Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Национално състезание по уеб-дизайн "Непознатата България".

Featured Replies

• Автор

Благодаря за изказаното мнение :clap: Наистина изяснихте ми някои неща които не бяха известни за мен (разделението на комисията). Наистина признавам, че сайтът е много тромав и не позволява редакция и няма грам php, но трябва да се има в предвид, че все пак това е пъвият ми сайт (след един много позорен за мен такъв - http://sharkytunningdesign.hit.bg ) и все пак нямаше как при положение, че до сега не съм учил програмни езици да направя сайта на php и mysql. Въпреки всичко сами виждате, че правенето на сайта ми отне много време главно заради подробната инфорамация, галерия и разни приложения, които изискваха изпипване особено, когато става на въпрос само за html (примерно - галерията е над 200 снимки - за които има 7 галериии и за всяка снимка има по отделна страница в цял размер с коментар, която съществува в 2 варианта BG и EN ) сами смятайте колко са файловете и как всеки един е редактиран поотделно от мен.

Няма значение минало свършило. Доволен съм все пак от класирането на второ място като се има в предвид, че това е първо не само национално, като до сега не съм участвал в никакви други състезание - регионали и училищни.

За до година възнамериявам да участвам с един много сериозен проект, който ще ми изсква много време и учене - Online училище. Ще участвам и с други проекти в екип и сигурно отново ще се срещнем. :yanim:

Това е от мен. Успех на всички бъдещи участници и честито на спечелилите!

• Автор

За бъдещият ми проект възнамерявам под онлайн училище да направя нещо не като стандартните разбирания за това - е-дневник, отсъствия и други такива. Естествено ще съществува такъв дневник, но акцентът няма да е на него, а по-скоро на друго нещо. Мисля да направя регистрания на потребители в 3 ранга - ученик, учител и администратор. Ученикът ще се регистрира с име, фамилия, юсър нейм, парола, е-мейл, егн, клас, възраст и така нататък. Тъй като нашето училище както повечето гимназии, паралелките са подреени по профили - информатика, математика (с английски, немски, руски), биология и химия. При регистриране на ученик, и избиране на съответния клас примерно 11д сайтът ще се специализира специално за него и ще показва като водеща информация по профилиращите предмети - биология, химия, английски, немски и ИТ. Ако желае ученикът може да добави и допълнителни предмети като странични интереси. Съответно Той ще може да решава тестове (пускани от самите преподаватели или администратори в сайта) и ще получава оценки за това, които ще се въвеждат в електронен бележник. Този бележник ще се отнася само за виртуалното училище. За истинското при желание може да се създадене отделен, който обаче няма да може да бъде поддържан. Така да кажем след решаване на определен брой тестове по опредлен предмет той ще иам текущи оценки и среден успех.

За учителите при регистрация те ще изпращат запитване за потвърждение към админа, т.к. това е акаунт с по-висок ранг ( само за това не се сещам как точно да стане по е-мал или по друг начин вътре в състемата на сайта). След това учителят ще пуска тестове през админ-панела и ще може да ги редактира само за своя учебен предмет. Оценките няма да се пишат от него, а той само ще следи за успеха на учениците, които ще решават тестовете, а системата ще ги оценява.

Администраторът ще следи всичко това и ще има абсолютно същите права като учителите по абсолютно всички предмети. Той ще има достъп и до списък с регистрираните потребители (ученици и учители) и ще може да променя ранговете им.

Това е идеята ми. Мисля, че нещо подобно е "обречено" на успех стига да стане реалност. Наистина едва ли бих могъл да направя всичко сам, но ще се опитам. От следващият месец започвам създаването на дизайна на новия сайт, т.к. сега покрай училището съм доста зает и нямам време и сили да мисля и правя нещо толкова сериозно. :)

За бъдещият ми проект възнамерявам под онлайн училище да направя нещо не като стандартните разбирания за това - е-дневник, отсъствия и други такива. Естествено ще съществува такъв дневник, но акцентът няма да е на него, а по-скоро на друго нещо. Мисля да направя регистрания на потребители в 3 ранга - ученик, учител и администратор. Ученикът ще се регистрира с име, фамилия, юсър нейм, парола, е-мейл, егн, клас, възраст и така нататък. Тъй като нашето училище както повечето гимназии, паралелките са подреени по профили - информатика, математика (с английски, немски, руски), биология и химия. При регистриране на ученик, и избиране на съответния клас примерно 11д сайтът ще се специализира специално за него и ще показва като водеща информация по профилиращите предмети - биология, химия, английски, немски и ИТ. Ако желае ученикът може да добави и допълнителни предмети като странични интереси. Съответно Той ще може да решава тестове (пускани от самите преподаватели или администратори в сайта) и ще получава оценки за това, които ще се въвеждат в електронен бележник. Този бележник ще се отнася само за виртуалното училище. За истинското при желание може да се създадене отделен, който обаче няма да може да бъде поддържан. Така да кажем след решаване на определен брой тестове по опредлен предмет той ще иам текущи оценки и среден успех.

