Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

„Samsung" се превръща в Затворена екосистема, спад в качеството – къде отиде потребителят

Featured Replies

Голяма мъка е това, да търсиш кусури и да не можеш да намериш...

• Отговори 50
  • Прегледи 6,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• ...няма бе... ...думата ми е за ъпдейтите... ...производителите прецакват потребителите... ...за декс-не съм ползвал... ...но моторолата moto connect(ready for) прави бърза връзка

• Това е неизбежно и е при всяка марка. И не само при телефоните.

• Получих новия Адндроид, UI и всичко там преди няколко дни. Батерията ми се държи по абсолютно същия начин. Зависи какво правя. Не е тайна за никой, че най-много се точи батерията от игри. Постоянно св

Публикувани изображения

преди 3 часа, Vladi.Penev написа:

ТОВА КОЕТО ИСКАМ ДА КАЖА Е ЧЕ ИМА РЕСТРИКЦИИ НА ПРИЛОЖЕНИЯТА КОИТО СА ВЪВЕДЕНИ И ИНСТАЛИРАНИ ПРИ ЪПДЕЙТ-А.

ПОКАЗВАНЕ НА СНИМКАТА ГЛАСИ СЛЕДНОТО ИМА ОГРАНИЧАВАНЕ НА НЕЩАТА КОЙТО ИСКАШ ДА БЪДАТ ПРЕМАХНАТИ ИЛИ ПРЕУСТАНОВЕНИ.

Батерията рязко намалява до 15-19 за излишни Apk които са  използвани за надграждане на ъпдейт-а. Нито се оплаквам нито нищо друго освен това да стане Ясно на по-голяма част от Обществото. Което трябва да има избор, а от стратегическата гледна точка изглежда-каквото му дадеш... спрял съм всичко,  което е излишно в това число -локални и други неща които намаляват ресурсите на телефона. ИЗЧЕЗНАЛИ СА НЯКОЙ ОТ НЕЩАТА КОЙТО НАИСТИНА ХАРЕСВАХ. СРАВНИТЕЛНО АКТИВЕН ПОТРЕБИТЕЛ СЪМ. И ИСКАМ НЕЩАТА КОЙТО ХАРЕСВАМ ДА СА КАКТО ТРЯБВА.

Screenshot_20250619_084328_Samsung Health.jpg

Screenshot_20250619_085054_Photos.jpg

Купи си айфон много ще си 'доволен' от свободата на работа и 'отворената' еко система ;) 

И другия път не пиши с главни букви, че да не излезе , че ни се караш и да стане въргал :) 

• Автор
преди 1 час, Belefor написа:

Купи си айфон много ще си 'доволен' от свободата на работа и 'отворената' еко система ;) 

И другия път не пиши с главни букви, че да не излезе , че ни се караш и да стане въргал :) 

Последно съм придобивал Iphone 7 и по-неволя ползвах 11pro обаче при пълно оптимизиране 15-16% още в 5ч. И много бързо приключих с Ябълките Samsung бяха най - добре до преди ъпдейт-а от миналия месец. Често си мисля да премина на Huawei mate xt обаче Имам лош спомени от Mate Xs И да не забравиям че е достатъчно  голямо неудобство размера му. Просто Това устройство е за някой,  който не ходи като Алтаф*  а, постоянно цикли в нета. Моят опит и избор на устройството е комплексен и изискванията за използване дълго време 16-18ч. На ден плюс още множество други Функции , на пръв поглед достатъчно опростени но все пак големи консуматори.  ЗА ПОСЛЕДНО СЪМ УБЕДЕН ЧЕ ОТГОВОРНИТЕ КОМПАНИИ НЕ ТЪРСЯТ ПОЛЗА ОТ СТРАТЕГИЧЕСКАТА ПОСОКА А ОТ КАСОВИ ПРОДУКТИ.

Screenshot_20250619_084513_Settings.jpg

@Vladi.PenevКакъв модел е самсунга и щом мислиш че виновни са ъпдейтите защо не ги деинсталираш и ако няма промяна да му върнеш фабричните настройки или най добре преинстал на чисто.

• Автор

Здрасти За протокола процеса не е много точен и лек ,но в One UI 7 има доста неща които са въведени едни спрямо други и не всичко позволява да бъде направено. Но Доста опитах и Аз и мой колеги:

Use ADB or Universal Android Debloater (UAD) to disable/remove: 

com.samsung.android.wellbeing
com.samsung.android.game.gamehome
com.samsung.android.game.gametools
com.samsung.android.svoiceime
com.samsung.android.ardrawing
com.samsung.android.email.provider
com.sec.android.easyMover
com.samsung.android.mdx.quickboard
com.samsung.android.da.daagent
com.samsung.android.app.social
  • Use Orbot (Tor VPN mode) + Tor Browser

• Install NetGuard (APK) – firewall with per-app blocking

• Set Secure DNS:

• Go to Settings > Connections > More Connection Settings > Private DNS

• Use: dns.cloudflare-dns.com or dns.quad9.net

• Secure your keyboard: Replace Samsung Keyboard with OpenBoard (FOSS, no tracking)

• Enable Knox Secure Folder for critical apps and files (banking, crypto, etc.)

• Disable "Nearby Device Scanning", Samsung Pass, Samsung Daily,

• Enable CPU/GPU governors using SmartPack Kernel Manage

• WQHD+ resolution drains battery – use FHD+ for daily use unless needed.

• Use Taskbar (One UI 6/7 built-in) to launch apps side-by-side instantly.

• Set Bixby button to custom action via bxActions (APK).

• Disable Edge Panel if unused – saves RAM.

• Keep "Auto optimization" ON 

Install from Galaxy Store → !!!! Search: Good Guardians !!!!

Tool Purpose
Galaxy App Booster  Optimizes all installed apps
Battery Tracker  Shows background battery drains
Thermal Guardian  Lets you reduce overheating
Memory Guardian  Real-time RAM monitoring and cleanup

APKs (Install from APKMirror / GitHub / F-Droid)

App Purpose Notes
SD Maid SE Cache cleaner & system optimizer GitHub
Files by Google Storage cleanup Official
Blokada 5 System-wide ad & tracker blocking blokada.org
Orbot Tor proxy for anonymity F-Droid
Tor Browser Secure deep web access Official
NewPipe Ad-free YouTube Lightweight, private
Activity Launcher Unlock hidden Android settings APKMirror
NetGuard No-root firewall Per-app internet control
OpenBoard Secure keyboard (no tracking) FOSS alternative

Example Package Names to Disable:

com.samsung.android.wellbeing
com.samsung.android.da.daagent
com.samsung.android.game.gametools
com.sec.android.easyMover
com.samsung.android.mdx.quickboard
com.samsung.android.svoiceime
com.samsung.android.app.social

Universal Android Debloater (GitHub)

Essential Setup:

Tool Function
Orbot (VPN Mode) Routes all traffic through Tor
Tor Browser Onion browsing
NetGuard Block internet access for selected apps
Secure DNS dns.cloudflare-dns.com or dns.quad9.net
OpenBoard Private keyboard (no network access)
Knox Secure Folder Encrypted workspace on-device
Settings > Connections > More Network Settings > Private DNS

• Disable "Nearby Share", Samsung Pass, and unneeded permissions

•  Go to:
    Settings > Privacy > Permission Manager

Limit camera, mic, location access

•  Disable ads personalization
    Settings > Privacy > Ads > Turn off Ad Personalization

•  Set FHD+ resolution, not WQHD+ for better battery

•  Use Samsung’s built-in Taskbar for multitasking like a desktop

•  Disable Edge Panels if unused

• Turn ON Auto Optimization in Device Carе

•  bxActions (APK) to remap Bixby or power buttons

Focus Tools / Actions
Speed Galaxy App Booster, Debloat (UAD), Animations 0.5x
Battery Battery Tracker, Blokada, Thermal Guardian
Multitasking Multistar, Taskbar, One Hand Op+
Privacy Orbot, NetGuard, Secure Folder, OpenBoard
APK Mastery SD Maid SE, Activity Launcher, App Manager
Dark Web Access Tor Browser, Orbot, DNS hardening
Audio Power Sound Assistant, Viper4Android (root)
App Version Source Purpose
SD Maid SE Latest GitHub System cleaner
Blokada 5 5.x blokada.org Ad blocker
NewPipe Latest newpipe.net YouTube without ads
Orbot Latest F-Droid Tor proxy
Tor Browser Stable torproject.org Dark web access
NetGuard Stable NetGuard GitHub Firewall
Activity Launcher 1.13+ APKMirror Launch hidden settings
Files by Google Latest APKMirror Junk & cache cleaning
OpenBoard Latest GitHub

Private keyboard

adb shell pm disable-user --user 0 com.samsung.android.wellbeing
adb shell pm disable-user --user 0 com.samsung.android.da.daagent
adb shell pm disable-user --user 0 com.samsung.android.game.gametools
adb shell pm disable-user --user 0 com.samsung.android.app.social
adb shell pm disable-user --user 0 com.sec.android.easyMover
adb shell pm disable-user --user 0 com.samsung.android.mdx.quickboard
adb shell pm disable-user --user 0 com.samsung.android.svoiceime

Use Universal Android Debloater GUI for a safer interface.

Setting Action
Private DNS Use dns.cloudflare-dns.com or dns.quad9.net
Disable Samsung Ads Settings > Privacy > Ads > Turn off personalization
Secure Folder Setup Enable in Settings > Biometrics & Security
NetGuard Rules Allow/Deny internet per app
Orbot VPN Mode Route system traffic over Tor

⚠️ Only if rooted with Magisk: (^-^)\(^_^)/

App Module Use
LSPosed Module manager Custom tweaks
Viper4Android Audio control Audiophile tuning
App Manager Deep APK control Manage components
Battery Guru Charge cycles Battery life tracking
HKTweaks Kernel tuning CPU/GPU control

"IF use with Universal Android Debloater or manual ADB via PC:Copy code

adb shell pm disable-user --user 0 com.samsung.android.wellbeing

adb shell pm disable-user --user 0 com.samsung.android.da.daagent

adb shell pm disable-user --user 0 com.samsung.android.game.gametools

adb shell pm disable-user --user 0 com.samsung.android.app.social

adb shell pm disable-user --user 0 com.sec.android.easyMover

adb shell pm disable-user --user 0 com.samsung.android.mdx.quickboard

adb shell pm disable-user --user 0 com.samsung.android.svoiceime

Screenshot_20250620_194058_Chrome.jpg

Screenshot_20250620_194110_Software update.jpg

Screenshot_20250620_194237_Messages.jpg

на 19.06.2025 г. в 11:55, Belefor написа:

Ми потребителите които познавам с айфони са много доволни, ти само плюеш като дърта бабичка по форумите колко лоши телефони били, ходи се хвърли от някакъв мост, това ще е много по полезно за екосистемата.

преди 4 минути, asp1re написа:

Ми потребителите които познавам с айфони са много доволни,

кво му е убавото на ипфоня ? аз без андройд не мога и никога няма да си взема нов телефон без андройд 

преди 1 минута, adersa написа:

кво му е убавото на ипфоня ? аз без андройд не мога и никога няма да си взема нов телефон без андройд 

Аз съм същия без iOS не си представям да имам телефон с андроид

преди 3 минути, asp1re написа:

Аз съм същия без iOS не си представям да имам телефон с андроид

по добре за същите пари за ipfone да си взема  Смартфон 📱 Samsung Galaxy Note20, 256 GB, Mystic Bronze - Като нов | Топ цена✔️ 24 месеца гаранция✔️ | Swipe.bg

преди 3 минути, adersa написа:

Самсунга са много хубава марка телефони и е тъпо да се сравняват двете марки, ама ей тука няколко пъти засичам тоя индивид да ги плюе все едно той като не го кефят и вече са най лошите, това е адски глупаво всичко е до човека едните харесват визията и операционната система на едните другите на другата марка, няма по лоши и добри

за момента нямам нужда от нов телефон покото си бачка макар и с 4G ми стига щото го ползвам чат пат през деня .Но си обещах някой ден ако даде фира ей тоя телефон от линка ще е следващият .Щях и преди покото да го купя ама бяха бая скъпи тогава над 1200 лв 

• Автор
преди 2 часа, asp1re написа:

Ми потребителите които познавам с айфони са много доволни, ти само плюеш като дърта бабичка по форумите колко лоши телефони били, ходи се хвърли от някакъв мост, това ще е много по полезно за екосистемата.

Добре бе, п!тка майна неприятна…както по някой места в Майка България казват с любов и умиление... просто прегледай всички предходни публикации преди да преминеш към глупостите който пишеш.

Няма да крия – изказът ти е толкова фин, че човек би си помислил, че го е съчинил маркетингов отдел на телепазарна телевизия в 3 през нощта.Но да минем на същество. Защото докато ти се възхищаваш на затворената „екосистема“, която с такава елегантност ограничава собствения ти достъп до файлове, бутони и мисъл, някои от нас все още изповядваме старата, досадна добродетел, наречена **свобода**

Дамс...Аз обаче съм от онзи тип свободен човек, където им позволяват да решиш сам кое приложение да използваш, как да изглежда интерфейсът ти, кои процеси да живеят, и кои – да умрат.Свобода, при която не си длъжен да молиш корпорация за разрешение да ползваш телефона си както искаш. Скандално, знам.Аз не плюя. Аз просто наблюдавам с тиха аристократична тъга как „иновативното“ устройство, дето струва повече от месечната пенсия на средностатистическия дядо, няма нито аудио жак, нито възможност за разширение, нито достъп до системни настройки, нито нищо. Но ти си „доволен“. Прекрасно.

Все пак, човешкият ум е като парашут – работи по-добре, когато е отворен.А ако твоят работи чудесно и в самолет без врати – честито.

С уважение - Един свободен човек с root достъп и избор.

преди 1 час, Vladi.Penev написа:

Добре бе, п!тка майна неприятна…както по някой места в Майка България казват с любов и умиление... просто прегледай всички предходни публикации преди да преминеш към глупостите който пишеш.

Няма да крия – изказът ти е толкова фин, че човек би си помислил, че го е съчинил маркетингов отдел на телепазарна телевизия в 3 през нощта.Но да минем на същество. Защото докато ти се възхищаваш на затворената „екосистема“, която с такава елегантност ограничава собствения ти достъп до файлове, бутони и мисъл, някои от нас все още изповядваме старата, досадна добродетел, наречена **свобода**

Дамс...Аз обаче съм от онзи тип свободен човек, където им позволяват да решиш сам кое приложение да използваш, как да изглежда интерфейсът ти, кои процеси да живеят, и кои – да умрат.Свобода, при която не си длъжен да молиш корпорация за разрешение да ползваш телефона си както искаш. Скандално, знам.Аз не плюя. Аз просто наблюдавам с тиха аристократична тъга как „иновативното“ устройство, дето струва повече от месечната пенсия на средностатистическия дядо, няма нито аудио жак, нито възможност за разширение, нито достъп до системни настройки, нито нищо. Но ти си „доволен“. Прекрасно.

Все пак, човешкият ум е като парашут – работи по-добре, когато е отворен.А ако твоят работи чудесно и в самолет без врати – честито.

С уважение - Един свободен човек с root достъп и избор.

Ходи и ти се хвърли от някой мост, с тия обиди по форумите нито си интересен нито си нещо по различно от един посредствен палячо. 

• Автор
преди 2 минути, asp1re написа:

Ходи и ти се хвърли от някой мост, с тия обиди по форумите нито си интересен нито си нещо по различно от един посредствен палячо. 

Благодаря ти за коментара. Радвам се, че има хора, които са доволни от своите устройства – точно това е хубавото на технологиите днес: имаме избор. -Аз самият използвам технологии, които ми предоставят възможност за по-голяма гъвкавост, контрол върху системата, както и възможност да експериментирам с отворени стандарти, без да съм обвързан със затворена екосистема. Това за мен е израз на **свобода на избор** – най-ценната „валута“ в съвременния дигитален свят. Не става дума за това кой телефон е „по-добър“, а за **възможността сам да определяш как и с какво искаш да работиш**, без ограничения.

Обаче iPhone е  далеч от отличен избор за много хора,виж за някой, които цени сигурността, стабилността и тясната интеграция между устройства. Но не е универсално решение – някои от нас предпочитат да имат достъп до по-фино ниво на персонализация, алтернативни приложения, root достъп, и дори контрол върху елементи като CPU/GPU поведение, UI, разрешения, и мрежови връзки.

Моля - Нека не забравяме, че дискусията не е за това кой е "по-добър човек", а за това кой избор е по-подходящ според нуждите. Форумите съществуват точно за да обменяме гледни точки – и несъгласието не е заплаха, а богатство.

Желая ти приятно използване на устройството ти – било то с ябълка или без. 😉

Поздрави!

Screenshot_20250621_195258_Samsung Health.jpg

преди 6 минути, Vladi.Penev написа:

Благодаря ти за коментара. Радвам се, че има хора, които са доволни от своите устройства – точно това е хубавото на технологиите днес: имаме избор. -Аз самият използвам технологии, които ми предоставят възможност за по-голяма гъвкавост, контрол върху системата, както и възможност да експериментирам с отворени стандарти, без да съм обвързан със затворена екосистема. Това за мен е израз на **свобода на избор** – най-ценната „валута“ в съвременния дигитален свят. Не става дума за това кой телефон е „по-добър“, а за **възможността сам да определяш как и с какво искаш да работиш**, без ограничения.

Обаче iPhone е  далеч от отличен избор за много хора,виж за някой, които цени сигурността, стабилността и тясната интеграция между устройства. Но не е универсално решение – някои от нас предпочитат да имат достъп до по-фино ниво на персонализация, алтернативни приложения, root достъп, и дори контрол върху елементи като CPU/GPU поведение, UI, разрешения, и мрежови връзки.

Моля - Нека не забравяме, че дискусията не е за това кой е "по-добър човек", а за това кой избор е по-подходящ според нуждите. Форумите съществуват точно за да обменяме гледни точки – и несъгласието не е заплаха, а богатство.

Желая ти приятно използване на устройството ти – било то с ябълка или без. 😉

Поздрави!

Screenshot_20250621_195258_Samsung Health.jpg

Ами да, всичко е до предпочитания. Аз използвам iOS от много дълги години, имам материали, файлове, снимки и тн. от много дълги години, всичко ми е синхронизирано както на телефоните така и на iMac-a, не мога да си представя да мина на друга марка, бързината, качеството и безкомпромисността което ми предоставя е нещото с което ме спечелиха отдавна иначе разбира се като всеки потребител имал съм и Samsung и Huawei и Redmi и тн. Всеки един от тях си има предимства и недостатъци, просто аз намерих за себе си златна среда в Apple и не мисля че е нужно да се обяснява на хората колко са лоши, ако го взимаш да ти върши служебна и ежедневна работа това е безотказен апарат, който не знае какво означава забиване, който разбира се предлага не на последно място бърза продажба дори и след остаряване. 

• Автор
преди 17 минути, asp1re написа:

Ами да, всичко е до предпочитания. Аз използвам iOS от много дълги години, имам материали, файлове, снимки и тн. от много дълги години, всичко ми е синхронизирано както на телефоните така и на iMac-a, не мога да си представя да мина на друга марка, бързината, качеството и безкомпромисността което ми предоставя е нещото с което ме спечелиха отдавна иначе разбира се като всеки потребител имал съм и Samsung и Huawei и Redmi и тн. Всеки един от тях си има предимства и недостатъци, просто аз намерих за себе си златна среда в Apple и не мисля че е нужно да се обяснява на хората колко са лоши, ако го взимаш да ти върши служебна и ежедневна работа това е безотказен апарат, който не знае какво означава забиване, който разбира се предлага не на последно място бърза продажба дори и след остаряване. 

Разкошно — благодаря ти за вдъхновението. Ето виждам че, с доза благородна ирония, спомен за джентълментско намерение,и полирано перо - че иначе е остро нали...и разбира се...непоклатима вяра в свободата на потребителя:

--- чудесен бе и коментара ти, благодаря! И както би казал един уморен, но все така безкомпромисен лорд на дигиталния фронт:

„Всеки е свободен да живее в своя замък. Въпросът е дали ключът е у теб – или при производителя."

Разбира се, Аз напълно уважавам избора ти да се довериш на iOS — хармонията между устройствата в екосистемата на Apple е несъмнено впечатляваща. Да живееш в добре подреден свят, където всичко „просто работи“, има своя чар нали.

Обаче някои от нас… предпочитаме да -работим с нещата, не само да ги приемаме. Ние не искаме системата да ни сервира всичко под формата на готово меню,за тези който не ходим в "Happy" — ние понякога искаме сами да влезем в кухнята.

В свят, в който една актуализация може да блокира софтуер, а платформа може да реши вместо теб кое приложение заслужава да съществува — свободата да избираш, да настройваш, да експериментираш и да контролираш, не е просто удобство. Това е стратегическо предимство. Особено за онези, които използват устройствата си не само за снимки и чат, а за икономика, бизнес, разработка, сигурност, и критично важна комуникация.

📡антената на флагманските устройства е просто безупречна 📡

Въпросът не е кой телефон е по-хубав, а:

👉 Можеш ли, когато си под напрежение, да разчиташ на устройство, което ти позволява да бъдеш гъвкав?

👉 Можеш ли да пренесеш цялата си работа, мрежа, бекъп и настройки на нов хардуер – без да чакаш „одобрение от облака“?

Това наричаме може би: "суверенитет на потребителя".

Apple продава сигурност, стил и стабилност. Android – възможност, контрол и избор. Нито едното е „по-добро“ – въпросът е кое е по-добро за теб. И понеже спомена „бърза продажба“ на стар iPhone – чудесно.

Но някои от нас не продават. Ние -надграждаме, препрограмираме, оптимизираме. Защото в нашата екосистема нещо старо не е боклук. То е ресурс.

🤝 И ако трябва да го обобщя с аристократична сдържаност:

Благодаря, че избираш Apple. Ние ще изберем свободата. Нека и двамата бъдем доволни, че още имаме право на избор.

---      P.s

Ако искаш, имам човек и във  BBC Radio 🎧 да направим Podcasts 

Screenshot_20250621_202610_Photos.jpg

• Автор

Свободата на избора заслужава своя собствен манифест. 📱⚙️

🛠️📱⚙️ **Потребителят ≠ експеримент. Екосистемата ≠ властова пирамида.

И все пак… Още един ъпдейт. Без предупреждение. Без съгласие.

Samsung – иновативен, бърз, хардуерно безупречен… и все по-настойчив в убеждението, че знае **по-добре от самия потребител** какво, кога и защо трябва да се промени.

Събуждаш се, отключваш екрана – и там:

* Настройки са пренаредени,

* Функции изчезнали,

* Поведения променени без диалог.

Не е катастрофа. Но е симптома на край на  устройствата.

🤖 Това не е просто технически въпрос. Това е културен модел.

Екосистемите вече не са просто удобство – те са механизъм за влияние. И когато свободата на избор се замени с автоматизация по подразбиране, се променя не само начинът, по който използваме устройствата си, а именно ролята ни в цялата технологична архитектура

Моля имайте предвид, че Истинската екосистема не е колекция от устройства.

Тя е пространство за съгласие, взаимодействие и контрол от страна на потребителя.

А когато този контрол се подменя с постоянни „оптимизации“, които никой не е поискал — **технологичната етика губи равновесие.**

🎯 Решението не е крайност, а яснота:

* Не искаме всичко да е ръчно.

* Не искаме и всичко да е автоматично.

* Искаме **възможност за избор.

Искаме екосистемата да бъде наш съюзник, не настойник. Да ни пита, не да решава вместо нас. Защото дори „умните“ системи трябва да започват от доверие, не от презумпция за подчинение

📬 Samsung (и всички останали), ето едно просто правило:

„Обновленията са добре дошли – когато са поканени.“

Дайте ни контекст. Дайте ни избор.

Това не е каприз. Това е **уважение към потребителя като субект**, не просто „краен потребител“ в отчета за UX.

🧭 Финални думи от един потребител, който не се събужда с философия, а с нужда от яснота:

* Ако искате доверие – отворете разговор.

* Ако искате лоялност – уважавайте волята.

* Ако искате прогрес – започнете с **информирано съгласие**, не със скрито нотифициране.

Свободата не е функция. Тя е фундамент. Аз съвсем скоро ще бъде готов за миграция към нов хардуер активен потребител съм и ми е през.... покрива на кладенеца какво им е удобно на компаниите.

Всичко останало е... просто фърмуер.

ето дори и след ревизия няма обяснение къде са отишли почти 20% от батерията на телефона 

Screenshot_20250621_233150_Emergency SOS.jpg

Screenshot_20250621_233157_Emergency SOS.jpg

Screenshot_20250621_234555_Device care.jpg

Screenshot_20250621_234636_Samsung Health.jpg

на 22.06.2025 г. в 0:23, Vladi.Penev написа:

Свободата на избора заслужава своя собствен манифест. 📱⚙️

🛠️📱⚙️ **Потребителят ≠ експеримент. Екосистемата ≠ властова пирамида.

И все пак… Още един ъпдейт. Без предупреждение. Без съгласие.

Samsung – иновативен, бърз, хардуерно безупречен… и все по-настойчив в убеждението, че знае **по-добре от самия потребител** какво, кога и защо трябва да се промени.

Събуждаш се, отключваш екрана – и там:

* Настройки са пренаредени,

* Функции изчезнали,

* Поведения променени без диалог.

Не е катастрофа. Но е симптома на край на  устройствата.

🤖 Това не е просто технически въпрос. Това е културен модел.

Екосистемите вече не са просто удобство – те са механизъм за влияние. И когато свободата на избор се замени с автоматизация по подразбиране, се променя не само начинът, по който използваме устройствата си, а именно ролята ни в цялата технологична архитектура

Моля имайте предвид, че Истинската екосистема не е колекция от устройства.

Тя е пространство за съгласие, взаимодействие и контрол от страна на потребителя.

