Премини към съдържанието
Дяволският ангел

Масови убийци

Препоръчан отговор


33-годишният Александър Пичушкин затрил поне 49 души в Москва

Масов убиец кани жертвите си на шах

След партията им размазвал главите с чук, това го възбуждало

orig199912bgbg7.jpg

Пичушкин нямал проблеми в общуването си с жени, затова според психолозите не изнасилвал

жертвите си

Фото Интернет

Московчани вече спокойно могат да се разхождат в Битцевския парк. Маниакът, който бродеше нощем и убиваше изпречилите му се на пътя, е заловен. И вече го съдят.

Още при първите разпити 33-годишният Александър Пичушкин признава, че е убил 61 души. Той обаче ще отговаря за 49 убийства и три нападения, защото разследването не е намерило доказателство за останалите. Самият убиец обаче призна, че за 15 години е разбил черепите на точно 61 души. Оставали му само още трима, за да достигне мечтаните 64 жертви - точно колкото са квадратчетата по шахматната дъска.

Пичушкин е горещ почитател на шаха и дори изигравал по някоя партия с жертвите си. Така привличал тези, които не можел да съблазни с водка. Другият стимул да убива било желанието му да засенчи прословутия Андрей Чикатило. Чикатило затрива за 12 години 53 жени и деца. През 1992 г. бе осъден на смърт, след две години го разстрелват. Пичушкин толкова се вживява в кумира си, че често носел карирани ризи, както правел и самият Чикатило.

След като много от убийствата в Битцевския парк остават неразкрити, в медиите започват да наричат мистериозния убиец новия Чикатило.

Славата много блазнела Пичушкин. Той бил бесен, че полицията години наред не откривала жертвите му, и започнал да ги оставя направо на пътеките в парка, вместо да ги хвърля в шахти, както преди.

По данни на следствието Пичушкин е убивал безнаказано цели 15 години от 1992 до 2006 г. "Пикът" е бил през 2005 и 2006 г. Всички убийства са извършени на едно и също място - Битцевския парк. Изборът на мястото е свързано с представите на Пичушкин, че е дясна ръка на горското божество Велес. Затова и побивал клонка в една от раните на жертвите си. На някои от жертвите си той слагал и празни бутилки от водка "Златен Велес". Точно по тези знаци криминалните психиатри разкриват, че става дума за сериен убиец.

Убивал с постоянство по един и същи начин. Издебвал ги в гръб и размазвал главите им с чук или с железен прът. Трошенето на черепите го възбуждало сексуално, както твърди самият убиец. Жертвите са преди всичко възрастни мъже. Свидетели, които Пичушкин е канил в парка да пият по чашка, но те отказвали, разказват, че искал да сръбнат, за да почетат паметта на починалото му куче.

В колекцията си маниакът има само две жени, а третата успява да избяга. Точно убийството на една от жените насочва разследващите към вярната следа. На 11 април 2006 г. той я кани на разходка в парка и я убива с 16 удара с чук. Жената обаче била оставила на роднини предварително телефонния номер на човека, с когото излязла. Полицията претърсва дома на Пичушкин и намира оръжието на престъплението.

Не след дълго е арестуван и самият той. Пичушкин с охота признава за убийството и разказва с най-големи детайли за останалите си деяния. Твърди, че се чувства като баща на жертвите, защото им отварял вратата към нов живот.

Първото си убийство извършва през 1992 г., като премазва свой съученик. След като полицията разпространява навсякъде скица на Пичушкин, той започва постоянно да си сменя прическите. Колегите му от супермаркета, където е работел като хамалин, и досега не могат да повярват, че е убиец. Бил тих и говорел само ако го питат. Имал някои изявени мании - изпадал в ярост от звука на касовите апарати, миел веднага ръцете си, щом се докоснел до нещо. Нямал приятели. Интересното в случая е, че криминални психиатри дават много точен психологически портрет още преди Пичушкин да бъде заловен. Психиатърът Михаил Виноградов първи открива, че не става дума за битови убийства. Маниакът не крадял парите на жертвите. Описва убиеца като силен, млад човек до 35 години, премазващ главите на жертвите, защото в детството си е преживял травма на главата, която е засилила садистичните му наклонности. В действителност Пичушкин пада от люлката на 4 години и лежи в болницата с черепно-мозъчно сътресение, след което фъфлел и имал проблеми с писането.

Според портрета убиецът избира възрастни мъже, защото иска да отмъсти на баща си или дядо си. Бащата на Пичушкин го изоставя, когато е на 9 месеца и е възпитаван от майка си и дядо си. Предполагали, че е лежал в някоя психиатрия. Пичушкин се лекува през 1989 г. в клиника за душевноболни и затова не отбива военна служба. Освен това започва да пие неумерено, след като навършва 22 години, което влошава психическото му състояние. Въпреки отклоненията и неграмотността му, той бил достатъчно хитър, за да примамва жертвите си.

Дори след ареста, когато го изпращат в психиатрия, за да се установи дали е вменяем, той се опитва да подкупи охранителите и да избяга. Разказвал, че е заровил под дърво в Битцевския парк голяма сума пари и обещавал на всеки, който му помогне, да му купи кола. Никой обаче не му се вързал. Психиатрите установили, че е съвсем вменяем и е бил в пълно съзнание, когато е убивал. Московчани могат да спят спокойно, защото Пичушкин ще бъде осъден вероятно на доживотен затвор. Ще избегне съдбата на кумира си Чикатило само защото в Русия има мораториум върху смъртното наказание.

Хванаха инженер, насилил и избил 30 деца

В Нижни Новгород е задържан 35-годишен мъж, заподозрян в изнасилване и убийство на над 30 деца, писа в. "Комсомолская правда". В милицията вече кръстиха педофила "Чикатило от Нижни Новгород". Името му не се споменава заради следствена тайна. Интересно е, че мъжът е преуспяващ специалист по радиоелектроника, служител на голяма компания в града. Има съпруга и живее заедно с децата от първия й брак. Веднага след като бил задържан, педофилът поискал лист хартия и карта. И започнал да описва в най-дребни подробности своите престъпления. Действал е крайно избирателно, тъй като неговите жертви са били деца между 7 и 12 години. След като ги изнасилвал, той или ги освобождавал, или ги убивал. "Ако знаехте за какви числа става дума, щеше да ви се изправи косата. Смело можете да пишете за "Чикатило от Нижни Новгород", емоционално казват оперативните работници.

Черен списък

5-те най-кръвожадни маниаци на всички времена

1. Джак Изкормвача, считан за първия сериен убиец в света. През 1888 г. в Лондон намират телата на шест проститутки, всичките изкормени. Извършителят така и не бива заловен и това ражда различни митове и легенди. Дори има версия, че Джак Изкормвача бил руски фелдшер, преселил се да живее в Англия.

2. Кървавият рекордьор наричат колумбиеца Лопес. За седем години от 1973 г. той убива 300 момичета в Еквадор, Перу и Колумбия.

3. Сексуалният маниа Людке, задържан във Виена през 1943 г. Изнасилва и убива 85 жени.

4. Украинецът Андрей Чикатило, изнасилил и убил 53 жени и момичета от 1978 г. до 1990 г.

5. Сатанистът Чарлз Менсон, всявал ужас в САЩ през 60-те и 70-те години. Сред жертвите му е и жената на режисьора Роман Полански, актрисата Шарън Тейт.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Смърт за такива нищо друго :down: :down: angry.gif

Ама не веднага .... да се мъчи и агонизира дъъъълго .....такова извратено същество .... :angry:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Мисля , че Чикатило даже е ял някои от жертвите си

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Мисля , че Чикатило даже е ял някои от жертвите си

Е ял е сигурно, но не може да се мери с Албърт Фиш... Този е шедьовър...


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

15г. да убиваш и никой да не заподозре? Божееее :P А тези изроди, що за кумири имат, как е възможно да съществуват наистина такива хора? Умът ми не го побира...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

няма по - големи Масови убийци от българските шофьори.. всеки ден средно по 7 души умират по пътищата..

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

А познавате ли Еди Гейн... който изровил майка си от гроба, за да си ушие дреха от кожата й... и понеже не му стигнала... убил още две жени... за да си набави материал... за дрешки... звучи ли ви познато...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Бахти изруда

Баце сега ще ти кажа нещо което може да не ти се вярва НО е самата истина - и до ден днешен в Русия канибализма се практикува доста :P Даже си има специален затвор за канибали - "Колонията на черния делфин" мисля, че се казваше. По данни (неофицялни) средно между 300 и 500 души в Русия стават жертви на канибали и до ден днешен. Даже имаше един - не го запомних как точно се казваше - беше направил около 800 буркана с варено месо , че даже го и продавал по пазарите, давал и на съседите си, и той каза, че един негов съсед знаел какво върши (съседа и той е в същия затвор с него, НО с по - лек режим) и, че го бил издал защото му не е дал няколко буркана в повече когато му поискал. Така, че нищо не бива да те учудва. За твое успокоение мога само да кажа, че жертвите на канибалите са около 75 % от женски пол. Имаше даже и интервю с един а той казва така - "Не може да се сравнява с нищо което сте яли, само който е опитвал знае защо после не може да спре да го желае" - психари ohmy.gif

Редактирано от DEAM (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Потресаващо...

Потресаващо ли... Разгледай това и бъди щастлив, че си в България (ако си)...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Група канибали разпалва огън и се готви да пече красива блондинка - за закуска на вожда. Дотичва запъхтян пратеник:

- Чакайте, чакайте! Вожда каза закуската да му се сервира сурова в леглото!

Пак изкяриха русите :P

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
няма по - големи Масови убийци от българските шофьори.. всеки ден средно по 7 души умират по пътищата..

Всъщност не са 7, а малко по-малко от 3!

В действителност Пичушкин пада от люлката на 4 години и лежи в болницата с черепно-мозъчно сътресение, след което фъфлел и имал проблеми с писането.

Въх...и аз паднах от люлката с главата надолу, но на 8-9 години :wors: Ся разбирам, какво ми е. Като прибавим, че нямам приятели, а само врагове модератори, най-вече...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Всъщност не са 7, а малко по-малко от 3!

Въх...и аз паднах от люлката с главата надолу, но на 8-9 години :wors: Ся разбирам, какво ми е. Като прибавим, че нямам приятели, а само врагове модератори, най-вече...

Много несериозно отношение...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Много несериозно отношение...

Човеко, искаш да плача ли? Kазвам точно това, което съм преживял ,така, че пазете се, щото и на мен шахът е любимата игра :wors: Ти не беше ли всъщност клоун? ...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Баце сега ще ти кажа нещо което може да не ти се вярва НО е самата истина - и до ден днешен в Русия канибализма се практикува доста :help: Даже си има специален затвор за канибали - "Колонията на черния делфин" мисля, че се казваше. По данни (неофицялни) средно между 300 и 500 души в Русия стават жертви на канибали и до ден днешен. Даже имаше един - не го запомних как точно се казваше - беше направил около 800 буркана с варено месо , че даже го и продавал по пазарите, давал и на съседите си, и той каза, че един негов съсед знаел какво върши (съседа и той е в същия затвор с него, НО с по - лек режим) и, че го бил издал защото му не е дал няколко буркана в повече когато му поискал. Така, че нищо не бива да те учудва. За твое успокоение мога само да кажа, че жертвите на канибалите са около 75 % от женски пол. Имаше даже и интервю с един а той казва така - "Не може да се сравнява с нищо което сте яли, само който е опитвал знае защо после не може да спре да го желае" - психари ohmy.gif

Може ли да кажем , че Русия е родината на канибализма ? Чел съм , че в миналото точно по тези земи е имало канибализъм и зрелищни убийства на деца.

Доста гадни забавления .... но след , като канибализма е толкова "развит " това трябва да идва някъде от миналото и стари религии или де да знам как да се изразя

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ето я и историята на Андрей Чикатило / МОЛЯ НЕ ЧЕТЕТЕ НАПИСАНОТО АКО СТЕ СЪС СЛАБИ НЕРВИ . ПОТРЕСАВАЩО Е !/

Андрей Чикатило от Уикипедия, Андрей Чикатило

Роден: 16 октомври 1936 Яблочное, Украйна

Починал: 14 февруари 1994 Новочеркаск, Русия

Андрей Романович Чикатило е украински сериен убиец и един от най-бруталните изверги в историята. Той е роден на 16 октомври 1936 г. и разстрелян на 14 февруари 1994 г. Чикатило е обвинен за убийството и изнасилването на 52 души, предимно деца, в периода 1978 – 1990 г.

Чикатило е роден в украинското село Яблочное. Когато е бил малко дете, в Украйна се е ширел канибализъм вследствие на глада и икономическата криза, породени от комунистическия режим и масовата "национализация". По-големият му брат безследно изчезва, вероятно изяден от канибали. Родителите на Чикатило често го затваряли в мазето на къщата им, тъй като се опасявали, че съседите им са канибали. Той се справял добре в училище, но се провалил на изпита за прием в Московския университет. След като завършил военна служба през 1960 г., той се преместил в Родионово-Несветаевски и работил там като телефонен инженер. През 1963 г. се жени и има две дъщери от жена си. През 1971 г. получава научна степен в областта на литературата посредством задочни курсове, и става учител в Новошахтинск. Той бил беден учител, но останал на тази длъжност, местейки се от училище в училище, тъй като постоянно постъпвали оплаквания за неприлични опити за физическо насилие. През 1973 г. умира майка му.

През 1978 г. се премества в Шахти и извършва първото си сериозно престъпление. На 22 декември 1978 г. той изнасилва и убива 9-годишното момиченце Елена Закотнова. Въпреки, че доказателствата сочат връзка между Чикатило и убийството, Александър Кравченко е погрешно арестуван и по-късно даден под съд. Той е накаран да направи самопризнания чрез измъчвания и е екзекутиран заради убийството. Чикатило губи своята учителска работа през 1981 г. и започва работа в местна фирма.

Той не убива отново до 1982 г., но през тази година жертвите са седем. Чикатило създава свой собствен стил, като говори по автобусни спирки и жп гари с избягали от дома деца или млади скитници, примамвайки ги да дойдат с него в близката гора, където обикновено жертвите намират смъртта си. През 1983 г. Чикатило не убива до юни, но до началото на септември умъртвява 4 души.

6 тела от общо 14 били намерени и московската милиция решила да се намеси. В Ростов на Дон бил изпратен екип, воден от майор Михаил Фетисов, който трябвало да води разследването. Фетисов съсредоточил разследването в района около Шахти и назначил Виктор Бураков, съдебен лаборант химик, за главен следовател в тази област. Разследването се концентрирало върху умствено неуравновесените и известните на него сексуални престъпници, като започнало бавно и постепенно да ги залавя и изключва от списък на заподозрените. Милицията разширява периметъра на своето действие все повече и повече. Взети са интервюта от над 150 000 души и впоследствие са съхранени в архиви, докато най-накрая милицията не се отказва от този подход. През 1984 г. жертвите наброяват 15. Решено е да се усилят мерките — да се увеличи броя на патрулите и да се разположат цивилни милиционери на много обществени транспортни спирки.

Чикатило е разпознат, защото се държи подозрително на една автобусна спирка в Ростов. Той е арестуван и задържан. Установено е, че той е заподозрян за други престъпления, което юридически дава право на следователите да го задържат за неопределен срок от време. Разкрито е съмнителното минало на Чикатило, но то не било достатъчно за да го осъдят за убийствата. Все пак той е признат за виновен и осъден на една година. Той е освободен през декември 1984 г. след като е прекарал три месеца в затвора.

Чикатило си намира нова работа в Новочеркааск и стои в сянка. Той не убива скоро никого, докато през август 1985 г. не умъртвява две жени в два отделни случая. Не се знае да е убивал отново до май 1987 г., когато убива младо момче. Той убива отново в Запорожие през юли и в Ленинград през септември.

Замиращото разследване е подновено в средата на 1985 г., когато Иша Костойев е назначен да води случая. Убийствата около Ростов са проучени обстойно за втори път и отново започва поредица от разпити на сексуалните престъпници в района. През декември 1985 г. милицията отново засилва охраната по жп гарите около Ростов. Чикатило е в течение на разследването и предвидливо се въздържа от престъпната си дейност.

През 1988 г. Чикатило подновява убийствата, като обикновено ги извършва далеч от околностите на Ростов. Той убива една жена в Красни-Сулин през април, като убива още 8 души през същата година, включително две жертви в Шахти. Отново има дълга пауза докато Чикатило не възобновява своята дейност, убивайки седем момчета и две жени между януари и ноември 1990 г. Откриването на едно от телата близо до спирката в Лескоз кара милицията да повиши бдителността си и да увеличи патрулите. На 6 ноември Чикатило убива и осакатява Света Коростик. Когато се връща от гората, той е спрян от милицията, но после е пуснат да си ходи. Поради продължаващата серия от неразкрити брутални убийства и неефективността на руската милиция, американски специалисти се включват в хода на разследването и подпомагат руските служби. На 20 ноември 1990 г., след като поведението на Чикатило буди подозрение у милицията, той е арестуван. Между 30 ноември и 5 декември Чикатило се признава за виновен и описва петдесет и три изнасилвания и убийства, извършени от него. Той признава, че е пил от кръвта на жертвите си и е изяждал части от тях.

Съдебният процес срещу него се състои на 14 април 1992 г. Въпреки неговото странно и смущаващо поведение, съдът намира, че той е в състояние да издържи процеса. На процеса Чикатило казва „Аз съм грешка на природата, един обезумял звяр!“. Процесът приключва през юли и присъдата е отложена за 15 октомври, когато той е намерен за виновен за извършването на 52 от 53-те убийства, и е осъден на смърт за всяко едно престъпление. Чикатило е разстрелян с изстрел в задната част на главата на 14 февруари 1994 г.

Грешките при разследването са поне две. Първо, случаят не е разгласен и хората не са осведомени за опасността, защото съветските органи на властта се страхували да стане ясно, че в СССР се случват подобни неща. Второ, липсата на комуникация между отделните милиционерски отдели довежда до некоординираност на действията. Допълнително усложнение е, че Чикатило е имал много рядка физиологична аномалия. ДНК-то от неговата кръв не съответсва на това от спермата му и поради това, въпреки че е бил задържан в хода на разследването, по-късно е освободен.

Филмът „Гражданинът Хикс“ е направен по този случай през 1995 г. В него участват Стивън Рий в ролята на Бураков и Доналд Съдърланд в ролята на Фетисов. Друг филм за Чикатило е Evilenko с Малкълм Макдауъл в главната роля.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

някои от серийните убийци тук

има също видео биография на Чикатило

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Как е възможно никой да не го спре ohmy.gif

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Как е възможно никой да не го спре ohmy.gif

Грешките при разследването са поне две. Първо, случаят не е разгласен и хората не са осведомени за опасността, защото съветските органи на властта се страхували да стане ясно, че в СССР се случват подобни неща. Второ, липсата на комуникация между отделните милиционерски отдели довежда до некоординираност на действията. Допълнително усложнение е, че Чикатило е имал много рядка физиологична аномалия. ДНК-то от неговата кръв не съответсва на това от спермата му и поради това, въпреки че е бил задържан в хода на разследването, по-късно е освободен.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Как може да съществуват такива хора,не ми е ясно...

А ясно ли ти е защо хората съществуват изобщо...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.