Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Предложете идеи за програма


Препоръчан отговор


Здравейте всички! Може ли да ми дадете идея за някаква по проста програма. Проблема е че реших да се уча да програмирам, а дори нямам идея идея над какво да помисля. Нещо ме е налегнала някаква липса на творчество, а наистина ми се ще да ПРОБВАМ да направя нещо.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Пробвай някакъв прост текстов редактор като например Notepad.А за ученето според мене програмирането не може да се научи само с книги,те ди дават теорията но не ти дават практиката,а тя е най-добрият учител.

Редактирано от Gabone (преглед на промените)
Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Пробвай някакъв прост текстов редактор като например Notepad.А за ученето според мене програмирането не може да се научи само с книги,те ди дават теорията но не ти дават практиката,а тя е най-добрият учител.

Точно затова ми се ще да си блъскам главата над нещо и да уча в процеса на работа.

Текстов редактор-това е интересна идея.

Ето ти една идея - направи зарче :hush:

Зарче? Защо пък не?

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)
Първо: Кажи на какъв език искаш да се учиш? Второ: На какво ниво го знаеш? Трето: Кого съм аз и какво правя тук?

Първо: Знам малко за bash скриптове

Второ:Знам го на съвсем ниско ниво, от една седмица го изучавам

Трето:Аз съм ентосиаст, който търси знания и съм тук защото знам, че ще намеря хора, които биха могли да ми помогнат,било и то с идеи

#!/bin/bash


option=1

while [ $option=1 ]; do

	echo "Въведете 1 за да хвърля зарчето,или 2 за изход."

	echo -n "> "

	read option

	if [ "$option" = "1" ]

	then

		zar4e=`date +%N`

		zar4e=$((zar4e/100000000))

		case $zar4e in

			0 | 1 ) echo "падна се 1";;

			2 | 3 ) echo "падна се 2";;

			4 | 5 ) echo "падна се 3";;

			6 | 7 ) echo "падна се 4";;

			8 ) echo "падна се 5";;

			9 ) echo "падна се 6";;

		esac

	else

		exit 0

	fi

done

Ако някой го интересува-това е зарчето. Чесно казано не съм съвсем доволен от "произведението" ми, но само затова се сетих.

Редактирано от ko_drugo (преглед на промените)

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Признавам си, нищо не разбирам от тези баш скриптове, но разбрах кода на горната задачка. Ето ти една много интересна задачка:

Дадени са n града (n е естествено число 1<=n<=10) и целочислена матрица Anxn, така че Аij e равно на 1, ако има пряк път от град i до град j и 0 в противен случай (0<=i, j<=n-1). Да се напише процедура foundficway, която намира пътя от град i до град j с дължина p  в случай, че не съществува такъв.

Задачата не е лесна и трябва да приложиш рекурсия. Ако неможеш да я направиш казвай какви идеи имаш, ние ще помагаме.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Аз също не отбирам от Баш Скриптове :speak: , но мисля, че горната идея е много добра.

Мисля, че трябва да се почне с нещо по-лесно все пак човека казва че е новак.

Примерно, смятане на обема на кълбо, радиуса на кръг, или лицето на шестоъгълник...

това го учим в училище, вярно 6 клас съм, но какво от това?!

Може нещо за решаване на уравнения, това ми е много интересно, и с регулярни изрази, но списъка стана много дълъг, така че...

Избери си нещо...

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
пичаго що не ходиш при некоя к***а и да оставиш програмирането и без това не ти се отдава

Ти като си почнал да се учиш да не си можел нещо повече! Човек се учи с времето, а аз да съм казал че съм майстор програмист-сега едвам започвам.

сега... Пробвай да направиш програма, който показва собствения си код, без да ползваш готов низ! И без да ползваш файла на програмата!

За това казах, че не съм съвсем доволен, но не съм спрял да се занимавам с тази задача.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

А я дайте идейка за програма на "C", нещо по-интересно, не като задачките от учебниците. То и сам мога да си измисля, но предпочитам друг да ми даде идеята, аз да я реализирам :angry:

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Следните задачи са класика:

Зад.1 Да се разположат 8 царици на шахматна дъска 8 х 8, без да се бият. Цариците имат стандартният си ход по вертикал, хоризонтал и диагонал. Да се изведът всички възможни подреждания. За усложнение може да се реши задачата и за пройзволен брой царици (N) на дъска N х N, където 4 < N < 20.

Зад.2 Да се обходи шахматна дъска 8 х 8 с ход на коня, без да се повтарят полета. Началната позиция да се задава.

Тези задачи се решават с неповече от 2 страници Source

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ето още едно предложение:

Програма, която ивзвежда подмножество от редове от даден файл. Целта е да се отделят "интересни" редове от някой голям файл (да кажем, че е голям 8G), т.ч. после лесно да може да е отвори с някой текстов редактор.

Синтаксисът на програмата (входните параметри) е следният:

getlines -s {lnspec1, lnspec2, ...} -i input_filename -o output_filename -e line_end_specifier -n y_or_n

Където:

* -s {lnspeci,...}. linespeci задава множество редове: или е номер на ред; или е интервал от редове - примерно 5-9 означава редовете от 5 до 9. В крайна сметка се извеждат редовте от входния файл, които попадат поне в един от зададените linespeci (не е проблем, ако попадат в няколко такива). Не е задължителен параметър, ако е празен - нищо не се извежда в изходния файл.

* -i input_filename - име на входен файл. Не е задължителен параметер. Ако го няма, се чете от стандартния вход.

* -o output_filename - име на изходен файл (съдържащ зададеното подмножество от редове). Не е задължителен - по подразбиране пише на стандартния изход.

* -e line_end_specifier - задава край на файл във формат byte1,byte2,byte3,...,byteN - последователност от байтове, маркираща края на реда. (Последният ред може да не завършва с такава последователност, краят на файла имплицитно терминира реда). Всако byteX се задава като число в някоя от бройните системи (разпознава се по началните символи): 10-тична (нормално), 8-мична (започва с 0) или 16-тична (започва с 0x).

* -n y_or_n. Дали да се извежда пред всеки ред неговият номер (-n y: извежда; -n n: не извежда). Не е задължителен. По подразбиране не извежда. Извеждането е във формат: <номер на ред> <интервал> <оригиналния ред>

При нормално приключване програмата завършва с код 0.

При грешка (грешка при четене, при писане, грешка в подадените параметри) - с ненулев статус + извеждане на подходящо съобщение на стандартния изход за грешки.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
biggrin.gif:rolleyes::D:D:D:D:D:D да знаеш че децата в 6 клас учат графи

Не е вярно!

Аз съм 11клас и тепърва уча Джаваскрипт. Съжалявам, ама не съм учила нищо по сериозно досега!

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

В мене на училище ме учат колкото еднокрак гладиатор ще ме научи да се бия. Програмирането съм съм си го научил.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

като имаш зора да правиш нешто направи ми прокси с бг сарвар.Като съм в испаниа да мога да влизам и свалям от дата замунда и други подобни торенти.Мерси предварително ако си измислил нещо.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
като имаш зора да правиш нешто направи ми прокси с бг сарвар.Като съм в испаниа да мога да влизам и свалям от дата замунда и други подобни торенти.Мерси предварително ако си измислил нещо.

AAAAAAAAA........Какво?

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване