Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Помощ за задачи на C/C++ (merged)


Препоръчан отговор

няколко забележки към всички

Това са много лоши конвенции за имена:

int nomer, int a

metod()

metod(int nomer)

Несъмнено. Само че те хората не могат да си напишат задача за първи клас, а ти искаш да знаят конвенции.

П.П. Конвенциите имат смисъл в реален проект, и за обекти/методи чието предназначение не е очевидно. Аз не виждам нищо лошо брояча на цикъл, който е само това да се казва i, и в програма от 10 реда, която прави очевидно нещо, да не си кръщаваш променливите nTheAreaOfEquilateralTriangle :D

П.П.П Тук предлагам и да оплюеш повечето учебници. :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Несъмнено. Само че те хората не могат да си напишат задача за първи клас, а ти искаш да знаят конвенции.

П.П. Конвенциите имат смисъл в реален проект, и за обекти/методи чието предназначение не е очевидно. Аз не виждам нищо лошо брояча на цикъл, който е само това да се казва i, и в програма от 10 реда, която прави очевидно нещо, да не си кръщаваш променливите nTheAreaOfEquilateralTriangle :D

П.П.П Тук предлагам и да оплюеш повечето учебници. :*

foreach(var i : reallyImportnatAndMeaningfullyNamedCollection) {} // e ok
foreach(SomeType anElementOfreallyImportnatAndMeaningfullyNamedCollection : reallyImportnatAndMeaningfullyNamedCollection) {} // ne e ok
Да, не C++.

но за всичко друго, нека се учат от сега :)

Редактирано от FlagOfHate (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Условие: Да се напише програма,която: -Получава целочислен масив от 100 елемента и извежда на екрана въведения масив. -Записва в нов масив на всички числа след минималното и сортира новия масив в нарастващ ред. -Да се намери колко пъти се среща нечерната цифра с най-голям ASCII код. -Програмата да има текстово меню , от което потребителят да избира дали да въвежда масив или да обработва вече въведен такъв. Код: #include <stdio.h> #include <conio.h> #include <string.h> #include <stdlib.h> void Input(int arr[100]) { int index; printf("Enter the array\n"); for(index = 0; index < 100; index++) { printf("Enter %d number\n", index+1); scanf("%d", &arr[index]); } } int minValue = 32767; int index; int sort; for(a = 0;a < 100;a++) { if(arr[a] < minValue) { index = a; } } for(a = 0;a < (sizeof(arr)) / 4;a++) { index++; arr1[a] = arr[index]; } for(a = 0;a < (sizeof(arr1))/4;a++) { for(index = a;index < (sizeof(arr1))/4;index++) { if(arr1[a] > arr1[index]) { sort = arr1[a]; arr1[a] = arr1[index]; arr1[index] = sort; } } } for(a = 0;a < (sizeof(arr1))/4;a++) { printf("%d\n", arr1[a]); } int main() { char choise = '0'; int loaded = 0; int arr[100]; do { printf("---------------MENU----------------\n"); printf("- 1.Enter array -\n"); printf("- 2.Use already entered array -\n"); printf("- Space for exit program -\n"); printf("-----------------------------------\n"); scanf("%c", &choise); if(choise == ' ') { printf("Bye Bye\n\n"); return 0; } switch(choise) { case '1': Input(arr); loaded = 1; break; case '2': break; default: printf("You have entered an invalid value\n"); break; } if(!loaded) { printf("You haven't enter an array yet.Please choose 1 first.\n"); } else { magic(arr); } }while(choise != ' '); return 0; }

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 седмици по-късно...

Здравейте,колеги и за много години ! Реших да пиша във форума , защото имам нужда от помощ за една задача на C++. Задачата е следната " Съставете програма с функции за : а)Въвеждане от клавиатурата в масив и файл(чрез допълване) на данни за N(N<=30) телефонни абоната:име и фамилия,адрес,телефонен номер,месечна сума за плащане: б)Извеждане на справка за абонати,чиято сума за плащане е над 100 лева; в)Извеждане на текущото съдържание на масива(и файла),сортиран във възходящ ред по месечна сума за плащане. Главната функция main()-с меню за избор на функции и проверка за състоянието на данните.Използване на глобални променливи или функции с предаване на параметри-по избор." Успях да направя част от задачата: #include <cstdlib> #include <iostream> #include <string.h> #define N 30 using namespace std; struct abonati{ char name[30]; char adres[30]; int number; int suma; }; int read_phone(abonat& p) { cout<<"Vyvedete ime"; cin>>p.name; cout<<"Vyvedete adres";cin>p.adres; cout<<"Vyvedete nomer";cin>>p.number; cout<<"Vyvedete suma";cin>>p.suma; } void sort(abonat *p) int main(int argc, char *argv[]) { int key=0; do{ cout<<"menu"; cout<<" 1.Vyvejdane na abonat"; cout<<" 2.Izvejdane na spravka za abonati"; cout<<" 3.Sortirane na abonati "; cout<<" 4.Izhod"; switch(key) { case 1: read_phone();break; case 2: case 3: case 4: break; default cout<<"Greshna komanda"; break; } system("PAUSE"); return EXIT_SUCCESS; } Благодаря Ви предварително!Лека и успешна седмица на всички.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 месеца по-късно...

Моля за помощ при решаването на тази задача: Текст се състои от латински букви и знака шпация. Отпечатайте го като замените всяка буква с морзовия и код, а между буквите оставете по едно празно място. Трябва да е на С++ морзово кодиране: A->.- B->-... C->-.-. D->-. E->. F->..-. G->- -. H->. . . . I->.. J->.- - - K->-.- L->. - . . M->- - N-> - .. O->- - - P->. - - . Q->- - . - R->. - . S->... T->- U->.. - V->... - W->.- - X->- .. - Y-> - . - - Z-> - -

Редактирано от C++ (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Моля за помощ при решаването на тази задача: Текст се състои от латински букви и знака шпация. Отпечатайте го като замените всяка буква с морзовия и код, а между буквите оставете по едно празно място. Трябва да е на С++

морзово кодиране:

...

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=188001
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Задача: Текст се състои от латински букви и знака шпация. Отпечатайте го като замените всяка буква с морзовия и код, а между буквите оставете по едно празно място.

морзово кодиране:

Хмм, capnemo със сигурност нямаше предвид само 4.та точка. Преди това има 1ва. :)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 седмици по-късно...

Здравейте Имам три задачи по Програмиране: 1. Създайте програма с функция която проверява дали масив от 10 цели числа съдържа 0. 2. Създайте програма с функция която проверява дали масив от цели числа е подреден в низходящ ред. 3. Създайте програма с функция която брои думите в символен низ, записан в масив. Решенията трябва да са възможно най-прости, понеже уча C++ от една година, и се предполага, че знам само основните неща. :D Благодарим! :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добър вечер.

Ето задачата , ако някой може да помогне, ще съм благодарен.

1. Даден е двумерен масиви A[3][7]. Да се въведат стойностите на елементите на масива и се промени масива, като се разменят местата на 3 и 5 стълб.Да се изведе новия масив.

до тук е лесно и за това съм го написал, но не знам как да разменя 3 и 5 стълб и да излезе матрица b.......

#include<stdio.h>

int main()

{

float a[3][7],b[3][7];

int i,j;

for(i=0;i<3;i++)

for(j=0;j<7;j++)

{

printf("a[%d][%d]=",i,j);

scanf("%f",&a[j]);}

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добър вечер.

Ето задачата , ако някой може да помогне, ще съм благодарен.

1. Даден е двумерен масиви A[3][7]. Да се въведат стойностите на елементите на масива и се промени масива, като се разменят местата на 3 и 5 стълб.Да се изведе новия масив.

до тук е лесно и за това съм го написал, но не знам как да разменя 3 и 5 стълб и да излезе матрица b.......

#include<stdio.h>

int main()

{

float a[3][7],b[3][7];

int i,j;

for(i=0;i<3;i++)

for(j=0;j<7;j++)

{

printf("a[%d][%d]=",i,j);

scanf("%f",&a[j]);}

цикъл по елементите на колоната и запис на съдържанието на елемент от колона 3 във временна променлива, съдържанието на 5 в 3 и временната променлива в 5
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 седмици по-късно...

Здравейте,колеги и за много години ! Реших да пиша във форума , защото имам нужда от помощ за една задача на C++.

