vili_

Как да се държим на интервю за работа

  1 мнение в тази тема


  Автобиографията ви може да е много добра, но начинът, по който говорите на интервюто за работа е решаващ. Паразитните навици в речта могат да ви навредят съществено.

  Вижте какво Tiabg.com предлага като примери за най-честите грешки на речта и съвети как да се предпазите от тях:

  1. Паразитните звуци и думички

  Използвайки звуците "ъ-ъ-ъ" и "а-а-а" или думи като нали, значи, разбирате ли, означава, че не сте подготвен. По-добре е да помислите преди да говорите, да правите паузи и да си поемате въздух, ако загубите мисълта си или не сте сигурни как точно да се изразите. Можете да се изтървете казвайки ъ-ъ-ъ, но не свиквайте да започвате така всяко изречение.

  2. Възходящата интонация

  Монотонното говорене и възходящата интонация в края на всяко изречение издават, че ви липсва увереност или че задавате въпрос, вместо да заявите твърдо убежденията си. Трябва да говорите убедително, когато "продавате себе си" по време на интервю.

  3. Граматическите грешки

  Мислете върху изказа си - вероятно е по време на разговора да използвате повече "аз"-изрази, така че внимавайте дали го правите правилно. (Например аз смятам, на мен ми се струва, а не аз ми се струва). :yanim: Винаги завършвайте изреченията си. Интервюто е официален, а не неформален разговор с приятел.

  4. Небрежното говорене

  Пропускането на звуци в думите не прави добро впечатление. Затова говорете бавно по време на интервю. Ако е необходимо, си направете списък с думи, които често произнасяте погрешно в ежедневната си реч. Такива думи могат да са например т'ва, к'во и т.н. Упражнявайте правилното изговаряне . И разбира се не са позволени жаргонни изрази.

  5. Бързото говорене

  При бързото говорене е трудно да бъде проследена мисълта на говорещия. Успокойте Затова направете няколко упражнения за дишане преди интервюто. Изслушайте внимателно зададения въпрос, а след това пребройте бавно наум до две. Когато завършите едно изречение, отново направете същото, преди да продължите. Не се страхувайте от тишината. Паузите са много ефективна техника на комуникация.

  6. Слабите изрази

  Когато подправяте речта с изрази като вероятно, може би, надявам се, нещо като и т.н., посланието, което получават от вас е, че нямате достатъчна увереност.

  Затова използвайте силни изрази като например убеден съм, опитът ми показва, целта ми е, аз съм на мнение, че, препоръчвам и т.н.

  Забавете темпото и се заслушайте в начина си на изразяване. Упражнявайте правилното произношение на думите и забравете за жаргона.

  Според специалисти от бизнеса за наемане на персонал, най-успешните кандидати са тези, които по време на интервю успяват да изразят най-добре, най-стегнато, най-правилно и най-убедително собствените си умения, качества и опит.

  1 човек харесва това

  Сподели този отговор


  Линк към този отговор
  Сподели в други сайтове

  Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

  Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

  Регистрирайте се

  Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!


  Нова регистрация

  Вход

  Имате регистрация? Влезте от тук.


  Вход

  • Известия

   • Калин Карабойчев

    Бъди специален, вземи своя VIP Абонамент   14.06.2016

    Със своя VIP Абонамент получаваш:  Форум без никакви реклами.  5 пъти повече точки репутация, с които да гласуваш.  Табелка Специален потребител под аватара си.  Възможност да съхраняваш до 1000 лични съобщения в пощата си.  Специален различен цвят на ника ти, който те отличава от останалите.  До 50 мегабайта пространство за прикачване на файлове.  Използваш търсачката без да чакаш между честите търсения.  Възможност да отваряш и затваряш своите теми.  2 снимки, 3 линка и 5 реда в подписа ти.  Възможност да създаваш теми с Анкети в тях.  Възможност да прикачваш файлове към личните си съобщения.  Не чакаш между честите изпращания на лични съобщения.  Достъп до специален VIP форум, в който можеш да се включиш в дискусии с администрацията на форума относно нововъведения и нови услуги касаещи целия сайт и форум. Не чакай, бъди специален Поръчай сега!
                         VIP - 3 месеца                         VIP - 1 година        5.00 EUR с ДДС                      10.00 EUR с ДДС
  • Разглеждащи в момента   0 потребители

   Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

  • Дарение