Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кой от тези трите телевизора или някой друг за такива пари?

Featured Replies

Това са трите телевизора за които питам, че мненията за тях са от минус 100% до плюс 100%

https://www.emag.bg/televizor-sharp-qled-55-139-sm-smart-google-tv-4k-ultra-hd-klas-f-55gp6260e/pd/DB1M3XYBM/?ref=ps&emag_click_id=cfe57a1a1606751bc1359d99f709dbea&utm_source=offero.bg_affiliate_4RR&utm_medium=profitshare&utm_campaign=profitshare_4RR&utm_content=link

https://www.emag.bg/televizor-metz-qled-55mqd7500-55-139-sm-smart-google-tv-4k-ultra-hd-klas-f-model-2024-55mqd7500z/pd/DVD784YBM/?#image-gallery

https://www.emag.bg/televizor-tcl-qled-55-139-sm-smart-google-tv-4k-ultra-hd-klas-f-model-2024-55c655/pd/DJMVWHYBM/

Ако има нещо по-добро за такива пари, предлагайте!

Ще се ползва освен за телевизия и с компютър. За фотошоп ми е важно белия баланс на екрана да е максимално точен.

Разрешен от ivottoshev

• Отговори 55
  • Прегледи 4,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Колекция избрани боклуци  . ОК, предлагам: https://www.emag.bg/televizor-led-lg-55-139-sm-smart-4k-ultra-hd-klas-g-55ur78003lk/pd/DWSR0GMBM/? Айде, пак глупости . Телевизорите няма

• Охлювът си ти, и всички го знаем . Шутът на Kaldata, решил да покаже колко много знае  . Предлагам LG, защото са най-евтиното, което си заслужава. Ако бях дистрибутор, щях да предлагам любимата

• От тези трите - TCL-a най вече заради Андроид-а Най-доброто според мен на 55инча до 1000лв - Samsung QE55Q67D на промоция в Зора до 14.04 за 939лв    

Публикувани изображения

Четох добри ревюта за Metz и бих си взел. Германска фирма, даже в Калдата има статия .

https://www.kaldata.com/it-новини/германският-технологичен-бранд-metz-стъп-497534.html

Колекция избрани боклуци :mad: .

преди 2 часа, Бисер Петков написа:

Ако има нещо по-добро за такива пари, предлагайте!

ОК, предлагам:

https://www.emag.bg/televizor-led-lg-55-139-sm-smart-4k-ultra-hd-klas-g-55ur78003lk/pd/DWSR0GMBM/?

преди 2 часа, Бисер Петков написа:

За фотошоп ми е важно белия баланс на екрана да е максимално точен.

Айде, пак глупости :mad: . Телевизорите нямат бял баланс, фотоапаратите имат. На телевизора можеш да променяш цветовата температура. Но ти не питаш за това, питаш за точно цветопредаване, това е, което ти трябва за фотошоп. 

А като търсиш точно цветопредаване, си взимаш монитор с качествена IPS матрица, и го калибрираш. Забрави за телевизор, при него идеята е да покаже най-"красиви", а не най-точни цветове. 

преди 55 минути, nusho73 написа:

Четох добри ревюта за Metz и бих си взел. Германска фирма, даже в Калдата има статия .

:lol6: 

Нуше, батка, не пропускаш възможност да се изложиш :D. Каква германска фирма, бе?...

Цитат от Wikipedia: 

"19 ноември 2014 г.: Мец подава молба за несъстоятелност.

Януари 2015 г.: Около 110 от 540 служители ще бъдат съкратени.

Март 2015: Намерени са двама инвеститори. Компанията ще бъде разделена на две. Телевизионният бизнес е поет от китайския производител на електроника Skyworth като Metz Consumer Electronics GmbH, докато бизнесът с пластмасови технологии и светкавици е закупен от местната Daum Group (Германия) на фирмата Metz mecatech GmbH.

2020: Мец отново подаде жалба за несъстоятелност."

Тоест - поредните китайци, опитващи се да си продават боклуците под стара фалирала марка. Справка - Telefunken, Blaupunkt, и т.н.

преди 32 минути, Rudy M. написа:

Колекция избрани боклуци :mad: .

ОК, предлагам:

https://www.emag.bg/televizor-led-lg-55-139-sm-smart-4k-ultra-hd-klas-g-55ur78003lk/pd/DWSR0GMBM/?

Айде, пак глупости :mad: . Телевизорите нямат бял баланс, фотоапаратите имат. На телевизора можеш да променяш цветовата температура. Но ти не питаш за това, питаш за точно цветопредаване, това е, което ти трябва за фотошоп. 

А като търсиш точно цветопредаване, си взимаш монитор с качествена IPS матрица, и го калибрираш. Забрави за телевизор, при него идеята е да покаже най-"красиви", а не най-точни цветове. 

:lol6: 

Нуше, батка, не пропускаш възможност да се изложиш :D. Каква германска фирма, бе?...

Цитат от Wikipedia: 

"19 ноември 2014 г.: Мец подава молба за несъстоятелност.

Януари 2015 г.: Около 110 от 540 служители ще бъдат съкратени.

Март 2015: Намерени са двама инвеститори. Компанията ще бъде разделена на две. Телевизионният бизнес е поет от китайския производител на електроника Skyworth като Metz Consumer Electronics GmbH, докато бизнесът с пластмасови технологии и светкавици е закупен от местната Daum Group (Германия) на фирмата Metz mecatech GmbH.

2020: Мец отново подаде жалба за несъстоятелност."

Тоест - поредните китайци, опитващи се да си продават боклуците под стара фалирала марка. Справка - Telefunken, Blaupunkt, и т.н.

И калдата ли се излага бе охлюв ,ама немож си държиш езика зад зъбите.И стига си предлагал Лг да не си им дистрибутор.По голям боклук тебе няма ,да знаеш

Охлювът си ти, и всички го знаем :) . Шутът на Kaldata, решил да покаже колко много знае :D .

Предлагам LG, защото са най-евтиното, което си заслужава. Ако бях дистрибутор, щях да предлагам любимата си марка Panasonic, или фотоапаратите на Nikon :tongue2: .

От тези трите - TCL-a най вече заради Андроид-а

Най-доброто според мен на 55инча до 1000лв - Samsung QE55Q67D на промоция в Зора до 14.04 за 939лв

преди 5 минути, Rudy M. написа:

Охлювът си ти, и всички го знаем :) . Шутът на Kaldata, решил да покаже колко много знае :D .

Предлагам LG, защото са най-евтиното, което си заслужава. Ако бях дистрибутор, щях да предлагам любимата си марка Panasonic, или фотоапаратите на Nikon :tongue2: .

Казали нещо или трамвай мина .Навриси мнението занеш къде.

+1 за TCL. Но с тези евтини телевизори не очаквай да имаш хубави цветове във фотошоп. За тази цел се купува професионален монитор с точно цветопредаване и калибрация, вариант е и OLED, но там цените ще са поне х2.

От цитираните от автора, този -> Телевизор TCL QLED 55C655, 55" (139 см), Smart Google TV, 4K Ultra HD, Клас F (Модел 2024) - eMAG.bg

Самсунга от линка на toshev обаче по-ми допада. 

преди 41 минути, Joss Bomon написа:

Panasonic>Sony>Samsung>LG>TCL... 

От любопитство - защо и в какво Панасоник е по добър от Сони и Самсунг или е лично мнение?

преди 1 час, Belefor написа:

От любопитство - защо и в какво Панасоник е по добър от Сони и Самсунг или е лично мнение?

Лично мнение, а и не робувам на марки. Ако аз купувам за себе си телевизор, ще следвам този порядък за бюджета си. От друга страна, слабите им места са ОС и високите цени. Реално, матриците на читавите марки са на LG и Samsung. До скоро Sony влагаха уж по-качествени елементи, но и там не липсват изключения при евтините модели. Panasonic се изгубиха последните години и към момента клоня към Samsung.

• Автор

Благодаря на всички за отговорите. Самсунг имам в кухнята 43 инча 4К на около 5 или 6 години, но него си го ползва жената. LG пък има в детската стая 3D 39 инча от 2014г. Сегашния, който ползвам е Филипс 50pfs4012 от Виваком купуван. Старичък, пък и не съм чел добри отзиви за него. От около месец картината му е прекалено синя и вади очи. От веднъж стана така, а и никой техник не иска да го ремонтира. Опцията за отенък не е активна в менюто, пък и според мен не си заслужава да се занимавам. От предложените от вас телевизори, най-много бих се доверил на предложението на колегата Rudy M. Самсунга и Деуто не са лоши, но някак си не ме грабват. А от моите предложения TCL-а беше за в краен случай.

Не знам какво ще си избере колегата Бисер, но дъщеря ми има Hisense 55" и честно казано не бях виждал толкова дълбоко черно на Тв екран!
Аз лично (ако имах парите де) щях да взема този: Hisense 55" E7NQ Pro 55E7NQ_PRO

• Автор

Пачо, казах ти и в офиса, че тези телевизори Хайсенс са ми напълно неизвестни. Иначе направих снимки на въпросното синьо, което направи Филипса:

blue.JPG.4f89e8003484c317c470e97fbea5fa00.JPGnotblue.JPG.6be00266f05b376c9c33721a5b4698f1.JPG

Почти изключено синьо от компютъра, за да не синее. Абе ще ходи в кошчето :D

Само един въпрос имам към колегата Rudy M. - Има ли някакво значение, че това LG не е QLED или не?

преди 1 час, Joss Bomon написа:

До скоро Sony влагаха уж по-качествени елементи, но и там не липсват изключения при евтините

Много важно е къде е произведена бройката - Япония, Европа, Малайзия... Личи си по цената, особено за made in Japan - до 2-3 пъти по-висока от тази на бройка правена на друго място.

преди 10 минути, цър-вул написа:

Много важно е къде е произведена бройката - Япония, Европа, Малайзия... Личи си по цената, особено за made in Japan - до 2-3 пъти по-висока от тази на бройка правена на друго място.

image.png.f185ec4f6d8393260d8e4b444a054645.png

image.png.154c0b8f1674b6a8192d51bce8f73a00.png

преди 7 минути, Бисер Петков написа:

Добре, свеждаме ги до тези двата предложени от вас. По-евтиното LG или по-скъпия Самсунг?

LED телевизори срещу QLED телевизори: Каква е разликата? | Croma Unboxed

• Автор
преди 14 минути, Joss Bomon написа:

Дай малко превод. Не разбирам английски.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.