Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Национално състезание по уеб-дизайн "Непознатата България".

Featured Replies

Тук може да видите информация за това как протече състезанието в Ловеч.

http://sharkydesign.pmg-blg.com/news.php

Редактирано от m_sharky (преглед на промените)

• Автор

Според резултатите в сайта в 00:00ч. на 29.04.2007г. сме класирани на второ място заедно с един друг проект - Биосферен резерват "Купена". Но за ужас на журито на първо място е класиран сайт, спечелил първо място в състезанието в Лозница и няма право да участва в това състезание, но въпреки това е класиран на ПЪРВО място! Сайтът е правен на Joomla и няма особено добър дизайн, но спечели. Тъй че утре борбата продължава! Пожелайте ни успех! Сайтът е на адрес: http://students.skobg.org/vlevski/SayliS

абе пич кой го боли за тея глупости, ае земи си легай най-накрая

шарки, не му обръщай внимание на тоя смешник, вярно са ви пре..али много - все пак и аз имам около 0,01 % участие в сайта ти за Рилския манастир, така че поне на мен ми пука.

но в БГ се случват такива неща много

• Автор

Днес от 9:30ч. се проведе награждаването на победителите от националното състезание по уеб дизайн "Непознатата България" в гр. Ловеч. Въпреки проблемите, които имаше с оценяването на журито все пак съм на второ място сред близо 50 проекта от цяла България! На второ място заедно с мен е класиран проект No.84 на Симеон Крумов Николов от 12 клас - Биосферен резерват "Купена", а на трето - Двореца "Евксиноград" на Магдалена Ангелова Георгиева и Христо Димчев Панайотов от 11 клас. На първо място както вече знаете от предишните новини е проект No.10 - "Туристически пътеки" на Калин Любомиров Венков, 11 клас и Иван Радионов Букарев, 10 клас от гр.Троян, който печели за втори път първо място в национално състезание, като преди това той участва в състезанието в гр. Лозница, което по документи не се води национално, тъй като не е подписано като такова от министъра на образованието Даниел Вълчев и така този сайт може да участва в друго национално състезание като това тук в Ловеч. Всичко това намирисва много лошо, тъй като ако забележите гр. Троян и Ловеч се намират в една и съща област, и двата сайта - този на САМОТО СЪСТЕЗАНИЕ (http://www.web.skobg.org )и "ТУРИСТИЧЕСКИ ПЪТЕКИ" (http://students.skobg.org/vlevski/SayliS/) са под-домейни на един и същ сайт - www.skobg.org. Това води на мисълта, че все пак наградата е получена може би от не толкова добрите, а от по-връзкарите, ама това е нормално за такива конкурси. Все пак второ място хич не е лошо. Наградата ми за второ място е GSM Nokia 6080 - доволна награда (равнява се на 250лв.), а за първо място е дигитален фотоапарат, но не знам каква марка sad.gif и за трето - MP3 Player Philips.

Благодаря на всички за съветите и препоръките!

Ако някой друг участник в състезанието желае нека изрази мнение. Мисля, че има много хора, които ще потвърдят казаното горе. ;)

Редактирано от m_sharky (преглед на промените)

• Автор
Е що не каза по-рано и аз да дам нещо бре!

Е па аз бех пускал теми дето споменавах за състезанието :) - "Мнение за дизайн на сайт", "какво трябва да съдържа..." и др.

И според мен всичко беше нагласено пък и на всичко отгоре в хотела имаше няква дет посреднощите викаше само и не на остай да спим ама ари това е др тема. Както и да е имаше много по-хубави проекти от тоя за "Туристически пътеки" поне за мен има и то много бяха. А за сайта ти шарки нямам коментари харесва ми.

Според резултатите в сайта в 00:00ч. на 29.04.2007г. сме класирани на второ място заедно с един друг проект - Биосферен резерват "Купена". Но за ужас на журито на първо място е класиран сайт, спечелил първо място в състезанието в Лозница и няма право да участва в това състезание, но въпреки това е класиран на ПЪРВО място! Сайтът е правен на Joomla и няма особено добър дизайн, но спечели. Тъй че утре борбата продължава! Пожелайте ни успех! Сайтът е на адрес: http://students.skobg.org/vlevski/SayliS

Че сайта не е кой знае какво, не е. Но що ми се струва, че не е на Джумла.Поне като гледам сорса не виждам характерни за Джумлата нещица.

Е пък и да бях видал аз така или иначе нямам сайт на подобна тема. Пък и щом казвате, че е било нагласено поне после няма да ме е яд цяла седмица

• Автор
Е пък и да бях видал аз така или иначе нямам сайт на подобна тема. Пък и щом казвате, че е било нагласено поне после няма да ме е яд цяла седмица

Определено! За това казвам да имаше хора в журито дето поне разбират от дизайн, а то они даже и от програмиране толкова разбират. Затова викам да имаше некой като тебе xsakex там поне тоя сайт дето сега спечели немаше да е на първо, ама на...

Понеже съм се регистрирал преди много време тук, няма да правя нов акаунт. 1во много съм разочарован от това как "плюете" сайта ми(п.с аз съм АВТОРА на САЙАТА). В момента нямам време да ви опровергавам мненията( а заслужава ли си?). Отговорете ми защо храните(израз от ЦС с извинение)? Ще Ви покажа нещо и се надявам да се Ви стигне:

pic1

pic2

pic3

Дано ви е достатъчно... а фотоапарата е kodak v803

Понеже съм се регистрирал преди много време тук, няма да правя нов акаунт. 1во много съм разочарован от това как "плюете" сайта ми(п.с аз съм АВТОРА на САЙАТА). В момента нямам време да ви опровергавам мненията( а заслужава ли си?). Отговорете ми защо храните(израз от ЦС с извинение)? Ще Ви покажа нещо и се надявам да се Ви стигне:

pic1

pic2

pic3

абе пич какво им се впрегаш на олигофрените, виж че могат само да критикуват по форумите, ае и честита победа и успех

Редактирано от brw (преглед на промените)

абе пич какво им се впрегаш на censored.gif, виж че могат само да критикуват по форумите, ае и честита победа и успех

Стилът, съдържанието и правописът на вашите (brw и WoW-Troian) постове са достатъчно показателни. Може и да не правен с PHP5 и MySQL сайтът на m_sharky но го првъзхожда категорично с дизайн, визия, съдържание и авторски идеи. А ако е бил използван някакъв готов темплейт за сайта на WoW-Troian, аз лично не бих го допуснал до финален кръг на национално съзтезание.

Дори и авторът да е един от тези юнаци от корицата на първата снимка, добрият стил не позволява подобно самоизтъкване.

Желая здраве и успехи и на двамата автори на сайтовете, опитайте да поизгладите стила и отношенията си, ако е възможно :) На мен ми е много приятно в днешно време да срещам млади хора амбицирани с подобни сериозни неща.

С оглед на това, че това беше национално състезание по уеб дизайн, екипът на калдата би могъл да обръща повече внимание на подобни събития, за мен те са по-важни от новата рубрика игри и тяхното петъчно представяне (демоден !!??) :P

Стилът, съдържанието и правописът на вашите (brw и WoW-Troian) постове са достатъчно показателни. Може и да не правен с PHP5 и MySQL сайтът на m_sharky но го првъзхожда категорично с дизайн, визия, съдържание и авторски идеи. А ако е бил използван някакъв готов темплейт за сайта на WoW-Troian, аз лично не бих го допуснал до финален кръг на национално съзтезание.

Дори и авторът да е един от тези юнаци от корицата на първата снимка, добрият стил не позволява подобно самоизтъкване.

Желая здраве и успехи и на двамата автори на сайтовете, опитайте да поизгладите стила и отношенията си, ако е възможно :wors: На мен ми е много приятно в днешно време да срещам млади хора амбицирани с подобни сериозни неща.

С оглед на това, че това беше национално състезание по уеб дизайн, екипът на калдата би могъл да обръща повече внимание на подобни събития, за мен те са по-важни от новата рубрика игри и тяхното петъчно представяне (демоден !!??) :wors:

Мерси за коментара. Винаги приемам критики. Искам само да отбележа (по въпроса за стила и самото структуриране на самия код ), че това ми е 1вия трислоен проект. Бях принуден да си закупя тези книжки от новия(таз годишния) регламент на олимпиадата по ИТ 2007. В него се гласи, че ще бъдат допуснати сайтове, който са 3слойни. Разбира се, че има още много да се иска, но не мисля, че е коректно да се обвинява, че сме използвали Джумула и така и така.... За мен този сайт е полезен. Надявам се и на други хора да е полезен. Сайта за Рилски манастир ми харесва. Имам само една критика към него... сайта се зарежда бавно(поне за мен). Не знам дали авторите са използвали твърде много заявки от рода на SELECT * FROM .... или имат твърде много изображения, но да се замислят в/у това. Поздравления за работата, която сте свършили и се надявам догодина(или още тази ако ще идвате на националното по ИТ) отново да се срещнем. Имате моето положително ДА(както се казва в едно шоу). Надявам се да няма лоши чувства и да не съм бил твърде рязък в 1вия си пост. Колкото до хостинга (skobg.org) ако сайта на състезанието беше хостнав в хост.бг(примерно) и ние също бяхме там щеше ли да има такива спекулации? Това са напълно не сериозни неща. Каквото е станало е станало гледайте напред.

