Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Препоръчан отговор


Здравейте,

Имам следния проблем, който може да е елементарен, но аз не зная май как да го реша. Инсталирах си на работния компютър програмата за подаване на Уведомления в НАП. В нея трябва да въведа данните на работодателя. Обаче искам да я имам тази програма два пъти на компютъра за две различни фирми. Опитах се да я копирам след инсталацията в друга папка или на друга част от харда, но като сменя името на фирмата на единия шорт кът, се сменя автоматично и на другия. Искам да си въведа данните и на двете фирми, без едната да има общо с другата.

Това може ли някак да стане? :)

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

А ти коя версия си инсталирала....ДОС-овската или Уиндоус-ката ??

И защо копираш вече инсталираната програма...просто трябва наново да я инсталираш...но в друга папка.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
А ти коя версия си инсталирала....ДОС-овската или Уиндоус-ката ??

И защо копираш вече инсталираната програма...просто трябва наново да я инсталираш...но в друга папка.

Уиндоуска е. Ми добре. Нямаше кой да се сети. Мерси. Ей сега ще пробвам.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Инсталирах я, но не става. Където и да я инсталирам втори път, като сменя данните, се сменят и на първата, която инсталирах. Може и от програмата да е, защото със старата можеше, макар да не ми се вярва да има някакви ограничения.

Редактирано от GABRIELA (преглед на промените)
Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Това ----> [email protected] е email-a на човека сътворил това чудо на нашенския НАП :blow out candles: Може би ако му се напише едно емайлче може да даде инфо за многофирмен вариант .


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Преди време на адрес http://www.odit.info попаднах на това:

Как да инсталираме "НАП-Трудови договори" 1.0.0.0 за работа с повече от една фирми:

1. Сваляме "програмата" версия 1.00 - http://www.nap.bg/e-services/new_docs/bcl_inst.zip . (Ако има по-нова версия, тя вероятно ще е на http://www.nap.bg/e-services/programni%20produkti.htm .

2. Инсталираме "програмата" с настройките й по подразбиране (в "C: -> Program Files -> NRA_LC") Замествам със "->" наклонената черта, защото този форум не може да я изобрази.

3. НЕ СТАРТИРАМЕ "програмата".

4. Създаваме си нова папка. Например "C: -> TD2007".

5. В нея създаваме толкова нови папки, колкото са ни работодателите. Например:

C: -> TD2007 -> Firma1

C: -> TD2007 -> Firma2

C: -> TD2007 -> Firma3

...

C: -> TD2007 -> FirmaN

6. Пак там създаваме и две нови папки:

Например:

C: -> TD2007 -> Uvedomlenie - (ще ни е необходима по-късно)

C: -> TD2007 -> ExpData - (ще ни е необходима по-късно)

7. В новата папка "Uvedomlenie" създаваме празен файл с разширение ".rtf". Например "Uved62.rtf". Също такъв празен файл създаваме и в папката "ExpData". Например "Data.rtf". (Това е безсмислен труд, но понеже "програмата" не позволява директно писане, редактиране или paste-ване в текстовото поле на настройките - няма друг начин да бъде излъгана .)

8. От папката, където инсталирахме "програмата" ("C: -> Program Files -> NRA_LC") копираме в "C: -> TD2007" папките "Help" и "reps". Резултата е:

C: -> TD2007 -> Help (с файл "InstrTrDog.doc" в нея)

C: -> TD2007 -> reps (с файлове "cover_letter_u123.rtf" и "cover_letter_u62.rtf" в нея)

9. От папката, където инсталирахме "програмата" ("C: -> Program Files -> NRA_LC") в папките за ВСЕКИ работодател копираме папката "db" и файла "blc.exe". Резултата е:

C: -> TD2007 -> Firma1 -> db (с файлове "blcnom.ndb" и "blcopr.ndb" в нея)

C: -> TD2007 -> Firma1 -> "blc.exe"

C: -> TD2007 -> Firma2 -> db (с файлове "blcnom.ndb" и "blcopr.ndb" в нея)

C: -> TD2007 -> Firma3 -> "blc.exe"

C: -> TD2007 -> Firma3 -> db (с файлове "blcnom.ndb" и "blcopr.ndb" в нея)

C: -> TD2007 -> Firma3 -> "blc.exe"

...

C: -> TD2007 -> FirmaN -> db (с файлове "blcnom.ndb" и "blcopr.ndb" в нея)

C: -> TD2007 -> FirmaN -> "blc.exe"

10. За всеки работодотел създаваме shortcut към съответния файл "blc.exe". Преименуваме shortcut-а с името на работодателя например. Слагаме си shortcut-ите където желаем.

11. От новите shortcut-и стартираме "програмата" за произволен работодател. Избираме меню "Настройки..." или бутон "Настройки".

От първия бутон "Избери..." намираме в "C: -> TD2007 -> Uvedomlenie" файла "Uved62.rtf" и го избираме. Потвърждаваме с ... "Open" :)

От втория бутон "Избери..." намираме в "C: -> TD2007 -> Uvedomlenie" файла "Uved62.rtf" и го избираме отново. Потвърждаваме с ... "Open".

От третия бутон "Избери..." намираме в "C: -> TD2007 -> reps" файла "cover_letter_u62.rtf" и го избираме. Потвърждаваме с "Open". (Това е шаблон на придружителното писмо за НАП!)

От четвъртия бутон "Избери..." намираме в "C: -> TD2007 -> reps" файла "cover_letter_u123.rtf" и го избираме. Потвърждаваме с "Open".

От петия бутон "Избери..." намираме в "C: -> TD2007 -> ExpData" файла "Data.rtf" и го избираме. Потвърждаваме с "Open". (Това е папката за придружителните писма и файловете за НАП).

Бутона "Запиши конфигурационните параметри" става достъпен. Кликваме върху него и ... Готово!

12. Стартираме "програмата" за друг работодател. Избираме меню "Настройки..." или бутон "Настройки" и ... (О! Чудо!) ... настройките вече са готови :)

13. Вече можем да въвеждаме данни за всеки отделен работодател и данните им ще се запазват отделно.

14. Тъй като сме посочили обща папка за изходните файлове (а не можем да посочим различни, защото "програмата" пази тези настройки в registry-то на Window$-а и ако ги променим в едно от копията - те се променят и за всички останали) остава само да внимаваме, когато експортираме файловете, защото те са с едно и също име, независимо от работодателя и всеки нов файл ще замества стария.

15. И последно - изходния файл с придружителното писмо "CV_cover_letter_u62.rtf" по-добре да се разпечатва през текстов редактор (Например M$Word) защото през самата "програма" се печата безобразно.

16. Бутоните "Печат" и "Справки" си остават неактивни sad.gif

Мисля , че т.6 при наличие на последните две корекции на програмата е излишна.

Редактирано от Dimo (преглед на промените)
Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ехееееееееееее, къф е тоя ферман 1000 писаници..и закакво...

Днес ми остана време и пробвах да я инсталирам за 2 фирми.

Елементарно е:

Сваляш за за най-сигурно версията: Програмен продукт „Трудови договори” версия 1.0.0.2 от 05.01.2007 г. под WINDOWS, За операционни системи, които нямат инсталирана поддръжка на Windows Installer Package 2.0

Като инсталираш за пържи път можеш или да го оставиш във папката по подразбиране или в някоя която искаш, примерно c:\TD2007\FirmaA

Като я инсталираш ти прави икона на десктопа.

ОК дотук добре.

Стартираш 2-ри път инсталационния фаил, казваш му примерно да ти запише програмата в c:\TD2007\FirmaB, като тази инсталация ти прави нова икона на десктопа върху старата.........та затова колежката не е могла да се оправи с 2-те фирми.

И значи в този случай имаме икона която стартира FirmaB..отиваме във FirmaA и правим create shortcut на файла blc.exe това е стартиращият файл от папката на Firma A и така...ако искаме после си преименуваме Шорткътите с имената на фирмите и готово....работим си без проблеми.

Успех на колегите после с работата, че 2007 ще е тежка за счетитата :ph34r:

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

При мен тази програма дава някаква грешка. Има ли и друг с подобен проблем?

nap9ov.jpg

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
При мен тази програма дава някаква грешка. Има ли и друг с подобен проблем?

nap9ov.jpg

Колеги, всички Ваши мнения са полезни за да се фикснат всякакви проблеми със софтуера за трудови договори на НАП. Моля, всички, които считат че документацията е неясна в някаква част или има пропуски, да пишат или се свържат с служители на НАП, за да им се даде по-точно разяснение. Мога да споделя, че повече от 90% от въпросите на потребителите са от недобре прочетена или разбрана документация. Искам да отбележа, че по задание програмата НЕ Е многофирмен вариант. Не се учудвайте, че се налагат п тази причина копирания на директории и настройки за работа с повече от една фирма. Всякакви предложения от Ваша страна за подобряване или улесняване на работата с продукта са добре дошли, и ще имам личен ангажимент след анализ на всеки от тях, това да бъде отразено в следващото обновяване на софтуера. Благодаря на всички за съдействието. Поздрави!

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване