Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

проверка дали полето е пълно


Препоръчан отговор


Здравейте,

трябва ми проверка дали в една от колоните на таблица има нещо (изображение) или няма. Използвам това:

$image=mysql_result($i,"image");


$imgcheck = $_GET['image'];

if(empty($imgcheck)) {

	$imageurl = "http://mysite.com/images/empty.gif";

	}else{

	$imageurl = "http://mysite.com/images/".$image;

	}


echo "....<img src=".$imageurl." border=1>";

Уж трябва да работи, но без значение дали има картинка или полето е NULL, все ми показва "empty.gif". sad.gif

Помагайте моля!

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ами.... честно казано не разбрах защо по този начин си подходил и какво точно се опитваш да направиш. Такам... значи не схващам идеята на това: $imgcheck = $_GET['image']; ... винаги ще е нула, освен ако няма някаква форма, от която да се взима стойност за този image. Трябваше да сложиш целия код на страницата с формите и другите глупости :lol6: Защо ползваш mysql_result(), а не mysql_fetch_row() примерно...

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Е, аз имам слаби познания в php :lol6:

Справих се с проблема така:

while($myrow = mysql_fetch_assoc($result))

			 {	 $imgcheck = $myrow['image'];

	if(empty($imgcheck)) {

				$imageurl = "http://mysite.com/images/empty.gif";

				}else{

				$imageurl = "http://mysite.com/images/".$myrow['image'];

			}

echo "<img src=".$imageurl." border=0>";

}

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване