Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Филтриран интернет

Featured Replies

• Автор

DMZ то съм го махнал отдавна, но пак не се получи и утре смятам да пътувам дотам и да направя ресет на рутера, надявам се да се получи ...

преди 17 часа, tchanev написа:

192.168.1.6

Държа да ти се извиня публично пред всички, просто много ми дойде вчера - Извинявай, ще видя как ще се оправям нататък... Ако се налага и статичен ще сложа въпреки че и динамичен но публичен ми върши работа. Поздрави

Няма нужда да се извиняваш. Ако имаш нещо винаги можеш да пишещ на лично. Просто ако по този начин искаш да достъпваш ДВР, това е начинът. Има и други начини. Не знам обаче дали нашият модем ги поддържа.

преди 16 часа, NewRedDragon написа:

Eмо, това е така, с една уговорка: Кво правим с тази DMZ? Ето тук става мазало..... Kaкто ти казваш или тп линка (WAN портра му) е забит в DMZ на модема и всичко се закача на този рутер и всички правила се пишат там, или тп линка се конфигурира като oбикновен "L2 суич с WiFi" (баси и термина дето измислих😄) . При втория вариант, граничен рутер/стена м/у mрежата на ISP и частната мрежа остава само модема - той ще превежда заявките и ще прави NAT. T.e връзката м/у модема и "рутера" е LAN<>LAN

Другото е ясно - да, не е ядрена визика, но все пак в комп мрежи всичко е точно и чсно описано и се спазват дадени сертифицирани и описани протоколи за комуникация

Не е нужно това ДМЗ. Можеш да ползваш определени портове. Иначе съм писал на постващия или тук, че изпратеният пакет няма да знае къде да отиде.

Чакайте, че и аз пиша глупости. Нашият модем, моят модем все едно това ми е бащиния. Бе и мен си ме преапва кучето, след няколко месеца ще правя 50 lol6

• Автор

Днес ресетнах модема, направих мак резервация и отворих портовете му през нат, дори добавих един за дистанционна връзка, смених и DHCP то да започва от 1.10 и всичко се понареди. С малки изключения - някои от айпитата не го виждат, при около 30 рестартирания 7-8 бяха неуспешни, но сега съм го сложил на стабилно айпи така че мисля че си реших проблема.

Благодаря Ви за мненията и съветите, постнах темата защото не ми се пътуваше, но явно отдалеч не става ...

преди 16 часа, tchanev написа:

Благодаря Ви за мненията и съветите, постнах темата защото не ми се пътуваше, но явно отдалеч не става ...

Поне първия път, трябва да си на място, няма как. То за такива случаи също е полезно статичния публичен адрес - вдигаш си един VPN и си менажираш целия LAN от всякъде

• 5 седмици по-късно...
на 29.04.2026 г. в 17:31, NewRedDragon написа:

Eмо, това е така, с една уговорка: Кво правим с тази DMZ? Ето тук става мазало..... Kaкто ти казваш или тп линка (WAN портра му) е забит в DMZ на модема и всичко се закача на този рутер и всички правила се пишат там, или тп линка се конфигурира като oбикновен "L2 суич с WiFi" (баси и термина дето измислих😄) . При втория вариант, граничен рутер/стена м/у mрежата на ISP и частната мрежа остава само модема - той ще превежда заявките и ще прави NAT. T.e връзката м/у модема и "рутера" е LAN<>LAN

Другото е ясно - да, не е ядрена визика, но все пак в комп мрежи всичко е точно и чсно описано и се спазват дадени сертифицирани и описани протоколи за комуникация

Устройства не забиват без причина. Освен това АДСЛ като услуга не става за камери и за VPN.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.