в Япония ежегодно около 10 000 души в активна трудова възраст умират преждевременно от пренатоварване.

Източник: Новинар

Ей за т'ва аз още по обяд гледам да запразня! :ph34r:

А аз май трябва да почна да почивам на обяд :)

Тамън ме беше хванал работохолизма и ти ме уплаши ;)

Ох, исками се ама sad.gif

Екип от калифорнийски изследователи е установил научно закономерността, че заседяването до късно на работното място съкращава живота. Онези, които се задържат прекомерно в офиса или в цеха, повече пушат и се тъпчат с храна, което води до хипертония, сърдечни пристъпи и различни трудови злополуки. Даже няколко часа седмично над нормата от 40 часа оказват негативно влияние върху организма, твърдят експертите. Ако часовете са над 50, рискът за здравето нараства с 30%. Според статистиките само в Япония ежегодно около 10 000 души в активна трудова възраст умират преждевременно от пренатоварване.

Претоварване и работа до късно са две различни неща.

А калифорнийските учени затова ще живеят 200 години, защото и работното им време такова и работата им също :)

Реално за 40 часа седмично не мога да свърша работата, която имам. Предполагам, че ако работя изключително и само над собствени проекти и идеи, а не осъществявайки тези на работодателите ми, ще си късам задника от бачкане и ще знам че си струва повече. Дреме ми колко години ми е съкратен живота, според статистиките...

Инак следобедната дрямка е нещо много сладко, а едно време като ме натискаха да спя следобяд - не, та не ;)

Знаех си, че има висша сила, която ме кара да си търгвам в 16;30 - самосъхранението.tongue6.gif

Знаех си че не събирам пари просто ей така. Вече знам че ще ми трябват за таксите на погреб*лната агенция :ph34r:

Работиш до късно – умираш рано

Благодаря, страхотно инфо. :)

Явно аз ще живея малко

щом статията го казва значи е истина. biggrin.gif

Работиш повече умираш по-рано, работиш по-малко умираш от глад.

Това е желязната закономерност на демокрацията.

Сигурно безработните живеят най - дълго :hush:

Поне се занимават с 70% по-малко идиоти, отколкото ние, които работим :)

infinity1305 и ugabuba,недейте така...Нали имахме и тема за безработицата-тя вреди колкото изпушването на 400 цигари дневно цък

По-добре на работа,весел и доволен,отколкото алкохолизиран и препушил на улицата.... :hush:

По-добре на работа,весел и доволен,отколкото алкохолизиран и препушил на улицата.... :)

:P:wors: Така е по-добре да се работи от колкото човек да се пропие.

:) Обаче аз се чудя едно и не мога да разбера как така хора не работят, а имат пари за пиене? ;)

От къде тези пари?!

Хайде сега. Завиждате ми, че не работя и алкохолик ме изкарахте сега. Нито пия, нито пуша, по жени не ходя и не псувам.

Хайде сега. Завиждате ми, че не работя и алкохолик ме изкарахте сега. Нито пия, нито пуша, по жени не ходя и не псувам.

Аз не те познавам не знам дали пушиш или не, не знам дали пиеш....!!! :eek:

sad.gif Извинявай, ако съм те засегнала. :eek:

П.П. Но не ти завиждам. :wub:

Нищо подобно ^^ANGELSING^^. Не съм се засегнал. Обичам шегите, но наистина не пия и не пуша. Наша гордост. :)

Нищо подобно ^^ANGELSING^^. Не съм се засегнал. Обичам шегите, но наистина не пия и не пуша. Наша гордост. :P

Извини ме, но не разбрах, чия гордост? :P

Тогава явно ще живееш дълго щом не пушиш, не пиеш, не работиш и...... :P

Но можеш да си лягаш по-рано например, за да избегнеш работата тук и тогава имаш гарантирано до тук поне 100 години живот. ;)

Редактирано от ^^ANGELSING^^ (преглед на промените)

infinity1305 и ugabuba,недейте така...Нали имахме и тема за безработицата-тя вреди колкото изпушването на 400 цигари дневно цък

По-добре на работа,весел и доволен,отколкото алкохолизиран и препушил на улицата.... :P

Съгласна с издигнатия лозунг :P

А относно темите... отскоро съм тук, ще цъкна, мерси :P

Все някога ще се умре.. по-добре да си работил и си се прибрал доволен от работа, със заплата, отколкото без нищо, на улицата.. гладен. Работохолизма не е лошо нещо, стига да не стане мания..

