Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Има ли все още ефирна телевизия у нас?

Featured Replies

Здравейте, няколко месеца не бяхме ходили в наследствената къща на жена ми в Троян и установих, че няма сигнал от връх Ботев. Ползваме ефирната телевизия чрез китайски бокс и активна антена. Боксът работи защото менюто му излиза, има търсене на канал, но няма сигнал. Някой знае ли дали все още има излъчване в България? Потърсих в нета, но намерих само стари неща, а нямам познат, който да ползватази телевизия.

Редактирано от Илия Попов
грешка (преглед на промените)

Разрешен от Joss Bomon

преди 4 минути, Илия Попов написа:

Здравейте, няколко месеца не бяхме ходили в наследствената къща на жена ми в Троян и установих, че няма сигнал от връх Ботев. Ползваме ефирната телевизия чрез китайски бокс и активна антена. Боксът работи защото менюто му излиза, има търсене на канал, но няма сигнал. Някой знае ли дали все още има излъчване в България? Потърсих в нета, но намерих само стари неща, а нямам познат, който да ползватази телевизия.

Има, разбира се. И не е прекъсвала, както ти си написал. Провери си бокса, антената кабела и тъй нататък.

Цифрова ефирна телевизия в България — Предавател България

Приемници, антени и оборудване за цифрова ефирна телевизия — Предавател България

Да не би приемника да е много стар и да не поддържа DVB-T или пък да няма необходимите честоти? Преди това работил ли е с цифровата ефирна телевизия?

преди 33 минути, Колев 74 написа:

Има, разбира се. И не е прекъсвала, както ти си написал. Провери си бокса, антената кабела и тъй нататък.

А какво реално е необходимо, за да приемам такава телевизия? Явно някакъв бокс. От къде се взима/купува? С какви кабели работи? Ако е стар телевизор и няма HDMI може ли? 

преди 1 минута, ostavime написа:

А какво реално е необходимо, за да приемам такава телевизия? Явно някакъв бокс. От къде се взима/купува? С какви кабели работи? Ако е стар телевизор и няма HDMI може ли? 

Нищо особено не е нужно- само телевизор и някаква антена, може и парче кабел.

преди 2 минути, jhoro написа:

Нищо особено не е нужно- само телевизор и някаква антена, може и парче кабел.

А тоя бокс какъв е? 

Добре, сега ако откача приемника, който ползвам на Виваком, ще мога ли вкъщи да хвана ефирна телевизия или ми трябва... нещо?

Предполагам че гледаш  БНТ, БТВ,НОВА, и още една 2 програми без проблем, за да се ограничаваш само с тях - ефирно.  

А приемници за DVB има по магазините за техника - не са скъпи - до към 60-70 лева. Антената е стандартна като на по вечето места се гледа само с парче жица Това е при положение, че тунера на телевизора ти няма DVB модул

преди 10 минути, ostavime написа:

Ако е стар телевизор и няма HDMI може ли? 

Може. Какви входове има, SCART или чинчове?

На нов нелевизор включваш само един кабел в антенната букса и трябва да хваща цифрова ефирна.

преди 8 минути, jhoro написа:

Нищо особено не е нужно- само телевизор

Да, ама не - ако телевизорът е стар, не може. Т.е. не може директно. Иска си по-нов тунер.

Както винаги, пак 5 различни отговора в 5 мнения. :) 

Аз не знам какво е DVB. 

Телевизора ми има всичко по принцип. Питам, ако сега откача Виваком, който е през HDMI, трябва ли да купувам нов бокс или каквото е там, за да имам ефирна телевизия или е достатъчно една букса за коаксиален кабел и 0.50 см. такъв кабел в буксата и в телевизора? 

оставиме

В сервизното ти описание на телевизора е отбелязан модела на тунера трябва след него да е написано DVB-T   Има ли го това, вземаш кабел и го включваш в антенната букса. Превключваш от дистанционно на TV телевизора и пускаш автоматичната настройка, която ще ти запомни и каналите на 5-те програми. Другият вариант - Josh ти го е написал по горе

• Решение
преди 2 минути, ostavime написа:

Телевизора ми има всичко по принцип. Питам, ако сега откача Виваком, който е през HDMI, трябва ли да купувам нов бокс или каквото е там, за да имам ефирна телевизия или е достатъчно една букса за коаксиален кабел и 0.50 см. такъв кабел в буксата и в телевизора? 

