Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Британският вътр. министър се сдоби с фалшив бълг. паспорт


Препоръчан отговор


top_logo.jpg

0000031407-article.jpg

Фалшивият паспорт на името на британския вътрешен министър. Снимката е на The Sun, но решихме, че си заслужава показването.

Британският таблоид The Sun доказа колко е лесно да бъде купен фалшив паспорт в потъналата в корупция България, която влиза в ЕС на Нова година, похвали се вестникът в днешния си брой с обширен материал на автора Оливър Харви.*

Репортер под прикритие се сдобил с впечатляващо добрите фалшиви документи срещу само 565 лири, а паспортът е на името на британския вътрешен министър Джон Рейд.

Престъпниците могат да влязат във Великобритания, използвайки подобни фалшификати. Дори по-лошо – терористи могат да минат през охлабените български граници на път за Острова, оплаква се вестникът.

The Sun поиска от експерта по крадени и фалшифицирани документи Том Крейг да извърши лабораторни тестове на паспортите.

Бившият детектив от Скотланд Ярд заяви : “Фалшификатът е добър. Би заблудил повечето хора, вероятно дори и полицай“.

„Ако не бъде изследван правилно, а това се случва често, този паспорт може да бъде използван за влизане във Великобритания. Веднъж стъпили тук, можете да го използвате като лична карта, за да се качите на самолет, да отворите банкова сметка, да искате кредитна карта и да кандидатствате за работа“, коментира още Крейг.

Репортерът се сдобил с паспорта при сделка в България, след като получил информация от подземния свят, твърди още вестникът. Журналистът имал среднощна среща с член на бандата, който се казвал Бодин.

Рандевуто се състояло пред Хотел Принцес Казино, на булевард „Мария Луиза“, в София.

Престъпниците предложили на репортера да му продадат и жени, хероин и фалшиви евро.

Опасният Бодин, който по описание на репортера бил як мъж на около 40 години, се похвалил, че може да осигури на журналиста откраднати паспорти от Италия, Гърция и Дания, или пък да му даде фалшиви български.

Той директно оферирал британеца с думите : “Паспортите стават, за да те вкарат във Великобритания, няма проблем. Веднъж като се добереш там, можеш да се сдобиеш и сам с нова самоличност. Може да имаш паспортите на чието име поискаш. Можем да ти направим и българска самоличност, както и да ти продадем лична карта и шофьорска книжка“.

„Мога да ти осигуря британски паспорт в рамките на 10 дни. Те са изключително популярни и търсени“, заявил още мъжът.

Втората среща между репортера и Бодин се състояла в кафене в долнопробната комунистическа част от София, където българинът поискал лични данни за британеца – височина, цвят на косата и очите и дата на раждане.

Репортерът дал депозит - половината от общата сума от 844 евро, като снимал момента на предаването на парите със скрита камера. Бодин пък се изсмял и казал: „Смятам, че ще изкараш доста пари под името Джон Рейд“.

Пет дни по-късно репортерът на The Sun се срещнал пак с Бодин пред хотел Сентрал Парк, близо до оживения централен софийски булевард „Витоша“.

Този път Бодин бил придружен от негов авер и тримата отишли на една от пустите преки на булеварда. Там Бодин посочил перваза на намиращо се на улицата кафене – върху него стоял бял плик.

Вътре бил поставен чисто нов паспорт на името на Джон Рейд, с фалшива рождена дата – 6 април 1968 година. Паспортът бил издаден през септември тази година и бил валиден за 5 години напред.

Документът имал воден знак, сканирана снимка и холограмен знак, пише още The Sun. Репортерът останал доволен и връчил и остатъка от сумата на Бодин.

България вече се превръща в център на трафика на хора и наркотици, продължава вестникът. Граничната полиция на страна може да бъде подкупена – повечето полицаи взимат подкупи от пътници с нередовни документи, които се опитват да влязат в България.

Оценките са, че в последните две години по този начин са били прибрани около 5 милиона лири, пише The Sun.

Освен всичко друго, България е вратата на Европа за афганистанския хероин и колумбийския кокаин, твърди вестникът.

Това не е първата алармираща акция на The Sun срещу България.

През ноември вестникът излезе с обширен материал за това, че Великобритания е изправена пред епидемия от СПИН, защото 2/3 от всички нови случаи са имигранти.

Според таблоида, проблемът щял да достигне критични нива, когато България и Румъния влязат в Европейския съюз.

Дни по-рано The Sun пусна друга статия, в която обяснява как "Долнопробната секс търговия в България й спечели прозвището „Тайланд на Източна Европа“.

През февруари 2005 година пък вестникът публикува репортаж за българките, които продават бебетата си за осиновяване.

*Всички епитети, описания, определения и факти са преведени буквално от текста на автора.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Първо, Бодин не е БЪЛГАРСКО име, а руско, украинско, немско даже! Тия писания сме ги чували и чували, както и ония " как може да се хакне поща" . Пфу! Бе тия за канарчета ли ни вземат? Точно пък с името на вътрешния министър ще му издадат паспорт на тоя тюфлек, дето като не е успял нищо да намери си е направил инсценировка! Даже и да е истина, това мисля не е реална заплаха за Великобритания. Абе как си представяте, Някой си идиот, представящ се за вътрешния министър да влезе във Великобритания? Че тия да не са олигофрени и да не познават вътрешния си министър? Ако е така, закъде сме се запътили тогава? Всъщност възможно е, но кой нормален НЕИДИОТ би се съгласил да се представи за вътрешния министър? Нещо не се връзва. От една страна тоя с паспорта няма да има проблеми да мине границата, а от друга, английските власти не знаят физиономията на вътрешния си министър! Ние да не сме 1957 година?

Аз ли не разбрах нещо?

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Човека няма да използва длъжността на министъра, а само името му!

Че кой говори за длъжност? Аз говоря, как е възможно, подчинените на министъра да не знаят как изглежда? Ами ако случайно мине на проверка? Колко ли ще се о@ерат английските митничари? Дори и да не са подчинени на тоя министър, направо е безотговорност в тоя опасен свят да не се знаят елементарни неща!!!!! За мен тая статия си е чиста измислица и само ме раздразни без да има нужда точно преди Нова Година! Абе вие сериозно ли си мислите, че някой със самоличността на министър ще влезе без проблеми в Англия? Ако е така, няма защо тая жълтурка да оплюва нашите митничари, а да погледне своите!!!!!!

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Поредната излагация пред света sad.gif

Но аз ще проявя балканския синдром да търся гредата в чуждото око и ще попитам : в Лондон не могат ли да се купят фалшиви паспорти? Според мен могат, може би на малко по-висока цена.

Не се ли продават "хероин, жени и фалшиви евро" - убедена съм, че български репортер "под прикритие" ще успее да си намери и тези "стоки" там.

Най-кофти обаче е израза - "долнопробната комунистическа част на София".

Милите британски репортери и журналисти едва ли разбират,че това че по някаква случайност са се родили в една от най-богатите нации на света, не им дава право да осъждат всички останали, които не са имали този късмет. Може би трябва да се замислят, че искат - не искат, ще трябва да градят отношения с така противните си събратя от частта на Европа, за която до скоро сигурно изобщо не са чували. А такива статии и разследвания не са добър старт :clap::clap:


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Че кой говори за длъжност? Аз говоря, как е възможно, подчинените на министъра да не знаят как изглежда? Ами ако случайно мине на проверка? Колко ли ще се о@ерат английските митничари? Дори и да не са подчинени на тоя министър, направо е безотговорност в тоя опасен свят да не се знаят елементарни неща!!!!! За мен тая статия си е чиста измислица и само ме раздразни без да има нужда точно преди Нова Година! Абе вие сериозно ли си мислите, че някой със самоличността на министър ще влезе без проблеми в Англия? Ако е така, няма защо тая жълтурка да оплюва нашите митничари, а да погледне своите!!!!!!

Абсолютно съм съгласен с теб!!!Това е някъкъв филм който те са направили и го изкарват "реалити" история!

Извинявам се,но бахти-те за толкова тъпи ли ни имат??? angry.gifangry.gif

Кой ще провери достоверността на този "филм"?

Весели празници на всички българи!!!

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Много смешна история! Защо? Защото по цял свят можеш да си изкараш фалшив паспорт и това никъде не е новина - истината е, че сега за обикновените хора от страните членки това е нещо страшно, това представя новите злодейки от източният блок в тяхната истинска светлина - престъпност, проститутки и всичко за което се сетите! Това сме ние за обикновеният европеец, този с конете и кравите в задният двор - ние сме най - големият му кошмар, ние сме тези които ще изнасилят дъщерите му, ще изядат кравите му, ще влезнат с взлом в дома му, а това е интересно и това се чете! За това тези "журналисти" правят тези репортажи - разбира се, че този господин може да направи фалшива карта в Лондон, даже с името на Джордж Буш, само че тогава никой няма да чете тази новина!

Весели Празници! Вече сме в Европа, даже бебе 2007 ще е ЕВРОБЕБЕ /даже май трябва да се каже ЕУРОБЕБЕ/ 2007! Най - страшното е, че на морал ни учат тези които обикновено го нямат, спомнете си скандалите с френските и британските посланици, за това как са давали визи - всъщност примерите са много и не е моя работа да давам оценка....

Редактирано от icerain (преглед на промените)
Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Оффф и тея "нежни" англичани... Тея "псевдо" журналисти да не си мислят че фалшифицирането е измислено тука , че нямат ли те каде каде по грандиозни скандали от това кой каде какво е успял да си искара... Те да не би да нямат проститутки? Да не би да нямат дилъри и наркомани - ВСИЧКО ИМАТ и го имат в ПОВЕЧЕ от нас! Що не вземе един от техните велики журналисти да направи една обиколка на България , да посети някой и друг Български дом , да се застои малко при хората , нека види със собствените си очи колко добронамерен и добродушен може да бъде Българинът? Ми не им ли е известно на повечето туристи, че когато спреш Българин и го помолиш да те упъти или да ти помогне , той ще го направи без всякакви задни мисли , че даже ще ви даде добър съвет? Защо никой не се интересува от тази прекрасна черта от характера на Българина...? Защото промитите им мозъци имат нужда от своята доза негативизъм всеки ден , за вредата от която се надявам един ден да се събудят!!! Ето такива не трябва да се стремим да станем :clap:

Редактирано от AXL (преглед на промените)
Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Англичаните са долнопробна нация те са същия модел като Американиците от сичко разбира, насякаде се слагат да гледат по света какво става, кой каде издава фалшификати и тнт. не можаха да си опазят собствената се ги е страх от атентати... щото са насрани застреляха най обикновен пътник защото са го помислили за атентатор преди време доста трабяха за това ... те за мене са насрани хора ама иначе са от голямото добро утро.

имам и други мисли за споделяне по повод оплюването на България но ще спестя ценизмите на читателите.

Редактирано от PlamenPc (преглед на промените)
Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Тъпите и елементарни английски задници винаги са ни мразили. Нека си припомним ролята, която са играли при освобождението на България от турско робство. На чия страна са били? На страната на турците естествено. И очакваме от тях да ни обичкат? Ха ха ха.

Само, че не мога да уважавам една нация, която се опитва да се изкарва супер велика ( каквато не е) след като сума ти годинки са управлявани от французи и френския език е бил официален в Лондон ( сиреч Англия ). Страшна излагация за една "велика" империя.

Много ми е интересно защо грозниците от жълтурчето "Сън" не вземат да направят едно разследване на тема "Отношението на останалите нации, живеещи на Британските острови към англичаните" . Много ще е интересно господа англичаните да разберат колко са "обичани" от шотландци и ирландци например.

А не знам и откъде накъде се правят на важни при условие, че се цепят от валутния съюз. След като не искат да са с останалите, то следва, че трябва и да им се резнат правата в ЕС.

И накрая. Тъпи са, прости са и са грозни бре мамка му. Всичките дебели, с ниска култура и адски шумни без да се съобразяват с околните. С една дума - ПРОСТАЦИ.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Интересни хора са това англичаните. Хем плюят България, хем си купувам имоти да живеят тук. Къде е логиката? :wors:

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Явно, че не съм много запознат с града, в който живея откакто съм се родил, ама къде се намира

долнопробната комунистическа част от София
:wors: , освен това явно има и реномирана демократическа част на София. Абе тоя от кой свят пада... тея англичани се скъсаха да правят репортажи със скрита камера... само чакам някой български журналист да отиде да напазарува в Лондон някои специални неща и да видя този плювалник - г-н Оливър Харви какво ще напише... най-вероятно нищо. А иначе - защо да идват в българските домове - добрината от много време не е изгодна новина, я колко по-добре е да пишеш за войни, престрелки, дрога, отвличания и естествено фалшиви паспорти... Много им здраве на англичаните и нека си гледат тяхната кошничка (която също не е много читава) и да ни оставят намира. Редактирано от Nicky (преглед на промените)
Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Великобритания – 23 март:

Проучване показа, че половината британци са склонни да не носят бельо, когато излизат вечер.

Резултатите разгласи производител на прах за пране, от чиято реклама става ясно още, че един от всеки десет британци носи едно и също бельо в продължение на три дни, а при 4% от мъжете този период стига до една седмица. angry.gif

Великобритания – 12 май:

Направиха парфюм от вонящото синьо сирене Стилтън.

"Eau de Stilton" е последният писък на модата, с който обаче ако прекалите, рискувате всичко да ви е за последно. Миризмата на английското синьо сирене Стилтън, незнайно защо, беше затворен в шишенце с парфюм. Производителят твърди, че полученият аромат е “симфония от парфюмни нотки”, сред които влизат и уханията на бял равнец, валериан и градински чай. :wors:

Мдааа, миришат ингилизите..... :)

Взето от тук:

Свят 2006: Новините извън централните емисии – с усмивка

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Интересни хора са това англичаните. Хем плюят България, хем си купувам имоти да живеят тук. Къде е логиката? :jumping11:

Ами имало ли е някога бриртанска колония, където англичаните не са се подигравали с туземците?

Щяха повече да ни уважават ако не можеха да купуват толкова лесно. Но как да уважават държава, която изхвърля собствените си граждани от домовете им за да ги продаде на чужденци. И как да уважават аборигени, които не убиват на място за такова отношение.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване