Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Дискусии: Любовни романи Част 1

Featured Replies

• Автор
Здравейте момичета, аз съм нова още ( по - точно се регистрирах заради тази тема от форума) и много искам да открия една книга. Виждам, че разбирате и четете много и се надявам да ми помогнете. Лошото е, че не знам нито името на писателката, нито името на книгата, защото съм я чела много отдавна... :) Но си спомням, че се разказваше за една викингска принцеса, която като била малка чичо й я нападнал и и порязал лицето и тя после носеше воал, за да скрива белега. Кораба и е пленен и тя после се влюбва в човека, който я пленява. Знам, че е малко, но ако някой се сети случайно ще ви бъда мноооого благодарна :P

Дам, както каза Петя книгата е "Лунна красавица", много хубава книжка. Ние я имаме сканирана тука:

89584468em3.jpg

• Отговори 8,4k
  • Прегледи 1,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Категорично - НЕ! Като я искаш - можеш да си я закупиш било от книжарниците, било чрез директна поръчка! При положение, че този форум вдъхнови собственичките на издателството да я преведат и пусна

• Ясно,разбрах че тук няма да стане,ама аз ще си я намеря някъде,все някой ще я сканира!!! А мислех че тук всичко има ,и се изпълняват заявките

• От Розмари съм чела "Игра на любов" и "Среднощна красавица" - и двете ми харесаха. Вчера си изтеглих и останалите 6 нейни книжки, и, напук на всеобщото мнение, че били гадни, мисля да ги прочета вси

Публикувани изображения

Здравейте момичета, аз съм нова още ( по - точно се регистрирах заради тази тема от форума) и много искам да открия една книга. Виждам, че разбирате и четете много и се надявам да ми помогнете. Лошото е, че не знам нито името на писателката, нито името на книгата, защото съм я чела много отдавна... :) Но си спомням, че се разказваше за една викингска принцеса, която като била малка чичо й я нападнал и и порязал лицето и тя после носеше воал, за да скрива белега. Кораба и е пленен и тя после се влюбва в човека, който я пленява. Знам, че е малко, но ако някой се сети случайно ще ви бъда мноооого благодарна :P

Добре дошла и на теб!Значи според мен става въпрос за "Лунна красавица" от Хелън Минтермайър, книгата е от поредицата на Хермес-"Пламъкът и розата" номер 6, не съм чела книгата, но когато си я купих резюмето й ми направи страхотно впечатление, главната се казва Аздис Йона, младата принцеса на викингите, тя носи воал, който прикрива белегът на лицето й, който получава когато е на 10 години от някой си Скийн, та тя отплува за островите Оркни, където среща главния - могъщия ирландец Магнъс, ако това е книгата която търсиш, линка на скана е на първа страница!

Точно "Лунна красавица" е книжката. Прочетох я преди около половин година и страшно ми допадна, много е романтична. :clap:

П.С. Ине, изпревари ме. :clap:

Редактирано от Lindsey (преглед на промените)

Леле момичета много ви благодаря!!! Просто думи нямам :):cheers:

Нора Робъртс-Времената се менят-4сторинг

Аз пък имам една книжка на Лори Ханделанд-съвременна-Любовник в сянка.Много е романтична,а връзката м/у двамата е добре балансирана.Има сериозен трилър елемент,а главния играе хубавец,който при инцидент ожулва лицето си и понеже има по-рядък тип кожа не зараства чисто,а му остават белези.Той ест се крие от хората,но главната пристига и оправя нещата.

• Автор
П.С. Ине, изпревари ме. :)

:wow:

Аз сега да питам, някой има ли мнение за една книга дето мисля да я почна тея дни. казва се "Кръстопът" на Лавърл Спенсър. Казаха ми, че е историческа и се разказва за следното. Главната е омъжена, но с мъжа й не могат да имат деца. Веднъж в дома им идва брата на мъжа й (главния) и мъжа й ги кара да спят заедно, наща да забременее и детето да е от семейството. Те и двамата нещат ама мъжа й заминава за вечерта и им казва да правят каквото искат. Те се дърпат, ама накрая става така, че спат заедно. на другата сутрин мъжа й се прибира, разколебан надявайки се да не са спали заедно главните. Нашия си заминава, а след известно време наща разбира, че е бременна. Мъжа й полудява от ревност, ама после умирал и общо взето не мога да си изградя преценка дали е хубава книга. Който я е чела плийс да даде оцена отличен 6, много добър 5, нали се сещате като в училище. Много ще съм благодарна.

