Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Стари БГ кавъри плюс оригиналите (Заедно)

Featured Replies

Откривам темата с една от многото италиански песни, изпяти от ПРИМАТА.

Да,Род Стюарт пее най-прочутата версия, но ето истинския оригинал.

• Отговори 148
  • Прегледи 6,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Да. Знам го тоя случай. Във ФБ човека си каза че са му премахнали канала и е спрял да се занимава повече с тубата, но иначе си пази всички видеа. За първи път чувам за подобна история и е възмож

• ************************************** *************************************************************     ******************************************************

• Автор

Едни от ранните Бг кавъри по гръцка музика.

• Автор

От компилацията Диско 3

• Автор

В тоя случай оригиналното име никак не беше лесно да се намери, след като балкантон-ци крият автора, а и защото това не е някакъв световен хит.

• Автор

Възможно е някой да се шокира,мислейки досега че това е родна песен.Е не е 😉

Темата е хубава,но условието в заглавието -„стари бг кавъри и заедно с оригиналите“  е трудно изпълнимо.Ако намериш български кавър на някоя песен,се оказва че си забравил как се казва оригинала, за да го намериш. Ако беше тема за всякакви кавъри и оригиналите им,щеше да има много възможности. Аз например търся от доста време оригинала на „La isla bonita“,станала хит на Мадона.По онова време бях дисководещ.Оригинала го имах една година или повече,преди да го запее Мадона.Беше на някаква неизвестна латиноамериканска певица,която пееше на испански и звучеше много добре,но хит не стана.Мадона изкопира 100% песента,без никаква промяна,само че я изпя на английски.Единствено запази името на оригиналната песен „La isla bonita“(преведено от испански:Красивият остров),както и същите думи,на същото място където се пееха в оригинала.

• Автор

Малко кънтри музика от първия женски албум,издаден на диск  у нас.Годината е 1993.

преди 25 минути, Димитър 59 написа:

Темата е хубава,но условието в заглавието -„стари бг кавъри и заедно с оригиналите“  е трудно изпълнимо.Ако намериш български кавър на някоя песен,се оказва че си забравил как се казва оригинала, за да го намериш. Ако беше тема за всякакви кавъри и оригиналите им,щеше да има много възможности. Аз например търся от доста време оригинала на „La isla bonita“,станала хит на Мадона.По онова време бях дисководещ.Оригинала го имах една година или повече,преди да го запее Мадона.Беше на някаква неизвестна латиноамериканска певица,която пееше на испански и звучеше много добре,но хит не стана.Мадона изкопира 100% песента,без никаква промяна,само че я изпя на английски.Единствено запази името на оригиналната песен „La isla bonita“(преведено от испански:Красивият остров),както и същите думи,на същото място където се пееха в оригинала.

Благодаря, но има решение. Ако се сетиш за някой БГ кавър, но си забравил оригиналното име, просто посети някой от тия 2 сайта:

Cover.info  задължително с латински букви в търсачката

Whosampled.com 99 процента от версиите са посочени с имената на кирилица

На второто място е добавено абсолютно всичко и бройката е внушителна,между 4000-5000 случая.

Относно Ла исла бонита.

Истината е че Мадона пее оригинала, а ти сигурно питаш за версията на Lucia със същото име.В самото парче дори певицата благодари на Мадона,че и е разрешила да направи кавъра.Аз съм на мнение че Лусиа я пее по-добре , а и немалко други мислят също като мене.

преди 2 часа, miro vt написа:

Относно Ла исла бонита.

Истината е че Мадона пее оригинала, а ти сигурно питаш за версията на Lucia със същото име.В самото парче дори певицата благодари на Мадона,че и е разрешила да направи кавъра.Аз съм на мнение че Лусиа я пее по-добре , а и немалко други мислят също като мене.

Не,нямам на предвид Лусия.Спомням си,че тя се появи след Мадона.Казах,че имах песента на испански в ориганал,на адио касета,много преди да я запее Мадона.Тогава,когато я чух за първи път,изпълнена от Мадона,бях възмутен,как може световно известна певица да изкопира чужда песен,която после стана голям хит.Моето,настоящо търсене за оригинала,също се оказа неуспешно,понеже сега навсякъде дават че оригинала е на Мадона.Изглежда още тогава са купили правата на оригиналната версия и затова е премахната навсякъде.

Имаше в тубата некъф плейлист с "клипове с български кавъри и части от оригиналите". Бая песни имаше в него, но вече не го намирам на записания адрес. Може да е сменен. Или вече съм без права за него. Или е изтрит. Или... нещо друго.

• Автор

Преди ден,два в друга тема добавих гръцката версия на тая нашумяла през 70те песничка.

А сега БГ версията на Марги Хранова плюс оригинала на израелците от Шуки и Авива.

• Автор
преди 1 час, lebel написа:

Имаше в тубата некъф плейлист с "клипове с български кавъри и части от оригиналите". Бая песни имаше в него, но вече не го намирам на записания адрес. Може да е сменен. Или вече съм без права за него. Или е изтрит. Или... нещо друго.

Да. Знам го тоя случай. Във ФБ човека си каза че са му премахнали канала и е спрял да се занимава повече с тубата, но иначе си пази всички видеа.

преди 2 часа, Димитър 59 написа:

Не,нямам на предвид Лусия.Спомням си,че тя се появи след Мадона.Казах,че имах песента на испански в ориганал,на адио касета,много преди да я запее Мадона.Тогава,когато я чух за първи път,изпълнена от Мадона,бях възмутен,как може световно известна певица да изкопира чужда песен,която после стана голям хит.Моето,настоящо търсене за оригинала,също се оказа неуспешно,понеже сега навсякъде дават че оригинала е на Мадона.Изглежда още тогава са купили правата на оригиналната версия и затова е премахната навсякъде.

За първи път чувам за подобна история и е възможно да е имало и по-стара версия, но без да е издавана.

Ето неиздавана версия на български.

преди 29 минути, miro vt написа:

За първи път чувам за подобна история и е възможно да е имало и по-стара версия, но без да е издавана.

Без да е издавана,няма как да се появи в България по онова време,освен на малка плоча.Така вкарваха музиката тогава.Лично на мен ми беше от любимите песни,затова я помня още.Просто е била неизвестна певица,на която може би са платили авторски права и записи,а после никъде не се споменава.Изглежда сме малко хората,които са я слушали преди.Аз от любопитство я потърсих в тубата преди години.Бях учуден,че не я намерих никъде.             П.П. Сега се сещам едно изказване на водещия на един концерт от края на 80-те  в Пазарджик.Бяха поканили известни групи да пеят,включително Лондон бойс.Накрая водещия попита публиката „кой да покани за следващ концерт?“ Някой извика Мадона...! Отговора му го помня до ден днешен.Каза: „На нас ще ни е по-лесно да платим пътни и билети на тази пълна зала, за някой концерт на Мадона в чужбина,отколкото да я убедим да дойде в България“

да се включа и аз

аз си харесвам нашата...

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

И 10 години преди ФСБ

.

• Автор

До Димитър 59

Възможно ли е това да е търсеното парче? Версията излиза `87 и е единствената ползваща тоя текст на испански.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.