Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Честито балона на еврото гръмна!

Featured Replies

преди 2 минути, Flashback написа:

Само пълен идиот може да завижда на Румъния.

Бюджетни дефицити през последните 5 години между 8-9% годишно.

За същия период румънският дълг скача от 35% на 60%. Към днешна дата Румъния плаща 3% от БВП по разходи за лихви по дълга. Това са 12 млрд. евро годишно само за лихви по дълга.

Румъния в момента е с най-висока инфлация в ЕС, над 10%.

Към днешна дата в Румъния са замразени пенсии и държавни заплати, а данъците са увеличени!

Абе Мунчо, в съседната тема обяснявах на другия като тебе колко е висока инфлацията в Румъния, къде видя да им завиждам. Под това, че са си подредили кочинката имах предвид, че преди години направиха истинска съдебна реформа и тръгнаха доста добре. Последните години фискалната им политика обаче е зле. От целия пост за това ли се хвана, това ли прочете само, защо не ги цитираш целия?

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

• Отговори 199
  • Прегледи 2,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Еврото няма нищо общо с милиардните харчове по самолети и сделката на Гълъба/Радев с Боташ. Както и предизборните раздавания на пари наляво и надясно,.

• Ама то си беше кристално ясно още миналата година, че не само не покриваме критериите, ами ги и фалшифицираме!! 'Благодарности' към Задругата на престъпниците - ГЕРБ, СДС, ПП, ДБ, ДПС, БСП

• Как до вчера уж беше 3%, за да ни вкарат в това пробито Евро, сега стана 7.5% ? Пълни лъжи са ни дрънкали значи преди това или сега лъжат. ББ знаеше много добре какво ни чака и за това хвърли оставк

Публикувани изображения

преди 4 минути, Gaming_Solutions написа:

Абе Мунчо, в съседната тема обяснявах на другия като тебе колко е висока инфлацията в Румъния, къде видя да им завиждам.

Глупчо, пак се опетла като пате в кълчища! Сефте! Толкова си можеш, завалията!

Как хем са си оправили кочинката, как хем за има-няма 5 години затънаха до ушите в дългове и инфлация?!

преди 2 минути, Flashback написа:

Глупчо, пак се опетла като пате в кълчища! Сефте! Толкова си можеш, завалията!

Как хем са си оправили кочинката, как хем за има-няма 5 години затънаха до ушите в дългове и инфлация?!

Ами спри да ми режеш постовете като ме цитираш и ще разбереш

Някой да вземе, да обясни на тия "хора", че никой никога не е твърдял, че причината за високата инфлация е еврото. Твърдим, че причината е, че приехме еврото без да изпълняваме критериите, в следствие на което се получи хърватският сценарий. Най-малкото, за да се покрият всичките тия дефицити заради влизането ни в Еврозоната, тия пари ще дойдат от нашият джоб чрез вдигането на данъци, акцизи и прочее. Това и на оня примитив, привърженик на ПП-ДБ го обяснявах, даже и му го обясних като за бавноразвиващ, но той отново не ме разбра. Да не говорим за "закръглянето" и как държавата ни се справя с всичко това, виждаме, че инфлацията е направо смазваща през последните месеци. Пределно е ясно и защо всички управляващи толкова искаха, да го приемем, без изобщо да се интересуват от мнението на българският народ - а именно, защото пада валутният борд и по тоя начин им се отвързват ръцете за теглене на по-големи заеми, съответно и по-големи кражби. Губи се и самостоятелната парична политика, понеже вече ще сме една от многото държави и ще козируваме на ЕЦБ (лихвите примерно ще се определят от тях). И не, Сарийски не е казвал, че ЕЦБ ще ни конвертира 1 евро за 200 лева, а че понеже България е най-изостаналата икономически държава, те могат, да подложат под съмнение, дали е редно, да влизаме при фиксираният курс от въвеждането на валутният борд. Едното няма абсолютно нищо общо с другото. Много беше забавна и другата мантра - "Сядаме на масата за преговори!" На никаква маса не сядаме, понеже ние ще "сядаме" на едно заседание от четири (ако не ме лъже паметта), т.е. не само, че не сядаме, а даже другите ще ни решават съдбата.

Айде другия Мунчо се появи. И на него вече втора година му обяснявам, че Маастрихтския критерии за инфлация е с цел да защити страните от еврозоната, а не страната, която иска да се присъедини.

преди 1 минута, Gaming_Solutions написа:

Ами спри да ми режеш постовете като ме цитираш и ще разбереш

Аз много добре те разбрах!

Завиждаш на Румъния, която за кратък период от време затъна в брутални бюджетни дефицити, огромни дългове и галопираща инфлация!

Надяваш се България да последва примера ѝ!

Пет години аху-иху и после тихо!

Твоите ПеПеруги точно за това си мечтаеха в онзи изтекъл запис - как са дошли за малко, за един мандат, колкото да окрадат държавата, след това да си бият камшика на тихоокеанските острови, а след тях потоп!

преди 1 минута, Gaming_Solutions написа:

И на него вече втора година му обяснявам, че Маастрихтския критерии за инфлация е с цел да защити страните от еврозоната, а не страната, която иска да се присъедини.

Т.е. ние покриваме критериите заради другите? Брато, едно улично куче има повече акъл от теб, заклевам се... 😆😆😆😆

На мен много ми е чудно, какъв идиот може да бъдеш, че да вярваш, че България, дето е абсолютно икономическо посмешище е изпълнила критериите за влизането в Еврозоната. И понеже тук се намеси Кокорчо, нека да си припомним едно негово изказване... Абсолютен боклук и лъжец. Полша не изпълнявала критериите, майко мила! 😆
https://www.youtube.com/shorts/0NtkmGwlLM8

преди 6 часа, Емил Костов написа:

Ти на пенсия, жена ти безработна, но правителството да му мисли. Не си наред с галвата- официално го заявявам в целия форум.

Официално ли да ти изпратя епикризата за инсулта?! ) Самия аз не знам какво е станало там (в главата ми)! )

п.п. Ако разбираш от ЯМР, то мога да ти споделя снимките и ти технически да обясниш диагнозата! )

п.п. Емо, и по-зле ще става с физиологията ми. Ха, разбери дали ме мързи щото съм луд или съм луд щото ме мързи! ) - Щото много добре разбираш от хардуера на човек! )

п.п. Изконното е правото на щастие! То не може да ти го отнеме никой с негативно отношение към теб!

• Автор

Ся вече ми стана интересно : Начи ние не сме покрили критериите с което сме поставили в риск останалите членове на еврозоната понеже тия критерии са за да защитават именно настоящите членове а не кандидатите, та затова са ние сме в криза...

Чудесна логика

strahotna-logika.gif

преди 16 часа, Bubbles написа:

Радев е на власт от има няма месец, тепърва ще го видим, със сигурност обаче че трябва да вземе и непопулярни мерки за да овладее икономическата каша забъркана от предишните власт имащи.

не е на власт

други му дърпат конците

поставено лице е да опере пешкира

калинка е

преди 6 часа, Bubbles написа:

Чудесна логика

Чете единствено и само "наши" медии, та затова и "разсъждава" по такъв начин. Пак да повторя - един умен човек не би се влияел изобщо от разни пропагандни парцали като "Офнюз" примерно, ама... Иначе, през последните седмици излизат все по-тегави прогнози за бюджетният ни дефицит. Определено нещата не са добре. Ще видим правителството на Румен Радев как ще вади горещите кестени заради боклуците преди него.

преди 6 минути, communismatic написа:

Чете единствено и само "наши" медии, та затова и "разсъждава" по такъв начин.

Проектираш собствената си ограниченост върху другите

Ето ти го доклада:
https://www.ecb.europa.eu/press/other-publications/convergence/pdf/ecb.cr202506~8941e288b6.en.pdf

The rationale behind this principle is that the

main purpose of the criteria is to ensure that only those Member States with economic

conditions conducive to the maintenance of price stability and the coherence of the

euro area can participate in it

Обосновката на този принцип е, че основната цел на критериите е да се гарантира, че само държавите членки с икономически условия, благоприятстващи поддържането на ценова стабилност и съгласуваност на еврозоната, могат да участват в него.

Точно това пише, благоприятстващи ценовата стабилност на еврозоната, т.е да не привнесеш инфлация в еврозоната отвън. А не, че ако влезеш с малко по-висока инфлация, след приемането в еврозоната ще се увеличи още за страната влязла.

Тъй, пак да повторя, понеже очевадно си имам работа с амеба - само мега идиот би повярвал, че България покрива критериите за влизането в Еврозоната. Самият факт, че вярваш на всички тия тъпотии, говори красноречиво за какво иде реч. Много добре знаем, как НСИ нагласяше стъкмистиката, много добре знаем и как всички управляващи се юрнаха, да покриват критериите. Видяхме и как ги покриха - с измама. Помним и изказването на твоят идол - Кирчо Тъпото относно Урсула и критериите...

Илхан Кючюк цитира дословно записа от разговора на Кирил Петков и Урсула фон дер Лайен: "Попитах я какви са шансовете ни да ни приемат", казва Петков. Тя ми отговори: "За Шенген имате големи шансове, за Еврозоната трябва да намерите начин как да заобиколите правилата..., в смисъл - да влезете в рамката.". Аз й отговорих, казва Петков: "Може ли да имаме инфлация, която да е минус ефекта на Украйна?". Тя ми каза: "Не ме цитирайте, ще се опитаме да ви помогнем.".

Колкото до самите критерии, щом смяташ, че е логично, ние да покриваме критериите първо за другите, а не за самите себе си, то наистина си амеба. Пак да повторя - АМЕБА!

Добре де, защо трябва да си изпускаш нервите, пий мента глог и валериан

Просто тезата ти, че НСИ са нагласили данните за инфлация (с която не съм съгласен) дори да допуснем, че е вярна, то това не означава, че приемането ни в еврозоната ще се отрази негативно за страната ни. Ние това коментираме в момента, а не дали НСИ са нагласили или не данните. Целта на Маастрихският критерий за инфлация е точно това, да предпази еврозоната от привнесена инфлация, т.е. да задържи ценовата стабилност в зоната, пише си го на официален докумнет и съм ти дал точния цитат. Малка икономика като нашата едва ли би повлияла на еврозоната по какъвто и да е начин съществено, но все пак критериите трябва да са еднакви за всички. И да твърдиш, че ние ще имаме още по-висока инфлация след приемането ни, защото е била виока преди това е глупаво и не отговаря на истината и няма никаква логика. Просто е една сламка за която отчаяно си се хванал. По принцип деца със сополи не е хубаво да се пускат при здрави деца за да не ги заразят, а не че детето със сополи непременно ще се разболее повече. Извинявам се на другите за глупавия пример, но общуването с подобни индивиди за да те разберат се налага да им паднеш на нивото

Чакай малко сега, дай по ред. Ти не вярваш, че НСИ са нагласяли данните? Верно? През април месец 2025-та имахме дефлация? Ти сериозно ли вярваш на всичко това? 😆😆😆

преди 8 минути, communismatic написа:

Чакай малко сега, дай по ред. Ти не вярваш, че НСИ са нагласяли данните? Верно? През април месец 2025-та имахме дефлация? Ти сериозно ли вярваш на всичко това? 😆😆😆

Така де дай по ред, сега громим тезата ти, както казах няма абсолютно никакво значение дали НСИ са натъкмили данните или не, защото това не защитава тезата ти и към момента няма нужда да се впускаме в друг спор ако не е приключил предния, или приключи? Съгласи ли се, че критерия за инфлация е с цел да предпази еврозоната, а не толкова страната кандидат?

Мисля, че вече отговорих на този въпрос, пак да преговорим - ако си идиот, там вече не мога, да ти помогна. През цялото време ти обяснявам, че управляващите, за които ти твърдиш, че се водили от интересите на народа (това ти бяха думите), първо трябва да помислят за нашето благо, а после за благото на останалите държави-членки на ЕС. Даже ти цитирах и думите на Кирил Петков а.к.а. Просто Киро, който дори сам си казва, че така ще се получат нещата. Даже се сещам Теменужка Петкова като обясняваше, че бюджета е оставен продънен от Асен Василев, след като се разбра, че може да влезем в Еврозоната... се оказа, че няма никакви проблеми с бюджета. Ама това са неща, които ти няма как да прочетеш в "Офнюз", там такива неща не се публикуват.

Та, след като избяга от въпросчето ми - имахме дефлация през април 2025-та, а? :)

Нали по ред щяхме да караме?
Съгласи ли се, че критерия за инфлация е с цел да предпази еврозоната, а не толкова страната кандидат?

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

преди 23 минути, Gaming_Solutions написа:

Просто тезата ти, че НСИ са нагласили данните за инфлация (с която не съм съгласен) дори да допуснем, че е вярна, то това не означава, че приемането ни в еврозоната ще се отрази негативно за страната ни. Ние това коментираме в момента, а не дали НСИ са нагласили или не данните. Целта на Маастрихският критерий за инфлация е точно това, да предпази еврозоната от привнесена инфлация, т.е. да задържи ценовата стабилност в зоната, пише си го на официален докумнет и съм ти дал точния цитат.

Добре де, тези критерии дали са плод на задълбочени проучвания, или са случайно хрумване на някой еврочиновник?

Какво е твоето мнение?

преди 1 минута, ivottoshev написа:

Добре де, тези критерии дали са плод на задълбочени проучвания, или са случайно хрумване на някой еврочиновник?

Какво е твоето мнение?

Ако си болен евроскептик и ти кажа, че със сигурност не са случайно хрумване на някой чиновник това ще ти промени ли мирогледа?

Не, това е някакъв мега елементарен опит за измъкване, понеже без да иска се изтърва, че искрено вярва на данните на НСИ. Което само доказва тезата ми за амебата... Както и да е, приятен ден. Явно няма да има "дискусия"...

преди 4 минути, communismatic написа:

Не, това е някакъв мега елементарен опит за измъкване, понеже без да иска се изтърва, че искрено вярва на данните на НСИ. Което само доказва тезата ми за амебата... Както и да е, приятен ден. Явно няма да има "дискусия"...

Ама ти отклоняваш темата бе пич )
Съгласи ли се, че критерия за инфлация е с цел да предпази еврозоната, а не толкова страната кандидат?

Не, бе... не отклонявам никаква тема. Дори ти отговорих още преди половин час. Видя се, че веднага отговори на Иво Тошев, а не смееше, да ми отговориш на мен, което затвърждава тезата ми, че си амеба. Приятен ден...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.