Задачата е следната "

Съставете програма с функции за :

а)Въвеждане от клавиатурата в масив и файл(чрез допълване) на данни за N(N<=30) телефонни абоната:име и фамилия,адрес,телефонен номер,месечна сума за плащане:

б)Извеждане на справка за абонати,чиято сума за плащане е над 100 лева;

в)Извеждане на текущото съдържание на масива(и файла),сортиран във възходящ ред по месечна сума за плащане.

Главната функция main()-с меню за избор на функции и проверка за състоянието на данните.Използване на глобални променливи или функции с предаване на параметри-по избор."

Успях да направя част от задачата:

#include <cstdlib>

#include <iostream>

#include <string.h>

#define N 30

using namespace std;

struct abonati{

char name[30];

char adres[30];

int number;

int suma;

};

int read_phone(abonat& p)

{

cout<<"Vyvedete ime"; cin>>p.name;

cout<<"Vyvedete adres";cin>p.adres;

cout<<"Vyvedete nomer";cin>>p.number;

cout<<"Vyvedete suma";cin>>p.suma;

}

void sort(abonat *p)

int main(int argc, char *argv[])

{ int key=0;

do{

cout<<"menu";

cout<<" 1.Vyvejdane na abonat";

cout<<" 2.Izvejdane na spravka za abonati";

cout<<" 3.Sortirane na abonati ";

cout<<" 4.Izhod";

switch(key)

{ case 1:

read_phone();break;

case 2:

case 3:

case 4: break;

default

cout<<"Greshna komanda";

break;

}

system("PAUSE");

return EXIT_SUCCESS;

}

Благодаря Ви предварително!Лека и успешна седмица на всички.

Колега, до някъде я направих но само последната подточка за сортиране, малко ме затрудни. Не можах да я направя :( . Много ми е интересно как може да се сортира структура :rolleyes: . Ако някой знае , може ли да ми каже ?

Ето и решението на задачата(последната подточка за сортиране не работи!)

#include <cstdlib>
#include <iostream>
#include <string>
#include <vector>
#include <fstream>
#define N 30
using namespace std;
struct abonati
{
	char name[30];
	char adres[30];
	int number;
	int suma;
}p;
vector<abonati> v;
fstream out("Data.txt", ios::out);
int read_phone()
{
	int n;
	cout << "Broj abonati: ";
	cin>>n;
  
	for(int i=0; i<n; ++i)
	{
		cout<<"Vyvedete ime: "; cin>>p.name;
		cout<<"Vyvedete adres: "; cin>>p.adres;
		cout<<"Vyvedete nomer: "; cin>>p.number;
		cout<<"Vyvedete suma: "; cin>>p.suma;
	  
		out.write((char*)&p, sizeof(struct abonati));
		v.push_back(p);
	}

}
void Sort()
{
	int n = v.size();
	abonati temp;
  
  
	for(int i=0; i<n; ++i)
	{
		temp.suma = v[i].suma;
	  
		for(int j=i; j<n; ++j)
		{
			if(temp.suma > v[j].suma) temp=v[j];
	
		}
				 cout << "Ime:  " << temp.name << endl;
				 cout << "Adres:  " << temp.adres << endl;
				 cout << "Nomer:  " << temp.number << endl;
				 cout << "Suma:  " << temp.suma << endl;
				 cout << "======================\n";
		
	}
}
void spravka()
{
	int len = v.size();
  
	cout << "Spravka:\n";
	for(int i=0; i<len; i++)
	{
		if(v[i].suma > 100)
		{
			cout << "Ime:  " << v[i].name << endl;
			cout << "Adres:  " << v[i].adres << endl;
			cout << "Nomer:  " << v[i].number << endl;
			cout << "Suma:  " << v[i].suma << endl;
		  
			cout << "======================\n";
		}
	}
}

int main()
{ int key=0;
do{
cout<<"=====================================\n";
cout<<" 1.Vyvejdane na abonat\n";
cout<<" 2.Izvejdane na spravka za abonati\n";
cout<<" 3.Sortirane na abonati \n";
cout<<" 4.Izhod\n";
cout<<"\nMolq izberete obciq: ";
cin >> key;
}while(key>4 || key<1);
switch(key)
{ case 1: read_phone(); main();
		break;
  case 2: spravka(); main();
		break;
  case 3: Sort(); main();
		break;
}
system("PAUSE");
return EXIT_SUCCESS;
}
Редактирано от zerocool2 (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Много ми е интересно как може да се сортира структура :rolleyes: . Ако някой знае , може ли да ми каже ?

Ами както се сортират и контейнери от обикновените типове, със уточнението, че в този случай обикновено се сравяват по едно от полетата или по някакво правило ако сортирането зависи от няколко полета.

В този случай полето, което те интересува е месечна сума за плащане (ти си го кръстил suma)

Редактирано от flare (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Мерси Flare,

Реших да направя един експеримент, написах една структура и един клас, щях да се опитам да сортирам всеки Person по възраст но възникна някакъв проблем :( . Значи за всеки човек искам да въведа името и фамилията, знам че като използвам cin, след като срещне интервал прекратява своето действие и затова искам да използвам друг оператор, който да прочете целия низ. Пробвах с getline(cin, imeto na promenliwata), cin.getline(char, size), с cin.get() , то работи по принцип но аз ги използвам вътре в цикъл и прескача не мога да въведа първия път :Х

Ако някой знае как да го оправя ?? може ли да ми помогне

#include <iostream>
#include <fstream>
#include <vector>
#include <cstdlib>
using namespace std;
#define MAX 50
#define FILENAME "data.txt"
struct P
{
	char name[MAX];
	int age;
};
class Person
{
	P Temp;
	vector<P> vP;
	ofstream ofFile;
	ifstream inFile;
	public:
	Person() {}
	~Person() {}
	void getMenu();
	void EnterPerson();
	void Save();
	void Load();
	void Sort();
};
void Person::getMenu()
{
	int choice;
	do
	{
		cout << "\n============================" << endl;
		cout << "1. Enter a new Person" << endl;
		cout << "2. Save a file" << endl;
		cout << "3. Load from file" << endl;
		cout << "4. Sort by age" << endl;
		cout << "5. Exit" << endl;
		cout << "\nEnter your choice(1-6): " << endl;
		cin>> choice;
	}while(choice>5 || choice<1);
	switch(choice)
	{
		case 1: EnterPerson();
			getMenu(); break;
		case 2: Save();
			getMenu(); break;
		case 3: Load();
			getMenu(); break;
		case 4: Sort();
			getMenu(); break;
		case 5: exit(0);
	}
}
void Person::EnterPerson()
{
		int n;
		cout << "\nNumber of people: ";
		cin >> n;
		for(int i=1; i<=n; ++i)
		{
			cout << "Name: "; cin.get(Temp.name, MAX);	// ТУКА Е ПРОБЛЕМА !!!!
			cout << Temp.name << endl;
		}
}
void Person::Save()
{
}
void Person::Load()
{
}
void Person::Sort()
{
}
int main()
{
	Person *NewPerson = new Person();
	NewPerson->EnterPerson();
	return 0;
}

програмата все още не е готова

Редактирано от zerocool2 (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Проблемът, от който се оплакваш, е причинен от това че смесваш методи за форматиран вход ( предефинираният оператор >>) и за неформатиран(get, getline). При това последният символ 'n' остава във входния поток и това води до неправилно поведение на get... Методът ignore от istream, би трябвало да ти разреши проблема:

int n;
cout << "nNumber of people: ";
cin >> n;
std::cin.ignore ( std::numeric_limits<std::streamsize>::max(), 'n' );
for(int i=1; i<=n; ++i)
{
    cout << "Name: "; cin.get(Temp.name, MAX);
    cout << Temp.name << endl;
}
Обаче това ти е най-малкия проблем. Виждам, че обичаш да четеш. Тогава прочети малко и си отговори на следните въпроси: Какъв е смисълът на обектите? Какво представлява структурата p и защо се казва така? Какво представлява класът Person и защо се казва така? Правилно ли са избрани данните на класа (особено Temp)?
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Какъв е смисълът на обектите?

Нямат никакъв смисъл, честно казано за тази програма, но понеже започнах да уча ООП и затова почти във всичките си програми използвам класове.

Какво представлява структурата p и защо се казва така

:D p(идва от Person) набързо го написах кода и не съм внимавал много (можеше да е tagP) :( .Тя е структура, която съхранява името и възрастта на един човек.

Какво представлява класът Person и защо се казва така?

Както казах преди малко , в малки програми няма кой знае какво значени , преспокойно можеше да използвам С стила(без обекти). В големи проекти , когато използваме ООП, много лесно после може да се добави нова функционалност. :) Затова използвам ООП, за да свикна с него. По правилно е класа да се казва Persons, защото съхранява данни за повече от един човек.

Правилно ли са избрани данните на класа (особено Temp)?

Не! (зачудих се малко и разбрах, че наистина не са избрани правилно).

Вместо така:

.................
struct P
{
		char name[MAX];
		int age;
};
class Person
{
		P Temp;
		vector<P> vP;
		ofstream ofFile;
		ifstream inFile;
		public:
..............

Би трябваше:

................
typedef struct tagP
{
		string m_Name;
		unsigned int m_Age;
}Person ;

class Persons
{
		vector<Person> vP;
	  
		public:
.................

и после, примерно функцията за въвеждане изглежда така :

void Persons::EnterPerson()
{
	int n;
	cout << "\nNumber of people: ";
	cin >> n;
	for(int i=1; i<=n; ++i)
	{
		Person person_tmp;
		cout << "\nName: "; cin >> person_tmp.m_Name;
		cout << "Age: "; cin >> person_tmp.m_Age;
		vP.push_back(person_tmp);
	}
}

@flare Така става ли ? :)

Редактирано от zerocool2 (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

@flare Така става ли ? :)

Въпросите ми бяха доста по-сериозни от колкото си ги приел... Първият беше обобщен, а не за твоята програма. Ако си отговориш правилно на него ще отговориш и на всички други - така че остава.
Айде нови въпроси:
Защо p( tagP( !?), Person) е структура, а не клас? Методът EnterPerson в класа Persons ли трябва да е и ако да, какво става, ако решиш да добавиш или промениш някое поле от p( tagP( !?), Person)?...
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Защо p( tagP( !?), Person) е структура, а не клас?

Няма почти никаква разлика между класове и структури, те са тясно свързани. Класът е структура, когато всички членове са публични.

Примерно тези 2 дефиниции са еквивалентни:

struct tagP
{
	string m_Name;
	unsigned int m_Age;
};

и

class tagP
{
	public:
	string m_Name;
	unsigned int m_Age;
};
Даже във структурата може да се дефинира конструктор, деконструктор. Етикети като public, private.

Затова според мен , няма толкова голямо значение дали е структура или клас ;) .

Методът EnterPerson в класа Persons ли трябва да е и ако да, какво става, ако решиш да добавиш или промениш някое поле от p( tagP( !?), Person)?.

Не съм сигурен, дали трябва да бъде вътре в класа или вътре в структурата.

Но ако е вътре в класа и реша да добавя някакво поле, така трябва да направя:

struct tagP
{
	string m_Name;
	unsigned int m_Age;
	string m_Country;
}Person ;
и

void Persons::EnterPerson()
{
		int n;
		cout << "\nNumber of people: ";
		cin >> n;
		for(int i=1; i<=n; ++i)
		{
				Person person_tmp;
				cout << "\nName: "; cin >> person_tmp.m_Name;
				cout << "Age: "; cin >> person_tmp.m_Age;
				cout << "Country: "; cin >> person_tmp.m_Country;
			  
				vP.push_back(person_tmp);
		}
}

Структурата tagP може да е клас и ако е клас, тя трябва да бъде базов и класът Persons трябва да наследи базовия класа tagP

class tagP
{
	public:
	string m_Name;
	unsigned int m_Age;
	string m_Country;
};

class Persons : public tagP
{
........
}

EnterPerson() може и да е вътре в класа tagP

class tagP
{
	private:
	int m_age;
	string m_strName;
	string m_Country;


	public:
	void EnterPerson();
};


void tagP::EnterPerson()
{
	int n;
	cout << "\nNumber of people: ";
	cin >> n;
	for(int i=1; i<=n; ++i)
	{
		cout << "\nName: "; cin >> m_strName;
		cout << "Age: "; cin >> m_age;
		cout << "Country: "; cin >> m_Country;
	}
}


class Persons : public tagP
{
	vector<tagP> vPerson;

public:
	void getMenu();
	void Save();
	void Load();
	void Sort();
	void Print();
	void FindByAge();
};

Май така трябва да стане, в първия случай ако реша да добавя нещо, първо трябва да добавя в структурата и после във функцията да променя EnterPerson(), която се намираше в класа Persons . Това не е практично, защото работя с 2 класа(структури). Ако програмата беше много голяма и имаше 100 класа, тогава ако реша да добавя нещо аз трябваше да променя половината от класовете :( .

