Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Тонколони + усилвател

Featured Replies

До месец два ще купя тонколони + усилвател. Като цяло съм се спрял на Yamaha A-S201 + Magnat Monitor Supreme 1002. Бюджета е ограничен 1400-1600 лева. Спрял съм се на тази Yamaha освен защото е бюджетна, а и е 14 см. висока - там където ще седи усилвателя има нещо като праг на секцията, който не позволява да влезне нищо с височина по-високо от 14,5 см. А след това прагче става навътре високо (място за охлаждане на усилвателя има). Относно тонколоните - трябва да са задължително подовостоящи с подобна визия (визията е много важна за мен). Случайно видях едно мнение на @Колев 74 от преди няколко години, в което визираше тези тонколони, затова се спрях на тях. Друго важно нещо - трябват ми високи децибели - силен звук. Не търся аудиофилски звук, търся сравнително чист, но силен звук. Ще се слуша предимно денс и хаус музика.

Ако имате по-добри предложения, моля да ги споделите.

П.П. Ходих да слушам колоните ADAM Audio T7V в Music Division MAX, които ми предложихте преди няколко месеца ( @Mr. ?? и @Колев 74 ), но ми бяха слабички като сила на звука и се отказах да ги взема.

• Отговори 140
  • Прегледи 18,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Едва ли ще има полза от написаното, но както обещах ще отговарям отзад напред и то много конкретно, защото да говорим е едно, а да седна да пиша цял ферман е друго. Изглежда по всичко, че ти въобше не

• Пламене здравей! Mr ??  ти е отговорил ИЗЧЕРПАТЕЛНО на всички въпроси. Виж ако ще вдигаш гюрюлтоя трябва да си търсиш нещо съвсем друго. Ако хората ползваха  ADAM Audio T7V да вдигат врява в

• Тук не е място за забавления, така че се измести в ония раздели и си пиши на воля. Смятам, че си добро момче!  

Публикувани изображения

Като бюджет е крайно недостатъчно за по мощни тонколони/ОТ и усилвател.

Yamaha A-S201, е най бюджетния им модел.

По високите им модели започват с A-S301 ,( за подови това е по подходящ вариант A-S501).

Magnat Monitor Supreme 1002. са почти най бшджетния подов модел. И нямат, много общо със марката Magnat. Все пак, ако държиш  Magnat, погледни Signature сериията:

Подова тонколона Magnat Signature 507, 200 W, черна

Или нещо на KEF. Които "удрят здраво":

Подови тонколони KEF Q950, uni-q

Това, също е не лош бюджетен вариант:

ТОНКОЛОНА JAMO C-95 II PCS BLACK ASH

Но, при баланс сила и качество, то тогава марките са други: DALI, ELAC, B&W, Monitor-Audio,Focal,Q-Acoustics, Triangle и т.н.

Polk Audio Signature Elite ES55

Monitor Audio Bronze 500 2-Way Floorstand

По скоро бих взел нови подови ОТ и сравнително нов усилвател втора ръка, и то с трудност за да постигнеш желания ефект и да се впишеш в бюджета като добавиш до 2K.

За джангър се насочи към профи тонколони и усилвател или само профи тонколони (PA) с вграден усилвател. Но, за в къщи не са подходящ вариант, поради ред причини.

П.П. До колкото, си спомням имаш добри слушалки. Което веднага ще рече че може да си направиш демо слушане от тук.

За да преслушаш кой модел. ще ти е по удачен преди  да направиш своя избор.

Защото ОТ се избират само със слушане.

В Youtube, също има доста демота, които могат да бъдат полезни.

Pick your best speaker! 8 Floor-standing Speakers Sound Battle!

преди 4 часа, plmen88 написа:

До месец два ще купя тонколони + усилвател. Като цяло съм се спрял на Yamaha A-S201 + Magnat Monitor Supreme 1002. Бюджета е ограничен 1400-1600 лева. Спрял съм се на тази Yamaha освен защото е бюджетна, а и е 14 см. висока - там където ще седи усилвателя има нещо като праг на секцията, който не позволява да влезне нищо с височина по-високо от 14,5 см. А след това прагче става навътре високо (място за охлаждане на усилвателя има). Относно тонколоните - трябва да са задължително подовостоящи с подобна визия (визията е много важна за мен). Случайно видях едно мнение на @Колев 74 от преди няколко години, в което визираше тези тонколони, затова се спрях на тях. Друго важно нещо - трябват ми високи децибели - силен звук. Не търся аудиофилски звук, търся сравнително чист, но силен звук. Ще се слуша предимно денс и хаус музика.

Ако имате по-добри предложения, моля да ги споделите.

П.П. Ходих да слушам колоните ADAM Audio T7V в Music Division MAX, които ми предложихте преди няколко месеца ( @Mr. ?? и @Колев 74 ), но ми бяха слабички като сила на звука и се отказах да ги взема.

Пламене здравей!

Mr ??  ти е отговорил ИЗЧЕРПАТЕЛНО на всички въпроси.

Виж ако ще вдигаш гюрюлтоя трябва да си търсиш нещо съвсем друго. Ако хората ползваха  ADAM Audio T7V да вдигат врява в студията, то тогава никой нямаше да им отпуска пари за  това. Това са малки мониторни колони предимно за компютърно и леко оборудване на тон студио. Хората не правят студийни монитори за крясъци и викове. 

преди 4 часа, plmen88 написа:

Като цяло съм се спрял на Yamaha A-S201 + Magnat Monitor Supreme 1002.

Аз за един приятел да питам ... ;)

Колко голямо помещение ще се озвучава? Защото това ми изглежда доста добре синхронизирана комбинация. Нужна ли е по-голяма мощност?

• Автор
преди 1 час, Rudy M. написа:

Аз за един приятел да питам ... ;)

Колко голямо помещение ще се озвучава? Защото това ми изглежда доста добре синхронизирана комбинация. Нужна ли е по-голяма мощност?

12-13 квадрата е стаята.

преди 1 час, Mr. ?? написа:

По високите им модели започват с A-S301 ,( за подови това е по подходящ вариант A-S501)

Дори и да взема по-висок клас усилвател, което си го мислех, те са по 15 см. високи и няма да влязат там, където ще седи усилвателя.

и сравнително нов усилвател втора ръка

От вас знам, че не е хубаво да се взима подобен тип техника втора ръка. Иначе следя 2-3 адуио групи за усилватели и тонколони втора ръка във фейса. Иначе какво би препоръчал втора ръка?

преди 8 минути, plmen88 написа:

12-13 квадрата е стаята.

Човек ... Този усилвател дава 2х140W на 4 ома, и 2х100 на 8. С тези колони никога няма да го усилиш и на половината му капацитет. 

Ако колоните ти харесват на външен вид - взимай, безсмислено е да даваш повече пари за по-висок клас.

• Автор
преди 6 минути, Rudy M. написа:

С тези колони никога няма да го усилиш и на половината му капацитет.

Това как да го разбирам - добре или лошо е за моите предпочитания?

преди 1 час, plmen88 написа:

12-13 квадрата е стаята.

Дори и да взема по-висок клас усилвател, което си го мислех, те са по 15 см. високи и няма да влязат там, където ще седи усилвател.

За 12-13 кв. Стая, не ти трябват големи ОТ.

Максимум подова тонколона с 6.5-7инч основен говорител.

Q950 , както и повечето предложения по горе, които предложих не са подходящи за сравнително малка стая.
Има вариант да вземеш и активен субуфер , ако не ти достигат ниските честоти (като добавка).Но читавите стартират от около 1K ,нагоре.
Акустиката и разположението на ОТ има изключително важно значение за звученето им.
Колкото до втора ръка усилвател не мога да предложа, тъй като не се наемам със техническото състоянието.

преди 14 минути, Banesc написа:

Смешник.

На бас, че не можеш да измислиш нещо по-тъпо?... Дай да ти видим възможностите.

При избора на стерео интегриран усилвател, гледай задължително да има изход за активен субуфер. Защото, не се знае кога ще ти потрябва занапред.

Трябва също да съобразиш аудио входовете му със устройствата, с които смяташ да го свързваш в последствие.

При директно свързване към съвременен ТВ става само, по HDMI или оптика. Така, че ако не разполагаш с външен DAC, то оптиката също става задължителна.

• Автор
преди 55 минути, Mr. ?? написа:

При директно свързване към съвременен ТВ става само, по HDMI или оптика. Така, че ако не разполагаш с външен DAC, то оптиката също става задължителна.

Усилвателя ще бъде свързан към съвременен телевизор. Yamaha A-S201 в случая не разполага с HDMI или оптика. Външен DAC имам iFi ZEN DAC V2, който ползвам за слушалките. Той ще свърши ли работа?

Трябва също да съобразиш аудио входовете му със устройствата, с които смяташ да го свързваш в последствие.

Усилвателя не може ли да се свърже с RCA кабели към телевизора без да ползвам външен DAC?

преди 1 час, plmen88 написа:

Усилвателя ще бъде свързан към съвременен телевизор. Yamaha A-S201 в случая не разполага с HDMI или оптика. Външен DAC имам iFi ZEN DAC V2, който ползвам за слушалките. Той ще свърши ли работа?

Усилвателя не може ли да се свърже с RCA кабели към телевизора без да ползвам външен DAC?

Може разбира се, но трябва да се комутира телевизора на A/V . Не можеш да използваш направо аналогов сигнал към цифров без DAK. Тогава ще имаш звук през колонките на телевизора, но това въобще каква работа може да ти върши в твоя случай? Женските RCA (канбанки, както ги наричате ) в случая трябва да са 3, а не 2, понеже тогава имаш сигнал аудио по червения и белия, а видеосигнал(композитен) на жълтия куплунг RCA. Това го пиша при положение, че твоя телевизор има всички входове и изходи за аналогов и цифров сигнал.

• Автор
преди 20 минути, Колев 74 написа:

Това го пиша при положение, че твоя телевизор има всички входове и изходи за аналогов и цифров сигнал.

Сега погледнах какво има отзад на телевизора. Всъщност има само това:

(61).png.e61a97ac648e92125c296fb2988908c6.png

преди 20 минути, plmen88 написа:

Сега погледнах какво има отзад на телевизора. Всъщност има само това:

(61).png.e61a97ac648e92125c296fb2988908c6.png

Мерси за картинката. То точно така се пита, щото никой не знае с какво разполагаш. Понеже си ТИ и знаеш че те уважавам, в горният си пост бях дописал 2,3 изречения, но ги няма, което значи, че не съм ги пуснал.

Ставаше дума за усилвателя. Направих един бърз преглед при свален  горен капак, без да търся документация за него. Това е един модел от най ниска класа, който не може да вади тази мощност, която са написали. Това му е музикалната мощност. Би се досетил, ако видиш един много добър усилвател отворен по неговите радиатори за крайните стъпала. Там последните са доста големи и от масивен дуралуминий а не като този от тенекия за консервни кутии. При максимална мошност този ще поработи 3-4 минути докато прегрее и от там насетне или сервиз, или в кофата за боклук. Добре, че си написал модела.

А от тази картинка се вижда, че ти нямаш никакъв вход или изхот за аналогово аудио, за да свързваш усилвателя с телевизора. При теб има само цифров аудиосигнал и той е за подаване към друго устройство  (OUTPUT - изход) а не вход. За да ползваш този изход, на теб ти трябва усилвател или тунер-усилвател от много по висока категория. Тогава всичко ще ти е наред и с аудиосигнала и с видеосигнала по HDMI - ARC.Това е в общи линии Пламка. Изхода за слушалки не е редно да го ползваш освем за...слушалки. Ако пък го ползваш, най вероятно ще имаш силно изкривен аналогов сигнал, което много ще те дразни.

• Автор
преди 15 минути, Колев 74 написа:

При максимална мошност този ще поработи 3-4 минути докато прегрее и от там насетне или сервиз, или в кофата за боклук.

Лошо. Може ли в такъв случай да предложиш бюджетен усилвател, който да издържи на натоварване и да не е по-висок от 14 см.?

преди 2 часа, plmen88 написа:

Усилвателя ще бъде свързан към съвременен телевизор.

няма смисъл

ще си прецакаш телевизора

от вибрациите на звука  ще се разпоят  кондензаторите 

вътре има и кристали които се чупят от звук ...

повече от 1-2 пускания няма да издържи телевизора 

преди 12 минути, plmen88 написа:

Лошо. Може ли в такъв случай да предложиш бюджетен усилвател, който да издържи на натоварване и да не е по-висок от 14 см.?

Посети магазина в София - audiozawar. Там със сигурност ще намериш това, което ти трябва.  Персонала е запознат отлично с техниката и не трябва да се притесняваш че е втора употреба. После напиши какво ти е харесало за коментар.

https://audiozavar.com/

преди 6 минути, plmen88 написа:

усилвателя въобще не трябва  да е до телевизора минимум 1 метър растояние  най добре 2 метра и дървена преграда с кори от яйца или дунапренова изолация

преди 3 минути, Banesc написа:

няма смисъл

ще си прецакаш телевизора

от вибрациите на звука  ще се разпоят  кондензаторите 

вътре има и кристали които се чупят от звук ...

повече от 1-2 пускания няма да издържи телевизора 

Най много те обичам, когато умело разсмиваш публиката! Иначе си кръгъл...ЧУК!

току-що, Колев 74 написа:

Персонала е запознат отлично с техниката и не трябва да се притесняваш че е втора употреба.

мацки по голи бедра ли са или мъже ?

в единия случай са за привличане на клиенти

в другия случай може и да разбират  а може и да са шуробаджанаци на заплата 

току-що, Banesc написа:

мацки по голи бедра ли са или мъже ?

в единия случай са за привличане на клиенти

в другия случай може и да разбират  а може и да са шуробаджанаци на заплата 

Мъже бре Ванка, няма педеруги от тях, като за теб.

току-що, Колев 74 написа:

Мъже бре Ванка, няма педеруги от тях, като за теб.

от къде знаеш да не си им светил :ohmy:

преди 2 минути, Banesc написа:

от къде знаеш да не си им светил :ohmy:

Тук не е място за забавления, така че се измести в ония раздели и си пиши на воля. Смятам, че си добро момче!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.