Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Южна Корея се готви за ядрена война

Featured Replies

Южнокорейската армия подготвя силите си за действие в случай на заплаха от ядрена война. Това съобщиха официални източници след като в понеделник Северна Корея обяви, че е извършила успешен ядрен опит.

"Положението се променя. Естествено е да се провери състоянието на готовност на армията ни във връзка с променената среда", заяви говорителят на Генералния щаб. Той допълни, че след съобщението на Пхенян военните са подготвили различни доклади, но подробностите са поверителни.

Вчера южнокорейската агенция Йонхап предаде, че Генералният щаб е препоръчал на министерството на отбраната да прегледа плановете за спешни действия и да се увери, че Сеул разполага с арсенал, който може да унищожи севернокорейското оръжие.

Източник: actualno

Защо ли ми се струва,че следващият ход ще бъде Южна Корея да поиска "военни съветници" и ядрено оръжие от САЩ,за да се "защитят" от Севернокорейската заплаха? :angry:

КНДР заплаши САЩ с война

Земетресение в Япония породи съмнения за нов ядрен опит

12080112.jpg

Пхенян може да даде на нарастващия американски натиск "физически отговор", заяви председателят на Постоянния съвет на севернокорейското Върховно народно събрание Ким Йон Нам. От американската политика спрямо КНДР ще зависи дали Пхенян ще извърши нови ядрени опити или не, подчерта севернокорейският държавник в първото официално изявление след оповестяването на ядрения опит. Той допълнил, че от отношението на Вашингтон ще зависи дали Пхенян ще се върне на масата на шестстранните преговори по ядрената програма. От своя страна американският държавен секретар Кондолиза Райс заяви, че Вашингтон няма намерение да напада КНДР в "стил Ирак" и затова подобни оправдания от страна на севернокорейците са безпочвени.

Напрежението около КНДР се засили, след като по-рано тази седмица Пхенян оповести, че е произвел подземен ядрен опит на полигона Хвадеру край град Килджу. Тази информация провокира световните специалисти, които започнаха обсъждания дали действително е имало ядрен взрив или не. Според френския министър на отбраната Мишел Алио-Мари мощността на експлозията при извършения от Северна Корея опит е толкова малка, че ако е било взривено наистина ядрено устройство, то експериментът е бил неуспешен. Това обаче не намалява сериозността на създалата се обстановка, подчертава Алио-Мари. Съветът за сигурност на ООН възнамерява да наложи тежки санкции срещу Пхенян. Някои от предложенията, които трябва да се гласуват в края на седмицата, предвиждат инспекция на всички товари за и от страната, забрана за търговия с Пхенян на луксозни стоки и военни приспособления и забрана за внос на материали и технологии с двойно предназначение. Япония съобщи вчера, че смята да наложи едностранни финансови санкции на Северна Корея в отговор на извършения ядрен опит. Русия и Китай, които граничат с КНДР, ще обсъждат днес каква да бъде позицията им относно опита на Северна Корея.

Неяснотата около опитите на Пхенян бе подхранена и от силно земетресение, което разлюля Япония вчера сутринта. Трусът с магнитуд 6,0 по Рихтер засегна префектурата Фукушима, намираща се на 240 км североизточно от Токио. Веднага след това съобщение някои японски медии изразиха опасение, че той е предизвикан от втори ядрен опит, извършен от КНДР. Японската метеорологична служба обаче опроверга тези интерпретации. От канцеларията на южнокорейския президент също отрекоха съобщението за предполагаем втори ядрен опит. Подобна позиция зае и говорителят на Белия дом Блеър Джонс.

Междувременно вчера бе съобщено, че преминаването през границата между Китай и КНДР е блокирано за два дена. Оказа се, че причината за тази мярка е националният празник на КНДР - годишнината от основаването на управляващата Корейска партия на труда.novinarGlava.gif

• Автор
Защо ли ми се струва,че следващият ход ще бъде Южна Корея да поиска "военни съветници" и ядрено оръжие от САЩ,за да се "защитят" от Севернокорейската заплаха? :angry:

И те ще им ги дадат...

Интересно ще стане в оня край на света.....усещам го :wors:

По добре да не става интересно, че няма да се размине работата само така. Мисля че ако стане нещо и се стигне до използването на ядрено оръжие може и да започне ТРЕТА СВЕТОВНА която едва ли няма да ни засегне.

Дано да не става само нищо, че ми се живее . :)

Защо ли ми се струва,че следващият ход ще бъде Южна Корея да поиска "военни съветници" и ядрено оръжие от САЩ,за да се "защитят" от Севернокорейската заплаха? :wors:

Че те американците са там отдавна, от 60 години. Какво значи да поискат ядрено оръжие!? Да поискат разрешение да си направят, което надали ще получат, да вземат от САЩ, което е абсурдно, или да поискат американците да разположат при тях, което е направено отдавна.