:wow:

Аз сега да питам, някой има ли мнение за една книга дето мисля да я почна тея дни. казва се "Кръстопът" на Лавърл Спенсър. Казаха ми, че е историческа и се разказва за следното. Главната е омъжена, но с мъжа й не могат да имат деца. Веднъж в дома им идва брата на мъжа й (главния) и мъжа й ги кара да спят заедно, наща да забременее и детето да е от семейството. Те и двамата нещат ама мъжа й заминава за вечерта и им казва да правят каквото искат. Те се дърпат, ама накрая става така, че спат заедно. на другата сутрин мъжа й се прибира, разколебан надявайки се да не са спали заедно главните. Нашия си заминава, а след известно време наща разбира, че е бременна. Мъжа й полудява от ревност, ама после умирал и общо взето не мога да си изградя преценка дали е хубава книга. Който я е чела плийс да даде оцена отличен 6, много добър 5, нали се сещате като в училище. Много ще съм благодарна.

Инче, не съм я чела, но по резюмето й и давам лош 1, а явно тази авторка си пада по такива истории, чела съм "Два пъти обичана" от нея и хич не ми хареса, така че внимавай!

;)

Изглежда ужасна,с единия,пък с другия нещо не ми е по вкуса,въпреки че не съм я чела cool.gif

според мен не рискувай аз и давам 0- :wors:

• Автор

Ми да ви кажа преполових я. Главната и мъжа й са женени от 7 години, брат му живее с тях, защото баща им е завещал къщата на главния, а земята на съпруга на наща. Оня им предложи да бъдат заедно за да имат с наща дете, ама и двамата се дърпаха, после съпруга замина да купува някъв бик, и главните колкото и да се опитваха не издържаха. Спаха заедно, за наща беше направо ново изживяване, щото досега мъжа й й вдигал нощницата и така на бързо, и на тъмно, а нашия мил развратник й показа кво е изпуснала. И са много сладки, обичат се, ама брата се върна и те крият чувствата си. разбра, че е бременна, нашия я пита сигурна ли е, че не е от брат му, ама тя каза, че съпруга й не я е пипал след нашия, и той много искаше тя да зареже брат му, ама тя от изкривено чувство за дълг не го остава. Сега нямам търпеие мъжа й да гътне biggrin.gif та наще да се съберат.

Иначе "Два пъти обичана" ейна ли е? Аз я имах два пъти тая книга, и двата пъти ми я подариха. ПОмня, че главанта беше омъжена за главния, после се разбра, че той умрял, тя се ожени за най-добрия му приятел и роди дете, а после нашия се върна. наистина кофти книга :rolleyes: Но поне сега детето е от нашия biggrin.gif

Ми да ви кажа преполових я. Главната и мъжа й са женени от 7 години, брат му живее с тях, защото баща им е завещал къщата на главния, а земята на съпруга на наща. Оня им предложи да бъдат заедно за да имат с наща дете, ама и двамата се дърпаха, после съпруга замина да купува някъв бик, и главните колкото и да се опитваха не издържаха. Спаха заедно, за наща беше направо ново изживяване, щото досега мъжа й й вдигал нощницата и така на бързо, и на тъмно, а нашия мил развратник й показа кво е изпуснала. И са много сладки, обичат се, ама брата се върна и те крият чувствата си. разбра, че е бременна, нашия я пита сигурна ли е, че не е от брат му, ама тя каза, че съпруга й не я е пипал след нашия, и той много искаше тя да зареже брат му, ама тя от изкривено чувство за дълг не го остава. Сега нямам търпеие мъжа й да гътне biggrin.gif та наще да се съберат.

Иначе "Два пъти обичана" ейна ли е? Аз я имах два пъти тая книга, и двата пъти ми я подариха. ПОмня, че главанта беше омъжена за главния, после се разбра, че той умрял, тя се ожени за най-добрия му приятел и роди дете, а после нашия се върна. наистина кофти книга :rolleyes: Но поне сега детето е от нашия biggrin.gif

Просто обожавам да чета твой преразказ на съдържанието на дадена книга. После цял ден ходя усмихната. :rolleyes:

Исторически на Лавърл Спенсър не съм чела, само една нейна съвременна "Кристални окови", която много ми хареса. Беше нещо в стила на Даниел Стийл, но точно не мога да си спомня за съжаление. sad.gif

• Автор
Просто обожавам да чета твой преразказ на съдържанието на дадена книга. После цял ден ходя усмихната. ;)

Исторически на Лавърл Спенсър не съм чела, само една нейна съвременна "Кристални окови", която много ми хареса. Беше нещо в стила на Даниел Стийл, но точно не мога да си спомня за съжаление. sad.gif

laugh.gif

Прочетох книгата, не беше толкова зле. наща тамън роди щерка, и мъжа й го премачка бик, беших много доволна, ама после наще нали са тъпи, от приличие нашия взе че се изнесе от дома. Ама всеки ден ходеше да я вижда и да й помага, тя пък му готвеше и все го чакаше за закуска, обяд и вечеря пред портата. Нашия направи една кошница дето наща да взима бебето с нея, и тъй като бебето беше облечено в жълто, нашия тиквеник й каза, че е царвичка, наща се възмути, и му каза как може да нарича с това ужасно име дъщеря си. Той беше много доволен, тъй като тя каза, че е негова дъщеря, щото преди да умре мъжа й казваха, че каквото и да стане, детето е на брата на нашия. После имаше много сладки случки, как нашия викаше на малката да каже еди какво си на майка си, а тя викаше на бебето да предаде еди какво си на баща си. Супер сладки бяха тримата, и накрая си се събраха, 6-7 месеца след като се роди бебето, и май 6 месеца след смъртта на мъжа на наща. biggrin.gif

Редактирано от Ralna (преглед на промените)

Момичета, някоя случайно да е чела в оригинал или на някакъв друг език една книга на Кристина Скай, за която разбрах днес, казва се "Defiant Captive " оказа се книга предистория на Черната роза и Перлата на любовта, знам само че главната се казва Александра, та много ми се ще да й хвана връзката с другите две книги, на руски се казва "Милая пленница" знам че е мисия невъзможна, ама може пък и някой да се сети :P

laugh.gif

Прочетох книгата, не беше толкова зле. наща тамън роди щерка, и мъжа й го премачка бик, беших много доволна, ама после наще нали са тъпи, от приличие нашия взе че се изнесе от дома. Ама всеки ден ходеше да я вижда и да й помага, тя пък му готвеше и все го чакаше за закуска, обяд и вечеря пред портата. Нашия направи една кошница дето наща да взима бебето с нея, и тъй като бебето беше облечено в жълто, нашия тиквеник й каза, че е царвичка, наща се възмути, и му каза как може да нарича с това ужасно име дъщеря си. Той беше много доволен, тъй като тя каза, че е негова дъщеря, щото преди да умре мъжа й казваха, че каквото и да стане, детето е на брата на нашия. После имаше много сладки случки, как нашия викаше на малката да каже еди какво си на майка си, а тя викаше на бебето да предаде еди какво си на баща си. Супер сладки бяха тримата, и накрая си се събраха, 6-7 месеца след като се роди бебето, и май 6 месеца след смъртта на мъжа на наща. biggrin.gif

радвам се че всичко се е наредило,много сладко завършва biggrin.gif

Момичета знам че е тъпо , но някои би ли ми казал нещо за "Седем невести " не съм я чела и се чудя дали да започвам

много благодаря - точно това ми трябва .Прочетох 8 книги поредни от поредицата "В смърта " и сега ми се чете нещо леко и приятно

За класацията:

1. Heart of a Warrior (2001) - Джоана Линдзи (Едва ли е някаква изненада, че искам тази книга. Трета от поредицата Warrior.) biggrin.gif

2. Holly (2003) - Джуд Деверо (Четвърта книга от поредицата за сем Тагърт, след "Сърце от лед", "Сърце от пламък", "Сладък лъжец")

3. The Wedding (1996) - Джули Гарууд (Книга втора от поредицата Lairds' Fiances, продължение на "Венчило с дявола")

4. The Pursuit (2002) - Джоана Линдзи (Трета книга от поредицата Sherring Cross, продължението "Мъжът на моите мечти" и "Разбойникът и зеленооката")

5. Warrior's Woman - Джоана Линдзи (Първа книга от поредицата Warrior)

6. The Lion's Lady (1988) - Джули Гарууд (Първа книга от поредицата Crown's Spies, която е преди "Брачна Авантюра" и "Принцеса Алесандра")

7. Guardian Angel (1990) - Джули Гарууд (Втора книга от поредицата Crown's Spies, която е преди "Брачна Авантюра" и "Принцеса Алесандра")

8. Fire and Ice (2008) - Джули Гарууд (Най-новатаседма книга от съвременната крими поредица на Джули в която са "Разбивач на сърца", "От милост", "Убийствен чар", "Списък с убийства", "Бавно изгаряне" и "Танц в сениките")

9. Running Hot (2008) - Джейн Ан Кренц (Книга трета от поредицата за "ОБществото на Аркейн", последната от трилогията включваща "Невинни лъжи" и "Клада от страсти"

10. Highland Velvet (1982) - Джуд Деверо (Книга от поредицата за семейство Аскот "Джудит", "Алисия", "Клариса" и "Фиона")

Не е тъпо, значи поредицата "Седем невести, за седем братя" е страхотна. Общо са 8 киги, тъй като Дейзи е в две книги. Книгите се разказват за седем братя, за трудностите през които минават и за жените които печелят сърцата им. Страхотни книги. Каубойски сюжет, много смях, романтика. Всичко си има в тях. Всяка книга се развива непосредствено или няколко години след предишната, като във всяка една на ралзични етапи се сращат останалите братя и вече новосъздадените им семества. :speak: Ако ги почнеш няма да съжаляваш. cool.gif

Ине честит празник още веднъж би ли могла да ми кажеш още нещо за последната книга в класацията. Изненада ме много приятно. Аз много обичам тази поредица. Колкото до невестите с цялото си сърце потвърждавам, че който обича този жанр трябва да ги прочете.

Редактирано от Xesi (преглед на промените)

• Автор
Ине честит празник още веднъж би ли могла да ми кажеш още нещо за последната книга в класацията. Изненада ме много приятно. Аз много обичам тази поредица. Колкото до невестите с цялото си сърце потвърждавам, че който обича този жанр трябва да ги прочете.

Ето резюмето мило:

Bronwyn MacArran was a proud Scot. Stephen Montgomery was one of the hated English.

He came to Scotland as a conqueror, saw her beauty and was vanquished. But still she would abhor him.

She owned a temper hot enough to forge the armors of battle or inflame a valiant soldier's passion. Yet still she would resist him.

She became his reason to live, his reason to love. And still she would deny him.

But while clan fought clan, while brother took up sword against brother, and the highlands ran with blood -- their destiny was made...and this mighty warrior pledged himself to his woman's pride, her honor and her name -- and made of their love a torch to burn through the ages!

Преди време мислех, че е за брата на Алисия, ама сега не помня как се казваше той и не съм сигурна. Нали той се беше оженил за една наследница за да може да бъде леърд на клан. biggrin.gif И мерси за пожеланията мило kiss.gif

Ето резюмето мило:

Bronwyn MacArran was a proud Scot. Stephen Montgomery was one of the hated English.

He came to Scotland as a conqueror, saw her beauty and was vanquished. But still she would abhor him.

She owned a temper hot enough to forge the armors of battle or inflame a valiant soldier's passion. Yet still she would resist him.

She became his reason to live, his reason to love. And still she would deny him.

But while clan fought clan, while brother took up sword against brother, and the highlands ran with blood -- their destiny was made...and this mighty warrior pledged himself to his woman's pride, her honor and her name -- and made of their love a torch to burn through the ages!

Преди време мислех, че е за брата на Алисия, ама сега не помня как се казваше той и не съм сигурна. Нали той се беше оженил за една наследница за да може да бъде леърд на клан. biggrin.gif И мерси за пожеланията мило kiss.gif

блг слънчо. ще я проучим кво що.

Е проучих и съм повече от изумена момичета. Инче на теб не ти е до това сега, но ще го прочетеш по-късно. Това е втората книга от поредицата, а именно Алисия. Само дето не се казва Алисия а Бронуин МакАрън. И Стивън си е наш батко Стивън. Още по-голяма изненада: Клариса всъщност е Алекс.Не намерих резюмето за Фиона да видя тя как се казва наистина, но си отдъхнах, че поне Джудит си е Джудит. И въобще разбирам превода да е по-свободен и да има елемент на творчество. Всъщност това е част от успешното изпълнение на задачата, но да сменяш имената на главните герои в една книга, само за да можеш да я представиш с по-знам ли какво заглавие, което отгоре на всичко няма нищо общо с оригиналното... Малко съм емоционална в момента, но повярвайте момичета не повярвах на очите си. Така че Инка тази я имаш слънчо и си я чела сигурно сто пъти- просто совите не са това което са!

• Автор
Е проучих и съм повече от изумена момичета. Инче на теб не ти е до това сега, но ще го прочетеш по-късно. Това е втората книга от поредицата, а именно Алисия. Само дето не се казва Алисия а Бронуин МакАрън. И Стивън си е наш батко Стивън. Още по-голяма изненада: Клариса всъщност е Алекс.Не намерих резюмето за Фиона да видя тя как се казва наистина, но си отдъхнах, че поне Джудит си е Джудит. И въобще разбирам превода да е по-свободен и да има елемент на творчество. Всъщност това е част от успешното изпълнение на задачата, но да сменяш имената на главните герои в една книга, само за да можеш да я представиш с по-знам ли какво заглавие, което отгоре на всичко няма нищо общо с оригиналното... Малко съм емоционална в момента, но повярвайте момичета не повярвах на очите си. Така че Инка тази я имаш слънчо и си я чела сигурно сто пъти- просто совите не са това което са!

Язък, надах се да е друга, за брата примерна, ама нищо, на мен ми е най-любима Алисия, тъй, че няма проблем ;)

Язък, надах се да е друга, за брата примерна, ама нищо, на мен ми е най-любима Алисия, тъй, че няма проблем ;)

И на мен заедно с... а сега де как да я наричам- третата. И затова се изненадах толкова. Поне превода на втората е добър. В рамките на допустимото е спазен стила на авторката.

ohmy.gifohmy.gifohmy.gifohmy.gifohmy.gif

Мило, ми то и Стивън не е Аскот, а Монгомъри. Аз досега мислех, че връзката са четиримата Аскот, а те се оказват и четиримата Монгомъри. :hush: Ужас! Наш'те направо се подиграват. Аз намерих това: Velvet series, май Фиона е Елизабет... ;)

ohmy.gifohmy.gifohmy.gifohmy.gifohmy.gif

Мило, ми то и Стивън не е Аскот, а Монгомъри. Аз досега мислех, че връзката са четиримата Аскот, а те се оказват и четиримата Монгомъри. :hush: Ужас! Наш'те направо се подиграват. Аз намерих това: Velvet series, май Фиона е Елизабет... ;)

Гане мен а сигурно и Ина това Монтгомъри обърка ама честно да ти кажа името- оригиналното де на книгата е това и по това дето ми прати ина е абсолютно същата книга. Не знам вече какво да мисля. Естествено, че не я изчетох цялата на англ, но проверих първите две глави и последната. това е книгата. Знаех си аз че и фиона е заминала. Ужас не ами ... думи нямам.

Здравейте ,бих искала да поискам мнението ви ,тъй като попълвам библиотеката си, а вие сте доста опитни в четенето,знаете коя книга си струва и коя не.. :hush: таа бихте ли ми помогнали като ми кажете кои книги най много харесвате и искате да препрочитате отново и отново!Благодаря предварително cool.gif

Гане мен а сигурно и Ина това Монтгомъри обърка ама честно да ти кажа името- оригиналното де на книгата е това и по това дето ми прати ина е абсолютно същата книга. Не знам вече какво да мисля. Естествено, че не я изчетох цялата на англ, но проверих първите две глави и последната. това е книгата. Знаех си аз че и фиона е заминала. Ужас не ами ... думи нямам.

Мда, и аз сега разбрах, като прочетох поста на Инка с класацията и тъкмо щях да й отговоря, че нейната 10 позиция всъщност е Алисия и си викам, чакай да прочета постовете след нейния, че ме нямаше следобед и тогава видях и твоя с проучването и се опулих още повече. Въобще не съм очаквала... Просто не мога да повярвам на очите си. :cant believe::cant believe::cant believe: . В смисъл как от издателството си позволяват такава голяма волност. Та реших да ровна в нета, да потърся резюмето на третата и измъкнах линка от предния ми пост.

въобще разбирам превода да е по-свободен и да има елемент на творчество. Всъщност това е част от успешното изпълнение на задачата, но да сменяш имената на главните герои в една книга, само за да можеш да я представиш с по-знам ли какво заглавие, което отгоре на всичко няма нищо общо с оригиналното..

Напълно съм съгласна с теб и лека-полека почвам да разбирам защо "Ирис" нямат мейл или сайт...

Напълно съм съгласна с теб и лека-полека почвам да разбирам защо "Ирис" нямат мейл или сайт...

За това си напълно права :handshake: постъпват отвратително,може ли такова нещо :line dance: крайно разочарована съм

И нещото което не cool.gifcool.gif проумявам е като виждат колко се търсят и купуват романи защо избора им е крайно ограничен и еднообразен,луди хора :question::wow::P аз малко се отклоних от темата cool.gif

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.