Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Lenovo Yoga в гаранция - загрява, къде да го изпратя?

Featured Replies

току-що, Belefor написа:

Top-тъпунгера веднага да напише някаква глупост. Викаш - направо да го хвърля през терасата!

Можеш ли да четеш

• Отговори 60
  • Прегледи 1,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Разбирам в помещението да е 30-40 градуса и да е напънал някоя игра или тест, но не е нормално да ходи над 100℃, при условие, че е лаптоп и трябва да тротва и да сваля честоти. Подложките са, като щра

• Обаждате се по телефона и ги питате. Вероятно е за почистване и смяна термопаста София 1712,бул."Ал. Малинов" №51,ет.1, M7B тел:0894 340348/ сервиз: 0894 477026 skype: www.pro-bg.com

• Казаха ти да си видиш гаранционната карта към кого е и кой я е издал! Ако не се ориентираш, да я беше снимал да я видим.

Публикувани изображения

току-що, Belefor написа:

А ти можеш ли да мислиш?

Като се научиш да чешеш ше почнеш да мислиш върху написаното. Елементарно е иначе.

преди 30 минути, Belefor написа:

Top-тъпунгера веднага да напише някаква глупост. Викаш - направо да го хвърля през терасата!

Само да каже - кога ще го хвърря.

• Автор

Лаптопа няма никакви програми стартиращи се, освен леново vintage. Пробвал съм и без нея и всякакви други режими. Буквално го пускаш студен, отваряш браузера и това са температурите:

image.png

Почваш да ръчкаш малко в youtube, някое филмче и след 1 час, или нещо друго, и стават по 105-8 в червено и корпуса отдолу е загрят здраво и над клавиатурата, чак не се пипа. Дори на охладителна подложка е в момента, алуминиев корпус, 2 вентилатора. Сякаш си без нея. За вируси, не знам, той е като нов. Почти нищо не съм инсталирал и теглил. И без това преди да го дам някъде, ще го преинсталирам и тогава пак ще му видя температурите. Но идеята на темата беше, тия с леново дето са, къде го пращат реално, защото магазините, от които ги купуваме са посредници и не поемат явно сервиза им.

Не прочете ли какво ти написах - правиш си рекламация пред търговеца, той да се оправя, къде и как ще го праща си е негов проблем! Така е по закон. Ако има проблеми - КЗП.

преди 11 часа, plamen_petrov_80 написа:

виж какво е натоварването му

Да се повторя - виж кое и кога го натоварва - виж как са ти честотите!

Или ходиш по-лоши сайтове или рекламките както винаги ти вдигат всичко на макс и прегрява - сега докато пише процесора ми е на 1,6 и зает 10% ... а е от време оно ... та проблема идва от софтуера първо май!

Изглежда тоя модел е фабрично недоправен. Затова прегрява и хората се оплакват от него.

туенда

преди 1 г.•Редактира преди 1 г.

Да, мисля, че тези лаптопи трябва да са незаконни в Европа. Обзалагам се, че има някакви разпоредби, според които такъв тип лаптопи не трябва дори да се предлагат на пазара в Европа.

Просто разглеждаш YouTube и лаптопът ти се струва като печка за сауна, хвърляш вода върху него и ето ти домашно приготвена сауна. Абсолютен абсурд.

Lenovo трябва да премине от производство на лаптопи към производство на сауни печки, само като погледне модела Yoga 2025.

Опитах да използвам таблетен режим, но лаптопът се загря толкова много, че дори не можех да го държа в ръцете си, освен ако не исках изгаряния. Той е напълно опасен и неизползваем като лаптоп и трябва да изтеглят от пазара всички лаптопи, които са продали.

Надявам се, че някой, който обмисля тези лаптопи Lenovo Yoga модел 2025.

НЕ ГО КУПУВАЙТЕ!

@Raze Koe точно е смешно в оплакванията от модела !?

• Автор

Търговеца каза аз да си набирам някакъв номер и да се оправям. Не ми се разправя със закони и глупости. Враца не ми е далеч, мога да се отбия до джаркомпутерс и да го дам на тая приемна точка. Но ако наистина тоя модел си е проблемен и си загрява, е няма нищо. :)

преди 1 минута, qnkov написа:

Търговеца каза аз да си набирам някакъв номер и да се оправям. Не ми се разправя със закони и глупости. Враца не ми е далеч, мога да се отбия до джаркомпутерс и да го дам на тая приемна точка. Но ако наистина тоя модел си е проблемен и си загрява, е няма нищо. :)

Занесете го, след профилактика ще ви паднат температурите.

• Автор

image.png

Реално процесора с widge-то на леново, не съм ги виждал над 40%, а температурите играят между 45 и 99 в повечето време. Някакви пикове. Иначе да, основния въпрос беше контакт с леново, с които доста трудна е връзката в българия.

преди 3 минути, qnkov написа:

image.png

Реално процесора с widge-то на леново, не съм ги виждал над 40%, а температурите играят между 45 и 99 в повечето време. Някакви пикове. Иначе да, основния въпрос беше контакт с леново, с които доста трудна е връзката в българия.

В България има ли нещо наред?

преди 3 часа, qnkov написа:

Ти гледаш ли - какъв е процесора?

Intel Core Ultra 7 155H е проектиран да работи на висока температура, с максимална работна температура (Tjunction) от110°CВъпреки че обикновено се отчита температура от 90°C до 100°C+ при голямо натоварване (игри/рендеринг), това се счита за „нормално“ според стандартите на производителя за този мобилен чип. Температурите в режим на покой обикновено са между 40°C и 60°C, в зависимост от условията на околната среда.

Ключови температурни характеристики и наблюдения:

Максимална температура: Чипът е оценен до 110°C.

Под натоварване/Игри: Очаквайте високи температури, често около – на тънки и леки лаптопи.

Неактивен/Лека употреба: Обикновено е между 40-те и 50-те градуса (

Прегряване/Дроселиране: Ако процесорът достигне

, той ще намали скоростта, за да предотврати повреда.

Често срещани причини за високи температури:

Тънък дизайн на лаптоп: Лаптопи като Samsung Galaxy Book или Lenovo ThinkPad T16 Gen 3 може да показват по-високи температури поради ограничено термично пространство.

Агресивни профили на производителност: Високопроизводителните режими, особено когато е включен в контакта, поддържат процесора ускорен на по-висока мощност, създавайки повече топлина.

Фонови процеси: Високите температури в режим на празен ход често са причинени от фонови задачи на Windows, като например индексиране.

Съвети за управление на температурите:

Използвайте управление на захранването: Превключете от „Режим на производителност“ на „Балансиран“ или „Тих“ в софтуера за управление на вашия лаптоп (напр. MyASUS, Lenovo Vantage).

Деактивиране на Turbo Boost: Деактивирането на „Performance Boost Mode“ в настройките за захранване на Windows може значително да понижи температурите.

Осигурете правилен въздушен поток: Използвайте лаптопа върху твърда повърхност и се уверете, че вентилаторите са чисти.

Забележка: Ако температурата на лаптопа постоянно достига 100°C и производителността му изостава, препоръчително е да проверите за актуализации на софтуера или да го считате за ограничение на охладителната система на лаптопа

преди 28 минути, jhoro написа:

Ти гледаш ли - какъв е процесора?

Това, че е горещ процесор при натоварване - разбирам го, но какво натоварване е гледане на филм и слушане на музика ... поне той така казва, но не показва нищо ...

преди 16 минути, plamen_petrov_80 написа:

Това, че е горещ процесор при натоварване - разбирам го, но какво натоварване е гледане на филм и слушане на музика ... поне той така казва, но не показва нищо ...

Не всимки процеси са потребителски.

А авторът казва колкото знае.

преди 10 минути, jhoro написа:

Не всимки процеси са потребителски.

А авторът казва колкото знае.

Е колко е сложно да ги подреди по натоварване и да ги покаже ... 5 клика?

Хайде сега ... не бил го ползвал много тоз лаптоп - виж колко игри има накачулени - сами не се инсталират и при инсталацията им, няма начин да не забележиш, че загравя подобаващо - ако тогава е загрявал - защото все още не знаем точната причина за поведението на лаптопа.

току-що, Teemo v. X написа:

Тя темата е за сервиз, в който да установят причината/е за поведението на лаптопа.

Да, но оторизирания сервиз, може да се занимае с хардуера ... но ако проблема е омазана система, липсващ драйвер, копач или нещо друго там за заден фон - знаеш какво ще кажат ...

преди 10 минути, plamen_petrov_80 написа:

Е колко е сложно да ги подреди по натоварване и да ги покаже ... 5 клика

Процесите в Диспечера, сортирани по "използване на CPU".

преди 1 минута, plamen_petrov_80 написа:

Да, но оторизирания сервиз, може да се занимае с хардуера ... но ако проблема е омазана система, липсващ драйвер, копач или нещо друго там за заден фон - знаеш какво ще кажат ...

И ти и Жоро ще установите...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.