А когато този контрол се подменя с постоянни „оптимизации“, които никой не е поискал — **технологичната етика губи равновесие.**

🎯 Решението не е крайност, а яснота:

* Не искаме всичко да е ръчно.

* Не искаме и всичко да е автоматично.

* Искаме **възможност за избор.

Искаме екосистемата да бъде наш съюзник, не настойник. Да ни пита, не да решава вместо нас. Защото дори „умните“ системи трябва да започват от доверие, не от презумпция за подчинение

📬 Samsung (и всички останали), ето едно просто правило:

„Обновленията са добре дошли – когато са поканени.“

Дайте ни контекст. Дайте ни избор.

Това не е каприз. Това е **уважение към потребителя като субект**, не просто „краен потребител“ в отчета за UX.

🧭 Финални думи от един потребител, който не се събужда с философия, а с нужда от яснота:

* Ако искате доверие – отворете разговор.

* Ако искате лоялност – уважавайте волята.

* Ако искате прогрес – започнете с **информирано съгласие**, не със скрито нотифициране.

Свободата не е функция. Тя е фундамент. Аз съвсем скоро ще бъде готов за миграция към нов хардуер активен потребител съм и ми е през.... покрива на кладенеца какво им е удобно на компаниите.

Всичко останало е... просто фърмуер.

ето дори и след ревизия няма обяснение къде са отишли почти 20% от батерията на телефона 

Screenshot_20250621_233150_Emergency SOS.jpg

Screenshot_20250621_233157_Emergency SOS.jpg

Screenshot_20250621_234555_Device care.jpg

Screenshot_20250621_234636_Samsung Health.jpg

...то да е само софтуера...ама не...

...аз на моите телефони не сменям батерии-след 2 евентуално 3 години заминават в чекмеджето-за аларми ли резерва...

...някои подарих...

...дъщерята смени на galaxy a 71 батерията-не бива пак, каза и не го ползва...

...на жената преди 2 седмици на moto edge 30 neo сменихме батерията-не е доволна-рестарти посред нощ...алармата и изчезва...

...дадох и moto g200 да ползва докато и взема някой нов...

...таа не е така както казват-хората замърсяват...

...корпорациите с некачествените си продукти...краткия им живот за експлоатация...

...едно аверче, което работеше в техн...... ми каза навремето-ако имаш стара техника я стягай,че като знам какви боклуци продаваме....

преди 6 минути, piх3l написа:

Какъв ти е капацитета на батерията?

?

...каква връзка има капацитета?...

...даваш телефона,техника си поръчва новата и я сменя...

...една колежка даде нейното хонорче-доволна е...

...ние даваме два-не сме доволни...

...при един и същи техник...

...няма логика от 3 смени на батерии само една да е успешна...

...това ми затвърди решението което съм взел от години-никаква смяна на батерията,направо-нов телефон...

...е не за всички де-поръчаха ми две батерии от алито-за nokia n95 8gb и nokia x2-00...

...ама не съм намерил време още да ги сменям...зареждам...в шкафа са,при апаратите...

• Автор
преди 4 минути, _nib_ написа:

...то да е само софтуера...ама не...

...аз на моите телефони не сменям батерии-след 2 евентуално 3 години заминават в чекмеджето-за аларми ли резерва...

...някои подарих...

...дъщерята смени на galaxy a 71 батерията-не бива пак, каза и не го ползва...

...на жената преди 2 седмици на moto edge 30 neo сменихме батерията-не е доволна-рестарти посред нощ...алармата и изчезва...

...дадох и moto g200 да ползва докато и взема някой нов...

...таа не е така както казват-хората замърсяват...

...корпорациите с некачествените си продукти...краткия им живот за експлоатация...

...едно аверче, което работеше в техн...... ми каза навремето-ако имаш стара техника я стягай,че като знам какви боклуци продаваме....

Аз съвсем по-принуда смених... телефона си бях с Samsung note 5 съвместимост с докинг станция за 2батерии просто техническите спецификации не могат да бъдат поддържащи към момента... минах след това на S10 и оттам нататък си и!!!ба капаците. S20, mate xs, s20ultra , fold3⁴, fold4³ и сега fold5¹ просто много работа,  нямах никакви проблеми до преди еволюционния ъпдейт. 

Притежавам устройства,  които на практика могат да бъдат поддържащи към допълнителна техника... обаче някои функции поголовно са пренаредени..

Screenshot_20250622_030307_Samsung Members.jpg

Screenshot_20250622_030746_Settings.jpg

Screenshot_20250622_031037_Device care.jpg

• Автор

🧤🔋Енергия по етикет: Защо зареждам батерията си до пълен капацитет – и изобщо не се извинявам за това

⚛️ Има дни, в които просто трябва да се възпламени целият реактор.

Не за драма, а за продуктивност. Не от каприз, а от изчислена нужда.

~И когато това се случи – КАКВО искаш, всяка електронна молекула на твоя страна.

️Да, зареждам до 100%.

И не, това не ме прави невеж или безотговорен.

Напротив – това ме поставя в клуба на онези, които разбират, че батерията не е деликатна чаена чаша, а инженерно чудо с дизайн за реалност, не за слухове. 🧬 Защо?

Защото вече не живеем в ерата на NiMH и суеверията. А.   ИЗКЛЮЧИТЕЛНО НАТОВАРЕН СВЯТ.

Днешните литиево-йонни батерии притежават:

●Battery Management Systems (BMS) – миниатюрни надзиратели, които не спят;

термични алгоритми, които биха засрамили дори ядрен реактор;

и най-вече – вграден софтуерен буфер, който ти показва 100%, но никога не допуска реалния химически таван.

👉 Реално? „100%“ е около 90–93% от възможното.🔋🛠️ОБЕСНИЛ СЪМ ТОВА в преходна публикацията 

Контролирана и безопасна зона.

Производителите вече са сложили предпазния колан, дори когато ти не държиш волана.

🧠 Това не е риск. Това е логистика.

Натоварване? Не...

Това е осигуряване на енергийна автономия, точно когато е нужна:

♤ По време на пътуване.

♡ ♥︎♤♠︎♣︎♣︎□При работа извън офиса.

◇ За видеозапис, hotspot или просто дълъг ден без контакт.

🔌 В тези моменти „85%“ не е мъдрост. Това е самоограничение, облечено като съвет.

☠️ Истинските убийци на батерията?

Не са цифрите на екрана. А:

Прегряване (особено по време на зареждане и тежки задачи);

☆★☆★☆Постоянно високо напрежение в гореща среда** (напр. оставен под възглавницата или в кола);

Пълни цикли от 0% до 100%, и то редовно.

🔍 А не "Заредих си телефона до края, защото имам 12-часов ден."

Какво прави интелигентният потребител?

Аз просто Зареждам когато имам реална нужда от това.

Не изтощава батерията до 0%, освен ако не тества дълбоко разреждане.

°☆○Избягва прегряване – и на батерията, и на TikTok съветите.

📉 Твоята батерия няма да се "самоубие", защото е стигнала 100%.

По-вероятно е да я съсипе с топлинен стрес и лоша логика*.

🎯 TL;DR (или „TL;QED“, за математически настроените):

Зареждането до 100% е осъзнат избор, не грешка.**

Съвременните батерии са по-умни от страха ти.

Контекстът винаги побеждава догмата.

🔋🛠️📍Финалната истина:

Никой -АМА НИКОЙ, не казва на пилотите да зареждат до 80% „за да удължат живота на резервоара“.

🔋🛠️ Зареждам до 100% не защото трябва. А защото със самоувереност и знание – можем повече🔋🛠️

Screenshot_20250623_174051_Device care.jpg

И каква ти е драмата с батерията в крайна сметка? Абсолютно нормален battery usage за интензивно ползване. Или ти просто пробваш, колко добре може да троли ChatGPT?

• Автор
преди 8 минути, piх3l написа:

И каква ти е драмата с батерията в крайна сметка? Абсолютно нормален battery usage за интензивно ползване. Или ти просто пробваш, колко добре може да троли ChatGPT?

⚛️ Реалността....Ако искате доверие..... тогава твоят смартфон има други приложения които просто не ти харесват и не може да ги спреш или премахнеш без знанието на корпорацията примерно....дадох десетки примери... въвеждането на Автоматично съобщение е само сигнал... С други думи: Eлектронен апокалипсис с дрескод „бизнес-кежуъл“.Да тръгна на такъв ден с 78% батерия?Това би било равносилно на ядрен физик, който влиза в реакторна зала с наполовина зареден дозиметър и си тананика „Hakuna Matata“.

А сега, моля за извинение – батерията ми е пълна, денят започва след 9часа, и нито един widget няма да изчезне без моя заповед.

Screenshot_20250623_223949_Device care.jpg

Screenshot_20250623_224356_Chrome.jpg

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.