Работохолизмът сам по себе се е вече мания.

Не е лошо когато си бачкаш и не оставяш работата да контролира всички аспекти на живота ти и да бъдеш изцяло погълнат от нея - това е златната среда.

Работохолиците в САЩ заспиват от преумора на бюрата си

Американците се трудят 25 процента повече от европейците

Животът не престава да ни поднася изненади. Оказва се, че популярната българска поговорка "Който не работи, няма да яде" е вярна, но до известна степен. Учени от Калифорнийския университет в Ъруин, САЩ, стигнали до извода, че продължителната работа може да доведе до влошаване на здравето и преждевременна смърт. "Изследването доказва отдавна предполагаемата връзка между работата и здравето", в дискусията се включва и "Файнeншъл таймс". Предишни проучвания показват, че работниците и служителите, които остават до късно в офисите или предприятията, са по-застрашени от болести като високо кръвно налягане, травми и сърдечни пристъпи.

Жените, работещи повече часове, пушат и ядат повече и спортуват по-малко от останалите. През 2001 г. в Калифорния са били анкетирани 24 205 души. Резултатите ще бъдат публикувани от Американската кардиологична асоциация в октомврийския брой на Hypertension.

Дори няколко часа повече рушат организма

Специалистите са установили, че дори няколко часа по-удължено работно време през седмицата могат да окажат негативно въздействие на организма. Рискът от високо кръвно при тези, които работят не повече от 40 часа седмично, е по-малък с 14%, отколкото при останалите, които се трудят от 41 до 50 часа. При хората, работещи над 51 часа, показателят нараства с 29%.

Според авторите на изследването напоследък американците работят по-дълго, отколкото жителите на останалите части на света. Показателят им надхвърля този на европейците с 25%. Учените са установили също, че възможността да се влияе на условията на труд защитават от хипертония. При еднаква продължителност на работната седмица чиновниците и работниците без образование получават по-често диагноза хипертония, отколкото квалифицираните сътрудници - респективно 50% и 23%. Това означава, че задълженията, които изискват от сътрудниците по-голямо интелектуално напрежение, но предоставят по-голяма възможност да се повлияе на условията на труд, могат да предпазят човека от високо кръвно налягане.

През последното десетилетие броят на работните часове в САЩ се е увеличил. През 2003 г. средностатистическият сътрудник в САЩ е работил около 2000 часа на година. За сравнение: в Европа са средно 1650 часа, а в Япония - 1950. В развитите страни само жителите на Тайланд и Южна Корея, а също работниците в Хонконг се трудят повече.

По-малко значи повече

В Азия продължителният работен ден и повишените стресови натоварвания в работата се превърнаха вече в толкова разпространено явление, че се появи дори и специално понятие кароши - смърт от преумора или излишно нервно напрежение, свързано с работата. В Япония ежегодно умират от кароши около 10 000 души. В Китай няма официална статистика, но числото на аналогичните жертви расте със същата стремителност, както и икономиката на Небесната империя.

Във връзка с този проблем в САЩ се взимат сериозни мерки. Организацията Take Back Your Time вече празнува 24 октомври като края на работната година на средностатистическия европеец и призовава американските работодатели и трудещи се да обърнат внимание на факта, че американците работят повече. Организацията твърдо настоява за условия на труд, аналогични на европейските, обръщайки се към работодателите с аргумента: "Поучете се от Европа - по-малко означава повече!"

http://7sport.net/

• 1 година по-късно...

Мен това не ме засяга изобщо-понеже си виждам шефа веднъж седмично и не съм стресирана изобщо

:clap:

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.