Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Българските самолети F16 Block 70

Featured Replies

току-що, Gaming_Solutions написа:

Боли ли, че самолетите не са вече "хартиени самолетчета"?

Не. Боли че до толкова сме се навели, че платихме всичко предварително на завишени цени, а сега дори и не сме си направили устата за някаква неустойка за закъснението. Боли ме че това не е единствен, а пореден случай, показващ колко наведена държава сме.

Едно време имахме Голям брат и го разкарахме. Сега всичко трябваше да е "цветя и рози". Що не се получи?

Това ме боли :(

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 58,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

Публикувани изображения

готов съм за друг бас

тоя самолет ще го вкарат в  хангара под ключ  и от там  никога няма да излезе

недай си боже  излети и се разбие някъде 

пълен резил ще стане ...

преди 19 минути, Banesc написа:

готов съм за друг бас

тоя самолет ще го вкарат в  хангара под ключ  и от там  никога няма да излезе

недай си боже  излети и се разбие някъде 

пълен резил ще стане ...

Хора дето не си изпълняват басовете са готови на други басове?  Нали знаеш че от сега ставаш само за подигравки.

А само да спомена, че не беше обещаваш нищо тази сутрин. А сега изведнъж се оказа друго.. Едно време какви басове имаше , а сега... Развалиха я тая държава!

преди 3 минути, kosyo написа:

Хора дето не си изпълняват басовете са готови на други басове?  Нали знаеш че от сега ставаш само за подигравки.

покажи да видим ?

само приказки

всичко което съм казал е станало

преди 6 минути, Banesc написа:

покажи да видим ?

само приказки

всичко което съм казал е станало

Имаме проблем с форума-получавам въобще я от несъществуващи акаунти... Сигурно е някакъв вирус.

Тъпите словаци и те не знаят, че им карат самолети с  дупки,  втора ръка и с неправилните знаци:)

Добре че са форумните шутове да ни обяснят нещата,че да им повярваме

4-ти с танкера са били. Сигурно заради дупките са ги пълнили често над океана.

преди 1 час, ivottoshev написа:

Не. Боли че до толкова сме се навели, че платихме всичко предварително на завишени цени, а сега дори и не сме си направили устата за някаква неустойка за закъснението. Боли ме че това не е единствен, а пореден случай, показващ колко наведена държава сме.

Тебе те боли, не че сме се навели, а че не сме се навели на когото ти се иска.

преди 1 час, ivottoshev написа:

Едно време имахме Голям брат и го разкарахме. Сега всичко трябваше да е "цветя и рози". Що не се получи?

Това ме боли :(

Сравнено с едно време се е получило. Иначе, че не е цветя и рози, не е. Причините са комплексни. Ето една:

България е с най-висок дял на сивата икономика и на плащанията в брой в ЕС

Кой е виновен за това, Америка, демокрацията, арменския поп?

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

преди 2 часа, Gaming_Solutions написа:

Е кой искаш да ти обясни по-нагоре от министъра на отбраната? 

...

Или просто ти се иска гадните американци да ни цакат с втора употреба самолети, понеже вече не са на чертежи и да има храна за троловете

Той Запре не знае къде се намира ма за самолети бил обяснявал.
Погледни си въпроса и ми кажи ти къде е грешката в него?

Иначе предпочитам за самолетите да ми говори военен пилот а не някакъв заспал министър който дори не е бил такъв когато са се договаряли тия самолети.

Апропо не знам дали и ако да доколко е достоверно но тук-там попадам на инфомация че самолетите били рециклирани.
И апропо защо лансират че това били най модерните самолети в бойната авиация като има Ф35 примерно?

преди 16 минути, Bubbles написа:

Апропо не знам дали и ако да доколко е достоверно но тук-там попадам на инфомация че самолетите били рециклирани.

Е нали за това е темата

Важното е да върви лафа и да повтаряме едно и също

Кой е пилотът, който приземи у нас първия ни изтребител F-16

Този следобед у нас се приземи първият ни изтребител F-16 Block 70. След кратък демонстрационен полет, той кацна на родна земя, а от пилотската кабина се усмихваше симпатичен летец.

самолет

След като слезе от машината, той бе приветстван от представители на Военно въздушните сили, както и от премиера Росен Желязков.

ф-16 самолет

Пилотът се оказа американски летец, който е бил специално избран, за да докара у нас изтребителя F-16 Block 70, съобщиха за DarikNews.bg от Министерството на отбраната. Като жест към страната ни той беше сложил нашивка на българските ВВС.

Самолетът пристига от САЩ, като е имал кратък престой в Испания. Рано тази сутрин той е излетял към България. Първият ни изтребител е с борден номер 301.

Той е излетял от Грийнвил, Южна Каролина, преминал е над Атлантическия океан до Испания, в група с два самолета за Военновъздушните сили на Словакия, и с полет от Испания до България. Презареждането на самолета във въздуха е осъществено от летящ танкер КС-135 на Националната гвардия на щата Тенеси.

Изтребителят е първия от най-модерните самолети в бойната авиация, след като 35 години България не е придобивала нова бойна машина в редиците си.

самолет

Самолетът F-16 Block 70 е от съвършено ново, четвърто поколение самолети с огромни възможности. Многоцелевият изтребител е съвместим със системите на НАТО и изпълнява широк спектър от задачи.

"Всички знаете българската поговорка, че една птичка пролет не прави. Това обаче е първата птичка от ятото, което до края на годината вече ще наброява осем от тези прекрасни самолети. Тази птичка дойде заедно с инструктор, който следващите години ще помага в усвояването на способностите", посочи министър-председателят Росен Желязков.

Самото пристигане на самолета обаче не го прави автоматично български. Има процедура, която изисква време и е необходимо да се изпълни документалното му предаване. Официалната церемония е планирана за 12 април, обясни военният министър Атанас Запрянов.

От военното министерство допълниха, че съгласно международното авиационно право, самолетът прелетя до България с отличителните знаци на ВВС на САЩ. След кацането в Трета авиобаза те бяха заменени с отличителните знаци на българските ВВС и ще започнат стандартните митнически и данъчни процедури.

https://dariknews.bg/novini/bylgariia/koj-e-pilotyt-kojto-prizemi-u-nas-pyrviia-ni-iztrebitel-f-16-2414808

преди 40 минути, Staff. написа:

Самолетът F-16 Block 70 е от съвършено ново, четвърто поколение самолети с огромни възможности.

А МиГ-29 от кое поколение са?

преди 2 часа, Gaming_Solutions написа:

Сравнено с едно време се е получило. Иначе, че не е цветя и рози, не е. Причините са комплексни. Ето една:

България е с най-висок дял на сивата икономика и на плащанията в брой в ЕС

Кой е виновен за това, Америка, демокрацията, арменския поп?

Виновни са тези, които имат такова мислене:

преди 4 часа, Gaming_Solutions написа:

Оценявам иронията ти, аз също не съм фен на министър Запрянов, но той е министър на отбраната. Та ако от министъра на отбраната не ти е достатъчно, от кой ще ти е достатъчно опровержението на тази конспиративна теория за да нямаш съмнения, наистина ми е любопитно.

... Хем знаят че има корупция и държавата ни е прогнила, хем щом министър е казал дадено нещо, това им е достатъчно и за тях това е и пътят, и истината , и живота, а на следващите избори пак гласуват за още от същото.

пп: говоря по принцип, а не за конкретният случай.

преди 18 минути, ivottoshev написа:

Виновни са тези, които имат такова мислене:

... Хем знаят че има корупция и държавата ни е прогнила, хем щом министър е казал дадено нещо, това им е достатъчно и за тях това е и пътят, и истината , и живота, а на следващите избори пак гласуват за още от същото.

пп: говоря по принцип, а не за конкретният случай.

Никой не ти е казал да вярваш на министъра. Аз зададох въпрос кой трябва да опровергае фалшивата новина и жалкия опит за манипулация, щом министъра на отбраната не е достатъчен. Цомчо от възраждане ли?

Ти ако кълвеш на подобни жалки жълтини си е твой проблем.

преди 5 часа, Gaming_Solutions написа:

Министър Запрянов го обясни вече по Панорама онзи ден

Панорама - 04.04.2025 - Българска национална телевизия

На 31-вата минута е, Цомчо даже се съгласи.

Търсиш под вола теле

Цомчо гледа наакан. :) :) 

Иначе вече свикнахме по абсолютно всяка тема да се търси на първо място негатива, конспирацията, фейковете и тоталните лъжи от стандартните антибългарски тролове и копейки . 

Няма тема която да не завъртят с фейк пропаганда на първо място . 

преди 1 час, Staff. написа:

Самолетът F-16 Block 70 е от съвършено ново, четвърто поколение самолети с огромни възможности. Многоцелевият изтребител е съвместим със системите на НАТО и изпълнява широк спектър от задачи.

От колко години сме в НАТО и най сетне имаме самолет пос тандартите на НАТО , най сетне със система свой-чужд в която сме "свои" . 

Браво .

Иначе ми направи впечатление отсъствието на Главнокомандващия Зелен Чорап.  Емблематично отсъствие на историческа за нашите ВВС ,дата.

преди 4 часа, ivottoshev написа:

че платихме всичко предварително на завишени цени, а сега дори и не сме си направили устата за някаква неустойка за закъснението. Боли ме че това не е единствен, а пореден случай, показващ колко наведена държава сме.

наведена държава сме заради точно такива глупости които ръсиш.

Нито са завишени, нито има проблем със сроковете.

В тези междудържавни поръчки нещата са канализирани,цените ясни ,  американската фирма бе доста натоварена с над 130 самолета ако не се лъжа, десетки държави също чакаха реда си и си ги получаваха както нас.

преди 6 минути, miro20 написа:

Цомчо гледа наакан. :) :) 

Иначе вече свикнахме по абсолютно всяка тема да се търси на първо място негатива, конспирацията, фейковете и тоталните лъжи от стандартните антибългарски тролове и копейки . 

Няма тема която да не завъртят с фейк пропаганда на първо място . 

...

За жалост аз не мога и отказвам да свиквам с това. За това и се включих в темата

преди 8 минути, Gaming_Solutions написа:

За жалост аз не мога и отказвам да свиквам с това. За това и се включих в темата

И аз това си казах ... още  около далечната 2014 г когато ни заляха с фейковете за Крим, разпънатите "мальчики в трусиках" , донбаските супермени шахтьори и т.н.

:) 

Удивително е че и до ден днешен промитите копейки си ги повтарят абсолютно всички фейкове от тогава и сега, а новите са в същия стил и реторика  :) 

НАТО, унищожи българската армия .

ЕС унищожи българската индустрия.

Сорос унищожи българското образование. Трижди проклети да са продажниците . 400 самолета имахме . Запрянов, моли БОГ и народа за прошка .

Аз си вземам пуканките и заклевам всеки "родолюбец" да му окапе маркуча, ако не се изкаже по темата! :)

преди 1 час, miro20 написа:

Нито са завишени, нито има проблем със сроковете.

Разбира се. Когато си наведен - няма никакви проблеми нито с цените, нито със сроковете. Даже може да изчакаме още петилетка, докато тези самолети морално съвсем остареят, но ние ще сме си ги платили като за модерна авиация 

---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  

преди 58 минути, miro20 написа:

И аз това си казах ... още  около далечната 2014 г когато ни заляха с фейковете за Крим, разпънатите "мальчики в трусиках" , донбаските супермени шахтьори и т.н.

:) 

Удивително е че и до ден днешен промитите копейки си ги повтарят абсолютно всички фейкове от тогава и сега, а новите са в същия стил и реторика  :) 

Наскоро един съд осъди украинците за "Одеса". Уж опорки и фейкове, пък западен съд на практика ги потвърди. Новата краварска администрация също потвърди много от така наречените "опорки" и "фейкове".

Знам че не ти изнася, ама фактите са си факти. Живият живот ти го начука :)

пп: като се заговорихме за съдилища, ще ни кажеш ли дали все още вярваш на МНС, или от както осъдиха и Нетаняху, вече си свалил доверието си от този съд? За една седмица вече десети път те питам, а ти до сега девет пъти мълчиш като насран. Що бре Мирко? Толкова ли ти е трудно да отговориш?

преди 1 час, Gaming_Solutions написа:

Никой не ти е казал да вярваш на министъра. Аз зададох въпрос кой трябва да опровергае фалшивата новина и жалкия опит за манипулация, щом министъра на отбраната не е достатъчен. Цомчо от възраждане ли?

Ти ако кълвеш на подобни жалки жълтини си е твой проблем.

Интересно как точно министър от партия която си е дала задника а и цяла България на щатите ще каже нещо обективно ако има истина в тази информация?

Ако наистина са качествени самолетите и всичко с тях е както трябва мога да кажа само браво, но като знам кои са поръчителите от българска страна работата не е на добре.

преди 17 минути, Bubbles написа:

Интересно как точно министър от партия която си е дала задника а и цяла България на щатите ще каже нещо обективно ако има истина в тази информация?

Ако наистина са качествени самолетите и всичко с тях е както трябва мога да кажа само браво, но като знам кои са поръчителите от българска страна работата не е на добре.

Ама в коя информация да има истина, какво те кара да вярваш на тази информация (или да имаш съмнения). Къде е проблема? Или няма такъв, просто си търсим проблем

преди 4 минути, Gaming_Solutions написа:

Ама в коя информация да има истина, какво те кара да вярваш на тази информация (или да имаш съмнения). Къде е проблема? Или няма такъв, просто си търсим проблем

Споменаваш "Фалшива новина" и "Опит за манипулация" затова предположих че имаш предвид тая работа с рециклираните самолети.

Абе, този от копейките цоньо ганев е много тъп, бе! (то какъв да е, с това име) Видял перка, отзад на самолета :biggrin:

преди 34 минути, Bubbles написа:

но като знам кои са поръчителите от българска страна работата не е на добре.

Поръчителя е бг правителството, след одобрение, чрез гласуване в НС =>поръчител е народа на бг

преди 14 минути, Bubbles написа:

Споменаваш "Фалшива новина" и "Опит за манипулация" затова предположих че имаш предвид тая работа с рециклираните самолети.

Ама то няма такава работа като рециклирани самолети. Абе човек, тази партенка звучи като виц. Американците ще ни пращат втора употреба самолети, виж им бюджета за отбрана, виж годишните обороти на Локхийд Мартин, ще си рискуват реномето заради нашите самолети в хомеопатични количества. Гнус ме е да го коментирам. Ти представяш ли си каква дребна душица го е съчинила това нещо и е възможно сега даже да чете и да ви се смее на вас където кълвете. Е, не те ли е срам, не изпитваш ли срам, че кълвеш на подобна глупост, че и го коментираме. Маааалко критично мислене поне?

Толкова хубаво си беше когато F-16 си бяха само на картинка, сега и гориво ще се харчат милиони, и за обслужване, и за чарколяци и недай си боже някой от недоучилите ни пилотите да се претрепе с него тогава вече ще има голям проблем с хамериканците.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.