Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на нови слушалки

Featured Replies

Здравейте!

The Simpsons Hello GIF

Имах оригинали слушалки JBL TUNE 500 BT, като самият модел закупих през 2019 година и беше актуален.

Цели 6 години ги ползвах много старателно но вече след 6 години от двете страни до дунапрена на диадемата, малка част от пластмасата (не можах да разбера) счупи ли се или се разлепи? Поради което слушалките станах много разширени, отпуснати и не ставаха за носене. Също така синята кожа на възглавничките почна да се разпада. И др. неща се случиха въпреки, че си ги ползвах грижливо но все пак, както са казали хората: “няма нищо вечно”.

Слушалките JBL TUNE 500 BT, имаха следните характеристики:

Минимална честота - 20 Hz

Максимална честота - 20000 Hz

Чувствителност - 95 db

Номинален импеданс - 32 Ohm

Диаметър на говорителите - 32 мм

BLUETTOTH версия - 4.0

Технология - PURE BASS

Аудио профили - A2DP и др. Профили поддържа

Свързаност / гласов асистент - Siri и Google Now

През всичките тези 6 години бях изключително доволен от слушалките JBL TUNE 500 BT, звукът беше перфектен във всяко едно отношение със технологията PURE BASS.

Прекрасни вокали

Равномерен и чист звук във НИСКИ, СРЕДНИ и ВИСОКИ честоти.

Баса наистина е мощен дори, само в НИСКИТЕ и СРЕДНИ честоти, поради което не се налагаше да усилвам звука до край а усилвах само, някъде до средата

Освен това баса беше плътен, мек, кадифен и се потапях в него.

Понеже имам в къщи доста устройства на презареждащи се батерии за това съм решил да си взема слушалки но този път с аудио жак 3.5 мм.

Бюджета ми е: 100 - 150 лв.

Разглеждах какви ли не модели, дори и отново известни марки но някой потребители имат негативно отношение от тяхното използване. 

Дори съм ся спрял на обяви в OLX и BAZAR.BG на части лица, които продават вече употребявани но запазени или такива които ги продават нови.

Но съвсем случайно попаднах на този човек в OLX, който продава тази марка и модели слушалки, които за първи път чувам: “OneOdio”?

https://www.olx.bg/d/ad/slushalki-hi-res-oneodio-pro-10-red-black-20-hz-40-khz-32-om-1600-mw-CID632-ID9hRqK.html

https://www.olx.bg/d/ad/profesionalni-slushalki-oneodio-studio-pro-50-20hz-40khz-6-35-3-5-jack-CID632-ID8LwFI.html

https://reguluspower.olx.bg/home/elektronika/audio-tehnika/

Любопитството се вдигна вътре в мен и започнах да се ровя в интернет пространството за други търговци и се оказа, че тази марка се предлага и на други места:

https://www.smartx.bg/search?page=1&q=OneOdio

https://www.emag.bg/search/brand/oneodio/OneOdio?ref=lst_leftbar_6416_355536

https://www.muziker.bg/search?q=OneOdio&_gl=1*1d54ca0*_up*MQ..*_gs*MQ..&gclid=EAIaIQobChMIxsWjmtDrjgMVSfx5BB0eFxZ9EAAYASAAEgJVfvD_BwE&gbraid=0AAAAADSPAkylQ5Fw6SpJSUcmFs70vKpX4

Снощи реших и влязох не в други търговски сайтове, където да чакам няколко дни за отговор на моите запитвания а влязох в OLX си писах с Г-н Ганев, който предлага аудио електроника, както и тази марка слушалки “OneOdio” и направих една комуникация с него по отношение на два от всички модели слушалки: OneOdio Pro 10 и Oneodio Studio Pro 50.

Ето какво успя да ми предостави, като информация г-н Ганев: 

Разликата между при OneOdio Pro 10 и  при Oneodio Studio Pro 50 е в подложката за уши и кабелите.

Като звук при 50 звучи малко по затворено заради по-дебелите подложки.

Про OneOdio Pro 10 и Oneodio Studio Pro 50 обхващат цялото ухо без притискане и умора.

Споменах, че съм имал и използвал слушалки JBL TUNE 500 BT и г-н Ганев ми отговори така:

При JBL, звукът е различен: с клубно звучене и по затворен тип.

До като при OneOdio звукът е с повече пространство и разделяне на инструмента - по скоро мониторно. 

Басът е подсилен.

Средните са малко напред според мен. 

Попитах за каква употреба са предназначени?

г-н Ганев ми спомена:

Че са подходящи и за стандартна употреба и могат да се свързват (съвместими) със всякакви видове устройства: лаптоп, PC компютър, таблет, MP4 ПЛЕЙЪР и др. но повече са предназначени за СТУДИО- МОНИТОР и DJ употреба.

Ако някой е запознат с тази марка аудио техника “OneOdio”, използвал, има някакви наблюдения.

What Is This Idk GIF by leeamerica

• Отговори 82
  • Прегледи 7,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Цитат от поста на  Мр. ? "Като, ще отворя една скоба блутут слушалките, не могат да се сравнят по качество със една качествена hi-fi слушалка със кабел." "Блутут слушалките са за непретенцио

• Михайлов
    Михайлов

Истинските качествени слушалки с кабел се произвеждат от едни малко по-различни фирми - AKG, Beyerdynamic, Sennheiser, Focal, Audio-Technica, Neumann, Audeze, HiFiman и т.н. Но за съжаление не ст

• OneOdio е китайски бранд. Който е на пазара от скоро. По скоро се насочи към маркови слушалки, ако искаш добри слушалки, и като качество на изработка. https://vsystem.bg/ Като, ще отвор

Публикувани изображения

OneOdio е китайски бранд. Който е на пазара от скоро.

По скоро се насочи към маркови слушалки, ако искаш добри слушалки, и като качество на изработка.

https://vsystem.bg/

Като, ще отворя една скоба блутут слушалките, не могат да се сравнят по качество със една качествена hi-fi слушалка със кабел.

Защото, самата технология е свързана с компресиране/декомпресиране на сигнала, докато достигне до драйвера в слушалката.

Блутут слушалките са за непретенциозен потребител, който слуша стрийминг с ниско качество и и mp3.

Edifier W830NB, който е наполовина по евтин от марковите слушалки. И предлага, почти еднакво качество на звука. Има, активно шумопотискане и Lossless LDAC.

• Автор
преди 26 минути, Mr. ?? написа:

OneOdio е китайски бранд. Който е на пазара от скоро.

По скоро се насочи към маркови слушалки, ако искаш добри слушалки, и като качество на изработка.

https://vsystem.bg/

Като, ще отворя една скоба блутут слушалките, не могат да се сравнят по качество със една качествена hi-fi слушалка със кабел.

Защото, самата технология е свързана с компресиране/декомпресиране на сигнала, докато достигне до драйвера в слушалката.

Блутут слушалките са за непретенциозен потребител, който слуша стрийминг с ниско качество и и mp3.

Edifier W830NB, който е наполовина по евтин от марковите слушалки. И предлага, почти еднакво качество на звука. Има, активно шумопотискане и Lossless LDAC.

Да г-н Ганев ми спомена, че Oneodio e китайски бранд. По отношение на Bluetooth на мен ми е ясно, че спрямо Hi-fi слушалки с кабел има компресиране и декомпресиране на сигнала. 👌 Благодаря ви Mr. ?? за предложенията! 

Ами да аз искам от ценови клас 100-150 лв. горе- долу качествени слушалки а не просто да се похарча пари за слушалки, които няма да ми вършат работа и просто ще трябва да стоят прибрана в някой шкаф! 😑 😔 🤮 И като в допълнение търся, както в УХОТО, тип ТАПИ и модели, като тези НА УХОТО и НАД УХОТО.

преди 41 минути, толчо написа:

Да г-н Ганев ми спомена, че Oneodio e китайски бранд. По отношение на Bluetooth на мен ми е ясно, че спрямо Hi-fi слушалки с кабел има компресиране и декомпресиране на сигнала. 👌 Благодаря ви Mr. ?? за предложенията! 

