Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Библията - въпроси, отговори, тълкувания

Featured Replies

Иване, от какви богослови се информираш като и в православие и в абв си водиш едни и същи монолози, затапват те и ти си продължаваш монолога. ivan_77 ти е профила в pravoslavie.bg. Имам чувството, че няколко човека пишете от един същ профил k045.gif

не ме затапват- проста ме баннаха, защото доказах лъжите на Йоан, обаче , Йоан, си изигра играта- пускаше същите си теми, след отговора ми, или ги пускаше в друг раздел(цитираше ме и променяше, част от цитати ми), след като му казах, че е ШИЗОФРЕНИК, МЕ Баннаха-по айпи

Тук се коментира Библията като Слово Божие, а не тълкованията на различните секти. Ти защо в темата за исляма, не коментираш шиити, сунити и прочие такива?

Ако наричаш -тълкуването на източно православие- секта- .....

за шиити и сунити, какво да коментирам- учените са ги коментирали и ги има в сайта, http://www.islamforbulgaria.com/

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 134,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Чули сте, че е било казано: "Обичай ближния си, а мрази неприятеля си". Но Аз ви казвам: Обичайте неприятелите си и молете се за тия, които ви гонят; за да бъдете чада на вашия Отец, Който е н

• Сестро, Докато търсиш в Библията, къде Исус е казаи - Аз съм Бог! - би ли ни запознала, според Исляма - Аллах една личнист ли е или Елохим - по своята същност съдържа в ли в себе си повече от една л

• мерси,Бог да ти дава само добро и да те възнагради за труда,амин! Много ми беше приятно да прочета хадисите. Мене обаче Християнството много ме засяга,защото съм била християнка Противно на по

Публикувани изображения

Ахмедчо, май ти си нямаш "хал хабер" от източно православие и изобщо християнство... :rolleyes: Обзалагам се, че не си чел Библията. Само един дълбоко запознат( християнин или мюсюлманин), може да направи съпоставка и правилна преценка за/ между двете религии. Лесно е да цитираш от тук, от там.

Ахмедчо, май ти си нямаш "хал хабер" от източно православие и изобщо християнство... :rolleyes: Обзалагам се, че не си чел Библията. Само един дълбоко запознат( християнин или мюсюлманин), може да направи съпоставка и правилна преценка за/ между двете религии. Лесно е да цитираш от тук, от там.

отговора за - вероучението на източното православие, научих от - Богослов, учил 4г в София !Иди, попитай в най-близката църква, ако не ми вярваш!

Иване-тукашните Християни вярват в каквото им изнася,

а не каквото им се нарежда в Библията от двата им главни бога.

:cooking1: Алийка, това да не го знаеш от личен опит?

(в същото време той е Божи син(син, на себе си...)

Ти го казваш, приятелю. А не разбираш какво казваш :)

Не са два Бога, Алия.

Не са и три.

Един Е!

Редактирано от Нел (преглед на промените)

Бог е един!!!Ти къде видя,че в Библията пише,че християните имат два Бога?!

:) А и някой да прави разлика между Бог,Дух,Господ?!Ох,тази игра на думи и това мислене с Ума-така човек никога няма да прозре истината.Намасте.

Бог е един!!!Ти къде видя,че в Библията пише,че християните имат два Бога?!

:) А и някой да прави разлика между Бог,Дух,Господ?!Ох,тази игра на думи и това мислене с Ума-така човек никога няма да прозре истината.Намасте.

:) Алийка, много добре знае че Бог е Един (и каквто точно се разбира под понятието " три същности" ), нали е била християнка. Ама се прави тука, че не разбира! :P

Редактирано от fringe (преглед на промените)

Ти го казваш, приятелю. А не разбираш какво казваш :)

Не са два Бога, Алия.

Не са и три.

Един Е!

Според Християнството

Света Троица

Повечето християни вярват, че Бог е едно вечно същество, което съществува като три отделни, вечни, неразлъчни лица - Отец, Син и Светия Дух.

От юдаизма продължава вярването, че съществува един всемогъщ Бог, който е Създател на вселената и я поддържа в съществувание. На този фон, вярата в божествеността на Христос и в божествеността на Светия Дух, се изразява в доктрината за Божието триединство (в западната богословска мисъл) или в Св. Троица (в източната богословска мисъл). Според тази доктрина и трите лица имат едно божествено естество. Това естество не е разделимо, а по-скоро всяко лице притежава това естество. Различията са по произход (не във времеви смисъл) и взаимоотношенията между лицата —

Отец е нероден,

Сина е вечно роден от Отца,

Духа е вечно изхождащ от Отца.

Самото свойство на Божието съществувание е да съществува като Света Троица. Триединството на Бога трябва да се възприема на различно ниво от неговото единство.

„Роден“ не се отнася за раждането на Иисус от Мария, но за вечно и божествено „раждане“ преди сътворението. Бог-Син е съществувал вечно преди да приеме човешка форма или да се въплъти.

По този повод Матей 7:1-5...

Не съдя, а имам мнение, което почива на личен опит, но благодаря за напомнянето!

