Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Дискусии: Любовни романи Част 1

Featured Replies

Да ти кажа и тук в София още не мога да я намеря "Дамата с меча". Вече два пъти проверявам без успех.

аз гледах гледах и я намерих само я онлайн книжарниците

• Отговори 8,4k
  • Прегледи 1,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Категорично - НЕ! Като я искаш - можеш да си я закупиш било от книжарниците, било чрез директна поръчка! При положение, че този форум вдъхнови собственичките на издателството да я преведат и пусна

• Ясно,разбрах че тук няма да стане,ама аз ще си я намеря някъде,все някой ще я сканира!!! А мислех че тук всичко има ,и се изпълняват заявките

• От Розмари съм чела "Игра на любов" и "Среднощна красавица" - и двете ми харесаха. Вчера си изтеглих и останалите 6 нейни книжки, и, напук на всеобщото мнение, че били гадни, мисля да ги прочета вси

Публикувани изображения

Толкова много съм против да се сканират изобщо нови книги, било ириски, било от Плеяда, само подкопаваме продажбите им, което е лошо за самите нас - няма продажби, следователно няма търсене откъдето логично следва че ще спре и предлагането...

Да си призная честно, не съм се замисляла за това. Но подкрепям абсолютно. Все пак този форум се роди и разви заради желанието на повечето от нас да намираме отдавна издавани и изчерпани книги, които искаме да прочетем или имаме, но не можем да намерим. Но явно постепенно се "увълчихме" и взехме да посягаме на новородените агънца от стадото, при наличието на толкова овце. Спомнете си началото и средата на '90-те. То не бяха издателства, то не бяха книги, то не беше чудо. А сега? Единственото, което ми хрумва (с риск да бъда линчувана), е сами да си наложим някакъв "период на неприкосновеност". :angry:

Единственото, което ми хрумва (с риск да бъда линчувана), е сами да си наложим някакъв "период на неприкосновеност". :angry:

Абсолютно подсрепям-мисля ,че трябва срока да е минимум 6 месеца.

Въпреки,че и на мен ще ми е нервно да почакам,нооо така е правилно.

И пак да си питам,намира ли ви се "Мисията на Макензи" от Линда Хоуърд

/Арлекин Бестселър-2001г/,

че ме тресе любопитство,какви ще ги забърка Джо :angry:

И пак да си питам,намира ли ви се "Мисията на Макензи" от Линда Хоуърд

/Арлекин Бестселър-2001г/,

че ме тресе любопитство,какви ще ги забърка Джо :)

За съжаление нямам Мисията, но имам Белязаният Макензи, ще гледам да й видя сметката 63b33db850a59b0fa3149565efa7676d.gif

Редактирано от ganinka (преглед на промените)

Момичета, тези дни сключихме бартер с една приятелка, която е върл фен на съвременните любовни романи: тя ме зарибява със съвременни, а аз нея - с исторически любовни романи. Накрая ще полеем зарибяването като почерпката ще е засметка на по-якия шаран 3e4c94e27e4dfc0655b303c7fb986653.gif Та на въпроса: след като й преджобих библиотеката, от взетите за четене книги,май не са сканирани следните:

1.Нощна треска, Сюзън Кайл

2.Безрасъдна любов, Сандра Браун

3.Френска коприна, Сандра Браун

4.Моя любима Джесика, Сандра Филипсън

Made in USA:

Светът е пълен с хубави жени, Черил Аргайл

Любов за двама, Сюзън Мейсън

Обичай ме без думи, Мари Кордоне

Безнадежно романтична, Лайза Кристофър

Пожарът на кръвта, Лесли Уолън

Сладка моя принцесо, Оливин Годфри

Красива жена в пустинята, Нина Грегор

Стопли ме с дъха си, Филис Карол

Пръстен с диаманти, Лайза Хел

Последно танго в Париж, Робърт Али

Послушай сърцето си, Сенди Медисън

Сладкото проклятие, Дебора Нигро

Екзотика:

Желание, надежда и мечти

С имена на мъже:

Марк

Алън

С имена на жени:

Джейн

Натали

Кейтлин

Арлекин – страст:

33. Нощта на ловеца, Дженифър Грийн

74.Циклонът „Любов”, Дона Карлайл

Ако някой си хареса нещо от изборените книги, мога да ги метна през скенера 0b8ee9956a774c350dd59ffd35948879.gif

Аз до сега не съм се замисляла особено над въпроса за нови и стари книги и тяхното скениране.Напълно съм съгласна, че може би трябва да има период на неприкосновенност, аз обаче предлагам да е 1 година. Така всички истински фенове ще са си купили желаната книга. Аз винаги съм предпочитала истинската книга, пред нейния е-вариант, но има книги които вече не могат да се намерят дори настаро.

А от списъка аз бих искала да скенираш арлекинките

Редактирано от an8 (преглед на промените)

Момичета, тези дни сключихме бартер с една приятелка, която е върл фен на съвременните любовни романи: тя ме зарибява със съвременни, а аз нея - с исторически любовни романи. Накрая ще полеем зарибяването като почерпката ще е засметка на по-якия шаран 3e4c94e27e4dfc0655b303c7fb986653.gif Та на въпроса: след като й преджобих библиотеката, от взетите за четене книги,май не са сканирани следните:

Made in USA:

Екзотика:

Желание, надежда и мечти

С имена на мъже:

Марк

Алън

С имена на жени:

Джейн

Натали

Кейтлин

Арлекин – страст:

Ако някой си хареса нещо от изборените книги, мога да ги метна през скенера 0b8ee9956a774c350dd59ffd35948879.gif

от тоя списък съм чела някои и мога да кажа, че Светът е пълен с хубави жени, Черил Аргайл и Красива жена в пустинята, Нина Грегор са първите книги,които четох - започнах с по-леките книжки(не много ама в сравнение с некой други - направо са бледо розови)(тогава май бех 13-14-15) и те ме запалиха по жанра - страхотни ама страхотни)поне според мене разбира се)

Безрасъдна любов, Сандра Браун - мислех че е сканирана щот ми е много позната,но видях че не е и явно сам я взела от библиотеката,спомням си че много хубава

3.Френска коприна, Сандра Браун - а тази тук я имам и е криминално-любовна и тя ми хареса

Редактирано от Jamey (преглед на промените)

За съжаление нямам Мисията, но имам Белязаният Макензи, ще гледам да й видя сметката 63b33db850a59b0fa3149565efa7676d.gif

Аххх, как ще те обичаааамммм :)

Аз си я прочетох прилежно от библиотеката и си я гледам тъжно,

щото другата седмица ще я връщам, а ти сега ме зарадва,

че ще си я имам под ръка постоянно :eek:

Made in USA:

Екзотика:

Желание, надежда и мечти

С имена на мъже:

Марк

Алън

С имена на жени:

Джейн

Натали

Кейтлин

Арлекин – страст:

Ще можш ли да сканираш

Арлекин – страст 74.Циклонът „Любов”

Аз до сега не съм се замисляла особено над въпроса за нови и стари книги и тяхното скениране.Напълно съм съгласна, че може би трябва да има период на неприкосновенност, аз обаче предлагам да е 1 година. Така всички истински фенове ще са си купили желаната книга. Аз винаги съм предпочитала истинската книга, пред нейния е-вариант, но има книги които вече не могат да се намерят дори настаро.

А от списъка аз бих искала да скенираш арлекинките

Радвам се на новата идея. Поздравявам за нея. Наистина мисля, че такъв "период на неприкосновеност" ще е особено полезен, за да се поущрят един вид продажбите и да се увеличи по този начин шанса за разнообразни нови заглавия на пазара. 6 месеца ми се виждат малко, затова също предлагам да се изчаква поне по година за новоиздадените книги.

По въпроса за сканиране на новоизлезлите книги, не се бях много замисляла и аз. Още повече, че когато сканирах цялата колекция на Джейн Остин (всъщност ми остана само още една книга от нея) и я качвах на торенти, ми писа издателя й за България - издателство "Мърлин" и ми предостави всичките романи от колекцията за качване книгите на торенти. Огромни, огромни благодарности за страхотния жест Макар че и в момента по-голямата част от колекцията "Джейн Остин" ги има свободно по книжарниците.

Лично аз предпочитам да прочета една книга като я държа в ръцете си, а не - от компа. Удоволствието е многократно по-голямо. От компа чета само книга, която не мога да докопам на хартия.

И още нещо, за което се сещам, ще го илюстрирам със следния пример: като излезе книгата "Венецианският лъв" от "Ирис", т.к. авторката е напълно непозната се позачудих дали да си купувам книгата, т.е. дали си заслужава. Тогава an8 сподели мнение, че книгата не струва и я сканира, така че сами да преценим дали ще ни хареса, за да си я купуваме. Благодарна съм й за което, т.к. се бях засиииилила да си я купувам и след това щях пак да се ядосвам, че съм купила "боза". И без нея библиотеката ми е пълна с около 50-тина парчета, до които не смея да припаря, не пък да ги чета. Ами ако "Ирис" пак издадат книга на Джейн Фийдър? Или на друга противоречива авторка, или на съвсем нова? Това което искам да кажа, че понякога сканираната книга ми помага да се ориентирам дали да си я купя или не.

Редактирано от bobych (преглед на промените)

ще напиша тука че предишното ми мнение не стана та:

от списъка на боби съм чела някои и мога да кажа, че

Светът е пълен с хубави жени, Черил Аргайл и

са първите книги,които четох - започнах с по-леките книжки(не много ама в сравнение с некой други - направо са бледо розови)(тогава май бех 13-14-15) и те ме запалиха по жанра - страхотни ама страхотни)поне според мене разбира се)

Безрасъдна любов, Сандра Браун - мислех че е сканирана щот ми е много позната,но видях че не е и явно сам я взела от библиотеката,спомням си че много хубава

Френска коприна, Сандра Браун - а тази тук я имам и е криминално-любовна и тя ми хареса

а за съжаление Нощта на ловеца, Дженифър Грийн нещо ми е смътна,което положително за мен показва че не ме е грабнала и заинтригувала

Редактирано от Jamey (преглед на промените)

Обещания исторически любовен роман на Кони Мейсън ;)

Вкусът на греха

Много,много ти благодаря :) Ако можех бих те разцелувала лично,но ще се задоволя само с виртуалнатаkiss.gifkiss.gif

Леле, ще ти бъда страшно благодарна за Белязаният Макензи :)

Момичета, страшно съм благодарна за книжките, които качвате kiss.gif Съжалявам, ако не го казвам достатъчно често sad.gif Но наистина оценявам труда ви и страшно се радвам, че открих приятели, обичащи книгата kiss.gif

По въпроса за сканиране на новоизлезлите книги, не се бях много замисляла и аз. Още повече, че когато сканирах цялата колекция на Джейн Остин (всъщност ми остана само още една книга от нея) и я качвах на торенти, ми писа издателя й за България - издателство "Мърлин" и ми предостави всичките романи от колекцията за качване книгите на торенти. Огромни, огромни благодарности за страхотния жест И в момента по-голямата част от колекцията "Джейн Остин" ги има свободно по книжарниците. Лично аз предпочитам да прочета една книга като я държа в ръцете си, а не - от компа. Удоволствието е многократно по-голямо. От компа чета само книга, която не мога да докопам на хартия.

И още нещо, за което се сещам, ще го илюстрирам със следния пример: като излезе книгата "Венецианският лъв" от "Ирис", т.к. авторката е напълно непозната се позачудих дали да си купувам книгата, т.е. дали си заслужава. Тогава an8 сподели мнение, че книгата не струва и я сканира, така че сами да преценим дали ще ни хареса, за да си я купуваме. Благодарна съм й за което, т.к. се бях засиииилила да си я купувам и след това щях пак да се ядосвам, че съм купила "боза". И без нея библиотеката ми е пълна с около 50-тина парчета, до които не смея да припаря, не пък да ги чета. Ами ако "Ирис" пак издадат книга на Джейн Фийдър? Или на друга противоречива авторка, или на съвсем нова? Това което искам да кажа, че понякога сканираната книга ми помага да се ориентирам дали да си я купя или не.

Срока за неприкосновеност за нова книга, колкото и да ми е неприятно да го призная, по-подходящо е да бъде година. Неприятно защото единствения начин да мога да прочета е като е сканирана от вас. В града ми ооооотдааааавна няма и помен от нови романи на Ирис. Разбира се, може да си ги поръчвам, но обичам да взема книгата в ръце, да прехвърля няколко страници, да прочета отделни пасажи, изобщо да я преценя на място, а не само да знам резюмето. Затова и не си падам по поръчването от сайтове. Обаче когато го имаш безплатно и можеш да си четеш романа колкото душа ти иска, би потърсил книгата единствено ако много ти е допаднала. Затова няма да е зле да има един такъв срок. А и не е като да сме останали без книги:) За което съм ви ужасно много благодарна!

Момичета,

едно голямо и искрено благодаря от мое име и от името на Съне за вашата подкрепа!

Самата аз останах доста изненадана от желанието на nika1, при положение, че книгата току-що е излезнала на пазара (даже е малко силно казано, поне за момента!).

Много сте прави, че за едно издателство е наистина пагубно, когато една съвсем нова книга бъде сканирана и пусната в интернет пространството! И както някои от вас отбелязаха, за да стигне една книга до читателя са необходими не само време и сили, но и доста средства. А когато говорим за издателство, явно на всички ни е ясно, че издаването на книги е основното перо, от което се издържа то. Не говоря само за нашето, а за една голяма част и от останалите колеги от този бранш.

Предполагам, че на много от вас им е трудно да отделят средства за любимите си книги в днешно време, но по същия начин и на нас ще ни бъде много трудно да издадем следващата си книга, ако още със самото издаване книгата бъде качена в нета и се тегли оттам, а нашите книги си седят в склада! Разбира се, че най-лесното и безболезнено нещо е да решим да прекратим дейността си! Няма да има нерви, няма да има гонене на срокове, спорове за това, което би се харесало на читателя или не и т.н! Но дали това е, което наистина искаме? Както някой беше отбелязал, ако се върнем назад във времето, ще видим колко много издателства са започвали издаването на този тип литература и колко малко са останали сега! Може би се броят на пръстите на едната ръка! И може би една от причините е поведение на момичета като nika1.

А идеята ви за периода за неприкосновенност е наистина чудесна! Но нека не е само толеранс към нас, а към всяко едно издателство, което издава любимата ви литература! Просто трябва да бъдем коректни и етични към всички!

Според мен под слънцето има място за всички ни! Само трябва да го намерим! А мисля, че ние със Съни вече намерихме своето!!! И с вашата подкрепа и вяра в нас, съм убедена, че ще успеем! Вашите постове по-горе го доказаха! Благодаря ви, мили мои, не само от името на Съни и мен, а от името на всички издателства! Радвам се, че има толкова много коректни и етични хора в този форум и че те са наши почитатели и приятели! kiss.gif

ПП. nika1, мила, дано да прочетеш всички предишни постове, за да разбереш каква е болката на момичетата, и не само тяхната! Защото, ако едно издателство види, че дадена книга или жанр не се търсят прекратява издаването на тази книга или на този жанр! А за да можем да се радваме на книгите, които харесваме, трябва да подкрепим, хората направили си труда те да стигнат до нас, по единствения възможен начин - да си купим тези книги, а не да ги теглим от нета! Защото, повярвай, както ти е трудно на теб (поне останах с такова впечатление) да си купиш нашата книга, така и на нас ще ни бъде трудно да ви зарадваме със следващата си книга, ако вие започнете от самото й излизане на пазара да я сканирате и теглите от нета!

Редактирано от shemett (преглед на промените)

Момичета напълно заставам зад решението за една година неприкосвеност,за да не влизат момичета като nika1 в любимия ни форум.а що се отнася до нея не съм виждала подобна наглост.А поисле се чудим защо издават все по рядко любимите ми романи.Трябва да инвестираме в издаваните книги за да могат издателствата да продължат да издават книги.Момичета огромни благодарности за положения труд досега и за напред :)

По въпроса за сканиране на новоизлезлите книги, не се бях много замисляла и аз. Още повече, че когато сканирах цялата колекция на Джейн Остин (всъщност ми остана само още една книга от нея) и я качвах на торенти, ми писа издателя й за България - издателство "Мърлин" и ми предостави всичките романи от колекцията за качване книгите на торенти. Огромни, огромни благодарности за страхотния жест Макар че и в момента по-голямата част от колекцията "Джейн Остин" ги има свободно по книжарниците.

Лично аз предпочитам да прочета една книга като я държа в ръцете си, а не - от компа. Удоволствието е многократно по-голямо. От компа чета само книга, която не мога да докопам на хартия.

Честно казано, и аз не се бях замисляла за сканирането на новоиздадените книги... sad.gif И сега като се замислих, наистина трябва да има период, в който новоиздадените книги не трябва да се сканират- една година ми се вижда напълно приемлив срок. Често купувам книги, но не мога да си позволя да купя всичко, което искам да прочета :wink12: Затова се радвам, че открих този форум и книги, които отдавна исках да прочета, но навремето не успях да ги закупя, а след това- когато имах възможност, тях вече ги нямаше на пазара sad.gif Но е хубаво, когато някоя от нас си купи новоиздадена книга, споделя мнението си за нея- защото често съм ставала жертва на прекрасно написана анотация :yanim: , но книгата не струва!

А, да не забравя! Че от доста време се каня- честито на новото издателство! :) Желая ви страхотен успех- не се съмнявам в него ;) Като чета отзивите за "Бък"- още с първата книга право в десетката :champagne1: Имах страхотно желание да си я закупя, но за съжаление ме обраха в нашата прекрасна столица и временно съм обявила "фалит" sad.gif Но се надявам другият път нищо да не ми попречи :D

Честно казано, и аз не се бях замисляла за сканирането на новоиздадените книги... sad.gif И сега като се замислих, наистина трябва да има период, в който новоиздадените книги не трябва да се сканират- една година ми се вижда напълно приемлив срок. Често купувам книги, но не мога да си позволя да купя всичко, което искам да прочета :wink12: Затова се радвам, че открих този форум и книги, които отдавна исках да прочета, но навремето не успях да ги закупя, а след това- когато имах възможност, тях вече ги нямаше на пазара sad.gif Но е хубаво, когато някоя от нас си купи новоиздадена книга, споделя мнението си за нея- защото често съм ставала жертва на прекрасно написана анотация :yanim: , но книгата не струва!

А, да не забравя! Че от доста време се каня- честито на новото издателство! :) Желая ви страхотен успех- не се съмнявам в него ;) Като чета отзивите за "Бък"- още с първата книга право в десетката :champagne1: Имах страхотно желание да си я закупя, но за съжаление ме обраха в нашата прекрасна столица и временно съм обявила "фалит" sad.gif Но се надявам другият път нищо да не ми попречи :D

обраха те в буквален смисъл?сподели

напълно подкрепям мнението за едната година и момичета стига сте се извинявали за по рязкия тон моля ви в абсолютно право сте си , някой друг трябва да се извини но на дали това ще стане nika1 ще чете как ние се възмущаваме . няма да се повтарям след всичко което се каза по темата повече и по този въпрос искам да ви попитам нещо понеже обещах да сканирам една книга на Лорън Уайзбъргър а нея я има в книжарниците не мисля че е много редно ама Stefanika ти кажи какво да правим

Аз също съм съгласна с вас, момичета, че не е етично да се сканират новоизлезлите книги. Всеки труд заслужава да бъде възнаграден. Но... хлип... хлип... такива като мен, които искаме да прочетем нещо новичко какво ще правим. Може би, новото издателство ще предложи като бонус на закупена книга и е-варианта и, съгласна съм и срещу допълнително заплащане. Защото аз наистина не мога да си позволя да съхранявам повече книги на хартиен носител. Вече оставих поне 30 книги в Кливланд, за които съм сигурна, че повече няма да видя. А като истински любител на книгата, не мога и да си помисля, че ще си купя книга, ще ми я изпратят тук, ще я прочета, а после ще я изхвърля, заедно със старите си дрехи, за които не съм намерила място в куфарите. Устройва ме да си купя книгата и да ми я пазят в БГ, докато се върна. А тук да си чета е-варианта на книгите.

напълно подкрепям мнението за едната година и момичета стига сте се извинявали за по рязкия тон моля ви в абсолютно право сте си , някой друг трябва да се извини но на дали това ще стане nika1 ще чете как ние се възмущаваме . няма да се повтарям след всичко което се каза по темата повече и по този въпрос искам да ви попитам нещо понеже обещах да сканирам една книга на Лорън Уайзбъргър а нея я има в книжарниците не мисля че е много редно ама Stefanika ти кажи какво да правим

Както казах- не се бях замислила за сканирането на новоиздадени книги :cool: Тъй че викам да поотложим малко (за около годинка :clap: )- в духа на новата ни политика ;) Ако питаш мен- няма да я купя, предпочитам да си купя "Бък", ама това ми е малко трудно в момена ;) Ако се изчерпят количествата, ще се моля за преиздаване...Ама представи си, като слушам как ми обещават книжките на Джейн Ан Кренц, Джули Гарруд и др.любими мои автори, в голямо чудо ще се видя ;):down:

обраха те в буквален смисъл?сподели

Да, в съвсем буквален. Още ми причернява, като се сетя...Парите ми за семестъра, лични документи и дебитна карта-в препълнения градски транспорт. Просто ужас! Вече 2 месеца ще станат, но още си оправям проблемите от моето невнимание. А пък полицаите в 7 РПУ в София се държаха отвратително, когато отидох да съобщя за проблема. Станалото, станало- не мога да го променя, ама си оправям последиците.И като се сетя, че си бях заделила и парички, за да отида на Славейков да се зарадвам с някоя хубава книжка, още по- бясна ставам!

Както казах- не се бях замислила за сканирането на новоиздадени книги :) Тъй че викам да поотложим малко (за около годинка :) )- в духа на новата ни политика :cool: Ако питаш мен- няма да я купя, предпочитам да си купя "Бък", ама това ми е малко трудно в момена ;) Ако се изчерпят количествата, ще се моля за преиздаване...Ама представи си, като слушам как ми обещават книжките на Джейн Ан Кренц, Джули Гарруд и др.любими мои автори, в голямо чудо ще се видя ;):)

Да, в съвсем буквален. Още ми причернява, като се сетя...Парите ми за семестъра, лични документи и дебитна карта-в препълнения градски транспорт. Просто ужас! Вече 2 месеца ще станат, но още си оправям проблемите от моето невнимание. А пък полицаите в 7 РПУ в София се държаха отвратително, когато отидох да съобщя за проблема. Станалото, станало- не мога да го променя, ама си оправям последиците.И като се сетя, че си бях заделила и парички, за да отида на Славейков да се зарадвам с някоя хубава книжка, още по- бясна ставам!

Последната издадена книга на Лорън Уайбърг е пусната на пазара преди година и половина. Сами си преценете.

А относно кражбата мога само да ти съчувствам. Много лош късмет, че си носила голяма сума пари в брой тогава. Знам какво е да те оберат в София, и на мен ми се случи, но поне се разминах само с около 50 лв загуба и се намери добра жена, която ми се обади да ми върне протмонето, което е било захвърлено в кофа за боклук, та поне не ми се наложи да си издавам наново пропуск за обжежитието, картата за градския транспорт и т.н.

Моят съвет е в протмонето си да носиш колкото се може по-малко документи, за предпочитане дебитните карти, личната карта, щофьорската, за градския транспорт (ако имаш от последните две) да са отделно. Че поне да нямаш ядове после с изкарването наново на някои от тях.

А ако можеше въобще да не се налагат подобни предпазни мерки, щеше да е много хубаво.

Последната издадена книга на Лорън Уайбърг е пусната на пазара преди година и половина. Сами си преценете.

А относно кражбата мога само да ти съчувствам. Много лош късмет, че си носила голяма сума пари в брой тогава. Знам какво е да те оберат в София, и на мен ми се случи, но поне се разминах само с около 50 лв загуба и се намери добра жена, която ми се обади да ми върне протмонето, което е било захвърлено в кофа за боклук, та поне не ми се наложи да си издавам наново пропуск за обжежитието, картата за градския транспорт и т.н.

Моят съвет е в протмонето си да носиш колкото се може по-малко документи, за предпочитане дебитните карти, личната карта, щофьорската, за градския транспорт (ако имаш от последните две) да са отделно. Че поне да нямаш ядове после с изкарването наново на някои от тях.

А ако можеше въобще да не се налагат подобни предпазни мерки, щеше да е много хубаво.

Е, то човек като се опари...Вече го прилагам съвета ти- нали знаеш "Парен каша духа" :cool:

Здравейте :) Аз малко ни в клин, ни в ръкав с обсъждащите се в момента теми, sad.gif но бих искала да споделя няколко нови книги с всички ви. Не съм сигурна дали информацията ми е вярна, но през 2009 година издателство Harlequin отбелязва 60 години откакто е в този бранш и са пуснали 16 книги за безплатно теглене. Ако проявявате желание, мога да ги кача в интернет и когато преводаческият екип има време, желание и настроение, би могъл да се захване с тях. Не съм се зачитала по-сериозно в резюметата им, но и това ще стане, когато имам малко повече време, дори ще се опитам да ги преведа, макар че преводите от английски и на английски не са ми стихия. Книжките по жанрове са Historical, Home and family, Pasion, Romance и Suspence and paranormal. Дано е новина :cool:

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.