Но във втория случай ако реша да добавя нещо , ще добавя само в един клас , а другите ще си работят без никакъв проблем. :)

Наистина всяка член-функция трябва да отговаря за своите член-променливи - а не за чужди ;)

@flare точно така трябва да стане програмата, нали ?

Редактирано от zerocool2 (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Няма почти никаква разлика между класове и структури, те са тясно свързани. Класът е структура, когато всички членове са публични.

Даже във структурата може да се дефинира конструктор, деконструктор. Етикети като public, private.

Затова според мен , няма толкова голямо значение дали е структура или клас ;) .

Това е вярно, ако говорим за ключовите думи struct и class, но иначе всъщност имах предвид, защо не си капсуловал методите обработващи данните в Person като EnterPerson, както се сети сам. По принцип структурите съдържат данни, които по някакъв начин са свързани. Обикновено такива данни имат и специфични функции които ги обработват и затова много рядко се случва да има структура, без методи... и тъй като е объркващо, по-добре в такива случаи да ползваш class.

Но във втория случай ако реша да добавя нещо , ще добавя само в един клас , а другите ще си работят без никакъв проблем. :)

Ами да.

Наистина всяка член-функция трябва да отговаря за своите член-променливи - а не за чужди ;)

Ами да. :)

Структурата tagP може да е клас и ако е клас, тя трябва да бъде базов и класът Persons трябва да наследи базовия класа tagP

Това не е така. Значи идеята на наследяването е по-различна. В общият случай когато искаш да разбереш дали един клас Б трябва да наследи друг А си задаваш въпросите: Дали Б е вид А? Дали Б ще изпълни всичко наложено от А? В случая още първото правило няма да бъде изпълнено - <група хора> не е "вид" <човек>. Например, ако имаше няколко вида работници, тогава техните класове можеше да са наследници на Person. Сега просто трябва да са 2 отделни класа. И то само ако искаш да експериментираш с твое си сортиране. По принцип, ако ползваш вектор, стандартната библиотека на C++ съдържа алгоритъма sort, на който можеш да подадеш сортиращ метод и да ти сортира произволен контейнер, отговарящ на определени условия - като вектор например :) и ще минеш без втория клас. Редактирано от flare (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 седмици по-късно...

Вярно ли съм я направил ?

#include <iostream.h> // biblioteka za vhod i izhod na dannite.
#include <fstream.h> // biblioteka za rabota s failove.
#include <stdlib.h> // biblioteka za funkciqta system("pause") v kompilator Borland C++.

int main()
{
	  stoka cena;
   fstream fenix;
   fenix.open("D:/saraphino.dat", ios::out);
	for(i=0;i<5;i++)
   {
	cout << "Vuvedete produkt: ";
	cin >> stokal;
	cout << "Vuvedete cena na produkta: n";
	cin >> cena;
   }
   system("paue");
	return 0;
}
Условие:

да се направи програма, която извлича данните от файл с име – Вашето име (Тодор Тодоров) и разширание .dat (пример, milko.dat), в който са запазени данните за стоки, където n е Вашият номер в класа, като на един ред се записват името на стоката качеството и цената, разделена с интервал. След изчеслението на данните да се извежда на екран.

Редактирано от savagee (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Би ли ми помогнал ?

Знаеш ми условията.
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Знаеш ми условията.

Да! Знам ги! Ако не бях опитвал доста пъти да направя нещо - нямаше да питам. Разбирам, че не искаш да ми помогнеш - ок. Кавко да направя, че се обърках ептен и не знам по какъв начин да я направя ... Аз не съм, като хората, който чакат на готово! ;)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи това в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
×
×
  • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване