Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Загива ли България?

Featured Replies

Всеки четвърти българин днес живее под прага на бедността. Нивото на бедност 316 евро, 1.326 милиона жители живеят с по-малки приходи от 316 евро. 316 евро се равняват на 637 лева  Господата управляващ държавата създават илюзията, че всичко е добре въпреки фактите, че бедността се увеличава! Инфлацията се повишава, както и цените на продуктите които не спират да растат, а заплатите си остават същите. Населението на държавата е застаряващо!

Извън София е истинската реалност за която никой не говори. Извън този градове милиони се борят само за да оцеляват. В селата няма течаща вода.

Защо в държавата с големи ресурси като злато, въглища и друга руда, красиви планини,долини и излас на море прави хората да са бедни и живеят в мизерия? 

• Отговори 482
  • Прегледи 27,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Емил Костов
    Емил Костов

Приятелю! България е загинала. Без значение кой каквото иска да ми говори. Аз го виждам с очите си всеки ден. 

• " ватенки,русороби,копейки" -само това има в главите на тъпейките... Шарлатания  

• 1. Не разбирам защо, но по някаква причина българските управляващи неистово драпат към еврозоната и манипулират данни с едничката цел да влязат час по-скоро там. Неведнтж съм казвал, че съм привържени

Публикувани изображения

преди 2 минути, Belefor написа:

Защо в държавата с големи ресурси като злато, въглища и друга руда, красиви планини,долини и излас на море прави хората да са бедни и живеят в мизерия? 

Принципно си прав, но не бъркай държава - население, администрация и т.н. - с територия, на която има посочените ресурси.

Когато тези ресурси са или трудно достъпни, или не се използват правилно - резИлтата го виждаме всички.

Извън големите градове на места имам чувството, че съм на екскурзия в Пакистан и Индия. Кой както иска да го разбира.

преди 7 минути, Belefor написа:

Всеки четвърти българин днес живее под прага на бедността. Нивото на бедност 316 евро, 1.326 милиона жители живеят с по-малки приходи от 316 евро. 316 евро се равняват на 637 лева  Господата управляващ държавата създават илюзията, че всичко е добре въпреки фактите, че бедността се увеличава! Инфлацията се повишава, както и цените на продуктите които не спират да растат, а заплатите си остават същите. Населението на държавата е застаряващо!

Извън София е истинската реалност за която никой не говори. Извън този градове милиони се борят само за да оцеляват. В селата няма течаща вода.

Приятелю! България е загинала. Без значение кой каквото иска да ми говори. Аз го виждам с очите си всеки ден. 

току-що, Емил Костов написа:

В Плевен и наоколо май има голям срив.

Добре, че го има направеното по време на социализма като инфраструктура и останали кадри. Само с лъскави коли, банани и удобства не става...

ако корупцията се изчисти има шанс

но първо пенсионерите трябва да си минат по тежкия път 

и младото поколение дето зяпа в телефоните или да се лекува или да си поеме тежката съдба 

преди 6 минути, Irukandji написа:

Извън големите градове на места имам чувството, че съм на екскурзия в Пакистан и Индия. Кой както иска да го разбира.

Единственият ни шанс е... цялата тая мигрантска истерия, която се шири из Европа, да доведе до възраждането на фашизма в най-истинския му облик, та да стигне и до нас. Имам предвид, да се отстранят всякакви мангалски наченки тук, включително и най-голямото ни зло, а именно чалгата. Съжалявам, може да звучи гадно, но това е единственият ни шанс. До 20 години ще сме сигурно само географско понятие. Дано да не съм жив, нека Господ да ме прибере при себе си. Наистина, не искам, да ставам свидетел на всичко това.

Съвсем отделен е въпроса, че сред циганската измет няма изобщо образовани хора, те са под 5%. Така, че най-вероятно, дори и тогава, основните лостове ще се държат от българи. Къде си виждал служител на МВР, дето да бъде мангал? Аз досега не съм видял, нито един.

преди 8 минути, Joss Bomon написа:

Добре, че го има направеното по време на социализма като инфраструктура и останали кадри. Само с лъскави коли, банани и удобства не става...

Трябва и акъл, да се пази това което е останало .

преди 16 минути, jhoro написа:

В Плевен и наоколо май има голям срив.

В Плевен и Търново ( за тия 2 града мога да говоря защото живе в тях) има срив от 25 години. Поетапно се закриват фирми и предприятия. Тази година се очакват още 2.

преди 1 час, Емил Костов написа:

В Плевен и Търново ( за тия 2 града мога да говоря защото живе в тях) има срив от 25 години. Поетапно се закриват фирми и предприятия. Тази година се очакват още 2.

БГ ОТДАВНО Е В АГОНИЯ

ПОЛОВИНАТА ПЛЕВЕН СЕ ИЗНЕСЕ, А СЕГА И РЕЖИМ НА ВОДАТА ,ТА И ДРУГИ НЕЩИЦА.....КРАЙ С ПЛЕВЕН!

Както бе казал един турчин  ще ви остане само Панорамата да стърчи. Такъв е народа, види зор -БЯГА!

преди 14 минути, А.Х.Т. sekirata cekupama написа:

БГ ОТДАВНО Е В АГОНИЯ

ПОЛОВИНАТА ПЛЕВЕН СЕ ИЗНЕСЕ, А СЕГА И РЕЖИМ НА ВОДАТА ,ТА И ДРУГИ НЕЩИЦА.....КРАЙ С ПЛЕВЕН!

Както бе казал един турчин  ще ви остане само Панорамата да стърчи. Такъв е народа, види зор -БЯГА!

В грешка сте сър. Плевен от 170 000 сега е едва 40 000. Режим на водата ще има в цяла България (ако някой мисли, че говоря глупосто след няколко месеца нека пак да прочете този коментар). А от Плевен се изнасят, защото за 25 години са затворени над 80 заводи и предприятия. За селата и околоята няма да говорим. Моето село 1990 година беше 5000 човека, сега няма и 500. 

преди 5 минути, Емил Костов написа:

Моето село 1990 година беше 5000 човека, сега няма и 500. 

е па добре , че има село с 500 в добруджа под 500 няма да видиш село .И Добрич преди 20 години беше 100 120 хиляди , а сега да има няма 50 000 .

Да не забравяме , че половината ВИП ЕЛИТ са от Плевен ;) и най - вече Слави Трифонов 

преди 7 минути, adersa написа:

е па добре , че има село с 500 в добруджа под 500 няма да видиш село .И Добрич преди 20 години беше 100 120 хиляди , а сега да има няма 50 000 .

Да не забравяме , че половината ВИП ЕЛИТ са от Плевен ;) и най - вече Слави Трифонов 

Аз не се шегуваш. Това е село призрак. На една обитаема къща има 5 необитаеми и всичко е от 70-80 години нагоре. Изключвам селските пияници, дето висят от сутринта в хоремага. Те са ясни.

• Автор
преди 1 час, jhoro написа:

Принципно си прав, но не бъркай държава - население, администрация и т.н. - с територия, на която има посочените ресурси.

Когато тези ресурси са или трудно достъпни, или не се използват правилно - резИлтата го виждаме всички.

Трябваше временно да те отблокирам , че да ти видя мнението....

За кой ресурси говориш , снежните комплекси и ресторанти на Пампорово или за морските комплекси и ресторанти по цялото чероморие?

преди 1 час, Das Boot написа:

Доста точно описано.

преди 1 час, Емил Костов написа:

☹️

преди 1 час, Banesc написа:

ако корупцията се изчисти има шанс

За съжаления това няма шанс да се случи, че да има шанс да се оправим....

преди 1 час, nusho73 написа:

Трябва и акъл, да се пази това което е останало .

Затова ли доста от хората с акъл търсят реализация извън България.

преди 1 час, communismatic написа:

Имам предвид, да се отстранят всякакви мангалски наченки

Организациите в който сме няма да допуснат малтретиране над малцинствата.

преди 43 минути, А.Х.Т. sekirata cekupama написа:

БГ ОТДАВНО Е В АГОНИЯ

☹️:(

преди 50 минути, Belefor написа:

За кой ресурси говориш , снежните комплекси и ресторанти на Пампорово или за морските комплекси и ресторанти по цялото чероморие?

Всякакви ресурси. Подземните - дето не могат да се извадят, природните - дето не могат да се използват ...

Когато няма технологии, манталитет и дългосрочно мислене - всичко се унищожава.

преди 2 часа, Belefor написа:

Организациите в който сме няма да допуснат малтретиране над малцинствата.

Точно заради това намесих цяла Европа във всичко това. Извинявай, ама това е нещо, което наистина вярвам, че в най-скоро време ще ескалира. В началото на декември бях в Италия, хотела ми беше в центъра на Рим. Нямаш си и на идея, за какво иде реч... ИЗМЕТ!

преди 4 часа, Belefor написа:

Всеки четвърти българин днес живее под прага на бедността. Нивото на бедност 316 евро, 1.326 милиона жители живеят с по-малки приходи от 316 евро. 316 евро се равняват на 637 лева.

Това е заради ниските пенсии. Над 800 000 пенсионери живеят под прага на бедност. Картинката малко или много ще се промени и се промени последните години с актуализациите на пенсиите, предстои още една тази година.

Господата управляващ държавата създават илюзията, че всичко е добре въпреки фактите, че бедността се увеличава! Инфлацията се повишава, както и цените на продуктите които не спират да растат, а заплатите си остават същите. Населението на държавата е застаряващо!

Това не е вярно, годишната инфлация за Декември е 2,2 на сто по данни на НСИ. Като пишеш, че инфлацията се повишава, не е нужно да добавяш и че цените на продуктите не спирали да растат. Едно и също е :) Не засилваш експресията по този начин. За заплатите също не е вярно, минималната заплата се повиши, средната също, пенсиите да не говорим... и се повишиха повече от инфлацията

Доста експресивно, кои са тези села без течаща вода? Извън София милиони се борят само за да оцелеят, хайде бе. 

Защо в държавата с големи ресурси като злато, въглища и друга руда, красиви планини,долини и изласЗ на море прави хората да са бедни и живеят в мизерия? 

Нито имаме големи залежи на злато, нито сме бедни, нито живеем в мизерия. 

Да си най-малко богат в ЕС не те прави беден. За по-голямата част от света сме богати, там където хората наистина се борят за да оцеляват, да се родиш в страна като нашата е мечта, която не ги е споходила.

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

преди 5 часа, Belefor написа:

Всеки четвърти българин днес живее под прага на бедността. Нивото на бедност 316 евро, 1.326 милиона жители живеят с по-малки приходи от 316 евро. 316 евро се равняват на 637 лева

Това е заради другите трима - че го подяждат!

Всъщност - даже за сам човек 637 лева на месец не са толкова малко, ако не прави големи разходи като покупка или изплащане на жилище/наем, ново обзавеждане, екскурзии и други екстри. Каквито точно пенсионерите рядко си позволяват.

Някои разходи - например за отопление - са почти еднакви за сам и за двама души.

преди 50 минути, Gaming_Solutions написа:

Да си най-малко богат в ЕС не те прави беден. За по-голямата част от света сме богати, там където хората наистина се борят за да оцеляват, да се родиш в страна като нашата е мечта, която не ги е споходила.

преди 4 часа, Емил Костов написа:

Плевен

Миналата седмица си идвах - направо е страшно.

И тези дето ми викаха преди години - къде си тръгнал, а не си стоиш на гъза - и те избягали.

преди 6 часа, Belefor написа:

1. Не разбирам защо, но по някаква причина българските управляващи неистово драпат към еврозоната и манипулират данни с едничката цел да влязат час по-скоро там. Неведнтж съм казвал, че съм привърженик на идеята България в еврозоната, но не това е начина.

2. В България има много сериозен икономически проблем който е пряко свързан с размера на възнагражденията и цените а именно, че няма механизъм който да гарантира реално повишение на покупателната способност на населението, така реално при повишение на МРЗ(Минимална Работна Заплата) скачат и цените и то пъти повече отколкото е повишена МРЗ,така вместо да се повиши покупателната способност на населението се повишава само инфлацията. Пример

От началото на 2025 година МРЗ е повишена от 930 на 1077 лева което са точно 15%, в същото време от началото на годината голяма част да не кажа всички основни хранителни продукти са поскъпнмали с около и над 50% според наблюденията ми в сайта ebag чрез който следя движението на цените в родината.
Това са над 3 пъти върху повишението на МРЗ, тоест сега вземаш 1077лв. но с тях можеш да си купиш 2 пъти по-малко от това кеото си могъл с 930.

Иначе Кики не спира да се бие в гърдите, че повишавал доходите на хората.

Та това е първата мярка която трябва да се вземе, вместо да се занмават с глупости като отваряне на ПрасКоопове и пр. иначе каквото и да си говорим всякави повишения на заплатите са безмислени.

3. Относно бедността точка две важи с пълна сила, но тук има и друго : Населението. То масово лъже държавата, всеки едър или дребен тъпак имащ себе си за тарикат гледа да лъже, да не си плаща данъците, да бяга от отговорност, самите институции бягат от отговорности не функционират а ония най горе като сменят не ги интересува друго освен в институциите да рАботят "наш'те" щото нали да могат да си въртят далаверите и пр. и пр. и пр.
А държавата като институция е един организъм от който част е всеки един гражданин от царя до пъдаря, представи си го като организъм на човек в който обаче всеки орган е за свой крак и не се грижи за останалите, бяга от задълженията си, не функционира както трябва и т.н.
Ся ми кажи какво ще стане с човека чийто органи се държат така?

4. Извън София има само Пловдив, Варна и Бургас и няколко курорта, всичко друго е тотал щета. Като някой който е прекарал половината си детство в северозапада мога спокойно да кажа че тамнищо не е пипано от татово време и нема и да се пипне.

5. Защото тия които управляват са представителна извадка на обществото, не от сега още от турско време е било така който е имал пари и някакво влияние е гледал да си пълни гушата за сметка на населението, в ония години са били чорбаджите които масово били близки с пашата и са му шушукали кой от раята е против него, днес са свинките които народа праща в НС. 
Много пъти съм казвал, че трябва изриване на всичко и пълна лустрация на всичко управлявало от 44та насам, но има и друго - Ние като народ трябва да се променим.

преди 19 минути, Bubbles написа:

4. Извън София има само Пловдив, Варна и Бургас и няколко курорта, всичко друго е тотал щета. Като някой който е прекарал половината си детство в северозапада мога спокойно да кажа че тамнищо не е пипано от татово време и нема и да се пипне.

В големите градове е лудница - и като начин на живот, и като станарт.

За Северо-ЗАПАДНАЛА България - няма думи. Сравнително скоро ходих натам, а после минах през Бяла Слатина. @Емил Костов се оплаква, ама щом влязох в Плевенска област - веднага се вижда разликата.

Едно е сигурно - не можеш да определиш "имането" на който и да е, ориентирайки се по това кой колко се оплаква. Двете неща нямат нищо общо, нито като понятия/същност, нито като стойности, нито като... посока на движение  ("имането" е променлива, а "оплакването" - константа)... тоест коефициентът на корелация между тях, доколкото може да се каже така, щото все пак той обикновено касае две променливи,  си е кръгла 0. Демек, нема никой вкъщи (разбирай - никва връзка между тях). С други думи, ако има нещо общо между бедния и богатия, това са децибелите на оплакването. Те винаги са високи. Имаш - нямаш, викай че нямаш и че мaмaтaситрака (което понякога си е така). Това и сега е така, и при соца си беше така. Явно си ходи по хората, а не по обществено-политико-икономическите девиации.

преди 5 часа, Belefor написа:

За съжаления това няма шанс да се случи, че да има шанс да се оправим....

има шанс

след 10-20 години

деградацията  ще стане толкова голяма че хората ще са като зомбита  и ще  умират  сами и тогава   по умните ще останат и ще оцелеят по естествен път и ще възтановят  държавата с  тайна  диктатура 

пропадналите поколения набори 1950- 1980 г  ще умрат по естествен  път.  ще трябва да са пенсионери но няма да има кой да им изкара пенсиите и храната няма да има доктори.

преди 1 час, jhoro написа:

В големите градове е лудница - и като начин на живот, и като станарт.

от там идва разпарчетосването на евросубсидиите 

и парите се изливат в незаконни  строежи и строителната  мафия 

преди 1 час, Bubbles написа:

1. Не разбирам защо, но по някаква причина българските управляващи неистово драпат към еврозоната и манипулират данни с едничката цел да влязат час по-скоро там.

защото българия е фалирала левът е без покритие

за българия ще е по добре в еврото за да се прикрие фалита

а пък европейците искат да ни вкарат за да им плащаме дълговете ама няма да стане

хората  просто  ще счупят касовите апарати и ще  си разменят в натура

задават се тежки времена дето народа ще се  саморазправя с държавните чантажии

2. В България има много сериозен икономически проблем който е пряко свързан с

това е проблем на капитализма и свободния пазар без регулация

причината да е така понеже в капитализма е  заложана инфлация  понеже парите които получават хората  или ги пестят или ги  губят по улицита  и когато има инфлация се насърчават хората да  харчат парите и да се плаща ддс което е 20 % ако парите не се харчат  минимум за 5 години се плаща    това ддс с инфлация ...

Населението. То масово лъже държавата, всеки едър или дребен тъпак имащ себе си за тарикат гледа да лъже, да не си плаща данъците, да бяга от отговорност, самите институции бягат от отговорности не функционират а ония най горе като сменят не ги интересува друго освен в институциите да рАботят "наш'те" щото нали да могат да си въртят далаверите и пр. и пр. и пр.

пак проблем на капитализма

когато не се  плащат данъци тези пари може да се развъртят с печалба в сивата икономика  така или иначе тези пари се осветляват с ддс в магазина 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.