За учителите при регистрация те ще изпращат запитване за потвърждение към админа, т.к. това е акаунт с по-висок ранг ( само за това не се сещам как точно да стане по е-мал или по друг начин вътре в състемата на сайта). След това учителят ще пуска тестове през админ-панела и ще може да ги редактира само за своя учебен предмет. Оценките няма да се пишат от него, а той само ще следи за успеха на учениците, които ще решават тестовете, а системата ще ги оценява.

Администраторът ще следи всичко това и ще има абсолютно същите права като учителите по абсолютно всички предмети. Той ще има достъп и до списък с регистрираните потребители (ученици и учители) и ще може да променя ранговете им.

Това е идеята ми. Мисля, че нещо подобно е "обречено" на успех стига да стане реалност. Наистина едва ли бих могъл да направя всичко сам, но ще се опитам. От следващият месец започвам създаването на дизайна на новия сайт, т.к. сега покрай училището съм доста зает и нямам време и сили да мисля и правя нещо толкова сериозно. :)

По добре недей, има достатъчно много такива системи. Тази година се нагледах по състезанията на системи за тестове, електронни дневници и т.н. Просто няма да покажеш нищо ново.

Още един съвет, като си измислиш идея за проект внимавай с кого я споделяш :hush:

@wow-troian

Тия книги защо ги показваш ? Ти си ги писал или просто ги имаш ?

Бях обвинен, че съм използвам Джумула с тези снимки исках да покажа, че това не е така. Ако си или някой от пишещите тук ги има има(или ги е чел) ще забележи, че начина на писане на кода в книгата е сходен на този от кода писан от мен...

Целях да покажа само това!

:whist::clap: за класирането за националното в Монтана. Ще се срещнем там.

Поздрави

• Автор

Абе майна ти и в Монатана да не участваш с тоя сайт? Мале ако и там спечелиш това ше е палната корупция biggrin.gif Смех голем! Ако участваш с пътеките, дето не е по темата на състезанието и бъдеш допуснат и се класираш на по-горно място и спечелиш (Пази Боже!) това верно ше е голем цирк. Ама само ако участваш тоя сайт, дето беше в Ловеч. Понеже въобще не е по темата: Приложение на модерните информационни технологии в ОБРАЗОВАНИЕТО.

Редактирано от m_sharky (преглед на промените)

Няма ли някква колегиалност, това-онова, кви са тия лоши думички ? m_sharky, не казвам, че неговия сайт е по-добър, но трябва да се научиш да губиш. Запомни, че колкото и да си добър винаги има някой по-добър от тебе. Прегледах ти нещата, тонът въобще не отговаря на работата ти.

Успех!

Абе майна ти и в Монатана да не участваш с тоя сайт? Мале ако и там спечелиш това ше е палната корупция biggrin.gif Смех голем! Ако участваш с пътеките, дето не е по темата на състезанието и бъдеш допуснат и се класираш на по-горно място и спечелиш (Пази Боже!) това верно ше е голем цирк. Ама само ако участваш тоя сайт, дето беше в Ловеч. Понеже въобще не е по темата: Приложение на модерните информационни технологии в ОБРАЗОВАНИЕТО.

БЪЛГАРИЯ влезе в Европа... ТИ къде беше ???

Както и да е... с @gotha говорихме за

Олимпиада по Информационни Технологии през 2006/2007 учебна година
, а не за
Състезание по ИТ „XXI век – иновационни технологии в българското образование"
. И все пак 98/100 точки на представяне.... :ph34r: приятен ден и не бъди така злобен пич... живей си живота

@gotha ааа ти ли беше с 1,89ГБ линукс ?;)

• Автор

Майна не съм злобен ама като гледам такава простотия на тия състезания и конкурси верно се дразня. Това може да убие всекакво желание у който и да е човек. Айде писна ми да пиша у тая тема само глупости се ръсат насекъде по форумите. Напишете на google заглавието на темата ще видите за какво говоря. За това предлагам модераторите и админите за затворят тази тема.

• Автор
БЪЛГАРИЯ влезе в Европа... ТИ къде беше ???

