Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Промяна на текст и линк в една страница ?


Препоръчан отговор


Значи как може да се направи например като някой влезе в сайт и да му показва Регистрация | Вход а като се логне като потребител да му показва ника с който се е логнал и Излез ( username | Излез) ? И това да става само в една страница (в сличая index.php). Pегистрацията е от форума тоест регистрираш се във форума и може да се логваш в сайта и форума с един ник и парола. Сайта не е CMS а форума е phpbb2. Просто като влезе някой в сайта и да има линк с регистрация и вход а като влезе в профила си на мястото на регистрация и вход да пише ника с който е влязъл и Излез.

Пример:

Преди login - Регистрация | Вход

След login - username | Излез

Редактирано от yibo (преглед на промените)
Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

До колкото разбрах искаш страницата да се сменя така както примерно във форума, след като се логнеш нали :)

Един от начините (който и аз ползвам, по-удобен ми е) е да дефинираш две променливи, примерно $page_not_logged i $page_logged. Задаваш им стойности каквито би задал на самата страница ако беше статична. Примерно за $page_not_logged ->

$page_not_logged = "<a href=\"bla/bla/register.php\">Регистрация</a> | <a href=\"bla/bla/login.php\">Влез</а>";
A на $page_logged да речем
$page_logged = "Здравей, $user | <a href=\"bla/bla/logout.php\">Излез</a>";
Слагаш му един if, примерно:
if ($logged == 1){ echo $page_logged;}

else {echo $page_not_logged;}

Взимаш си $logged и $user от бисквиткта създадена от логин формата (най-вероятно така пхпбб-то се оправя с юзърите) и си готов.

Не съм имал вземане даване с phpBB и не мога да ти кажа с точност кои са промеливите и т.н., но дано да съм помогнал г/д :wors:

Редактирано от Sm0k3y7h3p07 (преглед на промените)
Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Да, точно това ми трябва. Благодаря много :)

А може ли някой да ми направи logout.php за този скрипт:

Login.php

<html>

<head>

<title>Вход</title>

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1251">

<link rel="StyleSheet" href="style.css" type="text/css">

<script type="text/javascript">

<!--

function validate(){

if ((document.login.potrebitel.value=="")||

(document.login.parola.value=="")){

alert ("<center><b>Не сте въвели потребител или парола</center></b><br><a href='java script:history.go(-1)'>Назад</a>")

return false

}

else

return true

}

//-->

</script>

</head>

<body>

<b><center><a href="/forum/profile.php?mode=register">Регистрирай се</a></b> | 

<b><a href="/forum/profile.php?mode=sendpassword">Забравена парола</a></center><br></b>

<FORM ACTION="log-in.php" METHOD="POST"> 

<table align="center" class="e">

<caption></caption>

<tr>

<center><b>Потребителски вход</b></center>

	<td><b>Потребител:</b></td>

	<td><INPUT TYPE="text" NAME="potrebitel"></td>

</tr>

<tr>

	<td><b>Парола:</b></td>

	<td><INPUT TYPE="password" NAME="parola"></td>

</tr>

<tr>

	<td></td>

	<td><INPUT TYPE="submit" VALUE="Влез" class="button"></td>

</td>

</tr>

</table>

</FORM>

</body>

</html>
Log-in.php
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1251">

<link rel="StyleSheet" href="style.css" type="text/css"><?

$potrebitel=$HTTP_POST_VARS['potrebitel'];

$parola=$HTTP_POST_VARS['parola'];



$user="dbuser";

$password="dbpass";

$database="forum";


mysql_connect(localhost,$user,$password);

mysql_select_db($database) or die("<center><b>Грешка c database!</b></center><br><a href='java script:history.go(-1)'>Назад</a>");

$query="SELECT * from phpbb_users

where username like '$potrebitel' and user_password like md5('$parola') ";

$result=mysql_query($query);

mysql_close();

if (mysql_num_rows($result) >0 )

  {


	echo "<a href='/forum/profile.php?mode=viewprofile&u=".$potrebitel."'><b>".$potrebitel."</b></a> | <a href='logout.php'>Logout</a>";


	}

else

{

echo "<center><b>Грешен потребител или парола</b><br><a href='java script:history.go(-1)'>Назад</a></center>";

}

?>

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване