Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Тонколони + усилвател

Featured Replies

преди 3 минути, Колев 74 написа:

Тук не е място за забавления, така че се измести в ония раздели и си пиши на воля. Смятам, че си добро момче!

ти ме занимаваш 

ти почна пръв

• Отговори 140
  • Прегледи 18,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Едва ли ще има полза от написаното, но както обещах ще отговарям отзад напред и то много конкретно, защото да говорим е едно, а да седна да пиша цял ферман е друго. Изглежда по всичко, че ти въобше не

• Пламене здравей! Mr ??  ти е отговорил ИЗЧЕРПАТЕЛНО на всички въпроси. Виж ако ще вдигаш гюрюлтоя трябва да си търсиш нещо съвсем друго. Ако хората ползваха  ADAM Audio T7V да вдигат врява в

• Тук не е място за забавления, така че се измести в ония раздели и си пиши на воля. Смятам, че си добро момче!  

Публикувани изображения

преди 7 часа, Колев 74 написа:

При максимална мошност този ще поработи 3-4 минути докато прегрее и от там насетне или сервиз, или в кофата за боклук.

Не споря, сигурен съм, че е така. Що се отнася до чарковете на Hi-Fi винаги бих приел мнението ти на доверие. Обаче ...

Първо - никой не слуша усилвател постоянно на макс! Старо практическо правило - винаги при избора си предвиждаш запас от мощност. Защото всеки един модел се товари прекомерно, като е усилен на предела си, независимо дали ще изгори, или не. А и на макс. мощност имаш най-големите изкривявания. 

Второ - в случая става въпрос за една стая! Моделът е достатъчно мощен да я озвучи и на 1/2 от мощността. И си мисля, че реално едва ли ще се усилва повече от половината, и никога на макс. 

Трето - има и изискване за размер. Със сигурност е по-добре радиаторите да са по-големи и масивни. Обаче това ще направи и самия уред по-голям. Ако знаеш модел, който да е до 14 см. и да е с по-добро охлаждане и изработка - моля, предложи го.

Отделно от това, като написах мнението си за избрания усилвател, в темата нямаше изискване да има цифров вход, за да се свърже с телевизор. Появи се по-късно. А Yamaha A-S201 няма такъв. Затова е най-добре да се потърси друго. Да, може да се ползва външен DAC, но аз лично бих предпочел връзката да е един прост оптичен кабел. Колкото по-малко устройства и връзки, толкова по-малко риск от проблеми. 

• Автор
преди 8 часа, Колев 74 написа:

Това е един модел от най ниска класа, който не може да вади тази мощност, която са написали. Това му е музикалната мощност.

Снощи забравих да питам. Защо този усилвател не вади тази мощност, която е написана в характеристиките му, а дори и в официалния сайт пише същото?

преди 2 часа, plmen88 написа:

Снощи забравих да питам. Защо този усилвател не вади тази мощност, която е написана в характеристиките му, а дори и в официалния сайт пише същото?

Сега отварям темата, но нямам време да ви отговоря. По късно, вечерта ще го направя. Извинявам се, но съм зает с работа.

преди 16 часа, plmen88 написа:

Усилвателя ще бъде свързан към съвременен телевизор. Yamaha A-S201 в случая не разполага с HDMI или оптика. Външен DAC имам iFi ZEN DAC V2, който ползвам за слушалките. Той ще свърши ли работа?

Усилвателя не може ли да се свърже с RCA кабели към телевизора без да ползвам външен DAC?

Имаш два варианта да вземеш усилвател с вграден DAC.Или да вземеш друг съвременен DAC, който разполага с оптика/коаксиал цифров + USB и изход за слушалки. (за да си използваш и слушалките).

Най евтин и бюджетен вариант: FiiO К11, FiiO K11 R2R.

Външния DAC, в повечето случаи превъзхожда вградения в усилвателя.
Но, ако ще е само гледане на TV канали, едва ли ще усетиш разлика.

• Автор
преди 4 часа, Mr. ?? написа:

Но, ако ще е само гледане на TV канали, едва ли ще усетиш разлика.

Усилвателя и колоните ще се вземат само за музика.

преди 4 часа, Mr. ?? написа:

да вземеш усилвател с вграден DAC

Бюджетен усилвател с вграден DAC и не по-висок от 14 см. можеш ли да предложиш?

преди 1 час, plmen88 написа:

Нямам варианти за нови усилватели с изискванията, които искаш.

Marantz имат модели. Но, не са бюджетни, по принцип:

Marantz PM6007 HiFi Amplifier, Stereo Amplifier, 2 x 60 W, Optical Input, Phono Input, Subwoofer Output, Black

WiiM AMP Стерео усилвател, Bluetooth, AirPlay 2, Spotify, Tidal, Chromecast, HDMI и гласов контрол

WiiM е клас е D усилвател. И е по скоро за букшелф/рафтови ОТ, отколкото за подостоящи.

