Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ за откриване и премахване на вируси, троянски коне и..

Featured Replies

в новините казаха за нов вирус,няма ли някакви пачове ohmy.gif

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

• Отговори 2,6k
  • Прегледи 169,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Логът вече беше искан, чети преди да пишеш. От HiJackThis, можеш да получиш само най-основната информация. Освен това ComboFix в случая е подходящ, затова вземи да прочетеш нещичко.

• Avira те е почистила много добре. Вече може да се каже, че си чист. Браво на B-Boy

• Благодаря б-бой :Р Сложих и WoT

Публикувани изображения

ЗАщо като за начало не погледнете kaldata.com:

Microsoft и антивирусните компании предупреждат, че по мрежата се разпространява W32.sasser.worm и негови модификации.

Той засяга Windows 2000, XP и 2003. Microsoft съобщава, че ако сте свалили Security Update MS04-011, не сте застрашени от този червей

Ето и Removal Tool

Качи си PC Cillin 2004 и ще забравиш за червеи, вируси и пачове. Програмата е перфектна и се ъпдейтва на всеки 3 часа. Показва ти новия вирус или червей и си прави ъпдейта веднага

• 2 седмици по-късно...

пичове помагайте май съм лепнал вируса WALLON който се разпространява през WIDOWS MEDIA PLAYER-A,не че го ползвам(не ми харесва),но прочетох за него и реших да видя дали работи,оказа се ,че не и си спомних,че преди около седмица той се самостартираше и отваряше нов прозорец на IE,но не му обръштах такова внимание май в повечето случаи го затварях(не съм сигурен).

реших да пусна някаква песен през него,а той не работи и ZoneAlarm-a ми пуска диалогов прозорец ,че иска достъп до мрежата, но му отказвам.

КАК ДА рАЗбЕрА ДАлИ НАИСТИНА СЪм Я лЕПНАл ТАЯ ГАД И КАК ДА Я ПрЕмАХНА АКО НАИСТИНА СЪм Я ХВАНАл.

благодаря ви предварително :)

Removal inztructions

The following instructions pertain to all current and recent Symantec antivirus products, including the Symantec AntiVirus and Norton AntiVirus product lines.

Disable System Restore (Windows Me/XP).

Update the virus definitions.

Restart the computer in Safe mode or VGA mode.

Run a full system scan and delete all the files detected as W32.Wallon.A@mm.

Delete the value that was added to the registry.

Reset the Internet Explorer home page

Reset the Internet Explorer Search page

Повече инфо... тук

След като разкараш гадината трябва да преинсталираш Windows Media Player

• 8 месеца по-късно...

Антивирусната ми програма-F-prot -ми изпищя,че има висуси.Даже ги намерих.Сканирах компа,намери ги-обаче проблем -не ги дизинфекцира,а ги трие!После ,като видях,че са се върнали,изтрих ги ръчно-пратих ги в кошчето,а след това ги разкарах и оттам.Е да ама не!Пак ги има!Сканирах ги само тях ,антивира ме попита дали да ги дизинфекцира.Викам му -да.След секунди ми пише ,че не ги е дизинфекцирал,а изтрил.Не пише какви са.Даже не съм сигурна дали са вируси или са нещо друго.Два на брой!Не знам какво да правя!Моля помагайте! sad.gif

Ами най-сигурният начин е да заредиш машината от системна дискета и да стартираш от там някоя добра чистачка, например AVG Free - има си скенер за ДОС.

Това обаче няма да стане, ако диска ти е форматиран като NTFS дял.

Проблема сигурно е в антивирусната ти програма.

Първо опитай с Ad-Aware SE personal,като сложиш опцията да се стартира и работи,преди да се е инсталирал Уиндоса---т.като както и да ги триеш и след като рестартираш компа те отново са там.

Друго--постави си NOD 32 и няма да имаш проблеми. Успех!

или пробваи с mcafee свали си ако можеш има в data.bg колкото щеш след това като ги махнеш слагаш BlackIce и готово:)или ако си с реално IP се сканираи в страницата на някоя AV mcafee,panda,kaspersky и след това слагаш firewall но аз съм за BlackIce

Мдаааа.... NOD32 определено ще свърши работа! За премахване на вируси, троянци и червеи, определено най-добре се справя!

Daemon: :cheers cool.gif

и аз съм за nod32 но mcafee добре маже и тя:) но F-prot аз лично не го харесвам

Мдаааа.... NOD32 определено ще свърши работа! За премахване на вируси, троянци и червеи, определено най-добре се справя!

Daemon:  :cheers  cool.gif

<{POST_SNAPBACK}>

Ех, това NOD-че бреее, много си го харесваш :)

Cheers! :cheers

Първо опитай с Ad-Aware SE personal,като сложиш опцията да се стартира и работи,преди да се е инсталирал Уиндоса---

<{POST_SNAPBACK}>

искам да те попитам каде е тая опция цел час я търсих и как да я настроя самата програма да чисти сичко дори фаиловете които не са свързани с некоя програма щото не ми ги чисти нещо

а бре човек защо си усложняваш живота сложи си NOD32 6мб е не пивече и си решаваш проблема :)или друго но не и това с което си

Panda е бозАА за мен и то вкиснала;) скъсва се да пита да те тормози а това не ми е идеята за добра антивирус тя трябва да си седи да е незабележима и да си върши работата а не да ти вади очите

Антивирусната ми програма-F-prot -ми изпищя,че има висуси.Даже ги намерих.Сканирах компа,намери ги-обаче проблем -не ги дизинфекцира,а ги трие!После ,като видях,че са се върнали,изтрих ги ръчно-пратих ги в кошчето,а след това ги разкарах и оттам.Е да ама не!Пак ги има!Сканирах ги само тях ,антивира ме попита дали да ги дизинфекцира.Викам му -да.След секунди ми пише ,че не ги е дизинфекцирал,а изтрил.Не пише какви са.Даже не съм сигурна дали са вируси или са нещо друго.Два на брой!Не знам какво да правя!Моля помагайте! sad.gif

<{POST_SNAPBACK}>

Не можеш ли да кажеш как се казват вирусите поне ?

F-prota едно време имаше един бъг и вместо вируси изтриваше системни файлове , които по принцип не е така лесно да се изтрият !!!

Да не се намират в папка :\WINDOWS\system32 ???

А относно Panda , че е боза е вярно , защото съм имал проблеми с нея и аз !!

Ето какъв

Може да ти изчезне интернета ако излизаш много често от нея , и трябва да си поиграеш бая докато оправиш тоя проблем !!!

Но незнам

може пък в по-новота версия и да са го оправили тоя бъг

Kaspersky Anti-Virus пък товари много компа , това му е проблема но иначе е стабилен ..

Бих ти препоръчал AVG Antivirus , защото с него аз лично не съм имал никакви нарицания !!!

Въпреки , че сега в момента съм с Kaspersky Anti-Virus Personal Pro

Редактирано от emil71 (преглед на промените)

Не можеш ли да кажеш как се казват вирусите поне ?

F-prota едно време имаше един бъг и вместо вируси изтриваше системни файлове , които по принцип не е така лесно да се изтрият !!!

Да не се намират в папка :\WINDOWS\system32 ???

Ами да,май там пишеше че са...Неквиии...command promp...мисля...но проблема се оправи... с нов антивир... :baby

• 4 седмици по-късно...

през 5...8 мин ми се появява прозорец на които изписва 4е трябва да влезна в www.updatepatch.info и цтава вупрос за някаква за6тита на монитора.как може да се спре този прозорец.

Редактирано от DarkLight (преглед на промените)

Сканирай системата с HijackThis и дай лога

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.