Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Дискусии: Любовни романи Част 1

Featured Replies

На две места се вижда, първо след инцидента с колата, докато Карлайл проверява рефлексите на Бела се вижда много ясно, а вторият път е когато Карлайл реже някаква мръвка, когато й правеха вечеря, ама тогава по-скоро се вижда само самата халка или обков или квото му викат там, а самия герб не...Верно съм взела да ставам наблюдателна, то след толкоз пъти гледане, хванах доста моменти, които не бях забелязала от първо гледане.

Момичета, които сте фенове на филма споделете любимата си сцена, аз направо си умирам когато за първи път отидоха заедно на училище, Робчо е толкова сладък там, направо цепи мрака, и сцената с бейзбола разбира се и момента с приспивната песен на Бела...

Веднага се включвам в темата за любимите сцени с Едуард и Бела!!! Харесва ми поглада на Едуард, веднага след като е отблъснал колата и е предпазил Бела, друга любима сцена е когато в съня си Бела ляга на гърдите му и разбира се великата фраза И лъва се влюби в агнето!!!! Как беше Глупаво агне, мазохистичен лъв!!!

Филма го преглеждам почти всяка вечер, а книгите ги препрочитам от както се появиха на бг, даже последната не чаках да се преведе ами направо я изядох с монитора (понеже не мога да кажа изядох с кориците), утре ще си купя книгите, даже вече претръпвам от нетърпение

А от списанието впечатление ми направи това, че авторката я има в една от сцените във филма, малко странно, но е готино че може да се види

Герба е готин и незнам, моля спрете ме че като почна няма спиране, продъних ушите на всички приятелки да разправям книгите, че вече горките сигурно искат да ми зашият устата

Еее, ми то вие изредихте любимите ми сцени! Сякаш ми четете мислите, тъкмо си припомнях някои моменти. Пете, дето викаш от много гледане се забелязват някои неща. Видях герба на семейството, като го споменахте ми стана любопитно. А и с изненада открих, че когато Едуард води Бела на бала се вижда как като влизат двамата в къщата, там е и Виктория, но обърната с гръб.

И все пак да си ги кажа моите топ сцени: Определено и аз бях завладяна от погледа на Едуард, когато спаси Бела, беше страхотен. Освен това беше страшно забавно, когато той я заведе у дома си, посрещането от семейството му, как се стараеха, а той се изнервяше на държанието им :) Разбира се и първата им поява като двойка в училището е особено запомняща се. А има една сцена вече накрая на филма, една от най-любимите ми, когато той танцува с нея, моментът в който я повдига съвсем нежно, за да може тя да стъпи на краката му... там се разтапям... и като прибавим целувката накрая... не ме търсете вече, със сълзи на очи от умиление съм и се чудя как да преживея факта, че няма да ми се случи нещо толкова разтърсващо романтично! cool.gif

Оплеснах се, ама и аз мога да говоря за филма и книгите докато не досадя до смърт. Ама няма с кого, освен с вас. ;)

П.С. Пете, изтеглих си саундтракта и познай, въртя си ги постоянно, песничките са трепач. Особено онази от сцената с бейзбола! /Muse - Supermassive Black Hole/

• Отговори 8,4k
  • Прегледи 1,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Категорично - НЕ! Като я искаш - можеш да си я закупиш било от книжарниците, било чрез директна поръчка! При положение, че този форум вдъхнови собственичките на издателството да я преведат и пусна

• Ясно,разбрах че тук няма да стане,ама аз ще си я намеря някъде,все някой ще я сканира!!! А мислех че тук всичко има ,и се изпълняват заявките

• От Розмари съм чела "Игра на любов" и "Среднощна красавица" - и двете ми харесаха. Вчера си изтеглих и останалите 6 нейни книжки, и, напук на всеобщото мнение, че били гадни, мисля да ги прочета вси

Публикувани изображения

• Автор
На две места се вижда, първо след инцидента с колата, докато Карлайл проверява рефлексите на Бела се вижда много ясно, а вторият път е когато Карлайл реже някаква мръвка, когато й правеха вечеря, ама тогава по-скоро се вижда само самата халка или обков или квото му викат там, а самия герб не...Верно съм взела да ставам наблюдателна, то след толкоз пъти гледане, хванах доста моменти, които не бях забелязала от първо гледане.

Момичета, които сте фенове на филма споделете любимата си сцена, аз направо си умирам когато за първи път отидоха заедно на училище, Робчо е толкова сладък там, направо цепи мрака, и сцената с бейзбола разбира се и момента с приспивната песен на Бела...

И аз толкова неща забелязвам вече, акто съм го гледала 1000 пъти, например, че като Джесика, обяснява на Бела, кой е Едуард Кълън, той като минаваше покрай тях се ухили, и след втория-третия път, се осетих, че той чете мисли и затва се засмя. Не бях забелязала и преди, че огато Едуард я докарва в училището всички ги гледат упулено и само Анджела им се радва. Или в любимата ми сцена с Бейзбола, когато Емет и Едуард се блъскат в опит да хванат топката, Едуард показва среден пръст на Емет.

Тихи, за саундтрака, точно тая песен на Мюс я обожавам и така ми звъни телефона, аз си намерих почти всички песни и мелодии и съм много доволна, страшен саундтрак има тоя филм :)

Тихи, за саундтрака, точно тая песен на Мюс я обожавам и така ми звъни телефона, аз си намерих почти всички песни и мелодии и съм много доволна, страшен саундтрак има тоя филм :clap:

Песента е жестока, много ме надъхва, както и останалите, първоначално не харесвах особено тази, която пуснаха за официална на Paramore - Decode, но след няколко слушания се зарибих адски, абсолютно всички песни ми харесват, а какво мислите за песните, или по-точно мелодиите на Бела и Есме, жалко че във филма не показаха този талант на Едуард, както и да е, но показаха таланта на Роб, какво мислите за песента, която звучи докато Едуард пие кръвта на Бела, след като Джеймс я ухапа - Let mi sign, и по важното, Роб я изпълнява в смисъл пее и свири :rolleyes: Уникална е...

Млъквам преди да съм предизвикала нещо като линчуване laugh.gif

Довечера очаквайте класацийката, който ще не се е включил да дава гласа си...

Съни, защо ме караш да те мразя ;) , знаех си че тази книжка от поредицата ще удари всичко в земята, разкажи малко моля, моля, моля, само едно не мога да разбера, след като вече знам за кои герои е книжката, защо не ги споменават поне веднъж в брачната и Алесандра, или на мен не ми направило впечатление, някой сеща ли се за момент които съм изтървала...

Хубав ден на всички!

Момичета, може ли да ми помогнете!

Не мога да намеря книгата на Нора Робъртс "Съпруг за Аманда"!

надявам се да не ви затруднявам!

Благодаря предварително! :P

Съни, защо ме караш да те мразя :P , знаех си че тази книжка от поредицата ще удари всичко в земята, разкажи малко моля, моля, моля, само едно не мога да разбера, след като вече знам за кои герои е книжката, защо не ги споменават поне веднъж в брачната и Алесандра, или на мен не ми направило впечатление, някой сеща ли се за момент които съм изтървала...

Хубав ден на всички!

относно поредицата "Здрач" в в гугала прочетох че има и пета книга -Среднощно слънце която още не е излязла

Аз така се запалих по цялата поредица "Здрач", че няколко нощи не бях спала :) Обаче си заслужаваше, абсолютно съм съм сигурна в това :) Филма го гледам всяка вечер по няколко пъти и с книгите е същото! Интересно е , че колегите и приятелите ми, доста ми се смяха :help wanted: заради това мое пристрастяване(особенно когато, за да прочета третата книга, не спах 24 часа :shy11: ) но сега друга песен пеят :shy11: В крайна сметка, успях да накарам няколко от тях да фледат филма и познайте какво стана - сега всички питат ОТ КЪДЕ ДА СИ СВАЛЯ КНИГИТЕ :huh: Да си призная, изпитвам огромно задоволство, от еуфорията която ги обзе ;) Апропо, може ли да ми дадете имената на песите от филма, че да си ги дръпна :)

