Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Божието наказание

Featured Replies

Хей,borisfx,по-голяма глупост не бях чел през живота си! angry.gif

Ти изби рибата,удари коча с лопатата и натрови прасето с бисквити.

Значи цял живот си избивай хора,изнасилвай жени и деца,и накрая повярвай в бог - и хоп, готов си. Нямаш никакви проблеми. Точно това е било оправданието на разните му там гнусни фанатици,избили милиони хора в божието име.Не искам да съм такава отрепка. Ще вярвам в каквото си искам,пък къде ще отида след това,си е моя работа! :clap::yanim:

Точно така, твоя работа си е :yanim:.Само че има и известна истина в казаното от borisfx.Мога да кажа едно нещо.Никой няма да отиде при Бога, заради добрите си дела.Цял живот каквото и да е правил, някъде се е препънал.Някъде е сбъркал, в нашите очи е нищо, но не и в Божиите.Най-добрия, най, по-по- най.Не става.Пътят за небето е през кръста на Христос.Там свършват добрите ни дела.Там всеки умира, отвъд него, оживява за Бога.Но моята си доброта, моите добри и силни страни, моите постижения.На Бог не му трябват вашите или моите постижения и победи, добри или лоши работи.На Бог му трябва вашето смирение и признание, че имате нужда от Него, че сте грешник, но можете да бъдете оправдани.Докато се гледате самодоволно в огледалото, спомнете си за фарисея и грешника в синагогата.Кой какво получи.Не можете да живеете за Бога със собствените си сили.Не можете да направите за Бога нищо със ваши усилия.Павел, сигурно най-великия апостол, казва, всичките си постижения, всичко, счетох за измет, само и само да съм близо до Бога и да съм с Него.Каква размяна а, а този интелигентен и ерудиран човек, какво ли е намерил за да ги каже тези думи?Ако беше възможно по друг начин, нямаше да има Нов Завет.Има един любопитен случай пък в Стария Завет.Един израелски цар, Манасий се казвал, бил поредния идолопоклонник и да го кажа направо, садист.Избил маса народ, правил всякакви поразии и тероризирал хората си.Направил разни капища на богове, принуждавал хората към поклонение на тези богове и изобщо ужас.Един ден бил нападнат от Вавилонски цар, победен и отвлечен в плен и хвърлен в тъмница.Тогава, пише, си спомнил за Бога и се смирил много.И Бог му простил.И не само това, ами го върнал на трона му като владетел.Бил е пленник, но се е завърнал като владетел.Защото за Бога няма нищо невъзможно.Бог е простил на този гнусен владетел.Бог може да прости всеки грях, да и на този, който цял живот е тероризирал другите по някъв начин.Ако падне и се смири пред Бога., дори на края на живота си, в 12-ия час, Бог може да спасява.И някои от тези хора имат предимство даже.Защото те знаят, че са грешници и имат нужда от прошка, а ние си мислим, че като не сме такива и заслужаваме по друго отношение.Затова Бог ни наказва, за да се смиряваме.Да, ако търпим наказание от Бога, затова е.Бог ни наказва за наше добро.Когато стоим със смирение пред Бога, когато вярваме на него, а не на себе си, тогава Той показва силата Си към нас.Мога да свидетелствам лично.Павел казва, че Бог му пратил някакъв мъчител, за да не се превъзнася, заради многото откровения, които получавал от Бога.Я си представете Бог да ви говори и да знаете много повече от другите, да сте близо до Бога.Един такъв се възгордя и падна.Павел казва, че това за него е по-добре, отколкото да се възгордее от знанията си и способностите си.Че този човек е възкресявал мъртви, вдигал е инвалиди от носилки, правил е страшни работи.После сам написа, че знанието възгордява.Знание, способности, интелект> гордост.Бог иска да ни предпази от това, защото гордостта води към падение и гибел.Това не значи да сме простаци, значи да сме смирени умници.Трудно е да, но Бог мисли за нас по-малко по-друг начин, отколкото ние за себе си.И този начин е по-добър, колкото и странно да ни се вижда.Когато кривнем от този път, когато надигнем глави, тогава Бог казва: спри се.И ако продължаваме упорито, идват и възпитателните мерки.Бог не ни наказва без причина, защото тъй му е кеф.Онзи цар е отишъл в плен, за да се осъзнае, да се смири и Бог да му покаже милост.Нещастията по този свят се случват отчасти и поради това, хората в проблемите си да потърсят Бог, да извикат към Него и да получат помощ.Бог ни търпи всички нас, заради това, да ни покаже милост.Бог ни наказва пак със същото отношение, за да ни научи на смирение и зависимост от Него.Исус Христос беше Божий Син, равен на Бога, но се казва, че се научи на смирение.Той, който нямаше никаква нужда от това, Той наведе главата си, остави се да го пребият, да му се подиграват публично и да го убият като най-долния престъпник, по най-позорния начин.Кои и какви сме ние, че да надигаме глави, след като Той не го направи?Имал съм и имам ситуации в живота си, в които съм поставен пред избор, да отстъпя или да търся правата си, дори и да имам такива.И когато отстъпя и вярвам на Бога за помощ, идва разрешението, а когато търся правата си идва провалът и скъсаните нерви.И още не съм се научил на този урок.Хе хе, трудно е, трудно е да оставиш егото си и стремежите си, разбиранията си и точните преценки и да се довериш на Бога, когото не си и виждал даже.Но е по-трудно да живееш без Бога, много по-трудно.Охоо, бил съм и от едната страна и от другата.Предпочитам Бог и пръчката Му, отколкото манипулациите и лъжите на дявола.Ще ти дам всичката власт, ама ми се поклониш, колкото от вас ще откажат?Власт, сила, влияние, пари, слава, положение, признание.Но не следвай Бога само, винаги го има.Колко от вас ще откажат някакво неустоимо предложение, в замяна на това да не следват Бога?Няма нужда да ми отговаряте.И да, Бог усеща неискренните отдалеч.Когато двама такива се опитаха да излъжат апостол Петър, паднаха мъртви пред краката му.Е, не всеки който лъже умира, незнам колко хора иначе щеше да има по света, но Бог ясно показва отношението си към лъжата, благородна или не.Пред Бога никой не може да дойде с добрите си страни, не става.Винаги трябва да имаме отношението, Боже смили се.Не, Боже аз заслужавам.Заслужаваме само едно нещо-смърт.Но друг умря на нашето място, за да можем сега да живеем с Бога.А тези които са използвали името на Бога за да вършат престъпления, те са си получили заслуженото и ще си го получат.Но вместо да гледаме на тях, по-добре да погледнем към Бога и да живеем.Ние не сме съдии на чуждите грехове, тях Бог ще ги съди.И повярвайте, справедливо ще е, не се безпокойте.По-скоро да гледаме на себе си и да внимаваме ние къде сме.

• Отговори 75
  • Прегледи 15,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Да, имала съм чувството, че съм наказана за нещо. Но честно казано аз вярвам, че не Бог ни наказва. Ние сами се наказваме. Просто всяко действие си има своите последствия. И когато се чудим защо "сме

• Напълно се припокрива мнението ми с горното Всъщност, този въпрос е леко към вярващите. Не мисля, че някой невярващ в Бог, ще сметне, че той го наказва. Грешките ние си ги правим, ние сме виновни..

• И аз смятам, че вината за несполуките и нещастията си е изцяло на нас - хората, или пък е въпрос на късмет, на стечение на обстоятелствата. Типична човешка черта е да търсим "виновника" извън нас. Дал

Имам въпроси. Не се заяждам просто е интересно да знаем обяснението.

За какво е наказано едно дете, което умира няколко часа след раждането? Или децата, които се раждат с вродени сърдечни проблеми и умират няколко години след това? А тези, които се раждат слепи? Какво точно мрази Бог в тези хора?

И за кого е чест това?

Ако Бог ни наказва както баща наказва децата си ... нали знаеш, наказанията често имат точно обратното действие, аз го знам като баща, може ли Бог да не го знае?

И други странни неща може да забележи човек, има добри хора, които имират в мъки и живеят мизерно и нещастно и злодеи, които си живеят добре, до дълбоки старини и без проблеми.

А най-големите пакостници, като Сталин, Хитлер, Пол Пот и някой други, как точно са наказани?

Защо всемогъщия Бог не приключи веднъж завинаги с лошия дявол? А си играят на котка и мишка?

Може ли Бог да мрази? Или да е ревнив?

Ако е така това е лош пример.

Ако Бога е гневен, ревнив и мрази ами естествено и ти да имаш тези качества.

Здравей!Въпросите ти са точно на място и ще споделя моето мнение по тях.

Детето , което извърши греховно деяние е опростено от Аллах(Бог) и ако то умре, отива в Рая. Тази милост от Аллах трябва да ни насочи как да възпитаваме детето. Не е необходимо да плашим децата си с Аллах или Ада! На практика такъв подход води до обратен резултат. Негативният подход и наказанието карат децата да се боят от всичко, свързано с религията. Той или тя растат с мисълта, че религията е това, което пречи да се наслаждава на живота.

Най-ефективният способ за възпитание, това е да бъдеш човек за подражание. Поради това и Аллах Всевишния е изпратил с тази цел пророците. Независимо дали ни харесва илил не, децата се учат на поведение в живота, наблюдавайки самите нас. Дори отсъстващият родител е модел за подражание. Мъжът, израстнал в семейство, което бащата е напуснал е възможно да постъпи аналогично със своите деца. Всеки път, общувайки с децата си, ние ги учим , независимо дали сме имали намерение за това, или не. Има едно стихотворение, което ярко описва това:

Ако детето живее под критика, то се учи да осъжда.

Ако детето живее във враждебност, то се учи да се бори.

Ако детето живее сред подигравки, то става стеснително.

Следователно, ние сме длъжни да анализираме начина, по който се обръщаме към детето за да получим желания резултат. По-нататък в стихотворението се казва:

Ако детето живее в толерантност, то се учи на търпение.

Ако детето живее в откровеност, то се учи на справедливост.

Ако детето живее в безопасност, то се учи на доверие.

Както виждаме от казаното в стихотворението, отрицателното поведение и съждения водят до проява на отрицателни качества у детето. Термините положителна и отрицателна поддръжка са доста популярни в съвременната психология. Но тези термини са казани в Свещения Коран и в Сунната на пророка /с.а.с./ още преди 1400г.

Как използваме положителната и отрицателна поддръжка за възпитанието на децата? Малките деца в своята същност са добри. Те искат да зарадват родителите си. Когато ние ги хвалим за доброто им поведение, това означава, че мама и татко са доволни от тях, т.е. използваме положителна поддръжка.

За съжаление много родители игнорират добрите постъпки на децата си и обръщат внимание на лошите им постъпки, акцентирайки върху тях. Ето и един пример:

Иман е на три години и има братче на 1г. Тя си подрежда кубчетата и започва да играе. Естествено, Самир допълзява до нея и иска да участва в играта. Тя му дава едно червено кубче и продължава да си строи кула. На Самир бързо му омръзва единственото кубче и се опитва да си вземе още едно. И тогава разваля кулата на Иман.Тя реагира остро – прибира кубчетата и казва на братчето си, че няма да му даде нито едно повече. Майка й я чува и започва да й вика:”Иман, ти си лошо момиче, не си даваш кубчетата! Дай му няколко.”

Иман е извършила две действия :

1. Дала е кубче.

2. Взела е кубчето си обратно.

Но майка й забелязва само второто й действие – лошото...Това ще научи Иман, че ако тя иска да привлече вниманието на майка си, тя не трябва да се раздава! /да дава/

Как трябваше да реагира майката? Ако тя бе похвалила Иман за първото й действие, когато дава кубчето/”Иман, колко добра сестра си! Толкова се радвам да видя как делиш с братчето си!”/ тогава тя би запомнила , че извършвайки добро, ще привлече вниманието на мама. Когато брат й се опита да вземе друго кубче, може би първата й реакция ще бъде да си вземе всички кубчета, но ако мама я успокои /”О, Иман, колко лошо, че брат ти разруши кулата! Той искаше да си играе с теб, но е още малък и не може да строи кули. Защо не му построиш една малка за него и тогава ти спокойно ще можеш да си построиш своя голяма.”/. Тогава тя може би с радост щеше да му даде повече кубчета. Следващият път тя сама ще пожелае да раздели кубчетата, за да привлече вниманието на мама.

Относно Хитлер,Сталин и много други съм напълно съгласен с теб.Ние хората сме дарени със свободата да вършим добро и зло.Ако бяхме ограничени само с едното,думата свобода щеше да изгуби смисъл.Затова,че сме възпитали и подържали такива никак неговори добре за човека и неговата способност да прави пълна разлика между добро и зло.Хитлер щеше да завърши в лудница вероятно без подкрепата на германския народ.Тези хора са извършили всички скверности с подкрепата на милиони.Бог определено никак не е харесал тази скверност и вероятно ако го попитаме защо го е позволил е еквивалентно да кажем защо ни е създал свободни.Имаме свободата,но ни е дарил с разум и ни е показал границите на добро и лошо и сме имали възможността да ги осмислим.Относно дявола или наречени джинове в исляма се има впредвид друг вид създания и подобно на човека и те са общност разделени на добри и лоши.Както хората имат отсрочка до деня на Съдния Ден така и те.Конкретно за джиновете не се говори много за тях също е имало пратеници.Споменато е толкова колкото ни засяга нас хората.В Корана се споменава,че имат възможност за пътуване в горните своеве на небесата и да улавят важна информация относно хората,но в последствие им е отнета възможността.Най-силния от тях се казва Иблис(Люцифър),но противно на християнската теория в Корана се казва,че не е бил никога ангел,а съвсем друго създание.Ангелите са същества,който следват изцяло повелята на Бог-а.Накратко Иблис е живял в горните небеса заедно с ангелите преди създаването на човека.Когато Бог е създал човека е повелил всички да му се поклонят.Всички го сторили освен Иблис,който виждайки,че превъзхожда човека се е възгордял и не е пожелал да му се поклони.След,което е помолил Бог за отсрочка за да докаже твърденията,че човека е слаб и недостоен.Бог е дал отсрочка и казал,че всички които последват Иблис и станат негови приятели ще напълни Ада специално създаден за тях,а за останалите е приготвен Рай които въображението на човека не е способно да възпроизведе.Именно затова когато се описва Рая в Корана трябва да се има впредвид,че единствената прилика са думите и невъзможността да се опише непознатато чрез познатото.Преди да свърша искам да разоблича и мита за едва ли не невъзможността Бог да живее без хората.Ако обитателите на Неговите небеса и обитателите на земята Му, ако първите сътворени и последните сътворени, хората и джиновете, имаха сърцето на най-богобоязливия сред тях, то това не би прибавило нищо към Неговото владение. И ако първосътворените и сътворените последни, хората и джиновете, имаха сърцето на най-покварения сред тях, то това нямаше да отнеме нищо от владението Му. Ако обитателите в небесата Му и тези по земята, хората и джиновете, техните мъртви и техните живи, мокротата и сухотата, ако всички застанеха на едно място и Го помолеха за нещо и на всеки от тях Той дадеше онова, за което Го е помолил, то това не би отнело и зрънце от Неговото владение...

Надявам се съм бил полезен.

Pro 23:13 Да не ти се свиди да наказваш детето, Защото, ако и да го биеш с пръчка, то няма да умре.

Pro 23:14 Ти, като го биеш с пръчката, Ще избавиш душата му от ада.

Pro 13:24 Който щади тоягата си, мрази сина си, А който го обича наказва го на време.

Pro 20:30 Бой, който наранява, И удари, които стигат до най-вътрешните части на тялото, Очистват злото.

Pro 22:6 Възпитавай детето отрано в подходящия за него път, И не ще се отклони от него, дори когато остарее.

Истинското възпитание трябва да включва и наказания, но да се внимава с изпълнението им. Детето трябва да е наясно защо е наказано а не просто да се бие с яд, това би го озлобило само. Целта при ударите с пръчка е учисвтане от злото и съкрушаване сърцето на детето, при което то ще се подава на възпитанието на родителите и ако те го възпитават в правда и в господните пътища словото казва че то няма да се отклони от тях.

Pro 22:15 Безумието е вързано в сърцето на детето, Но тоягата на наказанието ще го изгони от него.

От този пасаж следва че безумие е вързано в сърцето на всички деца. Това е естеството ни след грехопадението. Само с тояга може да се изкара което за родителя е по болезнено но няма друг истински начин.

Божие наказание?! Аз вярвам в Бог,но не и в Неговото наказание,защото съм на принципа "каквото си надробиш,такова ще сърбаш"....Когато обаче се случат неща,които не зависят от мен (въпреки че все си мисля,че мога да променям всичко :speak: ) гледам да ги приема като изпитание,а не наказание...защото вярвам,че всичките гадости се случват,за да дойде после нещо добро...С тази мисъл се успокоявам и не обвинявам Бог или когото и да било за случаите в живота ми....Плюс това никой не може да те накаже така,както сам себе си...това е най-жестокото наказание... :whist:

Божие наказание?! Аз вярвам в Бог,но не и в Неговото наказание,защото съм на принципа "каквото си надробиш,такова ще сърбаш"....Когато обаче се случат неща,които не зависят от мен (въпреки че все си мисля,че мога да променям всичко :questions: ) гледам да ги приема като изпитание,а не наказание...защото вярвам,че всичките гадости се случват,за да дойде после нещо добро...С тази мисъл се успокоявам и не обвинявам Бог или когото и да било за случаите в живота ми....Плюс това никой не може да те накаже така,както сам себе си...това е най-жестокото наказание... :rolleyes:

Напълно съм сагласен с теб.Ще добавя само едно изречение - Всеки сам определя садбата си и никой неможе да му попречи това да направи.Не съм сагласен с това ,че след добро следва зло.Сам си определяш!Имаше една поговорка "Каквото сам си направиш никой друг неможе да ти го направи".Поздрави ,trabant4e!

Pro 22:15 Безумието е вързано в сърцето на детето, Но тоягата на наказанието ще го изгони от него.

От този пасаж следва че безумие е вързано в сърцето на всички деца. Това е естеството ни след грехопадението. Само с тояга може да се изкара което за родителя е по болезнено но няма друг истински начин.

Това, което съветваш е подсъдно.

Внимавайте с тоягите.

Остават тези въпроси:

1. За какво е наказано едно дете, което умира няколко часа след раждането? Или децата, които се раждат с вродени сърдечни проблеми и умират няколко години след това?

За изясняване на този въпрос трябва да се в предвид следните аспекти:

Кой е наказания и цел на наказанието.Нека ги разгледаме.

1.Субект на на наказанието в този случай са родителите.Крайната цел на земния живот според монотеистичните религии е вечния живот във вечно блаженство.И тъй поне според Исляма и Юдаизма починалите деца безусловно попадат в Рая,с някои изключения този възглед е характерен и за християнството.

Повече от очевидно е че не децата са наказани,защото мястото за изтърпяване на наказание едва ли е Рая.

Целта на наказанието -- Тук въпроса също има няколко направления.

Основната цел е наказване на виновният(те),превенция на последиците в/у невинните,възможност за корекция на поведенческия модел на наказания.

Колкото и да е уродлив даден човек смъртта на детето му представлява съкрушителен удар в/у неговата психика.Ако до този момент безогледно и безсъвестно е преследвал материални блага(власт,пари..) то след такъв удар едва ли човек отново би живял по същия начин.По скоро ще настъпи коренна промяна на възгледите и осмисляне на истинските стоности в живота.Това е и шанса на човек да промени изцяло живота си. Но дори и такава промяна да не настъпи,то опасността детето да израстне в среда,която би го тласнала към сходни поведенчески модели,е отстранена и това е безусловно прекратяване вредното влиянието в/у детето.От съществено значение е и възпитателния ефект в/у обществото.Едва ли някой би се стремил към подобно поведение с оглед на ясния пример каква би могла да бъде цената за това.

Това, което съветваш е подсъдно.

Внимавайте с тоягите.

Тук напълно съм съгласен с теб.Подобни абсурди са следствие на непознаването същността на ученията.Мога да те уверя,че в християнството няма подобна възпитателни мерки за "изкарване на злото от детското сърце с помощта на тояга".А и греховната детерминираност на човешката природа е твърде спорна хипотеза.

Тук напълно съм съгласен с теб.Подобни абсурди са следствие на непознаването същността на ученията.Мога да те уверя,че в християнството няма подобна възпитателни мерки за "изкарване на злото от детското сърце с помощта на тояга".А и греховната детерминираност на човешката природа е твърде спорна хипотеза.

Защо смяташ че в християнството няма подобна практика? Да, в ню ейджърското "псевдо" християнство което се е отделило от Израил и на практика е нова религия може и да няма, но християнство такова каквото трябва да бъде е като естественото израстване на дървото върху корена сиреч юдеизма и съветите там са валидни с голяма сила и за днес. Ако преди 2000-3000 години се казва че зло е вързано в сърцето на детето това значи е така и днес няма никаква разлика. Това че ти не вярваш в библията си е твой проблем, но поне не тръгвай да поучаваш по нея и да уверяваш какви възпитателни мерки има или няма :yanim:

... но християнство такова каквото трябва да бъде...

Кой определя какво трябва да бъде християнството? Прощавай, обаче има 3 големи направления в християнството + многобройни секти, и всеки твърди, че е единствено прав. Ти за кое от всички християнства говориш?

Теб като малък с пръчка ли ти избиха злото?

Редактирано от observer (преглед на промените)

Кой определя какво трябва да бъде християнството? Прощавай, обаче има 3 големи направления в християнството + многобройни секти, и всеки твърди, че е единствено прав. Ти за кое от всички християнства говориш?

Теб като малък с пръчка ли ти избиха злото?

Виж сега християнството е такова в момента защото писанията в повечето църкви не са никакъв авторитет макар и да се твърди обратното, не се изследват задълбочено и най-вече постоянно се правят компромиси в името на светксата мъдрост и хуманизъм . Аз лично не принедлажа към дадена църква или деноминация и вярвата ми се основава само и единствено върху Христос такъв какъвто е в писанията а не върху jesus buddy ако се досещаш какво имам в предвид, ако не влез в google images за справка. Самият апостол Павел изобличаваше ранните християни че се делят на групи.

1Co 1:11 Защото някои от Хлоините домашни ми явиха за вас, братя мои, че между вас имало разпри.

1Co 1:12 С това искам да кажа, че всеки от вас дума: Аз съм Павлов; а аз Аполосов; а аз Кифов; а пък аз Христов.

1Co 1:13 Нима се е разделил Христос? Павел ли се разпна за вас? Или в Павловото име се кръстихте?

1Co 1:14 Благодаря Богу, че не съм кръстил никого от вас, освен Криспа и Ганя,

1Co 1:15 да не би да каже някой, че сте били кръстени в мое име.

За жалост родителите ми не са били вярващи аз като съм бил малак и не съм бил възпитаван по Божият начин и в господните пътища, и въпреки че имам много трудности поради тази причина вярвам че Бог е милостив и ще покаже милост, поне това е надеждата ми.

Виж сега християнството е такова в момента защото писанията в повечето църкви не са никакъв авторитет макар и да се твърди обратното, не се изследват задълбочено и най-вече постоянно се правят компромиси в името на светксата мъдрост и хуманизъм . Аз лично не принедлажа към дадена църква или деноминация и вярвата ми се основава само и единствено върху Христос такъв какъвто е в писанията а не върху jesus buddy ако се досещаш какво имам в предвид, ако не влез в google images за справка. Самият апостол Павел изобличаваше ранните християни че се делят на групи.

1Co 1:11 Защото някои от Хлоините домашни ми явиха за вас, братя мои, че между вас имало разпри.

1Co 1:12 С това искам да кажа, че всеки от вас дума: Аз съм Павлов; а аз Аполосов; а аз Кифов; а пък аз Христов.

1Co 1:13 Нима се е разделил Христос? Павел ли се разпна за вас? Или в Павловото име се кръстихте?

1Co 1:14 Благодаря Богу, че не съм кръстил никого от вас, освен Криспа и Ганя,

1Co 1:15 да не би да каже някой, че сте били кръстени в мое име.

За жалост родителите ми не са били вярващи аз като съм бил малак и не съм бил възпитаван по Божият начин и в господните пътища, и въпреки че имам много трудности поради тази причина вярвам че Бог е милостив и ще покаже милост, поне това е надеждата ми.

Ами прав си - ако са те съветвали с гьостерицата, можело и да има надежда за теб. Ама като са те разлигавили и виж какво е станало.

И ако все ощи не си се нацупил, да те питам още нещо: Как четеш оригиналните писания, след като всяка една библия е издание на някоя от църквите? Да не би да работиш във Ватиканската библиотека и да ползваш арамейски и древногръцки?

Коя Библия четеш?

Ами прав си - ако са те съветвали с гьостерицата, можело и да има надежда за теб. Ама като са те разлигавили и виж какво е станало.

И ако все ощи не си се нацупил, да те питам още нещо: Как четеш оригиналните писания, след като всяка една библия е издание на някоя от църквите? Да не би да работиш във Ватиканската библиотека и да ползваш арамейски и древногръцки?

Коя Библия четеш?

Ами предполагам чете онази Библия, която е одобрена от Светия Синод да се продава на български език в България.Тази, която всеки вярващ има у дома си.

За насилието съм съгласна обаче.Никакво зло не може да бъде отстранено посредством насилие.Бой с пръчка е остарял метод и всеки знае че от това полза няма. :)

Всичко става единствено и само с любов...

Имам познат свевщенник в България, който ми казваше - До седем годишната си възраст детето живее несъзнателен живот и връзката му с Бог е непрекъсната.До 7 годинки никакъв грях или зло не могат да проникнат в сърцето му, като ангел е чисто.От там нататък става човек, като онези, които го възпитават.

Кое те кара да твърдиш че съм разлигавен? Не съм нацупен, но и няма да продължавам безплодни разговори. Това което имах да кажа е вече казано.

• 2 седмици по-късно...
За изясняване на този въпрос трябва да се в предвид следните аспекти:

Кой е наказания и цел на наказанието.Нека ги разгледаме.

1.Субект на на наказанието в този случай са родителите.Крайната цел на земния живот според монотеистичните религии е вечния живот във вечно блаженство.И тъй поне според Исляма и Юдаизма починалите деца безусловно попадат в Рая,с някои изключения този възглед е характерен и за християнството.

Повече от очевидно е че не децата са наказани,защото мястото за изтърпяване на наказание едва ли е Рая.

Целта на наказанието -- Тук въпроса също има няколко направления.

Основната цел е наказване на виновният(те),превенция на последиците в/у невинните,възможност за корекция на поведенческия модел на наказания.

Колкото и да е уродлив даден човек смъртта на детето му представлява съкрушителен удар в/у неговата психика.Ако до този момент безогледно и безсъвестно е преследвал материални блага(власт,пари..) то след такъв удар едва ли човек отново би живял по същия начин.По скоро ще настъпи коренна промяна на възгледите и осмисляне на истинските стоности в живота.Това е и шанса на човек да промени изцяло живота си. Но дори и такава промяна да не настъпи,то опасността детето да израстне в среда,която би го тласнала към сходни поведенчески модели,е отстранена и това е безусловно прекратяване вредното влиянието в/у детето.От съществено значение е и възпитателния ефект в/у обществото.Едва ли някой би се стремил към подобно поведение с оглед на ясния пример каква би могла да бъде цената за това.

Ако е така тук описваш един доста безчуствен(и жесток) Бог. Бог който ще остави например едно дете да страда в продължение на години за да накаже родителите му. И да даде пример на останалите, които иска да държи в подчинение чрез страх?

Ами ако детето оживее и стане възрастен? (какви грешки са направили тези, които се раждат инвалиди и остават инвалиди цял живот?)

Друг въпрос е защо това е избирателно. На някои хора се случва, на други не. Трудно може да се каже, че най-безогледно материалните хора са най-наказани.

Бог не наказва. Никога. Ние сами се наказваме чрез действията и мислите си. Всички ние сме едно цяло,и сме част от Бога.Какъв е смисълът Той да наказва някого? Все едно да наказва себе си...

Добре де, в крайна сметка, децата трябва ли да се наказват?Аз лично мисля, че липсата на наказание от страна на родителите, доведе до едно разпуснато и арогантно поколение сред младите хора, което може да се види от всеки.Болшинството младежи не зачитат никакъв авторитет, бунтари са, започват полов живот на една доста ранна възраст, употребяват наркотици и т.н.Не визирам никого, така че ще съм доволен ако някой не се обиди.Но аз това виждам всеки ден.И защо това е така?Защото родителите не са взели мерки да посочат правият път пред децата си, докато са били малки.Защото много ги обичат.Любовта сигурно е най-криворазбраното понятие на света.Любовта не е лигавене и подмазване, неангажираност или толерантност без граници.Ако се раждаха съвършенни хора, нямаше да има нужда от никакви наказания.Но понеже това не е така, затова има и наказания.Проблема не е в това дали Бог ни наказва или не, а дали ние заслужаваме наказание.Малката ми дъщеря е на 3 години и вече ми казва твърдо "не" за неща, които очевидно са неправилни, като например да бърника в контакта.След като повторя няколко пъти аз пък "не", следва пръчката, която стои зад вратата.И тя си знае за какво е пръчката и къде стои.И повече не сме се разправяли за контактите.Някои деца разбират от раз, други от пръчка и то за различни неща.И аз не я бия с пръчката за да я пребия, а за да я предпазя от погрешно действие, което може да й струва живота.И не винаги се стига до пръчката, но тя си стои на мястото и децата знаят къде е.Когато станат големи, няма да има пръчка, но ще има правилни приоритети и цели.Когато детето се изявява е нужно поощрение и похвала, когато прави грешки е нужно разбиране и корекция.Когато упорства във непослушанието си, тогава се вземат по-радикалните мерки.И колкото и да е странно, това е любов.Аз не наказвам децата си с кеф или щото няма какво да правя.Аз ги наказвам с една цел: Да избавя душата им от ада.Вярвам, че правилното възпитание, преследва вечни цели.Всякакво друго е просто загуба на време, усилия, нерви и пари.

Добре де, в крайна сметка, децата трябва ли да се наказват?Аз лично мисля, че липсата на наказание от страна на родителите, доведе до едно разпуснато и арогантно поколение сред младите хора, което може да се види от всеки.Болшинството младежи не зачитат никакъв авторитет, бунтари са, започват полов живот на една доста ранна възраст, употребяват наркотици и т.н.Не визирам никого, така че ще съм доволен ако някой не се обиди.Но аз това виждам всеки ден.И защо това е така?Защото родителите не са взели мерки да посочат правият път пред децата си, докато са били малки.Защото много ги обичат.Любовта сигурно е най-криворазбраното понятие на света.Любовта не е лигавене и подмазване, неангажираност или толерантност без граници.Ако се раждаха съвършенни хора, нямаше да има нужда от никакви наказания.Но понеже това не е така, затова има и наказания.Проблема не е в това дали Бог ни наказва или не, а дали ние заслужаваме наказание.Малката ми дъщеря е на 3 години и вече ми казва твърдо "не" за неща, които очевидно са неправилни, като например да бърника в контакта.След като повторя няколко пъти аз пък "не", следва пръчката, която стои зад вратата.И тя си знае за какво е пръчката и къде стои.И повече не сме се разправяли за контактите.Някои деца разбират от раз, други от пръчка и то за различни неща.И аз не я бия с пръчката за да я пребия, а за да я предпазя от погрешно действие, което може да й струва живота.И не винаги се стига до пръчката, но тя си стои на мястото и децата знаят къде е.Когато станат големи, няма да има пръчка, но ще има правилни приоритети и цели.Когато детето се изявява е нужно поощрение и похвала, когато прави грешки е нужно разбиране и корекция.Когато упорства във непослушанието си, тогава се вземат по-радикалните мерки.И колкото и да е странно, това е любов.Аз не наказвам децата си с кеф или щото няма какво да правя.Аз ги наказвам с една цел: Да избавя душата им от ада.Вярвам, че правилното възпитание, преследва вечни цели.Всякакво друго е просто загуба на време, усилия, нерви и пари.

Пръчката е противозаконна. Да се скараш, да плеснеш по дупето, но пръчка?!

За да не се бърника в контактите са измислени тапи за контакти. А и по-добре е се отвлече вниманието на детето към нещо друго, до момента до който ще започне да осъзнава кое какво е.

Насилието не води до мир. Насилието води до насилие. Според мен трябва да се прилага в изключително крайни случаи, когато резултата от прилагането ще бъде от полза за много хора в дългосрочен период от време. И трябва да се избягва гнева.

Много мъдрост е необходима да се прилага насилие.

По отношение на предния пост става въпрос за това:

Малките деца болни от неизлечими болести, всъщност са наказание от Бог за родителите.

Това не бих го разбрал, ако е така.

Редактирано от Вало (преглед на промените)

Дааа божиите хора са направо цветенца ...

Предполагам сте чели как божии служители са изнасилвали многократно момченца

божии служители angry.gif дали те не мислят за наказание ??? явно не щом са правили това ... явно и те не вярват в богчето

Редактирано от jackass (преглед на промените)

• 8 месеца по-късно...
Имали ли сте някога усещането че сте наказани от Бог. Че нещастията които ви са случват не са случайни и може би са Божие наказание. Какво правите тогава. Молите ли се, искате ли прошка от Бога, надявате ли се Той да ви прости. Връщате ли живота си назад за да разберете какво сте сторили за да разгневите Бога. Или не вярвате в такива неща. Просто махвате с ръка и продължавате напред.

След като изгледах филма" Earthlings ",който може да намерите тук,мисля че ще бъда наказван с всеки исконсумиран продукт от месо.

Кадрите, които ще видите не са изолирани случаи.Те са Индустриален Стандарт за животните развъждани за Любимци,Храна, Облекло, за

Забавление и Изследвания.

Филма не е за деца и за хора със слаба психика.Филма е направо разтърсващ,ако някой го гледа нека остави коментар.

:)

Филмът е силен. Подбрали са най-впечатляващите случаи.

Вероятно мнозина ще се откажат от яденето на месо.

Производството на хляб или на чай също е съпроводено с убийството на много чувстващи същества.

И аз го изгледах....

Имам няколко забележки:

1.)за дойните крави,птицефрмите,свинефермите и т.н. е ясно. но когато започнаха да показват опитите с маймуни-симулациите на катастрофи и т.н. си задодох въпроса-"А с какво да се правят такива опити?С хора ли?нали през Втората Световна Война,нацистите са правили подобни опити с хора-и заради това са заклеймени......"

Хубаво-няма проблем-ще оставим животните на мира и ще започнем да извършваме опити с хора!

2.)каква е връзката на филма с темата?-освен,ако не хне разглеждаме човешкия вид и дейности като "божие наказание" за каравите,например..... (имам предвид-богът на кравите да ги наказва с нас,хората)

Производството на хляб или на чай също е съпроводено с убийството на много чувстващи същества.

Вало би ли написал какви са ти наблюденията за производството на хляб.

1.)за дойните крави,птицефрмите,свинефермите и т.н. е ясно. но когато започнаха да показват опитите с маймуни-симулациите на катастрофи и т.н. си задодох въпроса-"А с какво да се правят такива опити?С хора ли?нали през Втората Световна Война,нацистите са правили подобни опити с хора-и заради това са заклеймени......"

Хубаво-няма проблем-ще оставим животните на мира и ще започнем да извършваме опити с хора!

2.)каква е връзката на филма с темата?-освен,ако не хне разглеждаме човешкия вид и дейности като "божие наказание" за каравите,например..... (имам предвид-богът на кравите да ги наказва с нас,хората)

1.Ами целта на филма е да покаже че ти и аз не сме собсвеници на тези животни с които се извършват опити.

2.Връзката на филма с темата е ,че ако така продължаваме,няма да има еволюционно стъпало нагоре,тъй като трупаме карма по този начин (карма="божие наказание") и още дълго ще си живеем тук.Хубаво би било да се досетиш сам,а не да пишеш,като модератор,който ми търси сметка,защо съм писал тук.

Богът на кравите е и твой бог,ние всички живеем на Земята.

Има два случая с Ванга в която тя разбира че умряла крава и говори,дори и тя се учудва,като казва „Боже кравата говори”. Също така има и интересен разказ,когато делфини отиват и и казват,че под тях е станало много горещо и вече не издържат.Аз не знам,какво означава това,но се вижда ясно че тези същества са много по-напред в еволюцията отколкото предполагаме.Това че ние хората в момента не сме способни да общуваме с тях не означава,че представляват парче месо.

В настоящия момент проблема с изхранването е много сложен проблем,но все някога всеки трябва да поеме по друг път.Аз лично не съм вегетарианец,но откакто гледах филма всеки път, като седна да ям месо виждам картината с онова одраното животно,което беше още живо и примигваше.

Наистина сме много извън темата

Вало би ли написал какви са ти наблюденията за производството на хляб.

...

Ами например при разораването на земята и прибирането на реколтата се убиват стотици хиляди, мравки, бръмбари, полски животни, насекоми ...

Фактът, че са дребни, не ги лишава от чувства.

Докато сме живи ще сме причина за смъртта на хиляди други същества. Животът е страдание.

Според мен е важно да решим съзнателно да не нараняваме и да пазим живота.

Да си припомним въпросът с който започна настоящата тема:

Имали ли сте някога усещането че сте наказани от Бог. Че нещастията които ви са случват не са случайни и може би са Божие наказание. Какво правите тогава. Молите ли се, искате ли прошка от Бога, надявате ли се Той да ви прости. Връщате ли живота си назад за да разберете какво сте сторили за да разгневите Бога. Или не вярвате в такива неща. Просто махвате с ръка и продължавате напред.

1.Ами целта на филма е да покаже че ти и аз не сме собсвеници на тези животни с които се извършват опити.

Никой не твърди това.

Питах просто с какво да се извършват опитите,с кото в последствие се спасяват хора! С хора ли да се правят експерименти?

Знаеш ли,че ако не бяха опитите на нацистите в концлагерите медицината в момента щеше да е много назад.Колкото и цинично да звучи...... sad.gif

2.Връзката на филма с темата е ,че ако така продължаваме,няма да има еволюционно стъпало нагоре,тъй като трупаме карма по този начин (карма="божие наказание") и още дълго ще си живеем тук.Хубаво би било да се досетиш сам,а не да пишеш,като модератор,който ми търси сметка,защо съм писал тук.

кармата (ако и да съществува такова нещо,а аз лично се съмнявам) е нещо лично,а не на цялото човечество.Така че наказанието ще сполети тези изроди,които измъчват бедните животинки.

А- и недей да говориш за "търсене на сметка" :offtopic_s: защото,ако мислех,че линкът е офтопик,нямаше да си говорим сега за филма......

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.