Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Препоръчан отговор


Публикувано изображение

В българската народна традиция Архангеловден се свързва с почитта към мъртвите и душата на човека. Снимка: Булфото

Българската православна църква почита днес паметта на Св. Архангел Михаил. Църковният празник е наричан от народа Архангеловден.

Според православната църква Св. Михаил е един от седемте първенствуващи ангели, стоящи винаги пред престола на Господ. Денят на Свети Архангел Михаил - военачалник на цялото небесно войнство от ангели и архангели, е вторият по значимост след Димитровден есенен празник на Българската православна църква.

Светецът символизира тържеството на доброто, светлината и справедливостта. В църковната иконография е изобразен с копие в ръка, тъпчещ с краката си дявола.

В българската народна традиция Архангеловден се свързва с почитта към мъртвите и душата на човека. На Св. Архангел Михаил се е паднала задачата да отделя душата на човека от тялото, затова в съботата преди празника се прави Архангеловска задушница, една от четирите големи задушници през годината.

В много райони на страната на този ден се коли курбан за светеца и се правят обредни хлябове, чиято пластика напомня тази на хлябовете, приготвяни за погребение или помен. Най-възрастният в дома чупи обредния хляб, полива го с вино и благославя "Св. Архангеле, Св. Никола и вси светци, помагайте ни, почитаме Ви и сечем колач, да се роди ръж до тавана!".

Повече информация тук.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Аз бих добавил следното:

Християнската църква е определила този ден за празник в чест на светите ангели и най-вече на св. Архистратиг Михаил, когото смята за вожд на небесните сили, в началото на ІV век, на Лаодикийския местен събор, който предшества Първия Вселенски Събор. Осмият ден от месеца напомня за бъдещия събор на всички небесни сили в деня на Страшния съд - "ден осми", както го наричат светите отци.

На Църквата са известни имената на седем велики ангели, които винаги стоят пред престола на Господа. Всеки от тях има свое особено служение. Словото Божие представя св. архистратиг Михаил като вожд на небесните сили и борец против духовете на тъмнината. Поради това той се изобразява с копие в ръка, а с краката си тъпчещ дявола. Архангел Гавриил според Св. Писание е известител на тайните Божии; Рафаил - церител на недъците; Уриил - просветител на душите; Салатиил - се почита като молител и застъпник пред Бога; Йехудиил - прославя Господа; Варахиил - подава Божиите благословения.

Православната Църква вярва, че всеки човек има свой ангел-пазител, който се моли за него на Бога, съветва го да върши добри дела, внушава му благочестиви мисли и скърби за него, когато греши и забравя Божиите заповеди. Това вярване е основано на думите на самия Христос, Който посочвайки децата, казал на учениците Си: "Гледайте да не презрете едного от тия малките, защото казвам ви, техните ангели на небесата винаги гледат лицето на Моя Отец небесен!" (Мат. 18:10). Всички чинове на Небесните Сили носят общото название Ангели, което е същността на тяхното служение. Господ открива Своята воля на висшите Ангели, а те на свой ред, просвещават останалите. Над всичките девет ангелски чина Господ е поставил светия Архистратиг Михаил. Името му в превод от еврейски означава "който е като Бог".

В народните представи св. архангел Михаил е млад и хубав момък, който олицетворява смъртта; вади душите на умрелите, затова го наричат душевадник. Всъщност тези представи не са нищо друго освен потвърждение на фолклорната диалектика, която възприема смъртта като междинно звено между два живота. Така народният светоглед актуализира древния митологичен тричлен живот-смърт-нов живот, спрямо който раждането на този свят е смърт по отношение на отвъдното, а смъртта тук е раждане в света на предците.

В допълнение мога да кажа какво знам аз от други източници за Свети Архангел Михаил. Той е значима същност във вселенски мащаб и съвсем близо до Бога. Той е начело на Първи Лъч. За разлика от повечето ангели, които никога не са били във въплъщение, той е бил. Макар че медитирам с техника от Изтока, винаги преди медитация го призовавам да ме пази от всички тъмни сили по време на самата медитация и през целия ден. Силата му е огромна.

Както може би знаете, има много хора, които контактуват с него. Тук ще поместя само едно такова послание, предадено чрез една рускиня Татяна Микушина съвсем наскоро.

Аз и моите ангели сме готови да дойдем при първия ваш призив!

Свети Архангел Михаил, 15 юли 2006 г.

АЗ СЪМ Михаил, дошлият!

АЗ СЪМ дойдох! Аз дойдох, за да бъде моето идване проявено на физическия план чрез този посланик!

Аз съм щастлив от нашата нова среща и се надявам, че тя ще ви донесе полза. Тъй като всички наши контакти и взаимодействия с вас са много важни.

Вие ме знаете като този, който възглавява войнствата Господни и се сражава със всяко проявление на негативна, отрицателна енергия. Да, аз служа на стража на интересите на Господа на тази вселена и изпълнявам работата си така, както ми повелява моята чест.

Аз и моите ангели сме готови да дойдем при първия ваш призив и искане, за да ви окажем помощта, за която молите. Има много и всякакви нечисти сили на астралния план на планетата Земя и аз съм този, чието задължение е да следи тези нечисти сили да не пречат на еволюционното развитие на планетата. Аз следя за порядъка и съдействам за вашето еволюционно развитие. Аз следвам вашите призиви и щателно ги изпълнявам, само когато съответстват на Волята на Бога.

Сега аз съм готов да служа с удвоени усилия и енергия, тъй като се радвам да отбележа, че голям брой човешки индивиди се взеха в ръце и се опитват да разберат Закона на тази вселена и да го следват. Това е много радостно. Но има също така привкус на тъга в тази радостна вест, защото има такива, които са паднали толкова ниско в своето съзнание, че вече не могат да следват еволюционния път. И за тези хора ние изпълняваме ролята на гробари. Тъй като след смъртта на индивидите, лишили се окончателно от връзката си с Бога, на финия план остава тъмен енергиен облак, който не подлежи на по-нататъшна еволюция. Нашата задача е да премахнем този космически боклук, за да дадем възможност за по-нататъшно придвижване на всеки, който следва еволюцията. Това е печално, но твърде много човешки индивиди така са се привързали към физическия план, че вече не са способни на по-нататъшно развитие. И този техен живот ще бъде последен. Тъй като те вече в продължение на много въплъщения нямат връзка с Бога и не се стремят към тази връзка, за тях еволюционният процес е завършил. Те не могат повече да останат на Земята и ще бъдат принудени да възобновят своя еволюционен път на други планети и в по-низши форми или напълно да напуснат пътя на развитие на своята индивидуалност и да се върнат в сърцето на Единния за преполяризация. Всичко това създава много работа за мен и моите легиони, но тази наша работа ви отваря Пътя. На онези от вас, които следват Закона на тази вселена.

Не бива да отделяте твърде голямо внимание на онова, което не е свързано с вашата еволюция. Но аз и моите легиони ще ви бъдем признателни, ако отправяте призиви, за да можем да се справим по-успешно с работата си на финия план.

Вие знаете, че стават много катастрофи и стихийни бедствия, в които загиват хора, много хора. Хората загиват по различни причини и не ви е дадено да съдите за тези причини и да ги анализирате. Но можете да помогнете на душите на хората, които извършват своя преход при трагични обстоятелства. И ако се обърнете към мен и моите легиони и ни призовете да вземем под контрол душите на хората, загинали в една или друга катастрофа, това ще облекчи изпълнението на нашата работа.

Затова, моля ви, ако сте станали свидетели или сте научили от новините за някоя катастрофа, отправете следния призив:

В името на Всемогъщия Господ Бог, в името на моето Висше Аз, моля възлюбения Архангел Михаил и ангелите на Защитата да вземат под контрол ситуацията, свързана със следното събитие (посочвате точното място и давате описание на събитието, например: ”Катастрофа, свързана с падането на самолет еди къде си”). Аз моля теб и твоите ангели да окажете помощ на душите на хората, загинали в тази катастрофа и да ги съпроводите до онова ниво на финия план, което съответства на техните достижения, получени в този и предишните животи.

Да се изпълни всичко по Святата Воля Божия. Амин”

Вашата помощ за тези души е трудно оценима, тъй като им давате възможност да не блуждаят по низшите слоеве на астралния план, а да се издигнат с наша помощ в обителите, намиращи се в етерните октави, където ще им бъде оказана цялата необходима помощ и извършена рехабилитация преди следващото въплъщение.

Никога не съдете за хората около вас, достойни ли са те в очите на Бога или не. Човешкото съзнание не може да знае нито нивото на достижение на другите хора, нито степента на техните заслуги пред Бога. И само от нашето ниво и нашия план се вижда кой какъв е и какви са заслугите на всеки пред Бога и пред хората.

Затова не се обременявайте с излишни грижи за спасението на другите хора, замисляйте се повече за спасението на собствената си душа. А аз и моите ангели сме винаги готови да ви дойдем на помощ и да ви защитим от непредвидените ситуации, в които сте попаднали, ако вашата карма позволява на мен и на моите ангели да ви окажем тази помощ.

Затова грижете се, моля ви, за получаване на заслуги и блага карма, за да имате в критичните моменти на вашия живот достатъчно енергия за изпълнение на вашия призив.

Аз и моите ангели сме винаги на стража, носим без умора денонощна вахта. Ние служим на човечеството на Земята. И аз ви моля да не забравяте, че ние съществуваме и да се обръщате към нас за помощ всекидневно чрез призиви и в тишината на вашите сърца.

О, колко е приятно да чуваш благодарности от хората, на които е оказана помощ. Аз просто се къпя в лъчите на вашата Любов, когато ми изпращате Любов и Благодарност. И в такива минути се изпълвам с толкова Божествена енергия, че моите усилия, насочени в помощ на човечеството, се умножават многократно.

Аз съм щастлив, че сред вас има хора, които са готови просто да ми изпратят своята Любов, без дори да ме помолят за нищо. Вашата Любов ми помага да служа с удвоена енергия на онези, които се нуждаят от моята помощ и защита.

А сега съм готов да ви дам още едно важно наставление. И това наставление се отнася до връзката ви с вашата Висша част. Много хора сега предприемат опити за общуване със своята Висша част. И това е много радостно и се приветства от Възнесените Учители. Но винаги трябва да помните, че по този път ви дебнат опасности, точно както във всяка дейност на планетата Земя, която носи двойствен характер. Когато вашият мотив не е напълно чист и чистотата на вашите четири низши тела не е достатъчна, а желанието да влезете във връзка с финия план е огромно, вие може да получите общуване не с вашата Висша част, а със същности, намиращи се в астралния план, които могат в най-добрия случай да се пошегуват с вас, а в най-лошия - да ви поробят и да ви използват за свои цели. Затова пристъпвайте към връзка с Висшето си Аз под ръководството на опитен наставник и винаги преди да започнете медитация се обръщайте към мен с призив и молба да ви защитя от всякакви негативни, отрицателни въздействия на финия план и от влиянията на всякакви същности, демони и развъплътени духове.

Аз много ви съветвам да не пропускате този призив преди всяка медитация и всякакви опити за общуване с Висшето Аз.

Помнете, че никой не може да ви забрани да експериментирате в общуването си с финия свят, но вие сами носите цялата кармичната отговорност, когато влизате във взаимодействие със силите на тъмата, които се намират и действат основно чрез астралния план. А по време на медитация вие винаги влизате в съприкосновение с астралния план, поне дотогава, докато не се научите мигновено, като скоростен лифт да се издигате във Висшите октави на Светлината.

Аз ви дадох днес достатъчно информация за размишление и сега се сбогувам с вас.

АЗ СЪМ Свети Архангел Михаил и ви нося синия пламък на моята защита.

Много Светлина и Подкрепа по Пътя!

Редактирано от 100ri (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Я кажете кои имена празнуват днес освен Ангел и Михаил?

Празнуват: Ангел, Ангелина, Рангел, Михаил, Гавраил, Райна, Рая, Рада, Огнян, Пламен, Емил, Емилия.

Честито на всички именници :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Поздравления с празника на Свети Архангел Михаил и неговото войнство! Честито на именниците!

Редактирано от ican (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Свети Архангел Михаил Свети Архангел Михаил отпред. Свети Архангел Михаил отзад. Свети Архангел Михаил отдясно. Свети Архангел Михаил отляво. Свети Архангел Михаил отгоре. Свети Архангел Михаил отдолу. Свети Архангел Михаил център. Свети Архангел Михаил, бъди навсякъде, където Аз съм. Нека силата на Любовта на твоето Аз съм бди над нас сега! Нека силата на Любовта на твоето Аз съм бди над нас сега! Нека силата на Любовта на твоето Аз съм бди над нас сега!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Честит имен ден на всички празнуващи !

Публикувано изображение

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Честит празник..., живи и здрави!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Честит празник на именниците!

 

Публикувано изображение

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Честит празник на всички именници с пожелания за много здраве, щастие, късмет и много любов. 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Честит празник на именниците!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

arhangel-mihail.jpg

 

Честит празник!

Честит имен ден на: Ангел, Ангелина, Гаврил, Михаил, Михаела, Огнян, Огняна, Пламен, Искра, Рангел, Райна, Рая

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Честит празник на всички! :cheers:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави ново...