Дано да не става само нищо, че ми се живее . ;)

Съгласен! :)

Не че одобрявам политиката,водена от САЩ,но пък и тия севернокорейци са егати болните копелета!

Срещу кого ще се бият? Кой им пречи? Имам чувството,че поне 90 процента от населението на земята изобщо не мислят.Ама никога... sad.gif

От статията на "Новинар" не долових да са заплашвали САЩ.КНДР не за първи път правят тъпи изказвания с възможност за произволно тълкуване.

Да не коментираме идиотското изявление на мериканската държавна секретарка ,което само влошава нещата.

Не че одобрявам политиката,водена от САЩ,но пък и тия севернокорейци са егати болните копелета!

Срещу кого ще се бият? Кой им пречи? ....

Подкрепям напълно !

Друг е въпросът що за болни копелета биха извършили 1200 ядрени опита.

Срещу кого ще се бият? Кой им пречи? Имам чувството,че поне 90 процента от населението на земята изобщо не мислят.Ама никога... sad.gif

Пиле,аз бих попитал а кой не им пречи? Кой толкова години им налага ембаргота,само защото политическия им режим е друг? Кой обрича с тези ембаргота на глад толкова хора? Кой използва и иска монопола над техническите достижения само за себе си и свои избрани наци? Кой спира другите да се развиват във всяко едно отношение свободно? Кой ,кой??? И като си отговориш на въпросите ще стигнеш до извода че не са виновни тези които са отчаяни,и нямат друг изход,а тези които са ги поставили в такова положение. И тогава ще видиш кои са "болните копелета" на този свят.

А м/у впрочем,честито ти ново аватарче,хихих,много войнствен пител си станал,внимавай с перушината,да не я порежеш :wors:

Редактирано от Morfey_A (преглед на промените)

Интересно ще стане в оня край на света.....усещам го :wors:

Трета световна няма да има,няма с кой просто...Ония нямат подкрепа отникъде. Най много да отнесат някоя бомба от USA

Пиле,аз бих попитал а кой не им пречи? Кой толкова години им налага ембаргота,само защото политическия им режим е друг? Кой обрича с тези ембаргота на глад толкова хора? Кой използва и иска монопола над техническите достижения само за себе си и свои избрани наци? Кой спира другите да се развиват във всяко едно отношение свободно? Кой ,кой??? И като си отговориш на въпросите ще стигнеш до извода че не са виновни тези които са отчаяни,и нямат друг изход,а тези които са ги поставили в такова положение. И тогава ще видиш кои са "болните копелета" на този свят.

А м/у впрочем,честито ти ново аватарче,хихих,много войнствен пител си станал,внимавай с перушината,да не я порежеш :)

Не си прав.

Ако никой не поставяше "ембаргота" и да запазва монопола върху ядреното оръжие сега да не си пишем тук.

Помниш ли Куба и кризата от 60-те години?Съветските ядрените ракети на 100 км от Вашингтон?Надпреварата във въоражаването?Списъкът с цели на американците в България?В ГО в училище ни учеха,че "Ядрения завод" в Плевен е една от първите мишени при удар заедно с Телиш (там бяха ракетите СС-дето ги нарязахме миналата година).Явно не помниш страха от война.

Според мен севернокорейците си правят евтини рекламни трикове. Събрали 5000 тона амонит, гръмнали ги, и сега седят и гледат сеира на останалия свят. Никъде не видях съобщения за повишен радиационен фон.

По добре да не става интересно, че няма да се размине работата само така. Мисля че ако стане нещо и се стигне до използването на ядрено оръжие може и да започне ТРЕТА СВЕТОВНА която едва ли няма да ни засегне.

Дано да не става само нищо, че ми се живее . :P

Спокойно, няма да се стигне до трета световна война, не и докато на световната сцена не се

появи рогатия! Сигурна съм, че все по-назряващия конфликт ще бъде овладян, най-много да стане като в Ирак! :P

Спокойно, няма да се стигне до трета световна война, не и докато на световната сцена не се

появи рогатия! Сигурна съм, че все по-назряващия конфликт ще бъде овладян, най-много да стане като в Ирак! :hush:

Следвщият двубой е САЩ :P Иран...

...и едните и другите са рогати и слепи... :P

...2007-2008 година ...ДРЪЖ СЕ ЗЕМЛЮ,че Китай идва... :P

Според мен севернокорейците си правят евтини рекламни трикове. Събрали 5000 тона амонит, гръмнали ги, и сега седят и гледат сеира на останалия свят. Никъде не видях съобщения за повишен радиационен фон.

Засега се говори за 500 тона тротилов еквивалент, но дори и такова количество не се взривява лесно едновременно. А ако взривът е достатъчно дълбоко, отделямето на радиация непосредствено след взрива е изключено.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.