Ами да аз искам от ценови клас 100-150 лв. горе- долу качествени слушалки а не просто да се похарча пари за слушалки, които няма да ми вършат работа и просто ще трябва да стоят прибрана в някой шкаф! 😑 😔 🤮 И като в допълнение търся, както в УХОТО, тип ТАПИ и модели, като тези НА УХОТО и НАД УХОТО.

Горното предложение от Edifier, са китайски бранд. Но със сравнително добро/качество цена.

Better wireless headphones for one third the price! Edifier W830NB review

Стига на телефона имаш LDAC, aptX HD звука и слушалките също го поддържат. Това е доста добър вариант от стария стандарт SBS, aptX.

При избор на аудио техника важи правилото както и за  слушалките: само със слушане.

Нямам наблюдение на тапите. Тъй, като не използвам този тип слушалки. Само Over -Ear./над ухото.

преди 2 часа, толчо написа:

През всичките тези 6 години бях изключително доволен от слушалките JBL TUNE 500 BT, звукът беше перфектен във всяко едно отношение със технологията PURE BASS.

Прекрасни вокали

Равномерен и чист звук във НИСКИ, СРЕДНИ и ВИСОКИ честоти.

Баса наистина е мощен дори, само в НИСКИТЕ и СРЕДНИ честоти, поради което не се налагаше да усилвам звука до край а усилвах само, някъде до средата

Освен това баса беше плътен, мек, кадифен и се потапях в него.

В момента втора седмица течеше промоция на JBL TUNE 510 BT в Кауфланд. Преди два месеца пак имаше същата промоция за същия модел слушалки. Тогава купих за мен. А сега купих за бебето. Първият опит беше върху точно тази конкретна песен с лошото видео качество. С тази песен на слушалките чух над 1000 вида бас, които инак не чувам нито един! Същевременно високите тонове бяха ясни и отчетливи, няма дисторшън. Щадят ушите. Но детето на почти 3 години се отдръпна и не пожела да ползва слушалките. Правих два неуспешни опита. Казвам между другото. ;)

Препоръчителната максимална сила на звука за деца е 80 децибела, а нашите са 95 децибела, така че силата на VOLUME CONTROL трябва да е ниско.

Цитат от поста на  Мр. ?

"Като, ще отворя една скоба блутут слушалките, не могат да се сравнят по качество със една качествена hi-fi слушалка със кабел."

"Блутут слушалките са за непретенциозен потребител, който слуша стрийминг с ниско качество и и mp3."

Цитат от поста на  всеизвестния Клонинг:

"С тази песен на слушалките чух над 1000 вида бас, които инак не чувам нито един! "

Член съм на световно известен сайт за сериозна аудиотехника от дълги години.

Ако им постна изказването ти (Клонинга) , много от известните HI-FI-сти ще получат припадък докато стигнат до края на изречението ти. И аз все още ня бях чувал"1000 вида бас" , ама ей го на - вече зная че има и такъв човек на Земята - Българин - Плевенчанин.

И още нещо : Не разваляй хармонията на развитие на собственото си дете. Пълен чук си в тази област, но като ти чета постовете, май не ти остава друго място.

Растеш не на акъл, а само на...килограми!

За слушалките от този модел:

Погледни им цената, погледни и колко трябва да заплатиш след получаването - 1/10 от цената на слушалките, или 6 лева.

Истинските качествени слушалки с кабел се произвеждат от едни малко по-различни фирми - AKG, Beyerdynamic, Sennheiser, Focal, Audio-Technica, Neumann, Audeze, HiFiman и т.н.

Но за съжаление не струват по 100-150 лева...

А от по-компактните (и евтини) слушалки, които са подходящи за свързване с кабел към телефон или мобилен HiRes плейър, на мен ми харесват слушалките на американската фирма Koss - моделите Koss Porta Pro и по-новия Koss Sporta Pro.

spacer.png

И двата модела са в рамките на стотина лева. 

Показаните на снимката Koss Sporta Pro ги има в ЕМАГ и струват само 90 лева.

А Koss Porta Pro могат да се поръчат от Muziker.bg от Словакия.

spacer.png

Струват 96 лева.

И двата модела са полуотворен тип слушалки.

За съжаление след инфлацията цените на хубави бюджетни слушалки, които до преди 3-4 години бяха 150 лева сега са по 220-250 лева.

Аз мога да препоръчам Sennheiser HD 400S (имам ги). Слушалките са с много висока чувствителност 120 dB. Звука е чист. Предлагат предимно високи и средни, баса е наличен - твърд, но не натрапчив, понякога може и малко да липсва, ако слушателя е свикнал със слушалки с много бас. Но звука е много, много силен. И са само 18 ома - можеш да ги захраниш до пълният им потенциал с всичко - телефон, таблет, лаптоп, PC...

Друга марка, която много хвалят и този месец ще купя модел от тях само за пробата е Superlux HD . Бюджетни студийни слушалки, за които казват, че си заслужават парите. 

• Автор
преди 1 час, Михайлов написа:

Истинските качествени слушалки с кабел се произвеждат от едни малко по-различни фирми - AKG, Beyerdynamic, Sennheiser, Focal, Audio-Technica, Neumann, Audeze, HiFiman и т.н.

Но за съжаление не струват по 100-150 лева...

А от по-компактните (и евтини) слушалки, които са подходящи за свързване с кабел към телефон или мобилен HiRes плейър, на мен ми харесват слушалките на американската фирма Koss - моделите Koss Porta Pro и по-новия Koss Sporta Pro.

spacer.png

И двата модела са в рамките на стотина лева. 

Показаните на снимката Koss Sporta Pro ги има в ЕМАГ и струват само 90 лева.

А Koss Porta Pro могат да се поръчат от Muziker.bg от Словакия.

spacer.png

Струват 96 лева.

И двата модела са полуотворен тип слушалки.

За първи път чувам тази марка "Koss"? 🤔

А какво ви е мнението за слушалки марка и модели: SONY MDR със технология EXTRA BASS?🤔

Американска фирма, основана през далечната 1958 година.

Ако ти е интересно, ето историята им:

https://koss.com/pages/koss-history

Изобретили са доста неща в областта на стерео слушалките.

• Автор
преди 2 минути, Михайлов написа:

Американска фирма, основана през далечната 1958 година.

Ако ти е интересно, ето историята им:

https://koss.com/pages/koss-history

Изобретили са доста неща в областта на стерео слушалките.

Благодаря ви Михайлов! Ще разгледам. 🙂 👌

Сега, ако ще говорим за "сериозни" слушалки, аз имам и ето това нещо:

spacer.png

HiFiman Ananda. Планарни слушалки. Сравнени с тях, Koss изглеждат като детска играчка.

Но цената на Анандата е...

А слушалки на Сони просто не съм слушал.

Не съм ги пробвал, но в тестовете доста хвалят SONY WH-CH720NB. Поне можеш да ги чуеш в Техноверигите. По-скъпи са с 10-тина лева, но поне ще прецениш, дали звука ти пасва.

преди 15 минути, Михайлов написа:

HiFiman Ananda. Планарни слушалки.

Малко извън темата. Тези open back слушалки сам ли ги слушаш в стаята? А ако не си сам, събеседника в стаята какво чува, докато ти слушаш?

Най-добре е да се слушат при тишина в стаята, защото те не са изолирани от околните шумове. А по принцип такива слушалки от отворен тип дават усещане за по-"широка" сцена - няма го чувството, че музиката звучи вътре в главата ти. Ако има и други в стаята, и те ще чуват нещо от музиката, но доста слабо. Естествено зависи от това, колко силно си надул звука.

преди 1 минута, Михайлов написа:

Най-добре е да се слушат при тишина в стаята, защото те не са изолирани от околните шумове. А по принцип такива слушалки от отворен тип дават усещане за по-"широка" сцена - няма го чувството, че музиката звучи вътре в главата ти. Ако има и други в стаята, и те ще чуват нещо от музиката, но доста слабо. Естествено зависи от това, колко силно си надул звука.

Знаех, че open back слушалките "дишат" и изкарват част от звука навън за да не се получава това звуково налягане между драйвера и ухото и това придава по-добър звук, докато при closed back слушалките гърми в главата (както си споменал), но не знаех, че могат да вкарат шум отвън.

Ако ги надуеш до безобразно високо ниво, сигурно няма да чуеш страничен звук, може би само ако не е много силен. Но при нормално ниво на усилване от плейъра или каквото е там, си се чува.

Обаче и най-добрите слушалки някак ме натоварват и трудно мога да издържа да слушам през слушалки повече от половин-един час. И това при нормално ниво на усилване.

А пък тапи въобще не понасям.

Отворения тип слушалки по принцип са за mixing & mastering (за да чуваш по-ясно), а затвореният тип за recording (за да не се чува на записа инструментала)

Аз, ако съм на теб ще взема Autio-Technica ATH-MX50x или Beyerdynamic 770/880/990

Веднъж даваш парите. Избирай разумно

Аз лично за аудио гледам студийно качество.

Преди десетина години подарих на сина точно такива слушалки Аудиотехника и той ги спука от слушане. Беше извънредно доволен.

Не си спомням цената. Може би около 200-300 лева тогава. Може и да бъркам. Купих ги от Musicworld.

Толчо!

Препоръчвам ти да прочетеш тази тема:  https://homestudiobasics.com/beyerdynamic-dt770-vs-880-vs-990/  Там доста обширно са описани трите модела на Баерн, за които ти е споменал Пламен, във своя пост.

Аудиотехниката също са за предпочитане. Що се касае до "Косс", там спор няма. Много голяма част от моделите им са продавани в България по комунистическо в периода 1969 - 1986 година.(разбира се че са продавани, но само в...Кореком)

преди 2 часа, толчо написа:

За първи път чувам тази марка "Koss"? 🤔

А какво ви е мнението за слушалки марка и модели: SONY MDR със технология EXTRA BASS?🤔

Относно марката KOSS. Аз си взех KOSS KSC75 отворен тип, за да мога да ги ползвам към Meta Quest-a, защото вградените са ужасни. От доста препоръки в Reddit, взех та ги поръчах и си викам, че за тия пари не би трябвало да очаквам кой знае какво, но след като ги чух, наистина качеството е много добро за цената, иначе имам Audeze, имал съм и Sennheiser HD 680 S, та имам някаква база за сравнение.

• Автор
преди 3 часа, Михайлов написа:

Ако ги надуеш до безобразно високо ниво, сигурно няма да чуеш страничен звук, може би само ако не е много силен. Но при нормално ниво на усилване от плейъра или каквото е там, си се чува.

Обаче и най-добрите слушалки някак ме натоварват и трудно мога да издържа да слушам през слушалки повече от половин-един час. И това при нормално ниво на усилване.

А пък тапи въобще не понасям.

Към Михайлов и всички останали аз споменавам за усилване не защото да ме заболи главата а защото не искам да се напрягам да чуя нещо. Ето да допълня към темата, миналата години бях си купил тези слушалки MAXELL B 52: https://gplay.bg/maxell-b52 

Уж чист звук и мощен бас? Но! Да звука е прилично чист и има бас но на каквото и устройство от устройствата ми (лаптопи, таблет, смартфона ми SAMSUNG GALAXY A15 със DOLLBY ATMOS звук MP4 WIFI плеъра ми с HIFI звук) мощността, силата се губи все едно си в пещера, поради което на всички тези устройства съм усили звука на макс.

Преди няколко години си купих и такива, които бяха намалени JBL T110: Аудио слушалки JBL T110, In-Ear, Микрофон, Син - eMAG.bg

Пълна скръб този модел на JBL!

Използвам и такива безжични тапи JLAB GO AIR POPм

https://www.emag.bg/audio-slushalki-in-ear-jlab-go-air-pop-true-wireless-black-ieuebgairpoprblk124/pd/DD8QTVMBM/

преди 3 часа, АнонименАлкохолик написа:

Аз, ако съм на теб ще взема Autio-Technica ATH-MX50x

преди 42 минути, толчо написа:

Към Михайлов и всички останали аз споменавам за усилване не защото да ме заболи главата а защото не искам да се напрягам да чуя нещо.

Имам Autio-Technica ATH-MX40x. Звука е много чист, баса е много приятен и дълбок, но за моето слушане са ми слабички.

Но в ценовия диапазон на Autio-Technica ATH-MX50x бих препоръчал AKG K371 (имам ги). Това са слушалките за мен. Много чист звук, много силен бас и са много, много силни.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.