Аз така се запалих по цялата поредица "Здрач", че няколко нощи не бях спала :) Обаче си заслужаваше, абсолютно съм съм сигурна в това :) Филма го гледам всяка вечер по няколко пъти и с книгите е същото! Интересно е , че колегите и приятелите ми, доста ми се смяха :help wanted: заради това мое пристрастяване(особенно когато, за да прочета третата книга, не спах 24 часа :shy11: ) но сега друга песен пеят :shy11: В крайна сметка, успях да накарам няколко от тях да фледат филма и познайте какво стана - сега всички питат ОТ КЪДЕ ДА СИ СВАЛЯ КНИГИТЕ :huh: Да си призная, изпитвам огромно задоволство, от еуфорията която ги обзе ;) Апропо, може ли да ми дадете имената на песите от филма, че да си ги дръпна :)

Добре дошла в клуба ;) заповядай директен линк за саундтрака

http://######/details.php?id=152242&hit=1

А относно петата книга, тя е първата като действие, но през погледа на Едуард, но не е довършена още, само първите 12 глави

относно поредицата "Здрач" в в гугала прочетох че има и пета книга -Среднощно слънце която още не е излязла

До колкото знам аз, петата книга- Среднощно слънце, за сега има само дванадесет глави и май няма да бъде завършена. В нея историята от първата книга е разказана от името на Едуард. Многа ще е яно ако бъде издадена.

А моите любими сцени от филама са когато Едуард спасява Бела от групата момчета, които я обграждат и сцената с бейзбола.

БЛАГОДАРЯ ЗА КНИГИТЕ НА САНДРА БРАУН! kiss.gifkiss.gifkiss.gif

Редактирано от besos (преглед на промените)

Аз така се запалих по цялата поредица "Здрач", че няколко нощи не бях спала :) Обаче си заслужаваше, абсолютно съм съм сигурна в това :) Филма го гледам всяка вечер по няколко пъти и с книгите е същото! Интересно е , че колегите и приятелите ми, доста ми се смяха :laughing5: заради това мое пристрастяване(особенно когато, за да прочета третата книга, не спах 24 часа :shy11: ) но сега друга песен пеят :shy11: В крайна сметка, успях да накарам няколко от тях да фледат филма и познайте какво стана - сега всички питат ОТ КЪДЕ ДА СИ СВАЛЯ КНИГИТЕ :go ahead: Да си призная, изпитвам огромно задоволство, от еуфорията която ги обзе ;) Апропо, може ли да ми дадете имената на песите от филма, че да си ги дръпна :)

В ###### ги има тъсиш Twilight и те ти излизат и музикални файлове , а не само филми.

А ако няпаш там регистрация ето ги и тях:

01. Muse - Supermassive Black Hole

02. Paramore - Decode

03. The Black Ghosts - Full Moon

04. Linkin Park - Leave Out All The Rest

05. Mutemath - Spotlight [Twilight Mix]

06. Perry Farrell - Go All The Way [into The Twilight]

07. Collective Soul - Tremble For My Beloved

08. Paramore - I Caught Myself

09. Blue Foundation - Eyes On Fire

10. Rob Pattinson - Never Think

11. Iron And Wine - Flightless Bird, American Mouth

12. Carter Burwell - Bella's Lullaby

И аз толкова неща забелязвам вече, акто съм го гледала 1000 пъти, например, че като Джесика, обяснява на Бела, кой е Едуард Кълън, той като минаваше покрай тях се ухили, и след втория-третия път, се осетих, че той чете мисли и затва се засмя. Не бях забелязала и преди, че огато Едуард я докарва в училището всички ги гледат упулено и само Анджела им се радва. Или в любимата ми сцена с Бейзбола, когато Емет и Едуард се блъскат в опит да хванат топката, Едуард показва среден пръст на Емет.

Тихи, за саундтрака, точно тая песен на Мюс я обожавам и така ми звъни телефона, аз си намерих почти всички песни и мелодии и съм много доволна, страшен саундтрак има тоя филм ;)

Хехе, този момент, за който споменаваш, че Едуард се подсмихва, докато Джесика говори за него ми хвана окото още на второто гледане, също готина сцена. А и тогава Алис е супер сладка, много ме кефи.

Песента е жестока, много ме надъхва, както и останалите, първоначално не харесвах особено тази, която пуснаха за официална на Paramore - Decode, но след няколко слушания се зарибих адски, абсолютно всички песни ми харесват, а какво мислите за песните, или по-точно мелодиите на Бела и Есме, жалко че във филма не показаха този талант на Едуард, както и да е, но показаха таланта на Роб, какво мислите за песента, която звучи докато Едуард пие кръвта на Бела, след като Джеймс я ухапа - Let mi sign, и по важното, Роб я изпълнява в смисъл пее и свири :) Уникална е...

Млъквам преди да съм предизвикала нещо като линчуване laugh.gif

Довечера очаквайте класацийката, който ще не се е включил да дава гласа си...

Съни, защо ме караш да те мразя :P , знаех си че тази книжка от поредицата ще удари всичко в земята, разкажи малко моля, моля, моля, само едно не мога да разбера, след като вече знам за кои герои е книжката, защо не ги споменават поне веднъж в брачната и Алесандра, или на мен не ми направило впечатление, някой сеща ли се за момент които съм изтървала...

Хубав ден на всички!

Иначе аз саундтраците ги слушам от скоро и всички ми харесват страшно много, наистина на Muse е най-завладяваща като ритъм и музика, както и двете песнички на Paramore, The Black Ghosts - Full Moon, да не продължавам, че ще изброя всички песни. :)

Редактирано от Lindsey (преглед на промените)

• Автор
Хехе, този момент, за който споменаваш, че Едуард се подсмихва, докато Джесика говори за него ми хвана окото още на второто гледане, също готина сцена. А и тогава Алис е супер сладка, много ме кефи.

Иначе аз саундтраците ги слушам от скоро и всички ми харесват страшно много, наистина на Muse е най-завладяваща като ритъм и музика, както и двете песнички на Paramore, The Black Ghosts - Full Moon, да не продължавам, че ще изброя всички песни. :magnifier:

На мене телефона ми е пълен само с техни песни, с клипчета и снимки, така съм се вманиячила, че не е истина. laugh.gif

До колкото знам аз, петата книга- Среднощно слънце, за сега има само дванадесет глави и май няма да бъде завършена. В нея историята от първата книга е разказана от името на Едуард.....

И аз така знам. Разбрах даже, че писателката Стефани Майер била много разочарована от това, че без нейно съгласие били публикувани тези 12 глави преди още да е завършена книгата. И затова отказва да я завърши.

В момента тече подписка в целия свят в подкрепа на идеята да бъде завършена книгата. :lighter: Вече са събрани 158 743 гласа.

Може да дадете своя глас тук: http://savemidnightsun.com/petition.aspx

За мой голям срам, аз самата още не съм гледала нито филма, нито съм чела книгата. :wub:

Но скоро грешката ще бъде поправена :P - тази вечер смятам да си пусна филма. А основен източник на инфо е дъщеря ми, която откакто прочете книгите, не може да мисли за друго - купи си списанието, закачи си плакатите, проглуши ми ушите с Едуард, като вляза в стаята й от всеки ъгъл ме гледа по някой вампир... :lol6:

А аз пък не мога да стигна до компа, нито пък да вляза във форума, а още по-малко да свалям или качвам книжки. :no-no::magnifier:

С две думи - откакто Едуард и Бела влязоха в дома ми, за мене компа вече е табу! :sobbing:

Но не за дълго! :nono:cool.gif

Здравейте на всички. От доста време следя вашия форум, но за пръв път решавам да пиша. Поздравления за работата която вършите, благодарение на вас вече имах възможност да се порадвам на няколко романа от страхотната колекция, която сте събрали! Особено щастлива ме прави фактът,че доста хора тук споделят страстта ми към Twilight поредицата и всичко свързано с нея. И аз седмици наред ходя изцяло обсебена от книгите, макар че ги прочетох преди почти 2 месеца. По принцип рядко препрочитам книги, но тези ги прехвърлям направо ежедневно. За съжаление край мен чак такива фенове няма и не мога да споделя с никого възторга си. Хубаво е да знам, че и други са не по-малко запалени от мен. Направо не знам как ще дочакам другия филм, толкова далече ми се струва края на годината...

Между другото някой чел ли е другия роман на Стефани -The Host? Не мисля че е издавана на български. Намерих я в електронен вариант и се пробвах да я прочета но просто не ме грабна...Открих я след като вече бях чела Здрач и се разочаровах. Любовната история в книгата е меко казано странна, а и фантастиката ми идва в повече...

Добре дошла в клуба ;) заповядай директен линк за саундтрака

А относно петата книга, тя е първата като действие, но през погледа на Едуард, но не е довършена още, само първите 12 глави

В ###### ги има тъсиш Twilight и те ти излизат и музикални файлове , а не само филми.

А ако няпаш там регистрация ето ги и тях:

01. Muse - Supermassive Black Hole

02. Paramore - Decode

03. The Black Ghosts - Full Moon

04. Linkin Park - Leave Out All The Rest

05. Mutemath - Spotlight [Twilight Mix]

06. Perry Farrell - Go All The Way [into The Twilight]

07. Collective Soul - Tremble For My Beloved

08. Paramore - I Caught Myself

09. Blue Foundation - Eyes On Fire

10. Rob Pattinson - Never Think

11. Iron And Wine - Flightless Bird, American Mouth

12. Carter Burwell - Bella's Lullaby

Бгалодаря момичета ;) Усещам, че и моето телефонче ще звъни така :P;)

Редактирано от mimi_feiata (преглед на промените)

Добре дошла в клуба :baby: заповядай директен линк за саундтрака

Всъщност до преди известно време не се знаеше дали Стефани ще я довърши, защото е изтекла информация в нета.Така да се каже, част която е преведена, не е била пусната официално от авторката, а от някой, който я е "предал".Била е дала не редактианите глави само на най-доверените си хора.Но след многобройни писма от фенове, Стеф е решила да я довърши, не се знае кога ще приключи, защото е решила да и отдели повече време от колкото на първите 4 книги. cool.gif И все още не се знае кога ще я прилючи.

Ето ви и статийката.

Може ли някой да сканира "В пламъка на страстта" и "Бунтът" на Нора Робъртс от поредицата за Макгрегър? МООООООООООООООООООООООООЛЯ!

:P:):wors::):wors:;):wors::P

А някой знае ли дали In From Тhe Cold (1990) - единствената от поредицата, за която нямам инфо - е превеждана на бг. От сайтове на английски намерих, че това е новелка, издадена в сборник с исторически коледни истории и по- точно:

"Harlequin Historical Christmas Stories" 1990:

"In from the Cold" - As widowed Irish Allanna Flynn nurses soldier Ian McGregor back to health, their growing attraction turns into an all-consuming love affair. But even fighting in a war couldn't prepare Ian for the fight he has on his hands trying to convince Allanna to be his bride...

Скоро не съм чела нещо от поредицата, за да мога да бъда сигурна, но предполагам, че е за брата на патриарха Даниел - Йън. Ако я има на бг, може би е издадена отделно или пък в някой сборник. Със сигурност не е в някоя от Коледните магии ('92,'93,'94 или'95). Надявам се някой да има някаква информация за книгата. Благодаря ви предварително. biggrin.gif

Може ли някой да сканира "В пламъка на страстта" и "Бунтът" на Нора Робъртс от поредицата за Макгрегър? МООООООООООООООООООООООООЛЯ!

:wors::):wors::):wors::help::wors::help:

А някой знае ли дали In From Тhe Cold (1990) - единствената от поредицата, за която нямам инфо - е превеждана на бг. От сайтове на английски намерих, че това е новелка, издадена в сборник с исторически коледни истории и по- точно:

"Harlequin Historical Christmas Stories" 1990:

"In from the Cold" - As widowed Irish Allanna Flynn nurses soldier Ian McGregor back to health, their growing attraction turns into an all-consuming love affair. But even fighting in a war couldn't prepare Ian for the fight he has on his hands trying to convince Allanna to be his bride...

Скоро не съм чела нещо от поредицата, за да мога да бъда сигурна, но предполагам, че е за брата на патриарха Даниел - Йън. Ако я има на бг, може би е издадена отделно или пък в някой сборник. Със сигурност не е в някоя от Коледните магии ('92,'93,'94 или'95). Надявам се някой да има някаква информация за книгата. Благодаря ви предварително. biggrin.gif

Мила,мисля,че само тази книга от сагата за Макгрегър не е издавана в България.Наистина много жалко sad.gif ,аз обожавам тази поредица и много ми се иска да прочета всички книги.Имам я на английски,ама още не съм я почнала.

Съни, защо ме караш да те мразя :) , знаех си че тази книжка от поредицата ще удари всичко в земята, разкажи малко моля, моля, моля, само едно не мога да разбера, след като вече знам за кои герои е книжката, защо не ги споменават поне веднъж в брачната и Алесандра, или на мен не ми направило впечатление, някой сеща ли се за момент които съм изтървала...

Пете, с риск наистина да ме намразиш, но обещаните две думи за книжката. вече прочел и мога да кажа, че джули както винаги е надминала себе си. Тънък хумор, оригинален сюжет, динамична, завладяваща и с много живи диалози. Колкото до това защо не ги споменават. Има ги, но във втората за Джейд и Кейн, а връзката между тях май излиза този Ричардс. И четиримата сладури са работили за правителството. Почвам втората и тогава ще мога да кажа повече за връзките между тях в поредицата.

Хубав ден и не ме мрази моля те все някога ще я преведа-бъди сигурна в това.

Съни миличка в теб ни е надеждата, тези книжки да видят бял свят на български :-))))) Целувки!!!

Боже, боже.... Вчера довърших книгите на Стефани Майър и направо не знам на кой свят съм - веднага тичах да си взема издадените вече в БГ. За финал снощи си пуснах и филма, който специално държах да изгледам след като прочета книжките, и направо нямам думи. И моята любима сцена от филма е когато Едуард и Бела отиват за пръв път заедно на училище - вече сигурно 100 пъти я гледах. Както и момента с лъва и агнето laugh.gif Невероятно! Сташно се успокоих като видях, че има и други обсебени като мен, защото аз вече се изпокарах с всички - страдат, че не им обръщам внимание - но аз не им се впечатлявам ;)

Боже, боже.... Вчера довърших книгите на Стефани Майър и направо не знам на кой свят съм - веднага тичах да си взема издадените вече в БГ. За финал снощи си пуснах и филма, който специално държах да изгледам след като прочета книжките, и направо нямам думи. И моята любима сцена от филма е когато Едуард и Бела отиват за пръв път заедно на училище - вече сигурно 100 пъти я гледах. Както и момента с лъва и агнето laugh.gif Невероятно! Сташно се успокоих като видях, че има и други обсебени като мен, защото аз вече се изпокарах с всички - страдат, че не им обръщам внимание - но аз не им се впечатлявам ;)

Ооо... нацелила си ми любимия момент от филма! cool.gifcool.gif Аз също обощавам и сцената с бейзбола, и накрая това с Виктория.Охх...толкоз много фенчета на "Здрач" се "родиха". cool.giflaugh.gif Айде да вдигнем копон. biggrin.gif;):D

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.