Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Препоръчан отговор


Трябва ми система за новини с датабаза и да се показват на различни страници примерно по 15 на страница.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не,не ми трябват такива системи (забравих да кажа).Аз търсих в един сайт за уроци обаче няма такава който да ги реди по страници (по колко на страница да се показват)

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Дано това да ти помогне:


$newsPage = $_GET['p']; // Взима номера на страницата

$get_newsQry = mysql_query("SELECT * FROM таблица");
$get_newsRows = mysql_num_rows($get_newsQry); // Взимаме броя на редове(новини) в бд-то

$num = 15; // Броя на новини на всяка страница
$z = 0; // Просто променлива
$var += 10*($newsPage-1); // Това се ползва за да изкарва правилно новините на всяка страница (от 1 до 15 на първата, от 16-30 на втората и т.н.)

while ($z < $get_newsRows) { $z += 10; $pages++;} // От тук се определят броя на страници
if ($pages == $newsPage) {$num -= $pages*$num - $get_newsRows;} // А това го ползвам, за да огранича броя на новините в последната страница (ако го нямаше този ред и новините не са точно 15,30, 45 и т.н., ще бъдат изкарани съответния брой новини(24 пр.) и останалите които липсват в бд-то ще бъдат изкарани като грешка (6 гр.))

$newsArray = array();

for( $i = 0; $i < $num; $i++ ) { $newsArray[ $i ] = mysql_result($get_newsQry, $var + $i, колонаВтаблицата);} // По този начин слагаме цялата информация в array

// От тук започваме да изкарваме информацията на самата страница
for ($i = 1; $i <= $pages; $i++) {echo "<a href=\"?p=$i\"><i>$i</i></a> ";} // Линкове към съответните страници

for( $i = 0; $i < $num; $i++) {echo "$newsArray[ $i ]<br>";}; // Тук си правиш страницата така както искаш да изглежда и т.н. Този код просто ще изкара информацията и всяка новинаще бъде на нов ред...
[/codebox]

Сигурен съм, че има и много по-лесен и удобен начин...но на мен това ми върши чудесна работа ;) Дано и на теб да ти помогне...

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не те съветвам да ползваш готов скрипт, защото нещо прецака ли се ... :clap: А и не само това е проблема. Примерно после може да искаш да промениш нещо - примерно да показваш на екрана от кой е кйчена новината, кога е качена и т.н. Затова най-добре седни да научиш някой език като РНР и всичко ще стани много лесно. А като искаш да ги показваш по 15 на страница и не знаеш как пишеш в най-добрия ми приятел Google - "pagging" или на български , което не те съветвам, "странициране" и четеш :)

Поздрави и успех!


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Sm0k3y7h3p07 мерси сега ще се опитам да го вкарам,а bgfreak и на теб ти благодаря за съвета.Благодаря и на HackerX,обаче там е без mysql

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
  • 2 години по-късно...

Sm0k3y7h3p07 Преглеждах кода и гледам че от $_GET['p'] могьт да се четат файлове на сървара като например config.php моля оправи тази груба грешка!

Редактирано от keneffa (преглед на промените)
Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване