Премини към съдържанието
Последвайте Kaldata.com в Google Новини за да научавате първи най-интересните новини! ×
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Хакер проби сайта на Тотото


Препоръчан отговор

Нагъл хакер е проникнал в официалния сайт на Българския спортен тотализатор. Пробивът е станал най-вероятно в четвъртък вечер след тегленето на редовния тираж. Интернет пиратът е румънец. За да не остане незабелязан, той е качил на страницата своя снимка и е оставил послание. От Тотото съобщиха, че инцидентът не е опасен, тъй като този сайт е само информационен, а истинските числа се пазят в отделна база данни. В петък сутрин всеки, който е опитал да провери фиша си, редом с числата е попаднал на снимката на младеж на видима възраст около 17 години. Нарекъл е себе си Туфо-екс. Той е променил само текстовата част в сайта и не е пипал числата. При проникването румънският младеж е направил недостъпни вътрешните страници. Съобщението, което е оставил върху титулната страница, е поредица от нецензурни изрази на румънски. Специалистите наричат това "добронамерено" хакване, от което не е извлечена полза или печалба. В момента страницата отново работи.

Информацията бе потвърдена и от бившия волейболен национал Ивайло Гаврилов, който е лице на тотализатора. "В отпуск съм, но разбрах за случилото се. Говорих с шефа, не е станало нищо фатално и няма защо да се раздухва допълнително. И дума не може да става за разбиване на страницата, защото тя няма защита. Изцяло информационна е", коментира Гаврилов.

Източник: Стандарт

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Това си е чиста проба реклама, сега ще го вербуват за някоя голяма фирма, ако е много добър даже за някоя по-висша инстанция :rolleyes: Може и да имам голямо въображение, но това си е талант и се цени в този век на технологиите..

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Това си е чиста проба реклама, сега ще го вербуват за някоя голяма фирма, ако е много добър даже за някоя по-висша инстанция :rolleyes: Може и да имам голямо въображение, но това си е талант и се цени в този век на технологиите..

кво са цени като не е защитен сайта?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И какво като е румънец? Да не би да има разлика ако беше: арменец, италианец или индиец?

"Трябва да отвърнем на удара" - кой на какво ще отвръща бре... Дайте сега ние да им оакаме техният сайт на тяхното Министерството на Културата (или там както се води). После пък те ще си връщат. Защо трябва да разпалваме "война", зарад простотията на един младеж?

Винаги е по-лесно да си деструктивен,

от колкото да си конструктивен...

Би било размумно нашето министерство на Спорта, да уведоми съответните румънски власти, те по европейски, да си намерят виновнкика и да му нашамарят дупето.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Пробил е сайта на тотото. При това без защита. Голямо драго. Да беше пробил поне либийските сайтове на либийското министерство.

И казва някой, че това е реклама за самия хакер. Неее, не мисля, че един сериозен работодател би го наел. По-просто казано вие бихте ли наели банков обирджия за охрана. Май не. Реклама е ако си направиш някво хубаво сайтче с няква система, която малко хора могат да я направят. Но да се занимаваш с простотии и да хакваш или пишеш вируси - не! Жалко само че толкова кадърни хора се занимават с такива простотии.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Бе може и от другото Тото да са му платили,нали сега има два тотализатора.

Може :inlove1:

Иначе за едната слава ли да го прави :P

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави ново...