Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Дискусии: Любовни романи Част 1

Featured Replies

те май не всички са сканирани липсва Джакпот,и още няколко :)

• Отговори 8,4k
  • Прегледи 1,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Категорично - НЕ! Като я искаш - можеш да си я закупиш било от книжарниците, било чрез директна поръчка! При положение, че този форум вдъхнови собственичките на издателството да я преведат и пусна

• Ясно,разбрах че тук няма да стане,ама аз ще си я намеря някъде,все някой ще я сканира!!! А мислех че тук всичко има ,и се изпълняват заявките

• От Розмари съм чела "Игра на любов" и "Среднощна красавица" - и двете ми харесаха. Вчера си изтеглих и останалите 6 нейни книжки, и, напук на всеобщото мнение, че били гадни, мисля да ги прочета вси

Публикувани изображения

те май не всички са сканирани липсва Джакпот,и още няколко :)

Напротив,"Джакпот" е сканирана от silvy,само "Всичко е любов" и "В пламъка на страстта" май не са сканирани.

Редактирано от incomplete (преглед на промените)

Напротив,"Джакпот" е сканирана от silvy,само "Всичко е любов" и "В пламъка на страстта" май не са сканирани.

Да, така е. Всичко е любов ще я сканирам аз, като се върна, ако някой не ме изпревари. И да използвам случая да попитам пак: Момичета, има ли някоя от вас "В пламъка на страстта" на Нора Робъртс? Само тя остана. А иначе "In from the cold" я намерих в електронен вариант, ама на английски. Някой знае ли за немска версия? :P

Пускам линк на един от най-добрите романи на Джейн Остин (след "Гордост и предрасъдъци", разбира се :huh: )

Доводите на разума

kiss.gifkiss.gifkiss.gif Многооооо голямо благодаря, навремето след като прочетох Гордост и предрасъдъци търсих и другите й книги в библиотеката, но за съжеление недобросъвестни читатели не бяха ги върнали , така че наскоро си изтеглих всички нейни филмирани книги и много се радвах да ги гледам, но разбира се нямам търпение да я почна kiss.gifkiss.gifkiss.gif

kiss.gifkiss.gifkiss.gif Многооооо голямо благодаря, навремето след като прочетох Гордост и предрасъдъци търсих и другите й книги в библиотеката, но за съжеление недобросъвестни читатели не бяха ги върнали , така че наскоро си изтеглих всички нейни филмирани книги и много се радвах да ги гледам, но разбира се нямам търпение да я почна kiss.gifkiss.gifkiss.gif

Оооо, мила, Джейн Остин е най-най- голямата ми слабост. Затова докато не си събрах цялата й колекция, включително и недовършените й романи, и продължението на Гордост и предрасъдъци дори, не мирясах. :rolleyes:

Поела съм за сканиране от нейната колекция още:

"Дързост"-това е продължението на "Гордост и предрасъдъци"

"Лейди Сюзън"

"Менсфийлд парк"

"Ема Уотсън".

Ако търсиш нещо друго нейно, с удоволствие ще го сканирам. cool.gif

П.С. Ако някой е пропуснал да си изтегли на Мери Джо Пътни "Заложница на съдбата"

и на Дженифър Блейк "Нежният измамник"

Редактирано от bobych (преглед на промените)

Оооо, мила, Джейн Остин е най-най- голямата ми слабост. Затова докато не си събрах цялата й колекция, включително и недовършените й романи, и продължението на Гордост и предрасъдъци дори, не мирясах. :rolleyes:

"Лейди Сюзън"

"Менсфийлд парк"

"Ема Уотсън".

П.С. Ако някой е пропуснал да си изтегли на Мери Джо Пътни "Заложница на съдбата"

Не знаех, че Гордост и предрасъдъци има продължение ако маже да сканираш и да кажеш за кавко се разказва многооо благодаряяя :P

"Лейди Сюзън"

"Менсфийлд парк"

"Ема Уотсън".

