Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с драйвера за интернет

Featured Replies

Добър ден. За първи съм във вашият форум и ще помоля за малко помощ :D

Предния ден си инсталирах iobit driver booster програмата с надеждата, че ще ъпдейтна драйвра на видео картата ми. (УЖ ЗА ПО ДОБЪР ФПС с ИГРИТЕ)
До тук -добре, програмата намери много ъпдейти на драйверите, направи ги всичките , но след рестартиране на системата.. драйвера realtek за интернета напълно изчезна а при опит да го намеря ръчно и инсталирам, той просто не се появява... Лан Мрежата изобщо я няма , не съществува като опция а като дам на автоматично преправяне ми дава че не е инсталиран точния драйвер. Моля за вашата помощ, ако е възможно. Ще оставя малко информация за компютъра ми

Опитах с чиста инсталация на Windows 10,11, но и в двата случая проблема с интернет драйвера продължаваше.

В момента си споделям интернет чрез телефона за да направя този пост и ще се радвам на вашата помощ, защото работата ми е свързана с този компютър и ми е необходим домашния бърз интернет а не мобилен такъв.

image.thumb.png.3759c4d0fc22206c65373549f60f7fa8.png

image.png.008e3bfef1904aec2493091e99d0d308.png

В device manager има ли устройства с липсващ драйвер - с въпросителен знак '?'?

Според това, което си дал по-горе, драйверите за мрежовата карта трябва да ги изтеглиш от тук според ОС, която ползваш: ASRock > B760M-HDV/M.2: Realtek Lan driver ver:10.060.0615.2022   

Драйверите за видеокартата по същия начин се теглят от сайта на производителя. Ако не можеш да се оправиш, дай модела на видеокартата.

• Автор
преди 24 минути, Rustborn написа:

BIOS>Advanced>Onboard devices>Realtek LAN Controller или Onboard LAN Controller>Enabled

Само това намерих и беше включено 
image.png.a0a2092473a28535add08e06942828f3.png

преди 5 минути, Raze написа:

В device manager има ли устройства с липсващ драйвер - с въпросителен знак '?'?

Според това, което си дал по-горе, драйверите за мрежовата карта трябва да ги изтеглиш от тук според ОС, която ползваш: ASRock > B760M-HDV/M.2: Realtek Lan driver ver:10.060.0615.2022   

Драйверите за видеокартата по същия начин се теглят от сайта на производителя. Ако не можеш да се оправиш, дай модела на видеокартата.

Не, няма такива. Проверих.

Това са ми данните за видео картата, прикачени като скрийншот. Ще се радвам на директни линкове.. Не мога да се оправя.

image.png.ccfb46fbe28c0e23ca4b5f56e5aaeaa7.png

За видеокартата драйвера се тегли от сайта на nvidia. Ако инсталираш и Nvidia app, който върви с драйвера, той ще те уведомява за нови драйвери.

Относно мрежовата карта, покажи снимка от целия device manager да видим точно какво се случва.

• Автор

image.png.1758490608bedd967e78b68aaa986ce7.png

А при опит да инсталирам драйвера Realtek Lan driver ver:10.060.0615.2022   през сайта на асрок ми дава това

image.png.7e5b23f5c7b4daaf8dd9afa26034ca89.png

Тук нещо ми прилича на хардуерен проблем, щом и при нова инсталация не намира мрежовата карта. Ако хардуера има гаранция, най-добре се обърни към търговеца или занеси конфигурацията в някой сервиз.

Тук намирам подобен проблем, оправят го с нулиране на BIOS - изключва се кабела на захранването и се вади батерията на дънната платка или се мести джъмпера на дъното - в упътването пише как. Ако мислиш, че няма да се справиш, както казах по-горе - сервиз.

преди 4 минути, valentinovic написа:

image.png.1758490608bedd967e78b68aaa986ce7.png

А при опит да инсталирам драйвера Realtek Lan driver ver:10.060.0615.2022   през сайта на асрок ми дава това

image.png.7e5b23f5c7b4daaf8dd9afa26034ca89.png

Изключи компютъра напълно. Извади захранващия кабел и кабела за нета. Изчакай 3-5 минути и първо вкарай кабела на нета и тогава на захранването. Виж в дивайс дали се е появил Realtek 2.5

Ако не проработи - CMOS Reset

Сега се сетих за дублиране на лайерите...

Изтегли от тук https://www.realtek.com/Download/List?cate_id=584 втория драйвър от Windows секцията Win10/Win11 Auto Installation Program (NDIS) - инсталирай и рестартирай.

После изтегли от тук https://www.asrock.com/mb/Intel/B760M-HDVM.2/index.us.asp#Download Realtek Lan driver ver:10.060.0615.2022 и пак рестартирай.

Ако не се получи - CMOS Reset ако се наемаш сам, или сервиз. Че може да е хардуерно.

• Автор
преди 1 час, Rustborn написа:

Изключи компютъра напълно. Извади захранващия кабел и кабела за нета. Изчакай 3-5 минути и първо вкарай кабела на нета и тогава на захранването. Виж в дивайс дали се е появил Realtek 2.5

Ако не проработи - CMOS Reset

Сега се сетих за дублиране на лайерите...

Изтегли от тук https://www.realtek.com/Download/List?cate_id=584 втория драйвър от Windows секцията Win10/Win11 Auto Installation Program (NDIS) - инсталирай и рестартирай.

После изтегли от тук https://www.asrock.com/mb/Intel/B760M-HDVM.2/index.us.asp#Download Realtek Lan driver ver:10.060.0615.2022 и пак рестартирай.

Ако не се получи - CMOS Reset ако се наемаш сам, или сервиз. Че може да е хардуерно.

С изключване на компютъра (по начина по който описа ) и  с ресетване на биос настройките се оправи и направо не можех да повярвам, че тридневната ми мъка свърши. :D

БЛАГОДАРЯ МНОГО! Живи и здрави и благодаря на всички!

Програмите за "ъпдейт на драйверите" създават повече проблеми отколкото решават. Не знам защо упорствате и продължавате да ги слагате тия боклуци.

преди 3 часа, ined написа:

Програмите за "ъпдейт на драйверите" създават повече проблеми отколкото решават. Не знам защо упорствате и продължавате да ги слагате тия боклуци.

След да не кажа хиляди, но стотици ъпдейта през IObit - един единствен проблем, с дъно СуперМикро. Това че му е ресетнал дийп слийп, е проблем по - скоро в АсРок.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.