Както и да е... с @gotha говорихме за , а не за . И все пак 98/100 точки на представяне.... :wors: приятен ден и не бъди така злобен пич... живей си живота

@gotha ааа ти ли беше с 1,89ГБ линукс ?:)

Не пич нз обаче не мога да се сдържа това вече е пълния цирк biggrin.gifbiggrin.gifbiggrin.gif Леле сега видях резултатите от националното състезание и видях, че пак сте на първо както ти казваш с 98 точки. Абе нз за друго не съм видял другите сайтове, но пак не вярвам да не е имало по-достойни проекти от твоя. Явно сте дали доста парички на това жури, коеот мога да се обзаложа поне 70% (като по-голямата част са ключови фигури) са били и тук и в Ловеч и в Лозница. И не ми обяснявай, че сам си си писал кода при положение, че тук на теста си изкарал ти и твоя приятел 36 и 26 точки (нз кой колко), което според моя информация няма и половината от точките.

Информацията може да я видите за всички незапознати на:

http://edusoft.fmi.uni-sofia.bg/documents/it2007/web.xls

http://edusoft.fmi.uni-sofia.bg/documents/it2007/test.xls

http://edusoft.fmi.uni-sofia.bg/documents/it2007/final.xls

Но както се вижда от последния линк теста Ви е преебал (с извинение) много яко щото сте на 36 или 37 място и той формираше 70% или повече % от крайната оценка. Та така искрено се радвам да ти кажа, че поне това състезание е показало, че предишните ви класирания бяха пълния фалш и на практика не заслужавахте нито едно от до сега спечелине места. Може да мислите, че съдя строго, но питайте, който и да е от това състезание и въобще човек, който разбира и е запознат и ще ви каже, че имаше далеч по-достойни проекти на всичките състезание, в които участвахте, по-добри със сигурност и от моя, особено на състезанието в Лозница и Националното. За пример искам да ви покажа проект на един мой съученик, участвал със сайта Soundbg.com в Лозница, който за съжаление не е завършен и явно това му погоди лоша шега, но и да беше завършен като виждам за какво става на въпрос ако ще сайта да е правен от истински професионалисти и да струва милиони, да е много добър и професионален, то пак вие ще сте на първо, защото журито решава. Това е конспирацията, която сте направили вие или ваши преподаватели не мога да кажа, но не е честно спрямо други достойни проекти, в които са вложени далече повече труд, средства и професионализъм. А за сайта на моя съученик ще може да го видите на адрес: http://soundbg.com/soundbg1 .

Това е от мен и до година ще се срешнем отново, но този път на всички състезание и може пак вие да спечелите, дано ви стигнат средствата и комисията да бъде същата, за което съм 99% сигурен, но аз ще участвам каквото и да ми коства. И така айде чао, че нещо се утепах да пиша без да има особен смисъл, вместо да си гледам филма. Айде довиждане, приятни сънища и лека нощ :)

Това искрено ме разсмя! В Троян, където средната заплата е 200 лв., да имаме пари, за да подкупим комисия?! laugh.gif

Сега сериозно! Казах ти вече, че комисията оценява креативност и ти щеше да си на първо място, ако имаше поне малко динамика в сайта ти! Сайтът ти е втори, защото си го правил ти и въпреки това си ползвал софтуер за едно или друго приложение.

Пример: Style4_1, Style4... Никой не може да запомни всички видове променливи, ако си ги е кръстил така!

В същото време сайта на твоя приятел е правен целия с програма: <q class="inpc1"></q> (таг, който е краткото име на друг), име на клас обект sbtc1 hd (с интервал) и т.н. Не подценявайте толкова комисиите по подобни състезания! Казах ти, че хората са се нагледали на технологии 10 пъти по-добри от Вашите, но липсва креативност и идея. Затова "пътеките" спечелиха. Да, в техническо отношение имаше по-добри проекти, но в идейно... сам се убеди в "Статистика".

И на последно място да добавя - в Троян победата за тяхното училище означава поражение за нашето, защото така еснафски гледат на нещата. Въпреки това мисля, че заслужават уважение, а ти не си глупаво момче и е по-добре да се потрудиш повече за трислойната архитектура (която вече е задължителна) и да запазиш дизайна, защото това ще ти помогне!

• Автор

Добре кзах вече от моя сайт имаше по-добри проекти, които не спечелиха, след като и вие казвате, че са по-добре в динамиката така да бъде по-добре са от моя, но със сигурност не са по-добре от други проекти, участвали, както в Ловеч, така в Лозница, така и на олимпиадата, в това съм убеден! За това мисля, че имаше по-достойни проекти от техния и вече дадох пример за такъв. Дори за Ловеч както казах няма да си кривя душата имаше проекти, които наистина много ми харесаха, повече от техния.

Също така искам да допълня, че по-горе казахте, че аз не отговарям на критерия за състезанието, а те - да т.к. имат трислойна структура и сайта е динамичен и според критериите на MOН, обявени на edusof, вие сте избрали техния сайт. Значи, критерият на състезнието беше същия като този във вашия сайт и беше обявен сигурно 2 и повече седмици преди да направя своята регистрация в състезанието и от тогава тези критерии не са се изменили въобще. Те са:

1. Навигация

2. Функционалност и завършеност

3. зачитане на авторските права

4. Потребителски интерфейс - леснота на използване и интуитивност

5. Техническа изработка (степен на използване на съвременни средства за програмиране в интернет)

Условия - поне 2 чужди езика, лицензиран софт, регистрин в поне 3 търсачки...

А в така посочените критерии и условия не е точно споменато, че сайтът ще бъде оценяван по свойта трислойна структура, наличие на администраторски панел, търсачка и др. Единствено т.5 от критериите загатва подобно нещо, но под това могат да се разбират не само PHP + MySQL като езици за програмиране, но и Javascript, Flash и др. За динамичност на сайта пък никъде не е споменато. До колкото виждам акцена е навигацията и леснотата на употреба. Също така както казахте сте спорили дали критериите да бъдат според стандартите на МОН или тези на името на състезанието, т.е. да се оценява дизайна. Еми аз мисля, че дизайна е най-важната характеристика на един сайт и на първо място е именно той, защото ако един сайт няма дизайн, то едва ли ще се радва на особен интерес. Също така след като състезанието се казва "Състезание по web-дизайн" то нормално е и той да влиза като критерии и то даже сред най-важните. Аз мисля, че това състезание трябва да се направи едно от двете - да се промени името му от "Състезание по web-дизайн" на "Състезание по web-програмиране" или да влезе критерия "дизайн" като основен и може да съществува критерий за трислойна структура на сайта, но тя да не е ръководеща за точно това състезание. Аз лично мисля, че втория вариант е по-добър специално за това състезание - има достатъчно други състезания и олимпиади, които оценяват динамичност на сайт. За в бъдеще се надявам ако не включите критерия "дизайн" поне да смените името да състезанието и да и представите по-ясно критериите, за да не става едно объркване сред участниците. Забелязах, че такова нещо се е случило не само тази година, но и предишната и отзивите са същите и се надявам да вземете мерки за това.

С уважение, SHARKY. ;)

• Автор
абе да те е*а у педало, разбрали че за нищо не ставаш ай си еби майката и си бигай на село

@btw Ти си селяка явно и тук определено не ти е мястото. Като не ти изнася нещо просто не пиши. И престани с обидите щото не само ти може да си позволяваш да псуваш така хамалската. Да те незае... и тъп...

ПС: Ще ме извините за грубия тон, но на такива копеленца и това им е малко. Надявам се админите да изтият и двете мнения. Смятам, че kaldata не е място за такава низост и простащина. Апелирам към по-стойностни и човешки изказвания, а не като тези на @btw. Ако забележите в личния му профил последните 5 поста друго освен безмислени брътвежи и обиди друго не съдържат. Надявам се админите и модераторите да вземат мерки срещу такива недобросъвестни потребители.

Редактирано от m_sharky (преглед на промените)

Оставете това кой крив и кой прав!

Казах ти, че в България само 10 души са упълномощени от министъра да оценяват проекти и най-учтиво ти казвам какво искат да видят в тези проекти. Аз съм ръководител на проекти, също като твоя преподавател и макар и да не ми харесва това оценяване, ми остава само да премълча и да се съобразя, ако искам да спечеля. Това, че ние не сме написали трислойна архитектура... гарантирам, че лично ще оправя изискванията за догодина и ще бъде всичко наред и съгласно всички изисквания на комисията.

• Автор
Оставете това кой крив и кой прав!

Казах ти, че в България само 10 души са упълномощени от министъра да оценяват проекти и най-учтиво ти казвам какво искат да видят в тези проекти. Аз съм ръководител на проекти, също като твоя преподавател и макар и да не ми харесва това оценяване, ми остава само да премълча и да се съобразя, ако искам да спечеля. Това, че ние не сме написали трислойна архитектура... гарантирам, че лично ще оправя изискванията за догодина и ще бъде всичко наред и съгласно всички изисквания на комисията.

Радвам се и се надявам догодина за всички нови и стари участници вече има по-голяма прозрачност и яснота. ;)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.