И аз не знаех,че има продължение и нямам търпение да го прочета,когато решиш да го сканираш,аз не съм толкова върла фенка на Джейн Остин,но"Гордост и предрасъдъци" страшно много ми харесва cool.gif и ми е много интересно за кого е продължението :P

Редактирано от margc (преглед на промените)

Не знаех, че Гордост и предрасъдъци има продължение ако маже да сканираш и да кажеш за кавко се разказва многооо благодаряяя :P

И аз не знаех,че има продължение и нямам търпение да го прочета,когато решиш да го сканираш,аз не съм толкова върла фенка на Джейн Остин,но"Гордост и предрасъдъци" страшно много ми харесва cool.gif и ми е много интересно за кого е продължението :P

Продължението на "Гордост и предрасъдъци" - "Дързост" е за сестрата на Дарси, Джорджиана. В романа присъстват и Елизабет с Дарси в старинното им имение Пембърли, и сестра й Джейн с Бингли, и останалите членове на сем. Бенет biggrin.gif Действието се развива няколко години след сватбата на Елизабет Бенет с Дарси и на сестра й Джейн с Бингли. Всъщност почти всички герои от Гордост и предрасъдъци ги има и в продължението. cool.gif

П.С. Това е следващата книга от моя списък, която ще сканирам :rolleyes:

Редактирано от bobych (преглед на промените)

Продължението на "Гордост и предрасъдъци" - "Дързост" е за сестрата на Дарси, Джорджиана. В романа присъстват и Елизабет с Дарси в старинното им имение Пембърли, и сестра й Джейн с Бингли, и останалите членове на сем. Бенет biggrin.gif Действието се развива няколко години след сватбата на Елизабет Бенет с Дарси и на сестра й Джейн с Бингли. Всъщност почти всички герои от Гордост и предрасъдъци ги има и в продължението. cool.gif

О,не мога да повярвам,че е истина,докато четох книгата ми се стори доста интересна личност и ми се искаша да прочета повече за нея,а то имало цяла книга ,сега ще чакам с още по-голямо нетърпение да я сканираш.За което предварително благодаря :clap::clap:kiss.gif

слънце колко "моля"да кажа. в момента съм натиснала детенце да я чете на английски а мен ми иде да ида на полянка сама и само да си чета- Гордостта и предръзсъдъците де. моли те сканирай я пък аз ще я ровя после с образователна цел на английски. хихи Блг и още и още блг когато сколасаш

слънце колко "моля"да кажа. в момента съм натиснала детенце да я чете на английски а мен ми иде да ида на полянка сама и само да си чета- Гордостта и предръзсъдъците де. моли те сканирай я пък аз ще я ровя после с образователна цел на английски. хихи Блг и още и още блг когато сколасаш

Сънчо, отдавна съм ти я обещала "Дързост", ама дойде й реда. Приготвила съм я за сканиране и при първа възможност ще й видя сметката. Сред любимите ми книжки е. Който обича "Гордост и предрасъдъци" (малиии, направо съм я изгризала с кориците от препрочитане biggrin.gif ), няма начин да не му допадне и продължението й :rolleyes:

Можеш ли да напишеш кои нейни книги са филмирани?Освен "Гордост и предрасъдъци",мисля ме съм гледала още един филм по нейно книга.Благодаря ти,предварително!

Оооо, мила, Джейн Остин е най-най- голямата ми слабост. Затова докато не си събрах цялата й колекция, включително и недовършените й романи, и продължението на Гордост и предрасъдъци дори, не мирясах. :)

"Лейди Сюзън"

"Менсфийлд парк"

"Ема Уотсън".

С нетърпение ще чакам да пуснеш всичките!За мой срам само една съм чела -"Гордост и предрасъдъци"

Можеш ли да напишеш кои нейни книги са филмирани?Освен "Гордост и предрасъдъци",мисля ме съм гледала още един филм по нейно книга.Благодаря ти,предварително!

Sense and Sensibility

Pride and Prejudice

Mansfield Park

Emma

Northanger Abbey

Persuasion

Аз поне тези съм намерила и гледала - мисля, че трябва да ги има в zamunda - та :-)

Да, така е. Всичко е любов ще я сканирам аз, като се върна, ако някой не ме изпревари. И да използвам случая да попитам пак: Момичета, има ли някоя от вас "В пламъка на страстта" на Нора Робъртс? Само тя остана. А иначе "In from the cold" я намерих в електронен вариант, ама на английски. Някой знае ли за немска версия? :ph34r:

Виж тук:Бум!

С нетърпение ще чакам да пуснеш всичките!За мой срам само една съм чела -"Гордост и предрасъдъци"

Sense and Sensibility

Pride and Prejudice

Mansfield Park

Emma

Northanger Abbey

Persuasion

Аз поне тези съм намерила и гледала - мисля, че трябва да ги има в zamunda - та :-)

Ами да, и аз тези съм гледала плюс един биографичен филм за самата Джейн Остин и нейния живот. Също го има в замундата.

Ако решиш да гледаш филма "Гордост и предрасъдъци" горещо ти препоръчвам този от 1995г. В него (според мен) най-достоверно са представени Елизабет, Дарси въобще всички герои. Почти никога не харесвам филм, правен по книга, но тази версия на Гордост и предрасъдъци - от 1995г. е направо страхотна. Откакто гледах филма като си препрочитам книгата, все си представям героите от филма.

Persuasion е по романа, който качих вчера "Доводите на разума" с оригинално заглавие "Persuasion". Филмът от 2007г. е много сладък и достоверен, но с един малък недостатък-главната героиня не си я представях точно така. cool.gif

Ако решиш да гледаш филма "Гордост и предрасъдъци" горещо ти препоръчвам този от 1995г. В него (според мен) най-достоверно са представени Елизабет, Дарси въобще всички герои. Почти никога не харесвам филм, правен по книга, но тази версия на Гордост и предрасъдъци - от 1995г. е направо страхотна. Откакто гледах филма като си препрочитам книгата, все си представям героите от филма.

Persuasion е по романа, който качих вчера "Доводите на разума" с оригинално заглавие "Persuasion". Филмът от 2007г. е много сладък и достоверен, но с един малък недостатък-главната героиня не си я представях точно така. cool.gif

Някой знае ли защо не мога да намеря поста си ,където бе качена Тиха Клопка на Нора Робъртс.Щеше ми се да си оправя и класацията,ама где го??!

Момичета, понеже досега не съм чела нищо на Джудит Макнот, а гледам че има много фенове, препоръчайте ми с коя книга да започна? Има ли някаква пореди или поредност на книгите?

Менсфийлд парк има 2 варианта, като по-стария лично на мен повече ми хареса, както има и 2 варианта на Ема - единият с Гуинет Полтроу, а другият с тъмнокоса актриса, която по ме кефи. Има и 2 варианта на Разум и чувства - по-старата версия лично на мен ми допада повече. Хю Лори е неотразим, въпреки че сигурно има 2 реплики :wub:

Също така ви препоръчвам Брак и предразсъдъци - англо-индийска съвременна версия, която е много забавна. Холивудския вариант от 195... или там някоя на Гордост и предразсъдъци е пълен отврат според мен. Дотолкова е поамериканчена, че чак не се гледа cool.gif

Да, така е. Всичко е любов ще я сканирам аз, като се върна, ако някой не ме изпревари. И да използвам случая да попитам пак: Момичета, има ли някоя от вас "В пламъка на страстта" на Нора Робъртс? Само тя остана. А иначе "In from the cold" я намерих в електронен вариант, ама на английски. Някой знае ли за немска версия? ;)

Порових се малко и единственото, което открих относно "In from the cold" - 1990 aus "Harlequin Christmas Stories", е че е издавана три пъти на немски:

1993 (Cora Historical Weihnachten) - Weihnachtlich glänzet der Wald

2001 (Cora Julia Nora Roberts Festival Band 4) - Freiheit für Amerika

2005 - "Wie alles begann" aus "Die MacGregors 6"

под три различни заглавия :wub: .

Разтърсих се и из торентите, но май всичко е само на английски.

Виж тук:Бум!

Благодаря, мила, за усилието. За съжаление само страницата е на немски, а файловете за сваляне от Рапид са на айглийски. Но ще ги прегледам, може да намеря нещо, дето го нямам. kiss.gif

Порових се малко и единственото, което открих относно "In from the cold" - 1990 aus "Harlequin Christmas Stories", е че е издавана три пъти на немски:

1993 (Cora Historical Weihnachten) - Weihnachtlich glдnzet der Wald

2001 (Cora Julia Nora Roberts Festival Band 4) - Freiheit fьr Amerika

2005 - "Wie alles begann" aus "Die MacGregors 6"

под три различни заглавия no-no.gif .

Разтърсих се и из торентите, но май всичко е само на английски.

Мдааааааа, исках да мина тънкаж :wub: и да я намеря в електронен вариант, ама явно ще си я купя в книжен. ;)

ПП: А за всички почитателки на Джейн Остин, ето няколко линка към нейни екранизации: Филмирани книги

Редактирано от ganinka (преглед на промените)

Някой знае ли защо не мога да намеря поста си ,където бе качена Тиха Клопка на Нора Робъртс.Щеше ми се да си оправя и класацията,ама где го??!

http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...20523&st=15

Мисля, че е тук :-)

Момичета, като заговорихте за Джейн Остин, признавам я като писателка :P ще ви препоръчам , който има желание да гледа едно мини сериалче - казва се Северът и Югът. Сюжета напомня Гордост и пръдразсъдъци. Главната си живее добре на юг до момента, в който баща й решава да промени живота на семеството и да го премести на север. Извадена от спокойното си ежедневие тя трябва да намери сили да се бори с доста препядствия, да бъде отхвърлена от местните аристократи, да отстоява мнението си. Така среща главния и от първия поглед се отвращава от него, а той милия залепва за нея. И се започва той е иска, тя го не ще, после обратното :) Преплитат се доста човешки съдби, показват как въпреки всичката мизерия хората намират сили да помагат на другите. Филмът е много добре направен и доста ефектен и мисля че ще го оцените по достойнство :)

Ето линка, ако някой се интересува ;)

http://######/details.php?id=152186&hit=1

Момичета, понеже досега не съм чела нищо на Джудит Макнот, а гледам че има много фенове, препоръчайте ми с коя книга да започна? Има ли някаква пореди или поредност на книгите?

С която и да почнеш няма да сбъркаш.Зависи какво ти се чете - дали съвременни или историческикнижки?От съвременните бих ти препоръчала първо "Рай" или "Съвършенство",а от историческите - почни разбира се с "Уитни".Нататък е лесно...

Благодаря за имената на филмите.Намерих ги всички в Замундата.

Момичета, като заговорихте за Джейн Остин, признавам я като писателка :P ще ви препоръчам , който има желание да гледа едно мини сериалче - казва се Северът и Югът. Сюжета напомня Гордост и пръдразсъдъци. Главната си живее добре на юг до момента, в който баща й решава да промени живота на семеството и да го премести на север. Извадена от спокойното си ежедневие тя трябва да намери сили да се бори с доста препядствия, да бъде отхвърлена от местните аристократи, да отстоява мнението си. Така среща главния и от първия поглед се отвращава от него, а той милия залепва за нея. И се започва той е иска, тя го не ще, после обратното :) Преплитат се доста човешки съдби, показват как въпреки всичката мизерия хората намират сили да помагат на другите. Филмът е много добре направен и доста ефектен и мисля че ще го оцените по достойнство :)

Ето линка, ако някой се интересува ;)

http://######/details.php?id=152186&hit=1

Този сериал навремето изпразваше улиците на София.Беше като при "Робинята Изаура".Преди да го пуснат по телевизията можеше да се намери пиратско копие на касети и се събирахме да го гледаме часове наред....

Чакай бъркам - това е друг сериал.това за което говорех беше "Войната на севера и юга"

Редактирано от debilgates (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.