Премини към съдържанието
nakata60

Кажете ми кой можете да е крадеца според вас

Препоръчан отговор


Значи имам карта на ДЗИ в която ми привеждат заплатата вече около 5 години. И изведнъж остановявам че са ми изтеглени парите, като картата си е постоянно у мен и никой не ми знае пина. Аз съм от Сунгурларе а от банка ДЗИ-банк ми казват че парите са изтеглени от банкомат в София/Люлин/. Наистина съм теглил пари от нея карта и от други градове но тегленията от тях са много малко пъти на брой и са преди 5 месеца. Първо ми казаха от банката че някой мой роднина ми знаел ПИНА и ги е изтеглил,после че картата ми от няколко месеца се разкарвала по София и се проверява постоянно наличноста и. С една дума те не знаят къде ми са парите. Последно са ми свалили данните и си теглят хората. И те не могат нищо да направят освен да ми препоръчат да си сменя ПИНА да не ми теглели парите за напред. Аз съм 99% сигорен че данните не са ми взети от СКИМАРИ а тази информация е изтекла от банката. Но ви моля тази тема да я дискотираме и да изкажете мнение по въпроса и дали има и други както мен със същия проблем. Ще се радвам и ще съм благодарен на всеки който вземе участие в тази тема.

Редактирано от nakata60 (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Мой починал близък имаше застраховка "Живот" в ДЗИ отпреди деноминацията за 5000 лв.След нея почина и след време я намерих и отидох при тях,измънкаха че инфлацията стопила парите и т.н.Дадоха 50 лева...толкова струва човешки живот.Питайте ме дали ще се застраховам.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Що пък банката да те краде :hush: - все едно си нямат пари

Смени си пина,някой твой близък или роднина според мен те работят :grimace:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Що пък банката да те краде :) - все едно си нямат пари

Смени си пина,някой твой близък или роднина според мен те работят :grimace:

Ми то колко му е някой от банката да даде данните на някой приятел,оня да изтегли парите,и после делчо делев... ,или много филми гледам ?? :):hush:

И аз ще те посъветвам да смениш пина,но парите едва ли ще ти върнат,дано не са много.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Смени банката, мога да ти препоръчам Спестовна Каса, ОББ и Социете Дженерал Експрес Банк. Това поне са коректни банки и работя с тях от години. Не знам дали смяната на пина ще ти реши проблема.


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Първо ми казаха от банката че някой мой роднина ми знаел ПИНА и ги е изтеглил,после че картата ми от няколко месеца се разкарвала по София и се проверява постоянно наличноста и.

Дори и да ти знае пина трябва да има и карта в противен случай няма как да изтегли от банкомат. За да има карта или ти си я давал на някой или са ти свалили данните на някой банкомат. Начини много, преди няколко месеца банките мисля че предупредиха за проблема. Във всички случай е изработен дубликат на оригиналната ти карта без който е невъзможно да ти изтеглят парите. Кога и как е станало сам си спомни. Определено ще проверяват няколко месеца за да видят кога и какви наличности обикновено има по картата и решат кога да те ударят. Самата банка няма отношение към кражбата. Освен това едва ли ще прецакват по такъв начин клиентите си, просто не си заслужава за някоя и друга кирлива хилядарка те въртят милиони.

Определено ще кажа че няма да си последния на който ще му крадат парите по този начин, но може би си един от първите в България- в развитите страни това отдавна си е проблем. Ние си мислим че понеже сме бедни няма кой да се занимава с нас, твоя случай вече опровергава тази заблуда.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

В България много отдавна се краде от банкоматите. Изработват се фалшиви карти, чипове и кой знае още какви неща. Много хора вече са се опарили. Ти не си от първите. Аз знам за такива от години.

Миналата година, точно преди да отида на почивка решех да си изтегля от сметката малко пари. Няма да ти казвам каква студена пот ме обля, като видях салдото си. Хиляда лева по-малко. :wors: Свят ми се зави. Тъй като беше Петък, привевечер, трябваше да чакам до Понеделник, за да отворят банката. Исках справка от кой банкомати, кога и какви суми са теглени. След което от банката ми обясниха, че ще изискат записите на Борика. Въпреки, че не на всеки банкомат има камера, или поне аз не съм видяла. И след като чаках тези тромави процедури няколко дни, проверявайки си сметката отново, липсващите пари се бяха върнали! :) Да се ненадяваш. Тогава от банката ми смотолевеха, че може би, нещо им станало със системата. Дали е така или не - не мога да гадая. Но според мен тяхното становище по въпроса, беше прах в очите. Търси си интереса до дупка и не се оставяй на някакви чиновци, да те правят на глупак!

Няма да казвам коя е банката, защото ще и направя лоша реклама! ;)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Предполагам, че са от банката след като картата е в тебе постоянно и никой не ти знае пина, остава само банката или служител на банкатана който са му трябвали малко пари и е решил да ги вземе от теб, поне така мисля.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Да картата си е в мен и никой не я пипа а и аз съм от Сунгурларе до София е 370 км. и ми казват че се проверява през 2-3 дни в София. Също изключвам данните и пина да са ми свалени от скимари или вероятноста за това е много малка. Никой който се занимава с това няма да прояви интерес към малко градче като Сунгурларе. Тяхните апетити са към курортите най вече, където има чужденци с повече пари в картите и от тяхните карти може да се теглят повече пари на веднъж. За мен това е най посещавания форум и никой да не е ужилен ме навява на мисалта че е банката /човек от банката/. И все пак искам темата да се обсъжда да не се повтарят такива случаи и с други. А що се отнася до парите на никой не са ги върнали и аз не чакам да ми ги върнат. Но и не съм от тези дето ще ги оставя така ще ги претиснявам до край.

Редактирано от nakata60 (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

А сезира ли полицията? Може би има шанс те да ти помогнат, колкото и да не вярваме на полицията. На един колега му изчезна един кирлив GSM , който не струваше и 50 лева, но хората си свършиха работата и му го върнаха след няколко месеца. Ако става въпрос за голяма сума, обади се в полицията. С банки на глава няма да излезеш. От това ДЗИ съм взел 50 лева за 2 застраховки женитби, които бяха за по 1000 лева. НА въпроса на баща ми - защо давате само 36 лева, след като баща му е спестявал в продължение на 18 години, оная чиновничка от рязания град му отговори - ами господине, вие какво искате. 1000 лева се равняват на 1 лев сегашни пари , а вие вземате 36! Аз дръпнах баща си, на който му се плачеше и си заминахме. парите ми, както и тия на Dragozow и много други, можете да видите къде са - не трябва лупа за да се видят и с просто око! Така, че не се занимавай с банката, а иди в полицията, ако си сигурен в правотата си.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
bildera_, тежко е, жалко е, шибано е.....

...да му се не знаеше и сбърканата страна,да му се не знаеше и...да ги почнеш наред

:clap:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Специялно ДЗИ са доста лъжливи хора .. един банкомат беше глътнал картата на мама и когато я изкараха нямаше нищо в нея,а парите не бяха пипани.Казаха,че сигурно сме забравили,че парите са изтеглени.Най-добре да говориш с работодателя си и парите да ти се прехвърлят на друга карта в друга банка.

Редактирано от eMs1ty (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Измамници ловят лапнишарани в интернет, камери смениха "ливанската примка"

Банкомати на прицел

Апашите са безсилни само пред картите с чип

Надписът на банкомата "Картата ви е отхвърлена" може да ви влуди, ако парите ви трябват на всяка цена. Отказът може да означава много неща - или че картата ви е блокирана от издалата я банка, че е повредена или пък сметката ви е опразнена. Най-неприятен, разбира се, е третият случай, защото по всяка вероятност някой ви е източил парите. Рискът това да ви се случи е все по-голям. Просто огромна част от българите вече се редят на банкомати за заплатите си или пък ползват кредитни карти. Това настървява измамниците, които стават все по-изобретателни. Тенденцията е престъпниците да търсят по-високотехнологични средства за измамите с пари, обясняват полицаите. Успешните удари на злосторниците зачестяват, признават с неохота банкери.

Ужилване чрез "скимиране" е класика за апашите, които са тесни специалисти по банкови карти. Номерът отдавна е популярен на Запад, но вече се практикува с размах и у нас. Става въпрос за копиране на данните от банкова карта с четящо устройство, което измамниците поставят над истинското в банкомата. Данните след това се възпроизвеждат на фалшива банкова карта. Копирането на информацията в кредитна карта може да се случи и при плащане при търговец, ако картата на клиента бъде прекарана през подобно копиращо устройство без негово знание. Подправените кредитни карти се използват за теглене на пари от банкомат, твърдят криминалисти. Те се използват по-рядко за плащане при търговци, защото там операцията е лице в лице и служителите може да поискат клиентът да се идентифицира с личната си карта.

Според банкери възможно е измама с кредитна карта да се случи и в интернет, ако сайтът, който се ползва, не е защитен.

Обир чрез "фишинг" е патент на хакерите, които търсят лапнишарани. Те изпращат електронно съобщение от уж достоверен източник, но съдържащо връзки към мошенически сайтове. Обикновено имейлът е "Установихме пробив в системата". Затова "фишърите", разбирай апашите от мрежата, се опитват да принудят потребителя да въведе в сайта конфиденциални данни - номера на своята карта, кода, обозначен на гърба й, понякога името на държателя и валидността.

Други методи за картови измами са незаконното придобиване на карти и ПИН-ове, позволяващи безпроблемно точене.

Легенди се разказват за така наречената "ливанска примка". Устройството и механизмът на действие са изключително прости - примката е изработена най-често от тънка магнитна лента, примерно от видеокасета. Тя се монтира директно в отвора на банкомата, където се вкарва картата при теглене, като това може да бъде съпроводено и с монтиране на допълнителна рамка върху оригиналния отвор. Примката е обработена от вътрешната страна по такъв начин, че да пречи на картата да излезе. Когато клиентът се опитва да изтегли пари и вкара картата си в отвора, тя се "улавя" от примката и терминалното устройство не може да я върне. Потребителят остава с впечатлението, че банкоматът е задържал картата по технически причини. Уж случайно в този момент се появява доброжелател, който предлага съвети как човекът да получи картата си обратно в различни варианти, но след като му каже ПИН кода си. След като картата така и не бива върната от терминалното устройство, измамникът я изважда с помощта на примката. След това използва ПИН-а, за да изтегли пари от сметката на наивната жертва.

На банкоматите има подробни указания къде да се обадят при проблем клиентите. Това веднага е довело до ново хрумване на измамниците. Те заменят поставените от банките номера на мобилни телефони, на които да се обадят потребителите при проблеми с устройството. Когато клиентът звънне на указания номер, отново му изискват ПИН-а като условие за решение на проблема с неговата "задържана" карта.

Измамниците използват и фалшива клавиатура, която се монтира върху оригиналната. Тя е свързана със сканиращото устройство и предава към него ПИН кода. Извършителите са на относително близко разстояние, но не чак дотам, за да бъдат лесно забелязани и разпознати. След събиране на информация от една или две карти те бързо прибират устройството.

Друг популярен трик е да се монтира миниатюрна камера. Тя се поставя около или на банкомата, с добра видимост към клавиатурата. Така се снима ПИН на собственика на картата. Изобретателните престъпници дори правят изкуствени покриви на банкоматите, в които монтират устройствата. Най-тревожното е, че подобна техника може да бъде закупена от интернет срещу стотина долара.

Според полицаите напоследък обирджиите са станали толкова нагли, че предпочитат направо да режат банкоматите с флекс. Това крие много по-малък риск за крадците, отколкото използването на кредитни карти с фалшиви данни, коментират запознати. Този метод се използвал в по-малките населени места, където има по един банкомат, който се зарежда два пъти седмично и сумите в него са по-големи, отколкото в големите градове. Освен това обирджиите рядко може да бъдат спипани на местопрестъплението от камера или случаен минувач.

Според родните банкери измамите с карти, издадени от български трезори, са два пъти по-малко отколкото в Централна и Западна Европа и четири пъти по-малко в световен мащаб. Нивата обаче на "ужилвания" у нас с карти, издадени от чужди банки, са горе-долу колкото тези в света. Има и случаи, при които издадени у нас кредитни пластини са “скимирани” при транзакции в чужбина и след това данните им са използвани за неправомерно теглене на средства. Практиката сочи, че най-често картите се издават на едно място, “скимират” се на второ, а след това подправените копия се използват на трето.

Банкерите са единодушни, че съществен етап от мерките срещу измамите е въвеждането на чип, който прави невъзможно копирането на информацията върху тях. Банките в България вече масово приемат карти с чип на своите банкомати, а някои започнаха и издаването им.

Антония Кюмюрджиева-в. "Стандарт"

И въпреки това, отново бих те посъветвала да смениш банката, като разбира се, това не изключва търсенето на правата ти от сегашната!

Успех!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Значи след близо две седмици ходене по мъките нещата стоят така.Парите които ми откраднаха няма да ги видя повече, и за мик не съм си помислял че някой ще ти открадне нещо и ще ти го върне.Банката казват да се обърна към полицията понеже това е кражба и те от своя страна нямат грижа.Полицията казват че това е работа на банката те да си оправят банкоматите/с една дума в полицията цари пълно безхаберие/а иначе да мародерстват шофьорите по пътищата знаят много добре.Също ми казаха че да ми върнат парите шанса бил нулев,понеже трябва да има извършите после дело и да се докаже че извършителя е взел мойте пари,аз ще съм свидетел/на този цирк/и аз да се споразумея с крадеца.Глупости колкото си щеш,и моят отговор беше - че /аз с кратци за разлика от тях не искам да се споразумявам и не икам да ме използват и въвличат в тяхните циркоджийски номера/.И искам да кажа на вниманието на всички че практиката и фактите показват 1.че на никой не са върнали пари 2.казват че има заловени а не казват че са им направили нещо.И Найден от Бик брадър много хубаво казваше да им седна на устата, че и аз да им се ......... на смотаната държава..................

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Значи имам карта на ДЗИ в която ми привеждат заплатата вече около 5 години. И изведнъж остановявам че са ми изтеглени парите, като картата си е постоянно у мен и никой не ми знае пина. Аз съм от Сунгурларе а от банка ДЗИ-банк ми казват че парите са изтеглени от банкомат в София/Люлин/. Наистина съм теглил пари от нея карта и от други градове но тегленията от тях са много малко пъти на брой и са преди 5 месеца. Първо ми казаха от банката че някой мой роднина ми знаел ПИНА и ги е изтеглил,после че картата ми от няколко месеца се разкарвала по София и се проверява постоянно наличноста и. С една дума те не знаят къде ми са парите. Последно са ми свалили данните и си теглят хората. И те не могат нищо да направят освен да ми препоръчат да си сменя ПИНА да не ми теглели парите за напред. Аз съм 99% сигорен че данните не са ми взети от СКИМАРИ а тази информация е изтекла от банката. Но ви моля тази тема да я дискотираме и да изкажете мнение по въпроса и дали има и други както мен със същия проблем. Ще се радвам и ще съм благодарен на всеки който вземе участие в тази тема.

Това твоето е по добре от моето. И аз имам карта на ДСК във която ми превеждат парите от заработаното и не мен ми изчезват пари като се има предвид че картата ми е постоянно във джоба и никои не знае че съществува тази карта. И на мен тези номера все съм теглил във незнаини часове и места къде въобще че незнам че има и банкомат там и че и съществува. Пример: Аз съм от Пазарджик и във този същия ден съм си във града на следващия ден гледам че ми няма 250 лв. Отивам във банката и ми казват че парите са теглени от Някакъв банкомат от София някъде из центъра. А кажи ми сега как ще е възможно това.

Или пък трябваше във картата да ми преведат една сума от 6000лв. Получавам си и заверен истински фиш със преведеното но не е така когато проверям състояние на сметка хоп 4500лв. Няма цели 1500лв. Това сега ми кажи не е ли корупция. Отивам първо при човека които ми ги преведе при него всичко си е изрядно, след това отивам във банката и пак ги питам обаче тогава вече бесен трепех човек за тези пари и те ми викат че 2 мин. след превода на парите е изтеглена тази сума а лимита максимума на 1 ден за теглене е 400лв. Поне аз така съм пожелал да ми го нагласят. И като се има предвид че този човек живее на края на града и около него няма никъкви банкомати. Наи-близкия беше на 5 мин. път от него.

От тогава се ядосах минах на ОББ и сега вече нямам проблеми. Всичко си е ОК

Направи си сам извода

Редактирано от crazy_pich1 (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ако трябва да бъдем искрени и истенски: пълен ТАШАК

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход


×

Информация

Този сайт използва бисквитки (cookies), за най-доброто потребителско изживяване. С използването му, вие приемате нашите Условия за ползване.