Като заключени искам да добавя, че сайта вече се отваря на адрес http://www.tour-path.com/ (извинявам се ако се приеме за реклама).

сървърна част (пхп сървър в моя случай), база данни(mySQL в моя случай) и клиентка част (браузър) = Трислойно Уеб Приложение

Редактирано от WoW-Troian (преглед на промените)

Ахам, значи почти всяка CMS е трислойно приложение.

Но в този конкурс предполагам не може да участват сайтове правени със CMS, като моя например?

Има ли значение фотоапарата?

Тук малко ми се губи смисъла. То и аз ако снимам всички книги в магазина, не значи, че съм ги чел :wors: . А новата анкета на сайта за туризма - вижте сами , би имала смисъл, ако се смени формулировката. И още нещо, турсачката на сайта не работи като хората

Редактирано от zdravko87 (преглед на промените)

Има ли значение фотоапарата?

Тук малко ми се губи смисъла. То и аз ако снимам всички книги в магазина, не значи, че съм ги чел :) . А новата анкета на сайта за туризма - вижте сами , би имала смисъл, ако се смени формулировката. И още нещо, турсачката на сайта не работи като хората

В един пост някой попита каква е наградата за 1во място и реших да кажа. За анкетата и формата за търсене ще обърна внимание благодаря.

Колкото до книгите: Ако някой е чел(ползвал) тази литература ще види че кода ми има доста допирни точки с написаното в нея.

Редактирано от WoW-Troian (преглед на промените)

Определено! За това казвам да имаше хора в журито дето поне разбират от дизайн, а то они даже и от програмиране толкова разбират. Затова викам да имаше некой като тебе xsakex там поне тоя сайт дето сега спечели немаше да е на първо, ама на...

еи брато монитора ти е сред най добрите добър избор браво :) :) :) :) :) :)

С оглед на това, че това беше национално състезание по уеб дизайн, екипът на калдата би могъл да обръща повече внимание на подобни събития, за мен те са по-важни от новата рубрика игри и тяхното петъчно представяне (демоден !!??) ;)

Този петък заминаваме за Монтана на национална олимпиада по информационни технологии, тоест не само сайтове, но и приложни програми. Ако наистина ви интересува мога да напиша какво е станало.

Но в този конкурс предполагам не може да участват сайтове правени със CMS, като моя например?

Така би трябвало да е, но на практика не е така, всеки може да ползва какъвто си иска gpl софтуер, тъй като има изискване на публикуваш проекта под gpl, а gpl го позволява. Въпреки това не мисля че сайт на joomla заслужава да е в челната петица. Имам познати, които ходят с някакви ръчно писани php приложения, дето са работили над тях около година и накарая идва няккъв с joomla и взема първо място.

@m_sharky

На коя олимпиада ходиш та ти прави впечатление, че прецакват хората ?

Това е почти задължително ! Ако журито въобще разбере за какво ти е проекта, то някой от публиката задължително трябва да се заяде с някой тъп въпрос. Свиквай! :)

@wow-troian

Тия книги защо ги показваш ? Ти си ги писал или просто ги имаш ?

• Автор

както забелязвате от бая време не съм писал в тая тема не защото не я чета ами защото виждам колко простотии се изписаха за това тъпо състезание и то не само тук, но и в куп други форуми. Считам, че е безполезно да спора с троян или който и да е друг участник, защото никога няма да има консенсус по въпроса, кой е заслужавал да спечели и това е нормално всеки ще защитатава своя проект. Въпросът тук е повече за журито, което както кзах не беше компетентно, но и това е свършен факт и едва ли ще има оправия и до година ама надеждата умира последна :rolleyes: Айде успех на всички, които ще се явяват до година. Аз ще си помисля има ли смисъл за това състезание да създавам отделен проект, но това зависи от обстоятелствата. :offtopic_s:

Здрасти m_sharky!

