Премини към съдържанието
galevata

Windows XP не разпознава фотоапарат Сanon A540

Препоръчан отговор


Имам един проблем с канона. нещо не ще да се сработва с моя компютър :)

ОС ми е ХР и по принцип трябва сама да си разпознае новия хардуер. Разпозна го , но си иска да поставя съпровождащия диск на канона. Както и да е...сложих го инсталираха се уж необходимите драйвери и другия софтуер който е в него, и ми каза че системата е готова за работа с новия хардуер

Е ДА АМА НЕ!!!!!!

свързвам апарата с компютъра и все едно че нищо няма сложено. Пускам си в режим на разглеждане на снимките, след като го включа дисплея си изгасва и аха да тръгнат нещата но ....... нищо не става! инъче през телевизора си се виждат нормално.

дайте ми съвет къде може да е проблема? дали е в USB-то или в самия апарат.

(п.с. преди време имах друго апаратче и си прехвърляше без проблем снимките)

давайте съвет че ще лудна тия дни. angry.gif

апарата ми е на 2 дни , а не мога да се оправя с тоя проблем :yanim:

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Аз съм със същата ОС но А530 и нямам такъв проблем. Виж кой диск е инсталиран, защото на мене в комплекта имам 2 единия с програми именно за работа , а другия с описание на работата като че ли не мога да си прочета от книжката. Ако ти е в гаранция направо си гони продавачите. ohmy.gif

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Здрасти,

значи виж на ЦД-то трябва да имаш папка с драйвери за Уиндоус 2к/ХР (но не като програма за инсталиране).

после си отваряш контрол панела и си намираш "Принтери" после даваш Адд нов принтер и когато те пита за драйвер му указваш папката за която писах по-горе. Бозата ще почне да се инсталира и е вероятно да ти иска и диск с Уиндоус, имал съм подобен проблем. Просто трябва да си инсталираш драйверите ръчно защото с инсталацииката понякога не става. Успех .... Ако пак не стане пиши.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Пробвах в една приятелка която е с ОС Win XP - тръгна си без проблемно и без да ми иска разни драйвери.

А на моя диск има драйвери, но не са за XP,а за win2k98. Незнам къде може да е причината sad.gifohmy.gif . Какво ли не опитвах, търсих от интернет драйвери за Канон, но навсякъде пише, че за ОС кат омоята(а моята е Win Xp SP2) нямало нужда от допълнителни драйвери :ph34r:

Защо трябва да инсталирам тия за принтер ??? Моето е фотоапарат

Редактирано от galevata (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Имах подобен проблем, но с SONY, което според мен е без значение. Фотоапарата идеално си пасва с моя Windows, но точно когато ми трябваше да прехвърля малко снимки на диск, когато бях на гости в един приятел са оказа, че неговия Windows не може да разпознае моя фотоапарат. Предполагам, че проблема може да е в липсата на стартирана услуга ( за жалост не знам точно коя. Нека ако някой знае да каже), а може би и проблеми с USB.

Това ме подсеща да попитам дали USB портовете работят нормално.

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
...

Това ме подсеща да попитам дали USB портовете работят нормално.

незнам какво да кажа по отношение на USB портовете, уж работят. като свържа кабела на апаратчето с компютъра разпознава че има нов хардуер, но като почне да го инсталирва дава проблем. иска диск с драйвери, а на диска който имам няма драйвери за моята ОС. много объркана работа.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

особено ако си без никакъв сървизпак на уиндоус-а(или само сървизпак1)ще ти трябва драйвер за USB 2.0.

може видиш този с който аз се оправих на pinus.data.bg/usb

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

От диска на канон ми се свалиха 2 програми EOS Utility - която всъщност сваля снимките - предлага избор дали фотоапарата, да ги прехвърли или компа да ги изтегли.. и ги записва в ZoomBrowser EX където да ги разглеждаш и т.н. Погледни и настройката на апарата - дали свалянето е на Ауто . :speak:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

ами WIN XP SP2 ми е ОС и където и да прочета по въпроса си пише че няма нужда от драйвери за USB.

а тия програми от диска на канона и да ги инсталирам все тая: пак не ми показва че има свързан апарат към компютъра :rolleyes:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Пробва ли на друг USB порт? И какво точно ти изписва? Разпознава ли ти новия хардуер като Canon или не? Ако трябва, преинсталирай си драйверите за USB, които трябва да са на диска на дъното. Проблема не е във фотоапарата, а във Windows.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

1) Щом фотоапаратът се разпознава нормално на друг компютър, това означава, че проблемът не е в него, а в конкретната инсталация на Windows или дънна платка.

2) Windows XP има вградена поддръжка на USB Mass Storage Devices. Всяко устройство, което се идентифицира и работи като такова, функционира нормално под Windows (нарочно ще избегна изрази като "боза"), без да има нужда от допълнителни драйвери.

3) Поддръжка на USB 2.0 има от Service Pack 1, а не от 2. Т.е. SP1 е достатъчен за USB 2.0.

4) Единствените услуги, които биха имали някакво отношение за USB са Plug and Play и Shell Hardware Detection. Първата е нужна за автоматичното му засичане и инсталация, както за всеки останал хардуер, а втората е за извеждане на AutoPlay опциите.

Сега въпроси към galevata:

- опитал ли си на някой друг USB порт? (да повторя bildera_)

- други(те) USB устройства работят ли нормално?

- опитал ли си да изключиш USB Legacy Support от BIOS-a? Понякога се гъбарка.

- Windows-ът ти стандартен SP2 ли е или е някоя самоделка?

- извършвал ли си някакви оптимизации на Windows и трил ли си нещо от папката на Windows?

- с какво дъно разполагаш?

Редактирано от Night_Raven (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Драйверите, които ползва моя фотоапарат са:

PartMgr.sys

Disk.sys

Би трябвало да се намират в:

C:\Windows\system32\drivers\...

Провери дали са налични.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ако просто искаш да си прехвърляш снимките на компа, вадиш картата, ръгаш един четец за 10 лв. и - Пей, сърце - много по-голяма скорост на прехвърляне.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

имам 4 USB - изхода, пробвах във всички, но резултата е един и същ. компютъра си го разпознава като КАнон... но държи да му сложа инсталационния диск и то в точно определено CD-ROM (имам две по принцип).

bildera_ тия драйвери които си ми посочил си ги имам

Night_Raven благодаря ти за подробното обяснение. Моята ОС до колкото знам не е "самоделка" или поне така ми казаха като ми я инсталираха :nono:

не съм премахвал нищо от папката на Windows

дъното ми е : main board ASrock k7vt2/kt266a/s&ddr/lan

CPU AMD XP 1800PR/1.53GHZ

CPU EVERCOOL COPPER PLATE/XP2800+

RAM 256MB DDR333....

пп. а дали ако си взема четец на карти ще ми го разпознае USB-то? и ще си реша проблема? ;)

Редактирано от galevata (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
- опитал ли си да изключиш USB Legacy Support от BIOS-a? Понякога се гъбарка.

пробвах да го изключа , но нищо не се промени :nono:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Изпробвал ли си някакви други USB устройства дали работят? Понякога се иска диска на Windows. Сигурен ли си, че ти иска диск на Canon?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Изпробвал ли си някакви други USB устройства дали работят? Понякога се иска диска на Windows. Сигурен ли си, че ти иска диск на Canon?

със сигурност ми иска диска на канон

нямам други устройства които да са свързани през USB, преди време имах една оптична мишка, но тя се оказа дефектна и и работеше само десния бутон

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
със сигурност ми иска диска на канон

нямам други устройства които да са свързани през USB, преди време имах една оптична мишка, но тя се оказа дефектна и и работеше само десния бутон

Имам същия апарат и XP SP2.Инсталирал съм диска и никога не съм имал проблеми.За да свалиш снимките фотоапарата трябва да е на възпроизвеждане а не да е превключен да прави снимки! Редактирано от dan66 (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Имам същия апарат и XP SP2.Инсталирал съм диска и никога не съм имал проблеми.За да свалиш снимките фотоапарата трябва да е на възпроизвеждане а не да е превключен да прави снимки!

то това е ясно, че трябва да е включен на режим разглеждане на снимките

инсталирах всичко което е от диска, но уви ............ пак не тръгва.

проблема е в компютъра ми само дето незнам какво е и как да го оправя :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не разбрах дали се опита да преинсталираш USB драйверите. Имах подобни проблеми с телефон Самсунг С100 преди време. Погледни и инфото за фотоапарата на сайта на Canon

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Кабелчето си работи, а за преинстал на USB-драйверите на дъното не съм пробвал :eek:.

Тия драйвери от сайта на канон не отговарят на ОС която е при мен (XP SP2), но благодаря все пак.

Редактирано от galevata (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Кабелчето си работи, а за преинстал на USB-драйверите на дъното не съм пробвал :).

Тия драйвери от сайта на канон не отговарят на ОС която е при мен (XP SP2), но благодаря все пак.

Ще го кажа за втори път, че допълнителни драйвери за USB за WinXP не са нужни.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

И аз имам същия апарат.ПО принцип когато свалям снимки трябва след като вкарам кабела да натисна копчето за прехвърляне което представлява едно малко копче което е обозначено с лист.Явно не ми актив. автпматичното прехв=ърляне.Относно драйверите първо ги инсталнах и после реших да ги махнa.Нямаше абсолютно никаква разлика и съм с ОС XP SP 2

Редактирано от DX_strong (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване