Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Библията - въпроси, отговори, тълкувания

Featured Replies

15. Пазете се от лъжливите пророци, които дохождат при вас в овча кожа, а отвътре са вълци грабители:

16. по плодовете им ще ги познаете. Бере ли се грозде от тръни, или смокини от репей?

17. Тъй, всяко добро дърво дава добри плодове, а лошо дърво дава лоши плодове:

18. не може добро дърво да дава лоши плодове, нито лошо дърво да дава добри плодове.

19. Всяко дърво, което не дава добър плод, отсичат и хвърлят в огън.

20. И тъй, по плодовете им ще ги познаете. (Maтея 7:15-20)

Т.е, искаш да кажеш че всички мюсюлмани от Мохамед насам са талибани-терористи? Не вярвам, напротив хората които познавам са обратното на това.

В същност, знаеш че във всяко стадо има черни овце.

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 134,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Чули сте, че е било казано: "Обичай ближния си, а мрази неприятеля си". Но Аз ви казвам: Обичайте неприятелите си и молете се за тия, които ви гонят; за да бъдете чада на вашия Отец, Който е н

• Сестро, Докато търсиш в Библията, къде Исус е казаи - Аз съм Бог! - би ли ни запознала, според Исляма - Аллах една личнист ли е или Елохим - по своята същност съдържа в ли в себе си повече от една л

• мерси,Бог да ти дава само добро и да те възнагради за труда,амин! Много ми беше приятно да прочета хадисите. Мене обаче Християнството много ме засяга,защото съм била християнка Противно на по

Публикувани изображения

Т.е, искаш да кажеш че всички мюсюлмани от Мохамед насам са талибани-терористи? Не вярвам, напротив хората които познавам са обратното на това.

В същност, знаеш че във всяко стадо има черни овце.

В "стадото" от мюсюлмани няма черни овце, Терориста си няма религия!Отдавна, доказаха, кой е виновен за 11 септември 2001г( Zeitgeist The Movie)! Аз терорист ли съм? Покойният Майкъл Джексън, да не би да е станал- терорист, след като е приел исляма? :newspaper:

И рече Иса, синът на Мариам: “О, синове на Исраил, аз съм пратеник на Аллах при вас, да потвърдя Тората(оригинала) преди мен и да благовестя за пратеник, който ще дойде след мен. Името му е Ахмад.” А когато [Мухаммад] им донесе ясните знаци, рекоха: “Това е явна магия.”[61:6]

( Ахмад е едно от имената на Пророка Мухаммад, мир нему.(това е нещо като-на Георги(Гошо, Жоро) Неговото идване било споменато както в Тората(оригинала) така и в Евангелието(оригинала). ):conversation:

И ето, един момък се доближи и Му рече: Учителю благи, какво добро

да сторя, за да имам живот вечен? А Той му отговори: защо Ме

наричаш благ? Никой не е благ, освен един Бог. Но ако искаш да

влезеш в живот вечен, опази заповедите.” (Матея 19:16-17)от тука разбираме, че Исус, отхвърля да е Бог, и твърди ,че > Никой не е благ, освен един Бог

И рече Иса, синът на Мариам: “О, синове на Исраил, аз съм пратеник на Аллах при вас, да потвърдя Тората(оригинала) преди мен и да благовестя за пратеник, който ще дойде след мен. Името му е Ахмад.” А когато [Мухаммад] им донесе ясните знаци, рекоха: “Това е явна магия.”[61:6]

( Ахмад е едно от имената на Пророка Мухаммад, мир нему.(това е нещо като-на Георги(Гошо, Жоро) Неговото идване било споменато както в Тората(оригинала) така и в Евангелието(оригинала). ):newspaper:

влезеш в живот вечен, опази заповедите.” (Матея 19:16-17)от тука разбираме, че Исус, отхвърля да е Бог, и твърди ,че > Никой не е благ, освен един Бог

Хайде пак старата песен :) . Това го знаем, но дали в Библията го пише и къде точно? За Ахмед чувам и то само от Корана.

В "стадото" от мюсюлмани няма черни овце, Терориста си няма религия!Отдавна, доказаха, кой е виновен за 11 септември 2001г( Zeitgeist The Movie)! Аз терорист ли съм? Покойният Майкъл Джексън, да не би да е станал- терорист, след като е приел исляма? :rap:

( Ахмад е едно от имената на Пророка Мухаммад, мир нему.(това е нещо като-на Георги(Гошо, Жоро) Неговото идване било споменато както в Тората(оригинала) така и в Евангелието(оригинала). ):eek:

Май не разбра какво точно искам да кажа, явно е от възрастта дечко ;) Не казвам, че си терорист или мюсюлманите са терористи! :conversation: Казвам, че не всички мюсюлмани са изрядни вярващи, както и вярващите от другите религии. Все пак нищо човешко не ни е чуждо!

Хайде пак старата песен :) . Това го знаем, но дали в Библията го пише и къде точно? За Ахмед чувам и то само от Корана.

size="4"]И рече Иса, синът на Мариам: “О, синове на Исраил, аз съм пратеник на Аллах при вас, да потвърдя Тората(оригинала) преди мен и да благовестя за пратеник, който ще дойде след мен. Името му е Ахмад.” А когато [Мухаммад] им донесе ясните знаци, рекоха: “Това е явна магия.”[61:6]

( Ахмад е едно от имената на Пророка Мухаммад, мир нему.(това е нещо като-на Георги(Гошо, Жоро) Неговото идване било споменато както в Тората(оригинала) така и в Евангелието(оригинала). ):conversation:

Мирът да е с тебе! Говорим за оригинала! А не това, което е направено(сглобено... избрани4 евангелия от 100... и др.), през 4 век и 7-те вселенски събора!! :newspaper:

http://www.vbox7.com/play:babf46c4 1ва http://www.vbox7.com/play:79f2a65d 2ра http://www.vbox7.com/play:a8219ffa 3та

http://www.vbox7.com/play:a29d95d0 4та http://www.vbox7.com/play:51df980c 5та http://www.vbox7.com/play:512ce798 6та

http://www.vbox7.com/play:a7d09c4b 7ма http://www.vbox7.com/play:4f9a775a 8ма http://www.vbox7.com/play:e8779fff 9та

Мирът да е с тебе! Говорим за оригинала! А не това, което е направено(сглобено... избрани4 евангелия от 100... и др.), през 4 век и 7-те вселенски събора!! :eek:

Къде в Тората е споменато за неукият Мухамед?

Бива, бива детска пропаганда подплатена с цитати с цветовете на дъгата, ама то стана смехотворно.

Мирът да е с тебе! Говорим за оригинала! А не това, което е направено(сглобено... избрани4 евангелия от 100... и др.), през 4 век и 7-те вселенски събора!!

Стига вече, няма да се образоваме само с клипчета от vbox7! А къде е Оригинала?

Да не би да си го виждал? :conversation:

Редактирано от fringe (преглед на промените)

ivan7788,айде стига спекулации.Има хора,които са "мюсюлмани"(или поне минават за такива)и са по-бетер от черни овци.Дори в Корана пише някои неща за тях.Тъй че стига спекулации.Малко си овладей Егото.А и какво означава изрядно вярващи?Може някой от сутрин до вечер да се моли,да спазва всичко предписано и пак да е лицемер,тъй че коментара е излишен.

За терористите и прочие-това са заблудени хора.Айде сега и Майкъл Джексън-абе човек ти не разбра ли,че всеки е сам за себе си.Това,че може всеки да даде поне по 10 примера нищо не значи.Ти тези 10 човека ли си?!За Тората и Библията,и Ахмад-я да те питам нещо,защо Мухаммед казва,че в Рая има място,и за вярващите християни,и евреи?!Айде нека да погледнем малко по-надалече от носа си. :whist:

За Мухаммед-има ли значение дали е бил неграмотен,неук и прочие...Даже,ако един неук и неграмотен човек е успял да разбере смисъла на Сътворението-кофти за нас,образованите.А и да не забравяме,че един ден ще има само една религия,тъй че я стига с глупостите,и разделенията-в Рая има ли религии,цвят на кожата,и тем подобни?!Аман.Както Айнщайн е казал:"Две неща са безгранични: Вселената и човешката глупост. За Вселената все пак не съм сигурен."Насила ли някой ще ме убеди в нещо,което той самия не вярва?Или ще ме принуди да вярвам,тоест да се направя,че вярвам и мисля някои неща?!Това ли ти е замисъла Иване?!Та не се спря с този спам и пропаганда...Намасте.

А къде е Оригинала? Да не би да си го виждал? :)

За сегашната Библия, дума и да не става(заради противоречията и научните грешки), че е оригиналната, както и за Тората, Най древните ръкописи са от 9-10 век!

Намери от сугорен източник за Протестантите(отхвърлят някои части от сегашната Библия), за Католиците(голяма част от тях, при едно проучване(запитване), заявяват, че нямат основание, да вярват че Исус Христос е Бог )!Виж те в какво вярват!

„И ето, един момък се доближи и Му рече: Учителю благи, какво добро

влезеш в живот вечен, опази заповедите.” (Матея 19:16-17)от тука разбираме, че Исус, отхвърля да е Бог, и твърди ,че > Никой не е благ, освен един Бог, Обаче я попитай кое ги кара да вярват в Господ Исус Христос?!

За Тората и Библията,и Ахмад-я да те питам нещо,защо Мухаммед казва,че в Рая има място,и за вярващите християни,и евреи?

Това нещо не го казва Мухаммед с.а.с., а след като получил това това откровение, го рецитира на хората !Малко факти искаш ли? Знаеш ли защо Мухаммед с.а.с имало за тогавашните години около-над 100 000 последователи?Защото ...

които нарушават обета пред Аллах след неговото потвърждаване

и прекъсват онова, което Аллах е повелил да бъде съединено,

и сеят по земята развала. Тези са губещите.3

3. Обетът пред Аллах са думите, изречени от хората на Писанието, че непременно ще повярват в последния Пророк, за чието идване се

провъзгласява в Тората(оригинала) и Евангелието(оригинала), ала когато той дошъл, не повярвали и нарушили думата си(заради завист, защото мислили, че последния пророк,

който очаквали, мислили, че ще е един от самите тях.Поради причината, че са разпространявали тази новина, да очакват последния пророк, много хора се присеидинили към последния пророк, въпреки, че самите които разпространили тази новина, се отказали(заради завист, че не е един от тях)! :)

За Мухаммед-има ли значение дали е бил неграмотен,неук и прочие...Даже,ако един неук и неграмотен човек е успял да разбере смисъла на Сътворението-кофти за нас,образованите.

Корана е лесен за поучение, но кой ще се поучи?!На някои места, където е трябвало поянение(хадиси) те са били рецитирани, след дадения яйет. http://www.islamforbulgaria.com/koran/bojie_slowo_li_e_koranat.html Предлагам ти да проучиш за това от сигорен източник!Ако имаш някакви въпроси, за дадено нещо- познавам 2сайта с въпроси и отговори от ислямски учени(учили в Медина, Сирия и други държави) ;)

Редактирано от ivan_7788 (преглед на промените)

Т.е, искаш да кажеш че всички мюсюлмани от Мохамед насам са талибани-терористи? ...

Не казвам това. Споделих лично мнение къде откривам Мохамед.

Относно мнението ти, че ислямът е от Иисус, базирайки мнението си на някои прилики, смятам, че взаимноизключващите се моменти, са по-важния показател, че са черно и бяло :)

За християнството:

Един от най-добрите съвременни богослови :

Защо историята има край?

Християнството е едва ли не единственият мироглед в света, който е убеден в неизбежността на собственото си историческо поражение. Християнството е провъзгласило една от най-мрачните есхатологии - то предупреждава, че в края на краищата на силите на злото ще бъде "дадено да водят война със светиите и да ги победят" (Откр. 13:7). Евангелието обещава, че портите адови няма да надделеят над Църквата; че Църквата е непобедима. Но "непобедима" не означава обезателно "победоносна".

В перспективата на земната история не се очаква световно-историческо тържество на Евангелието, а световно господство на антихриста

От книгата „За нашето поражение”- Дякон Андрей Кураев

Поздрав!

Относно мнението ти, че ислямът е от Иисус, базирайки мнението си на някои прилики, смятам, че взаимноизключващите се моменти, са по-важния показател, че са черно и бяло :rolleyes:

За християнството:

Защо историята има край?

Християнството е едва ли не единственият мироглед в света, който е убеден в неизбежността на собственото си историческо поражение. Християнството е провъзгласило една от най-мрачните есхатологии - то предупреждава, че в края на краищата на силите на злото ще бъде "дадено да водят война със светиите и да ги победят" (Откр. 13:7). Евангелието обещава, че портите адови няма да надделеят над Църквата; че Църквата е непобедима. Но "непобедима" не означава обезателно "победоносна".

В перспективата на земната история не се очаква световно-историческо тържество на Евангелието, а световно господство на антихриста

Поздрав!

Брат, я го попитай за това, да видим, как ще ти отговори ?Може би, аз като попитах някой(..... който е учил за да бъде такъв :lighter: ) си продължи да върви, само че малко по-бързо! :lol6:

влезеш в живот вечен, опази заповедите.” (Матея 19:16-17)от тука разбираме, че Исус, отхвърля да е Бог, и твърди ,че > Никой не е благ, освен един Бог, Обаче я попитай кое ги кара да вярват в Господ Исус Христос?!

Относно мнението ти, че ислямът е от Иисус, базирайки мнението си на някои прилики, смятам, че взаимноизключващите се моменти, са по-важния показател, че са черно и бяло :rolleyes:

За християнството:

Защо историята има край?

Поздрав!

По този повод Матей 5:3-12 и 7:1-5, нищо че под брат се има предвид, брата по религия.

Поздрава е от мен!

Тази история с М.Джексън е доста объркана.

По този повод Матей 5:3-12 и 7:1-5, нищо че под брат се има предвид, брата по религия.

Поздрава е от мен!

Тази история с М.Джексън е доста объркана.

Брат, я го попитай за това, да видим, как ще ти отговори ?Може би, аз като попитах някой(..... който е учил за да бъде такъв :rolleyes: ) си продължи да върви, само че малко по-бързо! :lighter:

Не ми давайте пративоречиви стихове от табиблуса,защото сами си противоречитите- явно защото В Матей 5:3-12 се говори за ....(почти всички, че са блажени)

а в Матея 19:16-17,

Богът - Човек!

да обяснявам ли, или сам ще се сетиш?!

първо си отговори сам на въпроса: какво за теб е Бог.

после се замисли над думите Христови(забележи Христови, а не Иисусови): Аз съм и пътят, и истината, и животът!

"Елементарната" Библия съвсем не е елемантарна. Дадена ни е да се самопознаваме и самопоучаваме!

Не да поучаваме другите. Защото всеки носи своя си кръст!

Който не може сам, други го поучават и върви по чужда пътека, но го водят и накъдето го отведат...

се замисли над думите Христови(забележи Христови, а не Иисусови): Аз съм и пътят, и истината, и животът!

Йоан 14:6

Исус му казва: Аз съм пътят, и истината, и животът; никой не дохожда при Отца, освен чрез Мене.

Стига , твърдиш, че са думи не на Исус, а Христови, не си знаете съдържанието на табиблуса....

Исус му казва: Аз съм пътят, и истината, и животът; никой не дохожда при Отца, освен чрез Мене.

Стига , твърдиш, че са думи не на Исус, а Христови, не си знаете съдържанието на табиблуса....

Иисус от Назарет е човекът. Иисус Христос е Човекът.

се замисли над думите Христови(забележи Христови, а не Иисусови): Аз съм и пътят, и истината, и животът!

Аз съм и пътят, и истината, и животът!

Т.е., който не следва праведният път(начин на живот), няма място при Него/Бога(в рая).

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Аз съм и пътят, и истината, и животът!

Т.е., който не следва праведният път(начин на живот), няма място при Него/Бога(в рая).

Тогава доведоха при Него деца, за да възложи върху им ръце и да се помоли; учениците пък им забраниха.Но Иисус рече: оставете децата и не им пречете да дойдат при Мене, защото на такива е царството небесно.И като възложи върху им ръце, отиде си оттам. „И ето, един момък се доближи и Му рече: Учителю благи, какво добро да сторя, за да имам живот вечен? А Той му отговори: защо Ме наричаш благ? Никой не е благ,освен един Бог. Но ако искаш да влезеш в живот вечен, опази заповедите.” (Матея 19:13-17

Тогава доведоха при Него деца, за да възложи върху им ръце и да се помоли; учениците пък им забраниха.Но Иисус рече: оставете децата и не им пречете да дойдат при Мене, защото на такива е царството небесно.И като възложи върху им ръце, отиде си оттам. „И ето, един момък се доближи и Му рече: Учителю благи, какво добро да сторя, за да имам живот вечен? А Той му отговори: защо Ме наричаш благ? Никой не е благ,освен един Бог. Но ако искаш да влезеш в живот вечен, опази заповедите." (Матея 19:13-17

Нужно е отделяне на Бога правещ саможертвата за опрощаване греховете на хората, за да може да се възприеме страданието и смъртта, а в последствие възкресението на физическото тяло, в което Бог е бил пряко при хората в ролята на Спасител. Едва ли сме в състояние да възприемем по друг начин възможността за принасяне на живот в жертва, тъй като Бог по дефиниция е безсмъртен. Именно затова е цялата сага около Исус.

Нужно е отделяне на Бога правещ саможертвата за опрощаване греховете на хората, за да може да се възприеме страданието и смъртта, а в последствие възкресението на физическото тяло, в което Бог е бил пряко при хората в ролята на Спасител. Едва ли сме в състояние да възприемем по друг начин възможността за принасяне на живот в жертва, тъй като Бог по дефиниция е безсмъртен. Именно затова е цялата сага около Исус.

иди- попитай някой- например- източен православен(аз се информирам от богослови(учили в София-4г, от учители по световна религия, или завършили в Шумен за източно православие) , какво означава за тях Исус Христос, и после коментирай, тяхното -вероучение :P

Ако Бог е бил убит, що за Бог е това?

Всемогъщ Бог може да се прояви във всяка форма. Включително човешка. Би демонстрирал и смърт, ако това е необходимо за да научи някого на нещо. Той е всемогъщ, защо да не прави всичко, което си пожелае?

Бил ли доволен от това, което са му сторили?

Когато в резултат на урока, който даваш много хора научават нещо, естествено е да си доволен.

Ако е бил недоволен, тъй като е всемогъщ е можел да унищожи всички само за миг. Не го е направил, явно е бил доволен.

Било ли е битието оставено без Бог?

Не. Бог е нероден, неумиращ, всемогъщ, всезнаещ и всеможещ. Той се е появил във формата на Исус, за да даде урок, и на кръста не е умрял Бог, а негово проявление, което както казват е и възкръснало, за да демонстрира, че е проява на Бог.

Били ли са изоставени небесата…?

Не, защото в пръстта е лежала една черупка, която е била проявление на Бог, както всичко което ни заобикаля е негово проявление.

Били ли са изоставени световете когато ръцете са му били оковани?

Не. Бог е навсякъде и във всичко. Той може всичко, може да се прояви като човек, но това не означава, че цялата му същност се прехвърля в този човек и като умре човека – умира и Бог. Това е театър в който Бог е и режисьор и актьор. Той е всемогъщ и може всичко.

Защо ангелите не са му помогнали когато е ридаел?

Защото това е било урок за хората, а ангелите са били информирани и просто са наблюдавали и са се наслаждавали на шоуто.

До края всички въпроси се основават на предположението че цялата същност на Бог се е родила като Исус.

Когато си всемогъщ Бог, създал си свят, ангели и хора и всичко, в рамките на възможностите ти е да се проявиш при тях във форма, която те могат да възприемат и да им дадеш важни уроци. Това не означава, че със смъртта на тази форма умира и всемогъщата и всеможеща сила, която я е създала. Просто е част от предварително подготвения сценарии.

Ще си позволя да цитирам наш съфорумец, по повод клипа.

иди- попитай някой- например- източен православен(аз се информирам от богослови(учили в София-4г, от учители по световна религия, или завършили в Шумен за източно православие) , какво означава за тях Исус Христос, и после коментирай, тяхното -вероучение :P

Иване, от какви богослови се информираш като и в православие и в абв си водиш едни и същи монолози, затапват те и ти си продължаваш монолога. ivan_77 ти е профила в pravoslavie.bg. Имам чувството, че няколко човека пишете от един същ профил k045.gif

Това ,което си написал(Виж мнението-Вало написа на 30 март 2010 - 23:18 : ), противоречи, на вероучението на източноправославните християни! :P

Според тях- заради стореното от Адам и Ева(откъсването на плода...) всички хора- независимо, какви са- добри или лоши са за Ада,(на въпроса, защо тогава Бог, е изпращал пророците :cool: (пълно затишие),

Според вероучението на източноправославните християни, чак когато Бог Исус Христос(в същото време той е Божи син(син, на себе си...) умира и възкръсва, извежда добрите хора от Ада, и създава Рая ....

затова ви казвам, първо проучете, какво представлява-(източно православие) и после коментирайте ! :speak:

Това ,което си написал(Виж мнението-Вало написа на 30 март 2010 - 23:18 : ), противоречи, на вероучението на източноправославните християни! :P

Според тях- заради стореното от Адам и Ева(откъсването на плода...) всички хора- независимо, какви са- добри или лоши са за Ада,(на въпроса, защо тогава Бог, е изпращал пророците :cool: (пълно затишие),

Според вероучението на източноправославните християни, чак когато Бог Исус Христос(в същото време той е Божи син(син, на себе си...) умира и възкръсва, извежда добрите хора от Ада, и създава Рая ....

затова ви казвам, първо проучете, какво представлява-(източно православие) и после коментирайте ! :speak:

Тук се коментира Библията като Слово Божие, а не тълкованията на различните секти. Ти защо в темата за исляма, не коментираш шиити, сунити и прочие такива?

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.