Първо привет от Троян и поздравления за сайта ти! Аз съм Свилен Димитров - отговорник по администрирането на сайта на олимпиадата и сме си писали поне веднъж, а както знаеш и сме се виждали. Лично за мен твоя сайт беше един свеж полъх в това бездуховно време и невероятно много ми допадна още при регистрацията. До 22:50 чаках комисията да реши точно кой сайт да бъде на първо място. Мненията бяха разделени - от една страна бяха тези, които искаха да се подчертае, че състезанието е по WEB дизайн и трябва да се гледа именно това, т.е. че ти трябва да си на първо място, а от другата - тези, които твърдяха, че за всяко състезание по ИТ си има критерии, ясно посочени на http://edusoft.fmi.uni-sofia.bg/

В крайна сметка се наложи мнението, че трябва да се спазват критериите на МОН и логично това прати сайта "Туристически пътеки" на първо място. Много хора недовостваха същата вечер и т.н., но нека бъдем честни:

Ти беше с мен в "Статистика". Честно ми кажи - кой сайт ти хареса?! Кой сайт въобще си заслужаваше гледане повече от 3 минути?!

И знаеш, защо се получи - защото имаше "безидейност". Прочели сме нещо на PHP и правим сайт... но за какво не знаем. Затова и първите 10 проекта са в първите 10 места, защото имат това, което останалите нямат - идея какво да направиш и как да го направиш. Сайтът, който дели второ място с теб имаше НАЙ-ДОБРАТА презентация, която някога съм виждал (между другото и ти, и "пътеките" нямахте) и това му донесе второто място... а за теб проблема беше само един... PHP. Просто нямаше динамика в сайта ти. Невероятен сайт, но много труден за поддръжка и, вярвам, сам си убеден в това. Именно липсата на трислойна архитектура беше препъни-камъка за теб.

И последно - комисията гледа екстрите на двата сайта и макар и прекрасни, 3D моделите не са твои, докато за "Туристически пътеки" не може да кажеш същото, нали?!

Сега плюсове:

Ти - много подробен, информативен, конкретен, пълен, всеобхватен, прекрасен дизайн

Те - трислоен, бърз, превантивен, информативен, с възможности за редакция, 3D модели на маршрутите

Минуси:

Ти - тромав (знаеш колко време зарежда на ADSL), статичен, липса на обратна връзка (не говоря за форма, а за информация какво се харесва и какво не. Например дали една статия не е много текст?!)/ липса на ориентация къде сме в момента (няма как да се помни)

Те - слаб дизайн в цветовата гама, липса на логическа система при търсачката, дребен шрифт

И последно - знаеш колко е лесно да се поддържа един сайт, нали? Знаеш колко хора разбират от това, което правиш, нали?! Сега си представи Троян и ми кажи кои хора са помогнали на тези момчета?! Аз ще ти кажа - НИКОЙ! Затова просто се съгласих да им хоствам сайта така, както правя и с всички мои ученици, затова и поддомейна се казва STUDENTS.skobg.org

Там има и други сайтове, като http://students.skobg.org/sostra/ , или http://students.skobg.org/aggresy/ м или http://students.skobg.org/vlevski/jivot_bez_droga , които биха заслужили вниманието ти (може би). Така е - малкият град се познаваме и си помагаме... НО искам ясно да отбележа, че всички проекти се оценяват от независима комисия, която всяка нова учебна година се назначава от МОН и в нея всяка година влизат само 10 души, които се уверявам, че знаят много повече за дизайн, отколкото ще знаем аз и ти! Те са на всички олимпиади, те ще бъдат и в Монтана в петък и т.н. до края на учебната година!

Ние не сме в тази комисия и от моето мнение не зависи нищо. Аз имах задачата да подготвя документите и сайт за състезанието и мисля, че съм успял. Догодина - повече. И още нещо - не се отчайвай, защото ти показа много! Обърни внимание на трислойния модел и се заеми с проект, който е поне толкова идеен, колкото този за Рилския манастир и ще бъдеш победител... но на това състезание трябва да си признаеш, че момчетата бяха по-подготвени от теб и заслужено си спечелиха. Те не са мои ученици... дори в Троян има неписано правило, че щом е победа за тях, значи е загуба за нашето училище, но аз не мисля така! Ние сме цивилизовани хора и трябва да се вгледаме какво се харесва у първенците и при следващата ни среща да сме по-добри, нали?!

Иначе (както се видя) и аз мога да пиша във форумите, но полза няма! Иначе г-н Маринов (защото всеки, който е представял училището си на подобни мероприятия трябва да държи да се обръщат към него на ВИЕ) ще се радвам, ако останем приятели и ще Ви очаквам отново до година, защото именно така се израства! С най-добри чувства и благодарност, че си отделил от времето си, за да прочетеш мнението ми по въпроса.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.