Няма нужда да откачаш HDMI, а само превключваш от менюто на кабелна/ефирна тв и включваш антена/кабел в антенния вход.

преди 3 минути, ostavime написа:

Аз не знам какво е DVB. 

Да беше написал модела на телевизора, щеше да ни спестиш маса писане!

преди 4 минути, Колев 74 написа:

Да беше написал модела на телевизора, щеше да ни спестиш маса писане!

Виждаш ли какво съм написал?

Мненията може да са и 10, само че беше важно ти да кажеш модела, на телевизора, а не  да критикуваш мненията на хората.

• Автор

Благодаря за отговорите! Наясно съм с техническата страна на нещата - телевизорът е JVC, стар с кинескоп, сигналът към него се подава с чинчове на кабела и т.н. Междувременно познати ми казаха, че старият предавател на Ботев връх май бил преместен към Пловдив, което ще е причина да няма сигнал в Троян (зад Стара планина). Явно ще трябва да нося янтената и бокса в южна България, за да пробвам. 

преди 7 минути, Илия Попов написа:

Благодаря за отговорите! Наясно съм с техническата страна на нещата - телевизорът е JVC, стар с кинескоп, сигналът към него се подава с чинчове на кабела и т.н. Междувременно познати ми казаха, че старият предавател на Ботев връх май бил преместен към Пловдив, което ще е причина да няма сигнал в Троян (зад Стара планина). Явно ще трябва да нося янтената и бокса в южна България, за да пробвам. 

Попитай някой възрастен човек, който ползва ефирна телевизия, понеже наистина Троян се пада под "Ботев", но пък от друга страна, в Троян би следвало сигнала да е отличен. Успех от мен. В Търново се приема много добре "Ботев" и мултиплекса на Арбанаси. Ще спестиш евентуално разнасянето на изделията до Южна България.

Желателно  е , HDMI и други входове към  ТВ  да са изключени физически при включване на коаксиалния на антената.Защото може ,да се получат много неприятни последици.Особенно ако е външна метална антена от соца.

преди 1 час, ostavime написа:

Аз не знам какво е DVB. 

Работи си ефирната на шест. Само си вземи антена за ефирна с усилвател за по-сигурно, защото сигнала не навсякъде е добър. На село не е много силен сигнала и тези само с кабелче или по 10 см. дето са, не стават.

преди 35 минути, Veni77 написа:

Желателно  е , HDMI и други входове към  ТВ  да са изключени физически при включване на коаксиалния на антената.Защото може ,да се получат много неприятни последици.Особенно ако е външна метална антена от соца.

И какво точно ще стане?

преди 2 минути, Underwater написа:

Работи си ефирната на шест. Само си вземи антена за ефирна с усилвател за по-сигурно, защото сигнала не навсякъде е добър. На село не е много силен сигнала и тези само с кабелче или по 10 см. дето са, не стават.

Това вече е според мястото! Вкъщи има два нови телевизора с евтини по 10 см - но телевизионната кула е на 2 км с пряка видимост.

преди 2 часа, цър-вул написа:

Да, ама не - ако телевизорът е стар, не може. Т.е. не може директно. Иска си по-нов тунер.

Това е ясно, ама трябва и избор на източник!

преди 53 минути, Underwater написа:

Аз от селяни съвет не искам! Седи си на село. 

преди 1 час, jhoro написа:

И какво точно ще стане?

Виждал съм изгорели  HDMI портове ,до ''изгоряла'' видеокарта на компа от нищото.Когато, телевизора е бил и монитор и свързан с външна антена.

преди 54 минути, ostavime написа:

Аз от селяни съвет не искам! Седи си на село. 

В тази тема като те четем, излиза че по голям селянин от тебе няма. 

Глобален модератор обижда друг глобален модератор и давал пример за човешки отношения. 

Карабойчев!

Това ли ти е зъптието за въдворяване на  ред във форума?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.