Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с VIBER

Featured Replies

Здравейте от известно време не ми дава да копирам текст в Viber...В другите приложения няма проблеми.Има ли някакъв начил да отстраня тоя бъг?
А има и друг проблем ...Не мога да проведа ВИДЕОРАЗГОВОР в нито една платформа...Няква идея ЗАЩО?

Редактирано от Djoro1974
непълна (преглед на промените)

Питаш за Viber в раздела за Linux, но нищо на казваш за версии и вид на ОС?

Пп. При мен са Lubuntu 20.04 и 22.04, и Raspberry Pi OS (64 bit). На двете няма проблем, но на 20.04 - Viber не тръгва изобщо. Отделно имам и 18.04 - но за там трябва да пробвам.

• Автор
преди 14 минути, jhoro написа:

Питаш за Viber в раздела за Linux, но нищо на казваш за версии и вид на ОС?

Пп. При мен са Lubuntu 20.04 и 22.04, и Raspberry Pi OS (64 bit). На двете няма проблем, но на 20.04 - Viber не тръгва изобщо. Отделно имам и 18.04 - но за там трябва да пробвам.

ОС е Linux mint...Версията не знам коя е

преди 26 минути, Djoro1974 написа:

Версията не знам коя е

Ами провери, толкова ли е трудно? В start menu имаш system info, или прочети това:

How can I tell which version of Mint I'm using? SOLVED - Linux Mint Forums

Каква грешка ти дава при опит за видео разговор на различните устройства?

• Автор
преди 46 минути, Raze написа:

Ами провери, толкова ли е трудно? В start menu имаш system info, или прочети това:

How can I tell which version of Mint I'm using? SOLVED - Linux Mint Forums

Каква грешка ти дава при опит за видео разговор на различните устройства?

Снимка

Добре де, толкова ли е трудно на тази снимка да и беше оставил/поставил разширение и да я качиш в някой сайт (imgur примерно)? Доколкото виждам ти е стара Mint версията - вече има 22.2

Download Linux Mint 22.2 - Linux Mint

А и все още не е ясно точно какви грешки ти дава viber.

• Автор
преди 3 минути, Djoro1974 написа:

Значи на МЕСЕНДЖЕР става видео повикване.На Вайбър пише че липсва драйвер на камера...

Снимка 53.76 kB · 0 изтегляния

Ако предположим, че Вайбъра е инсталиран като deb - свали пак пакета, махни инсталираната версия и инсталирай пак новосваления пакет.

Ако е flatpak - инсталирай Flatseal, стартирай го и виж какви разрешения са зададени за програмата.

:offtopic_s:Що се мъчиш и наказваш, и не вземеш да си сложиш един Windows, да видиш как всички тези проблеми ще изчезнат като с магическа пръчка... :offtopic_s:

преди 6 минути, Joss Bomon написа:

:offtopic_s:Що се мъчиш и наказваш, и не вземеш да си сложиш един Windows, да видиш как всички тези проблеми ще изчезнат като с магическа пръчка... :offtopic_s:

Защо си мислиш, че Джама е по-добре?

преди 2 часа, Raze написа:

Доколкото виждам ти е стара Mint версията - вече има 22.2

И тук не съм съгласен!

Linux Mint 21.3 / 5.15.0-157 е по-актуален от Ubuntu 22.04.5 / 5.15.0-144. Но при мен няма проблеми!

преди 12 часа, Djoro1974 написа:

Здравейте от известно време не ми дава да копирам текст в Viber...В другите приложения няма проблеми.Има ли някакъв начил да отстраня тоя бъг?
А има и друг проблем ...Не мога да проведа ВИДЕОРАЗГОВОР в нито една платформа...Няква идея ЗАЩО?

За първото не знам, но за второто предполагам, че имате изключена камера или изключен микрофон. Какво ви изписва, когато искате да проведете видеоразговор?

Господинът отдолу, който се смее - какво смешно видяхте в питането на човека?

преди 13 часа, на40 написа:

Ако предположим, че Вайбъра е инсталиран като deb - свали пак пакета, махни инсталираната версия и инсталирай пак новосваления пакет.

Ако е flatpak - инсталирай Flatseal, стартирай го и виж какви разрешения са зададени за програмата.

той не знае коя версия на Минт е, ти го караш да маха и слага пакети :) Сега ще послледва и въпросът ама как става това :) ?

преди 14 часа, Djoro1974 написа:

значи неразпознава драйверите нещо самия вайбър..... И проблемът в такъв случай отива към вайбъра, а не към ОС-а, щом на месинджъра всичко е ОК. 

може да не знае как става, но в началото каза, че не си знае верисията на минта :) излишно е да спорим... 

преди 3 часа, isi-to-fi-a написа:

значи неразпознава драйверите нещо самия вайбър..... И проблемът в такъв случай отива към вайбъра, а не към ОС-а, щом на месинджъра всичко е ОК. 

В горното ми съобщение ще видиш отговора. Viber още не са чували за Pipewire/Wireplumber, а вече всяка съвременна дистрибуция ползва тях.

• Автор
преди 4 часа, isi-to-fi-a написа:

може да не знае как става, но в началото каза, че не си знае верисията на минта :) излишно е да спорим... 

В началото казах че не я знам версията защото не ме интересува коя е,не че не знам как да я видя...Верно не съм много "на ТИ"с linux,но пък и не съм много бос.И аз си мисля че проблема е във Вайбъра защото не мога да копирам и нищо в него...Явно така ще го карам докато не ме стегне шапката /демек да се скапе нещо ментата/да пробвам някоя друга дистрибуция...Благодаря на всички за отделеното време и вниманието...

Сега пробвах и аз viber на последната версия на mint във виртуална машина, мога да си избирам и копирам текст без проблеми. Камера нямам, мога да включа, но не ми се занимава, но съм сигурен, че и тя ще работи.

• Автор
преди 55 минути, Raze написа:

Сега пробвах и аз viber на последната версия на mint във виртуална машина, мога да си избирам и копирам текст без проблеми. Камера нямам, мога да включа, но не ми се занимава, но съм сигурен, че и тя ще работи.

Явно проблема е в моя КОШНИК...Не е болка за умиране!!!

Та, викаш, като го инсталира вайбъра и той самичък си се обновява магически. Пък не ти се занимава с магии. Да не говорим, че ако се вярва на инсталатора му, трябва да е голям 500 гигабайта - пак магии.

С текста не съм имал проблеми, но имах проблем че понякога забиваше вайбъра при пратени видео клипове в общ чат. С убунту 24 lts съм.

Но в крайна сметка след махане на вайбъра и наново инсталиране за сега не съм имал този проблем.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.