Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Смарт контакт

Featured Replies

Здравейте преди близо 3 г съм купил този https://www.technopolis.bg/bg/Energijna-efektivnost/SMART-KONTAKT--XMART-WSP20/p/380856   контакт.От вчера започна постоянно да включва и изключва както е включен в контакта.Дали е заминал или е нещо поправимо.Някой ако се е сблъсквал с този проблем.

преди 26 минути, LOSHIAT написа:

Здравейте преди близо 3 г съм купил този https://www.technopolis.bg/bg/Energijna-efektivnost/SMART-KONTAKT--XMART-WSP20/p/380856   контакт.От вчера започна постоянно да включва и изключва както е включен в контакта.Дали е заминал или е нещо поправимо.Някой ако се е сблъсквал с този проблем.

Според симптома не е "заминал".
Поправимо е.
Сблъсках се за първи път в края на 2018г и след 8г човъркане от първо лице натрупах опит.

Вашият проблем е изложен лаконично и повърхностно за което ви насочвам, да си купите нов "Умен контакт". Днес китайозите ги харчат по $3 зелени на пода и около $5 за що-годе. Търсете с надпис 20А, защото това са китайски ампери. Просто делете написаното на 4. Не включвайте мощни реактивни консуматори или капацитивни мощни. Перата на релето не издържат.

Ако държите на дефектното тук в моя блог съм показал как се разглобява. Всички подобни розетки са пресовани. Изисква умения и усилие, за да я разглобите/отворите без деформация на корпуса. После четливи надписи, чрез макро снимки от всички позиции за конкретна помощ.

Голяма вероятност да е дефектирал firmware в микроконтролера. Префлашване и назад в строя. Проблемът е на коя еко-система е чукачката, защото Sonoff и Тuya шият уникален ID. Откъде ще вземете уникален  ID само Великият Аллах знае. Утешението е, че можете да я добавите в система за Умен дом чрез открити проекти за целта, за да се откачите от китайските сървъри и еко-системи. Поялник, linux-умения и базов Python/Javа/YAML са нужни.

Едгар Кейси ми подсказва как я мятате в гюма и си купувате нова. Избягвайте WiFi варианта. Изберете Zigbee. Toй е по-стабилен/по-стоманен, но изисква координатор (някакви си жалки 8 зелени).

Успех и Честита Нова 5786г!

преди 2 часа, Profruit написа:

Според симптома не е "заминал".
Поправимо е.

Хубаво обяснение, обаче тези числа - за цените - нещо не ми се връзват!

Я покажи 2-3 примера.

преди 2 часа, jhoro написа:

...

Ти нали ми призна, че си бил пионер, а после се закле пред знамето, че приемаш думите ми за аксиома и повече няма да изригваш!

Това са отдавна купени и забележи zigbee и най-вече power monitor,  за да следя кое "колко ток гълта", а те определено са по-скъпи и по-умни от редовните смарт контакти.

Bxrz6MG.png

uOvifik.png

Преди 5 години започнах с поръчка на платки, купуване на ESP-та. Флашване, лепене и радост вкъщи. Но настъпи време китайците злобно да конкурират китайци и цените обезсмислиха моите DIY-терзания и загуба на време.

Ето ти първото попадение. Първото!

vgxh2JM.png

Забележи Free shiping, забележи Power monitor, забележи цената, което обезмисля мъките на автора.
В рамките на 5дни до седмица ще го получа. Защо при теб цените са по-дървени, ясно защо. Защото си в ЕС и не си аверче на Си Дзин Пин.

Днес например ми пристигна ударно-пробивна бормашина Gisam бля-бля с безчетков мотор съдрана от Makita за $29. Купих я спонтанно, защото тубер я "изнасили" в рекламата си и ме убеди, че това е златната среда цена-възможности за дома и семейството.

Намираш стара микровълнова. Скубиш трафа и намотаваш 4 витки 16 квадрата. Купуваш таймер за 10 зелени, купуваш силиконов проводник 16квадрата 0.5м и получаваш точкова заварка. После купуваш боксове макита по 3.74 зелени, а след това при хъшовете. Слагаш бутилка огнена вода и вдигаш акция за всяка батерия от самокат. Тябва ти високотови акумулатори с вътрешно съпротивление под 10mΩ.
Клепиш с точковата макита-акуми и си готов за Третата СВ. Гледай да са 5s2p, a най-добре 5s3p и нагоре и подсилвай с медни шини, че тоците са над 50А и да стане като в филма Изгори, за да светиш.

FpOrSmE.png

Хайде с здраве на село и честита Нова година и на теб!

преди 59 минути, Profruit написа:

Забележи Free shiping, забележи Power monitor, забележи цената, което обезмисля мъките на автора.
В рамките на 5дни до седмица ще го получа. Защо при теб цените са по-дървени, ясно защо. Защото си в ЕС и не си аверче на Си Дзин Пин.

Ето това ми беше въпроса, а не хилядата неща, които написа.

Иначе и моите са Power monitor и прочие.

Пп. Ако си ги открадна - хемпет ще са Free, и без нужда от shiping - обаче ...

The older I get, the more I quote this line… : r/GenX

Ako, ако, ако си нещо си ... ако козата ти бе мъжка, щеше да пиеш мляко директно от чучура.
Пионерче-тролче! Не изпусна и тази тема да офекалиш. 

Обикновена, 20А за 3,54лв.

умна розетка

И това не било дъното ... заради джей-хоро, aliexpress ме облъчва с оферти!
O7XRbDp.png

преди 2 часа, Profruit написа:

Ako, ако, ако си нещо си ... 

Не си интересен.

Да дам и своята "лепта" в тази тема, че много страст съзрях! :) 

Принципно се прави "умно табло". Тези така наречени умни контакти = означава, че правите сложна вашата ел.мрежа и "до внасяте" допълнително звено което увеличава вероятността от грешка. 

Не ми е ясно кой уред или уреди желаете да управлявате дистанционно, но поне знаете ли какви други уреди има свързани към същия токов кръг (контур) където "слагате" въпросния умен контакт?!  Щото "глупав" ток не съм виждал! :) 

Това щото: Преди близо месец дойдоха да сложат филтър на електромера към къщата, щото компютърът ми ебъвъл нещо системата на "EVN-счетоводителя". :) Бъх тези умни джаджи ... били много чувствителни! :) 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.