Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Къде я тая тъпа демокрация ве?

Featured Replies

Пишете другари на умрелия Путя  :giggle1:

Може да бъде изображение с текст, който гласи 'Българи и Русия братя Присъединяване Vesela Angelova 5ч ПРЕЗИДЕНТА ПУТИН ОБЯВИ YE ΑКО ДОСТАТАЧНО мноГо ХОРА МУ ПИШЕМЕ и ЩЕ ОСВОБОДИ БЪЛГАРИЯ! в БЕЗПРЕЦЕНДЕНТНО ОБРАЩЕНИЕ към БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД ПРЕЗИДЕНТА ПУТИН КАЗА ЧЕ AKO ДОСТАТАЧНО много XOPA Му ПИШЕМЕ той ЩЕ НАПАДНЕ БЪЛГ БЪЛГАРИЯ АРИЯ ЗА ДА ,ни СПАСИ и ДА ВЛЕЗНЕМЕ В РУСИЯ !!! 5114 1,1хил. 1,1хмп.коментара190споделяния 1,1 хИЛ. коментара 190 споделяния'

• Отговори 134
  • Прегледи 4,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Да го закриват тоя малоумен ЕС и да се свършва, тука 75% от населението иска напускане на ЕС единствената пречка е това към което вие ся търчите и шпосле ще се чудите да си бършете ли задниак с него и

• Абе ..вие изобщо мислите ли с тез глави или са ви за да пазите равновесие? Баси тъпаните..С пилешките си мозъци даже не осъзнавате къде е проблема,нали?

• И в тая тема се изака .келеш .с келеш . Върви да дадеш на магарето !

Публикувани изображения

Еѝ браво на даскала терорист така трябва с тия НПО :)

преди 9 часа, "Саша" написа:

При демокрацията властта идва от хората и може да бъде контролирана. Когато оставим всичко на един човек, без никакъв контрол може да изглежда по-лесно, но историята доказва, че това винаги завършва с катастрофа. 😉

По идея може да е така, на практика в днешно време властта идва от хората,
но, ако е по-горе от общинско ниво,
отива в хора, подбрани и допуснати
от други едни хора в сянка, но с пари, медии и каквото още е нужно.
Изборът е от ограничен кръг продажници, печалбари или ентусиасти, които са били претеглени и оценени,
и им е отпуснат бюджет за телевизионно време, пътни, дневни, нощувки, работно облекло ... :)
Най-свестните не биват забелязани от избирателното мнозинство, мнозина не се и опитват,
защото самата идея да угодиш на мнозинството е мръсна по начало,
и по тази причина се влиза в непреодолим парадокс.
Отделният човек има власт да промени и да помогне само на близкия кръг от хора,
с които може да говори лично, лично да им покаже какво и как се прави,
в личната си работа или стопанство да покаже умело управление.
Най-високото реалистично ниво на постижимо управление,
е кмет на малък град или председател на общински съвет на малка община.
По-нагоре вече се минава през медии, през много пари, и през много компромиси ...

преди 7 часа, Bubbles написа:

Съвета ти е хубав, но не е толкова просто защото тия програми се следят изкъсо щот' явно на някой му е важно да върви пропагандата, тоест приемеш ли материала си ангажиран и ако не го преподадеш последствията могат да бъдат по-сериозни от един счупен нос.

Ти можеш да го преподадеш така че резултатът да е обратен на очакваният ефект от Урсулите.
Например показваш им този сайт: https://alice.yandex.ru/
на който могат да задават въпроси на френски и да четат отговорите на френски.
Представяш го като опозиционна медия в Русия бореща се за демокрацията там. Даваш кои са му собствениците и че са някакви върли либерали подлоги на хамериканците и децата си го ползват после и разбират другата гледна точка на събитията.
Можеш да им дадеш този сайт на френски: https://francais.rt.com
и да им обясниш как се сменя в браузъра DNS сървъра, за да се отваря.
Можеш да им дадеш френски източници на информация, които казват истината, например: https://www.sudradio.fr/
Избираш видеа от последния и им ги даваш редовно да им отваряш очите.

През миналия век една учителка по география ходила на екскурзия до Норвегия ни разказваше увлекателно за фиордите там. Като говореше за ФРГ и за Япония ги хвалеше много. За Гърция обясняваше че са били кралство и т.н.
Жената със 100% сигурност е мразела комунистическата диктатура, но уцелявайки е отваряла очите на учениците си, че има и по-добър живот на Запад.
Та така, нищо не ти пречи да мразиш Урсулите и да отваряш очите на децата за истините които макронизмът крие от тях. Мисията ти е да създаваш критично мислещи граждани на Република Франция, въпреки условията в които те принуждават да работиш.

Тези деца там имат нужда точно от теб, само ти можеш да им отвориш учите, защото ти знаеш и руски и можеш да се ориентираш лесно да им даваш и български източници, даващи вярната информация. Казваш им, ето България е страна член ЕС и Нато и там има сериозни източници на информация. Можеш да им дадеш имена като проф. Иво Христов, Валентин Вацев, Боян Чуков и даже Явор Дачков ( да набожния човек).  И като напишат нещо интересно им даваш линкове с превод от гугъл да четат. 

А ако продължаваш да чупиш носове, просто ще те заменят с някой джендър, който на воля ще им промива мозъците. Ти това ли искаш, да ги изоставиш учениците на болните мозъци те да ги склоняват да си сменят пола ли?
Стегни се малко, без теб тези деца в твоето училище са загубени.
Стискай зъби и бъди по-хитър от макронизма, ти си един от редките будители там. Не им прави услугата да им е лесно да се отърват от тебе.

• Автор
преди 30 минути, Banesc написа:

каква е дефиницитя между криви и  променя ?

ами ако  хитлер е бил прав за всичко . 

и е бил по мек

еврейте не ги  е пращал в  газова камера е ги е къпал с топла вода да им  отмие въшките ?

Как така каква? Да изкривиш нещо не значи че го променяш, нещо като да ти кажа Китай е на Марс, обаче на Марс ли е? Не, значи не съм променил нищо само съм изкривил фактите.

А за Хитлер зависи кое.

преди 19 минути, petie1 написа:

Еѝ браво на даскала терорист така трябва с тия НПО :)

Абе неграмотник, ето така се пише и кратко й

преди 5 минути, Белгиеца написа:

l_1270481564_DSC03564.JPG

преди 9 минути, Bubbles написа:

Как така каква? Да изкривиш нещо не значи че го променяш, нещо като да ти кажа Китай е на Марс, обаче на Марс ли е? Не, значи не съм променил нищо само съм изкривил фактите.

А за Хитлер зависи кое.

да бе да 

вярвай си

и джендърите са изкривили фактите че левски е бил терорист не е лъжа 

ЩЕ бачкаш и каквото министерството ти каже !

преди 5 минути, Bubbles написа:

Тъй тъй терор тряя.

Ами явно така трябва във Франция

• Автор
преди 2 минути, Banesc написа:

Цъ тука ни познъ, на мен никой не може да ми каже "вие".

преди 1 минута, Bubbles написа:

Цъ тука ни познъ, на мен никой не може да ми каже "вие".

275958808_2948699708650854_3091993215225462221_n.jpg.51eec26142368c127e5904a79cca827a.jpg

току-що, Белгиеца написа:

Можеш да им дадеш имена като проф. Иво Христов, Валентин Вацев, Боян Чуков и даже Явор Дачков ( да набожния човек). 

Имайте милост към горките деца! Никое дете не заслужава подобно насочване - особено Явор Дачков, защо?  😥

току-що, Banesc написа:

Добър съвет! 👍

преди 7 часа, ivan_pop написа:

Абсолютно е така! За сега не е измислено нещо по-добро от демокрацията!

Така е. Само че това в момента не е демокрация.

преди 2 часа, nusho73 написа:

Отговори на въпроса на Иво 

Нуша сега и двете ли сте под масата с Ива

преди 8 часа, Белгиеца написа:

И грамотата е субективна, относителна. Ако се съмнявам как се пише някоя дума, обикновено я проверявам или я замествам с такава, която знам как се пише. Но не бих написал уцелявайки вместо оцелявайки и учи вместо очи, защото знам, че е неправилно. Затова не поправям грешки, защото и аз не съм толкова грамотен. А и да бях, пак нямаше да го правя. Но и не можах да се въздържа в този случай.

По отношение на темата - не ми се коментира сега.

преди 9 часа, Bubbles написа:

Не само във Франция.

В Германия също е трагедия. Урсула щяла да даде пак парички за някакви транс деца в Африка. В Уганда мисля че беше.

А иначе и там едно пране на пари става в Африка. Някакви пари, за да може африканците да не се размножават много. Сигурно ще има нацистка медицина, както едно време тайна стерилизация.

https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/en/ip_22_5730

In addition, the President announced a new contribution of €45 million over six years to support sexual and reproductive health and rights – and women's rights – worldwide.

преди 9 часа, Bubbles написа:

Не само във Франция.

https://www.monitor.co.ug/uganda/news/national/eu-says-it-will-not-cut-aid-over-anti-gay-law-4363764

EU says it will not cut aid over anti-gay law

Немското население се увеличава 

5 деца се родиха в Charité.

Сега до 50 години няма да има бачкане само пари от държавата. За немското семейство.

После пенсия.

bildschirmfoto_2025_11_06_um_12.47.33.pn

преди 1 минута, АСПЕКТ написа:

Немското население се увеличава 

5 деца се родиха.

bildschirmfoto_2025_11_06_um_12.47.33.pn

На бате арийците.

преди 8 минути, Sliderum2 написа:

На бате арийците.

Няма място вече за немците и затова. 4 райх, ЕС, търси на изток места. Прочиства славяните, тези подчовеци, които са се настанили на Изток предимно, и настанява надчовеците, арийците. 

https://bg.wikipedia.org/wiki/Генерален_план_„Ост“

Това не са мои думи, а мисълта на всеки един немец.

преди 2 часа, nusho73 написа:

577697956_25001887682786437_524263378615

Професионалистки на магистралата 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.