Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Когато свине и тикви се мешат в спорта ни...

Featured Replies

• Автор

Вече не е и смешно...

• Отговори 64
  • Прегледи 3,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• BulgarianYouguart
    BulgarianYouguart

Станка Златева e шоумен , участва в Биг Брадър , където някакъв модел/стриптизьор танцува гол с нея да и прави кефа.

• communismatic
    communismatic

• А ти що мислиш сложиха осмокласник за президент на БФС? Конкретно за Станка малко съм изненадан щото уж шампионка и е минала през тия всичките неща трябва да знае за какво иде реч ама простотия пълна,

Публикувани изображения

• 5 месеца по-късно...
  • 2 седмици по-късно...
на 12.05.2025 г. в 1:30, communismatic написа:

Едно време, през "лошият" социализъм, спортът е бил един от най-добрите средства за пропаганда. У нас е имало три спорта, които са си били чисто български (т.е. отнасяли сме конкуренцията там). Това са щангите, художествената гимнастика... и борбата. Вальо Йорданов е вероятно най-великият борец за всички времена след Александър Карелин.

Грешиш. Едно време през лошият социализъм трите спорта, с най-добро представяне са 

1 място: Борба

2ро и 3то - другите два спорта. Като има още доста спортове, които се доближават до тях - бокс, гребане, лека атлетика стрелба, фехтовка. 

Валентин Йорданов е обявен от ФИЛА за борец № 1 в света в за 20 век в свободния стил. Според мене има още двама в свободния стил, които са му равни. Единият е също през 20 век - Александър Медвед. 

Другият е Бувайсар Сайтиев, който се е състезавал през 20 и21ви век. 

Снимката е на световният отборен шампион в класическия стил през 1971 - България. 

1a80decb953db80db52c93dbf73cc293.jpg.996fe29b710542c438e3acfcdf5c2c82.jpg

3 златни — Петър Киров, Георги Мърков, Александър Томов
2 сребърни — Христо Трайков, Стоян Николов
3 бронзови — Стефан Ангелов, Кирил Димитров, Марин Колев
Стоян Апостолов и Борис Бутраков, са четвърти, и също носят точки за отборното класиране. 

т.е. от 10 категории - десет българина. Нема празно. 
преди 11 минути, communismatic написа:

Kво? 😆

Е - шарено - така ли ще ми отговаряш? 

Бях дал линк, не знам що некой го махна. В него е и въпросната снимка, както и броят на спечелените медали от България в двата стила на борбата за всички времена от олимпиади, световни и европейски първенства. За мъже и младежи (айде има и малко жени) са над 800. Плюс кадети и юноши - над 1400. 

на 13.05.2025 г. в 21:35, communismatic написа:

Я ми кажи кои спортисти не зобят. Конкретно... Благодаря ти за отговора. 

Борците не зобят. Поне във времената когато България печелеще най-много медали в тоя спорт, не е имало никакви хванати български борци и никой никъде не ги е поставял под съмнение. Това е така, защото самата специфика на спорта е такава, че не е ясно, допингът оказва ли някакво влияние или не. 

Българската борба е спечелила най-много медали за България. Допингскандали нема. 

Относно щангите, тоя дето казва "Важното е кого са сгащили допинг ченгетата, не кой какво е вземал."

Ми те хванаха само в Сеул. Другите медали и рекорди не са хванали нищо. И понеже не могат да бъдат подобрени и до ден днешен, вкл. от Карлос Насар, смениха категориите и стартират от начало. 

А иначе по принцип има спортове, при които без допинг не може. Такива са и щангите. Със забележката, че май че всички отричат, че са зобили. Вкл. Янко Русев. Ако наште са зобили, другите също са зобили. Ама кой най-обича антибългарче да се нарича - с такъв не се спори. 

Основата на спортните успехи на България и в щангите и на другите места е тежък физически труд. Най-тежкият възможен. 

Най-много допинг обаче не са взимали българите по времето на соца. Най-много взимаха културистите. През соца, в България тоя спорт беше низвергнат. Вижте кво пише Арнолд Шварценегер. 

Другите спортове в които допингът има голямо значение са: Колоездене (България имаше значителни успехи, но не може да се каже, че е водеща в тоя спорт). Плуване (жените на ГДР ги направиха на маймуни поради някаки самопризнания. Обаче я вижте световния рекорд на сто метра кроул жени на днешно време - ГДР пасти да яде - ма той е почти равен на рекорда на Марк Шпиц). Спринт (най-големият скандал беше със Бен Джонсън. Карл Луис не го фанаха, ама защо никой не се сеща, че е зобил със сигурност, щом логиката е "фанали са те и да не са те фанали"?)

Прочее, най-голямата истина, за която никой не може да се сети, е че най-много допинг в България се взима днес. Ама къде са медалите, бе уважаеми химици? 

И тука да се отбележи, че на днешно време и първенства има в изобилие измислени, както и медали - ама па за сметка на това са лъскави. 

Най-смешно ми става, кога се наредят едни дечица още невръстни, и като почнат да обяваеат титлите и медалите - потренирали три четири години и вече са звезди. 

• Автор
на 1.03.2026 г. в 22:39, ох боже! написа:

Е - шарено - така ли ще ми отговаряш? 

Кво да ти отговарям? Аз пиша, че има три спорта, които са най-успешни, ти ми отговаряш, че един от тия дето съм изброил бил най-успешният от трите... Ти изобщо добре ли си с главата? 😆

преди 2 часа, communismatic написа:

Кво да ти отговарям? Аз пиша, че има три спорта, които са най-успешни, ти ми отговаряш, че един от тия дето съм изброил бил най-успешният от трите... Ти изобщо добре ли си с главата? 😆

Дали съм добре с главата, след като ти дадох, при това безплатно толкова много и при това хем вярна хем интересна информация? 

А ти добре ли си с главата, след като не знаеш сам какво си написал, а па продължаваш да се държиш самоуверено и да си придаваш фасон, че много знаеш? А си написал трите спорта така, че борбата хем е последна, хем преди нея си турнал многоточие? 

Я да видим сега, кой е по-добре с главата и ще се сети, какво ли означава това многоточие? На мене ми се стори, че ти искаше да поднесеш изненада, че и борбата бе - е всред най-успешните български спортове. 

Тая неадекватност от твоя страна като качествен информатор обаче все пак се търпеше. Да представиш обаче още в следващото си изречение, и Валентин Йорданов по начин по който демонстрираш повече незнание отколкото знание, вече, лично на мене (който не съм баш добре с главата, щото имам истински и точни знания по въпроса) ми дойде малко в повече. 

При което аз ти дадох информацията, какво е българската борба. 

А така също, направих разлика между класическа и свободна борба. Дали е очевидно от това което си казал вече, че не правиш разлика между тия два стила? Ти който си добре с главата, как мислиш? 

Между другото, аз ти предлагам, въпреки очевидната традиция и тенденция, на днешните дечица да им внушават, че знаят всичко и че е недопустимо ако не знаят всичко, та аз ти предлагам да се попребориш с тоя много вреден свой навик, да си придаваш фасон че знаеш, дори и когато не знаеш. 

Примерно, ето сега си пуснал тема, която е горе доле добра. Трябваше вероятно, да изразиш мнението си така малко по-предпазливо! А къде не знаеш, питай, щото нали виждаш кво се случва - появи се един, дето може да ти каже много работи. Като се появи и още един, и ставаме мозъчен щаб. А в тая държава все още има много хора, които знаят много по въпроса. Което пък означава, че всеки от своето място знае много неща за борбата, които другите които също знаят много за борбата не знаят. И даже, може и да се изненадаш, но дори чичко Гугъл, е напълно некомпетентен за тия неща. 

• Автор

Ти пиеш ли си хапчетата? Кво ме занимаваш с душевните си проблеми? Изброил съм успешните спортове през социализма, не съм писал кой е бил най-успешният... до тоя малоумен извод е стигнала пълната ти глава с мозък. От там нататък не ми се коментират тъпотиите ти, даже не ти чета и малоумните постове...

преди 5 минути, communismatic написа:

Ти пиеш ли си хапчетата? Кво ме занимаваш с душевните си проблеми? Изброил съм успешните спортове през социализма, не съм писал кой е бил най-успешният... до тоя малоумен извод е стигнала пълната ти глава с мозък. От там нататък не ми се коментират тъпотиите ти, даже не ти чета и малоумните постове...

Неочаквано се оказа, че си по-тъп отколкото изглеждаше първоначално. Светът е пълен с изненади. Освен ако не си под влияние на някакви вещества в момента. Така като ти гледам стила и терминологията с която боравиш, изглежда като да си част от джендър зи. Което предполага употреба и на много вещества. Самият факт сам по себе си, че не можеш да допуснеш че съществуват и хора, които не пият никакви хапчета, дава и допълнителни потвърждения, че това е така. 

преди 34 минути, ох боже! написа:

Изброил съм успешните спортове през социализма

Сега ти изброявам успешните спортове през социализма:

Борба, Вдигане на тежести, Художествена гимнастика, Спортна гимнастика, Гребане, Бокс, Лека Атлетика (на Световното първенство в Рим през 1987 година сме шести отборно), Спортна стрелба, Фехтовка.

А така също макар и на последно място - тенис на корт, плуване, волейбол, колоездене, футбол, ски алпийски дисциплини, ски бягане (през соца май си беше само Иван Лебанов, но постиженията през деветдесетте години във всички спортове, са реализирани от произведените през соца спортисти). 

Май че и акробатика. Може да съм изпуснал и още някой. 

преди 33 минути, communismatic написа:

T.e. aз съм тъп, а ти ми пишеш цели есета заради нещо, което не си разбрал? 😆

Кое не съм разбрал? Може би, значението на многоточието? Кога не съм го разбрал - още в училище, кога са ми предавали за запетайките и другите препинателни знаци? 

Искаш ли да кажеш още нещо за твое оправдание, по въпроса за многоточието? 

Разликата между класическия и свободния стил, аз ли не съм я разбрал? 

• Автор

Ти кое не разбра, да спреш, да ме занимаваш с глупости? На какъв език, да ти се обясни?

преди 3 минути, communismatic написа:

Ти кое не разбра, да спреш, да ме занимаваш с глупости? На какъв език, да ти се обясни?

Аз май благоволявам да се занимавам с твойте глупости - тия цитати на които отговарям, твои ли са? 

Или си се надрусал и не осъзнаваш, че ти ги пускаш? 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.