Мен ме вълнува, как тълкувате вие 2Кор. 6:14 и по-конкретно думата "не се впрягайте"? Благодаря на всички за споделените мнения!

Редактирано от Tra-la-la (преглед на промените)

По повод Бог и Неговите същности-защо първо не се замислим ние,хората какви сме-Дух,Душа и тяло?!Е,как сме три,пък сме Едно?! :ph34r: Намасте.

По повод Бог и Неговите същности-защо първо не се замислим ние,хората какви сме-Дух,Душа и тяло?!Е,как сме три,пък сме Едно?! :cool: Намасте.

И каква е разликата между "Дух" и "Душа" ? :ph34r:

Обясни, моля те -интересно ми е.

По повод Бог и Неговите същности-защо първо не се замислим ние,хората какви сме-Дух,Душа и тяло?!Е,как сме три,пък сме Едно?! :mad: Намасте.

Душата на човека, се дава, след определен период на развитие на зародиша(душата се дава на детето) което е в развитие в утробата на майка си ! в Корема на на майка си(след като е преминало, дадена степен в развитието си -промяна....)

Когато човек умре, му взимат душата, след като е поставен в гроба(тялото),

връща му се душата в гроба , и след няколко въпроса, си получава - гробното си наказание, или гробното си щастие!

И след някои неща, всички възкръсват по тяло(чрез опашната кост), и отиват на съд... построени в редици ......., когато възкръснат телата на хората, погледите ще бъдат насочени към Слънцето в продължение на 40 000г. в очакване- погледите им ще са насочени- нагоре - към слънцето(което ще бъде "над главите ни") и всеки, ще е в очакване на Съдния Ден!( това е едно много,много грубо- резюме от това което съм го чел с от-до но толкова груба инфомация- ви стига

.......................................................................................

Престанете да се правите на "тълкуватели" на Библията , като взимате- на предвид, дадени стихове!

Прегледайте, Защо(гласували, "божественоста на Исус" , на друг събор, гласували "божественоста на свети дух " ..... защо е имало 7 Вселенски Събора и какво са правили на тези Вселенски събори

http://www.pravoslavieto.com/history/sabori/index.htm

http://www.bg-patriarshia.bg/index.php?file=universe_sum.xml

И само не почвайте да вадите "абзаци", части от някои събори, щото това е глупаво и едва ли ще се разбере истенския му смисъл, защото трябва да се има предвид, какво правили на предишните Всленски Събори,( от 1вия и др. подробсности( и Поместните събори ....)

Приятно-продължително- седмично четене!

Редактирано от ivan_7788 (преглед на промените)

ivan7788,защо пишеш за неща,за които си личи,че си нямаш и идея?!

Аз написах,защо първо не се замислим какво е човекът:Дух,Душа и Тяло?!Хубаво-душата на човека се слагала в матката...(Абе,сериозно ти добре ли си?!)Прочети си пак това,което си написал:"Душата на човека се слага след определен период в матката на майка си..."-от този ти цитат излиза,че душата има майка и се слага в матката и.Я,хвани почни малко поне да мислиш,че става смешно чак. :beer: И стига с тия линкове,бре.Който иска и сам може да си намери из интернета информация.Тук е форум и доколкото знам идеята е различни хора да споделят/обсъждат различни идеи,и мнения,а не да си вирят носа колко знаят(внимавай с гордостта!!!). :P

Trichocephalus,разликата е,че едното макар и доста дълготрайно рано или късно се разпада,докато другото е вечно.Макар че зависи,има някои изключения.Но определено има разлика между Дух,Душа и тяло,а,ако добавим,и Егото-става доста забавно,нало?!Намасте. ;)

ivan7788,защо пишеш за неща,за които си личи,че си нямаш и идея?!

Аз написах,защо първо не се замислим какво е човекът:Дух,Душа и Тяло?!Хубаво-душата на човека се слагала в матката...(Абе,сериозно ти добре ли си?!)Прочети си пак това,което си написал:"Душата на човека се слага след определен период в матката на майка си..."-от този ти цитат излиза,че душата има майка и се слага в матката и.Я,хвани почни малко поне да мислиш,че става смешно чак. :eek: И стига с тия линкове,бре.Който иска и сам може да си намери из интернета информация.Тук е форум и доколкото знам идеята е различни хора да споделят/обсъждат различни идеи,и мнения,а не да си вирят носа колко знаят(внимавай с гордостта!!!). :eek:

Trichocephalus,разликата е,че едното макар и доста дълготрайно рано или късно се разпада,докато другото е вечно.Макар че зависи,има някои изключения.Но определено има разлика между Дух,Душа и тяло,а,ако добавим,и Егото-става доста забавно,нало?!Намасте. :eek:

Цитирала си ме от ............ по средата, и така , хептен, смисъла става друг!

поправих си, малко изказването-

Душата на човека, се дава, след определен период на развитие на зародиша(душата се дава на детето) което е в развитие в утробата на майка си !