Усилвател Cambridge Audio AXR100

Yamaha A-S301 2x60W HiFi Amplifier - не е 14 см височина.

П.П. Съвет: изчакай да посъбереш средства и вземи си по добър усилвател (около 1К+), подходящ за подови тонколони,

Защото, не се сменя често.

преди 1 час, plmen88 написа:

Едва ли ще има полза от написаното, но както обещах ще отговарям отзад напред и то много конкретно, защото да говорим е едно, а да седна да пиша цял ферман е друго. Изглежда по всичко, че ти въобше не познаваш тази техника. На последният ти въпрос  Mr.?? отново ти е отговорил.  Бюджетен вариант за усилвател с вграден DAC няма и не може да има. Може да го направиш с предложението на колегата - със външен дак, зашото самия дак много по често е по скъп от усилвателя. А и той е най ниския клас, за да седне някой да се занимава с това. Аз в големите модели на усилватели не съм срещал вграден дак, ти искаш на усилвател за 400-500 лева. И те посъветвах да поогледаш магазина от линка. Там ще си намериш много подходящи за твоя случай. РОТЕЛ,НАД, Техникс и много други.Има и на всички описание и размерите на кутията.

Защо ти казвам че този не може да бъде 140 вата.. Посочих ти, че го погледнах с отворен капак(снимка по долу) Изработката е стандартна за усилватели от най ниския клас на всяка фирма.За да ти го напиша, това значи, че в продължение на 55 години се занимавам с такава техника и я познавам доста добре. До тази снимка ти слагам модел на крайно стъпало(това ми попадна) Забележи разликата в конструкцията на едното и другото. ОГРОМНА. Ето, за такива радиатори ти споменавам а не за разни щанцовани надиплени ламарини, закрепени на алуминиева плоча с нитове. Стъпалото от втората снимка е само 150 вата на канал при товар 8 ома и захранване +- 50 волта.Дали има място за сравнение едно със друго? Едва ли, но само крайното стъпало от същата фирма е малко над 6000 лева.Погледни трафа на евтиния, погледни и другия. Разликата - също е огромна 300 ватов траф, срещу 100.И в първият си пост много неподходящо си написал че не гониш качество, а сила на звука. Руди ти е написал че за помещение 12-15 квадрата едва ли ще ти се наложи да усилваш до половината на потенциометъра. Не че няма да свири. Ще свири и пушек ще се вдига, но не е в това проблема. Аз затова се опитах да ти напиша няколко реда. Аз слушам музика до 4-5 вата максимум. Ти искаш "сила" Единствено, ще пречиш на съседите си с музиката, още по вече че това са определени стилове от теб. Нито е класика, нито рок, най малкото блуз и джаз. Бих ти написал и 100 страници, но да пишем такива обяснения ми отнемат много време а аз не обичам много да пиша напоследък. По нахвърлените въпроси от Руди - всичко е обяснил много добре и до много голяма степен съм съгласен с неговите мнения. Без да го защитавам или да обиждам теб.

То и каквото и да купиш в края на краищата не е много сигурно, че ще ти хареса, понеже много зависи и от акустиката на помещението и неговото обзавеждане. За да искаш "сила" бас,  и всичко да ти хареса, първо трябва да се спреш на тонколоните. Един правилен избор за помещението и ще минеш и със много по евтин усилвател. Всички ще ти угодят на мераците и нови, и втора ръка. За да искаш бас и яко свирене ти трябва колона със 30 см басов говорител и не ти трябва за техниката да се ограничаваш от нейният размер. И за това си има стандарти на изделията Колонките ти трябва да са по чувствителни (около 90 децибела) и тогава и с малка мощност ще имаш чувството че ползваш 100 или 200 вата. Друг, който тук може да ти даде добри препоръки е AGD, AAUUXX, Михайлов и още един двама. Дано и те ти видят темата и да напишат някой ред. Почни постепенно с техниката и след 2 години ще видиш пред очите си, че всичко, което си искал го имаш. Другия край за да се сдобиеш със добра техника е - разпечатваш бурканите с парите, отиваш при консултанта в престижния магазин и му поръчваш това, което той те посъветва.

yamaha-ad-s201-5.jpg

M5000_Interior1UAGBTKLV_3077x3160_798bd71716f60acff6c0dd411543ec88-875x1000.jpg

• Автор
преди 55 минути, Колев 74 написа:

И те посъветвах да поогледаш магазина от линка.

Снощи прегледах всичките усилватели в магазина. Днеска щях да отида до магазина, но котката ми се разболя и цял ден бях по ветеринари (колкото и смешно да звучи това).

Според споменатите от @Mr. ?? модели усилватели имам два варианта - WiiM AMP, който може да се намери за около 700 лева. И вторият вариант Yamaha A-S201 + FiiO К11, където общата стойност отново отива на 700-710 лева. 

Ще видя как ще процедирам, но трябва да започна от някъде. Имам още месец два до покупката, така че до тогава ще видим.

Благодаря и на трима ви @Rudy M. @Колев 74 @Mr. ?? за помощта!

• 1 месец по-късно...
  • Автор

Днеска бях в https://audiozavar.com/ . Собственика ми предложи този усилвател спрямо моите изисквания - X4-Tech Tubebooster 3000. 

https://audiozavar.com/x4-tech-tubebooster-3000/

@Колев 74, @Mr. ??, @Rudy M. какво мислите за този усилвател?

П.П. Аз му дадох ценови диапазон до около 700 лева (защото ако взема по-горните комбинации ще излезнат толкова), но собственика ми предложи този за 270 лева. В последствие разбрах, че това не е магазин, а лична колекция, която човека иска да разпродаде (колекцията му е впечатляващо голяма). Казах и че сте го похвалили от форум🙂

При втора ръка и тествани компоненти, не бих рискувал със крайно неизвестна марка за усилватели.

Щях, да се насоча към: Denon. Marantz. Yamaha, NAD, Pioneer, Onkyo и пр.

Неразбрах тонколони/ОТ взети ли са или още не си избрал.

Ново от магазина, вече коментирано в темата:

WiiM Amp

Marantz PM6007 HiFi Amplifier, Stereo Amplifier, 2 x 60 W

преди 57 минути, plmen88 написа:

@Rudy M. какво мислите за този усилвател?

Виж сега, аз нямам претенции да съм някакъв капацитет. Но усилвател от тази марка не бих си купил. За пръв път я чувам, интернет сайтът им не ми вдъхна никакво доверие. 

Избрал ли си вече озвучителни тела?

преди 8 минути, Mr. ?? написа:

Ново от магазина, вече коментирано в темата:

Yamaha A-S301

Този не става, голям е. Има изискване да е под 14 см., за да се събере на секцията.

• Автор
преди 25 минути, Rudy M. написа:

Избрал ли си вече озвучителни тела?

Magnat Monitor Supreme 1002

преди 32 минути, Mr. ?? написа:

Неразбрах тонколони/ОТ взети ли са или още не си избрал.

Не. Ще ги взема заедно. Но иначе съм избрал - Magnat Monitor Supreme 1002

преди 6 минути, plmen88 написа:

Magnat Monitor Supreme 1002

Не. Ще ги взема заедно. Но иначе съм избрал - Magnat Monitor Supreme 1002

Смени марката, Magnat Supreme 1002 не си заслужават, ако искаш hi-fi звук, на добра цена.

• Автор
преди 5 минути, Mr. ?? написа:

Смени марката, Magnat Supreme 1002 не си заслужават, ако искаш hi-fi звук, на добра цена.

Искам добър звук, но искам и да е силен - не просто чист. Ще се слуша хаус музика и няма да е увеличено, колкото само да гали ухото. Трябва ми нещо силно и стилно като визия и задължително да са подостоящи.

Не съм аудиофил за да търся превъзходно качество за цената си. 

преди 2 минути, plmen88 написа:

Искам добър звук, но искам и да е силен - не просто чист. Ще се слуша хаус музика и няма да е увеличено, колкото само да гали ухото. Трябва ми нещо силно и стилно като визия и задължително да са подостоящи.

Никой, не говори тук за скъп аудиофилски звук, а за hi-fi.

До силен звук, може да го докарат. Но качествен, са далече...

Марки тонколони, които да обърнеш внимание: Monitor Audio, DALI, ELAC, B&W, Focal, Wharfedale, SVS, Dynaudio, Triangle

Пламка, здрасти. Аз няма да пиша и препоръчвам, за да не ми се сърдиш след това. Но имам една молба към теб.

Тук пак мога да те засегна и затова ще ти поискам прошка предварително. Би ли качил една ,две мелодии от този стил , но такива, които наистина те кефят, когато ги слушаш. Само думата 'ХАУС" като я чуя в музиката изпитвам чувството че наистина ще е нещо като голям ХАУС.Не съществува в моите класации и може да съм чувал нещо някога, но сигурно веднага съм дръпнаш щепсела на усилвателя. Искам да добия представа, избрана от теб. Иначе, уместно е да слушаш и се водиш от съветите на  Mr. ?. Уверен съм, че той няма да те подведе. И още: Нека и Михайлов и AGD да ти дадат някои препоръки. Можеш да пуснеш 1, 2 парчета  примерно на Мега, а аз ще си ги изтегля, щото предполагам 3 мегабайта обем до никъде няма да ти стигнат тук. Само ме уведоми на лично. Благодаря ти и ти се извинявам заради това, че не си падам по такива вряви и хауси.

преди 46 минути, plmen88 написа:

Може да не си аудиофил, но е хубаво да станеш, понеже си твърде млад. 

• Автор
преди 18 минути, Колев 74 написа:

Би ли качил една ,две мелодии от този стил , но такива, които наистина те кефят, когато ги слушаш

Ще дам линкове, защото ги има в мрежата и няма нужда от качване на файлове.

Не започват от начало (не знам каква е причината), но това в случая няма никакво значение.

преди 1 час, Колев 74 написа:

Нека и Михайлов и AGD да ти дадат някои препоръки.

Бюджетът му е твърде скромен, че да приема препоръки от Михайлов :D .

Иначе случаят не е много сложен. Хаус музиката няма големи изисквания към техниката, проблемът е, че наистина нейните фенове обичат силен звук. Като сложим и изискването за височина на усилвателя и нужните входове, на практика няма какво ново да се предложи. В момента изборът от качествени усилватели е доста ограничен, в сравнение с, например, преди 10-15-20 години. Така че трябва да се търси някакъв компромис. Или втора ръка, или някакво по-нестандартно решение.

Видеото не идеално сравнение. Но, ще разбереш  разликата между Magnat и Focal ОТ (използвай слушалки)

Focal vs Magnat Speakers Bass Test - PART 2

Тук модела на Magnat не е от начално ниво (какъвто е Supreme)

Съвета ми е преди покупката да преслушаш въпросните ОТ (или друг модел от Supreme) срещу друга марка със любима музика.

Are these worth it?

Magnat Monitor Supreme 1002 в Аудио Видео Мир. Конструкция и особенности.

• Автор

Днеска ходих да слушам тонколони. Преслушах не малко. Magnat Supreme 1002, YAMAHA NS-F51, JBL STAGE A180 , POLK AUDIO MONITOR XT70, DALI OBERON 5 OAK LIGHT.

Magnat 1002, на който съм се спрял е с наистина много силен звук. Баса също е много силен. Но като чист звук очаквах повече (не че не мога да се задоволя и с това).

DALI OBERON 5 и YAMAHA NS-F51 не успяха да ме грабнат с нищо повече от Magnat.

JBL STAGE A180 и POLK AUDIO MONITOR XT70 обаче бяха впечатляващи. Чистия им звук беше превъзходен, баса силен. Като визия също са превъзходни.

При POLK AUDIO MONITOR XT70 единствено няма бас рефлекс и не знам това трябва ли да ме притеснява?

преди 36 минути, plmen88 написа:

При POLK AUDIO MONITOR XT70 единствено няма бас рефлекс и не знам това трябва ли да ме притеснява?

Не, напротив. Технологията за усилване на баса с пасивни мембрани/радиатори, която е приложена в тези колони, според мен е по-добрата. Пък и най-важното е, че си ги чул, и ти е харесало звученето.

Dali Oberon 5 не са за електронна музика. По скоро марката е за "пораснали момчета", които слушат други стилове музика.

Това е малкия модел. Имат 7/9 модел.

POLK AUDIO MONITOR XT70 е изглежда е най скъпия модел XT, бюджетната им серията. След това е ES, R.

Същото, важи и за YAMAHA NS-F51.

Щом искаш "fun speakers" за електронна и тежка музика: KEF, Klipsсh, Monitor Audio, JBL (в този ред).

Избираш според бюджета. (по напред в темата бях дал няколко примерни модели).

Всички имат динамичен звук, който се откроява отпред.

Също, може да погледнеш и новите модели на ELAC Debut 3.0.

Подови високоговорители Elac Debut 3.0 DF63

Но те по скоро имат, балансиран звук за всички стилове.

• Автор
преди 26 минути, Mr. ?? написа:

Същото, важи и за YAMAHA NS-F51.

YAMAHA NS-F51 ги чух - слаба история спрямо JBL STAGE A180 и POLK AUDIO MONITOR XT70.

KEF са ми твърде скъпи, Klipsсh също.

Monitor Audio Bronze 200 ще се опитам да ги прослушам в магазин в София, ако ги имат.

JBL STAGE A180 вече ги слушах (други модели не съм слушал) и звучат едно към едно с POLK AUDIO MONITOR XT70.

преди 26 минути, Mr. ?? написа:

(по напред в темата бях дал няколко примерни модели)

Monitor Audio Bronze 500 също ще се опитам да го прослушам, въпреки че ми идва вече скъпо.

Останалите предложения, които си дал от първа страница са ми скъпи.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.