Вие си казвате мнението- СПОРЕД ТОВА, ТОВА Е ТАКА ЗА "ОНОВА", БЕЗ ДА ЗНАЕТО ЦЯЛОСТНОТО ЗНАЧЕНИЕ НА "ОНОВА"

Редактирано от ivan_7788 (преглед на промените)

Не съдя, а имам мнение, което почива на личен опит, но благодаря за напомнянето!

Мен ме вълнува, как тълкувате вие 2Кор. 6:14 и по-конкретно думата "не се впрягайте"? Благодаря на всички за споделените мнения!

В това "вие" имаш предвид мюсюлманите ли? Аз принципно се самоопределям като вярващ. Според мен, Коринтяни се отнася и за двете религии, ако погледнеш през мирогледа на едните или другите. Интересно е какво точно се има предвид в думата "невярващите"? Като се има предвид мюсюлманите вярват в И. Христос(принципно).

Уважавам мнението ти, всеки има право на това!

Не визирам теб, но проблема идва, с това че единия иска да наложи мнението си върху другия. В религията се няма право на различно мнение от общо приетото. :eek:

Душата на човека, се дава, след определен период на развитие на зародиша(душата се дава на детето) което е в развитие в утробата на майка си ! в Корема на на майка си(след като е преминало, дадена степен в развитието си -промяна....)

Когато човек умре, му взимат душата, след като е поставен в гроба(тялото),

връща му се душата в гроба , и след няколко въпроса, си получава - гробното си наказание, или гробното си щастие!

И след някои неща, всички възкръсват по тяло(чрез опашната кост), и отиват на съд... построени в редици ......., когато възкръснат телата на хората, погледите ще бъдат насочени към Слънцето в продължение на 40 000г. в очакване- погледите им ще са насочени- нагоре - към слънцето(което ще бъде "над главите ни") и всеки, ще е в очакване на Съдния Ден!( това е едно много,много грубо- резюме от това което съм го чел с от-до но толкова груба инфомация- ви стига

По тази логика твоя,не трябва ли да ни погребват по корем?

По тази логика твоя,не трябва ли да ни погребват по корем?

това не е моя логия - а виж айетите и хадисите - http://www.islamforbulgaria.com/onlinelibrary/WTA_Koran_miracles.pdf

тука за корема не те разбрах- въобще!

тука за корема не те разбрах- въобще!

Погребват ни по гръб,нали?По корем,по очи е обратното на по гръб.

Извинявам се ама след смъртта и определен период от време от нас ни гръб ни корем остава -та въпроса ми е толкова ли ви пука на коя страна ще ви сложат там в ковчега?Аз предпочитам да мисля за живота, че и без това е кратък ! А душата ми къде да отиде нека оставим на Бог да реши !

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Извинявам се ама след смъртта и определен период от време от нас ни гръб ни корем остава -та въпроса ми е толкова ли ви пука на коя страна ще ви сложат там в ковчега?Аз предпочитам да мисля за живота, че и без това е кратък !

Въпроса не е в това.Според ivan_7788,душата - "всички възкръсват по тяло(чрез опашната кост)"Та въпроса ме и аджеба не е ли трудно на самата душа да излезе или там както се казва при този начин на погребване,по гръб?

По просто да попитам ли?

Иване , Иванееее ... малко ме съмнява да имаш това име , ама както да е , Амбърт те е попитала нещо ... не и развивай философии на n-та степен , отговори и в прав текст :ph34r: ! Ама май само по " дървените " философии те бива и да копираш готови текстове !

Иване , Иванееее ... малко ме съмнява да имаш това име , ама както да е , Амбърт те е попитала нещо ... не и развивай философии на n-та степен , отговори и в прав текст :) ! Ама май само по " дървените " философии те бива и да копираш готови текстове !

Остави,аз се загубих още на Маджа :rolleyes:

Въпроса не е в това.Според ivan_7788,душата - "всички възкръсват по тяло(чрез опашната кост)"Та въпроса ме и аджеба не е ли трудно на самата душа да излезе или там както се казва при този начин на погребване,по гръб?

По просто да попитам ли?

Със сигурност ще го провериш със собствената си опашна кост,

никой не е избягал от смъртта,нали?

Всъщност начина на погребване няма значение,може да е кремация напр.,но тя няма да попречи

човекът да възкръсне с душа,плът и кръв в Деня на Страшния Съд и да бъде наказван в Ада,изпитвайки

същите чувства на болка,разкаяние,ужас,както и сега,в това си тяло тогава обаче завинаги,не временно както сега.

Със сигурност ще го провериш със собствената си опашна кост,

никой не е избягал от смъртта,нали?

Всъщност начина на погребване няма значение,може да е кремация напр.,но тя няма да попречи

човекът да възкръсне с душа,плът и кръв в Деня на Страшния Съд и да бъде наказван в Ада,изпитвайки

същите чувства на болка,разкаяние,ужас,както и сега,в това си тяло тогава обаче завинаги,не временно както сега.

Кога това,веднага като умре човек или после?Защото,ако ме кремират,отиде и опашната кост.Или не? :)

С Рая,какво стана?

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.