Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Skype - въпроси и проблеми при използването - част 2

Featured Replies

Да наистина съм на трета глуха.аааааааа :)

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 362,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• трябва да разрешиш активно съдържание (ActiveX) да се инсталира

Публикувани изображения

Е да ама на мене трябва да ми се обясни подробно, то не е за индианки

Няма индианки! Съжалявам ако е прозвучало така. Щом и гизмо се застъпва – добре ще обясня да се надяваме достъпно още веднъж.

1. Трябва да сте администратор на конкретната машина.

2. Трябва да инсталирате Skype по нормалния начин.

3. Трябва да създадете два акаунта (профила) в ОС с администраторски права и да ги защитите с парола.

4. Ако винаги ще пускате Skype само от основния си профил в ОС тогава парола трябва да сложите само на спомагателния профил.

5. Желателно е да регистрирате поне две Скайп имена, защото това е предимството да се обслужват две регистрации едновременно.

6. Впишете се в спомагателния профил в ОС и пуснете Skype с другото Скайп име; уверете се, че всичко е наред и затворете програмата.

7. Върнете се в основния профил на ОС.

8. Създайте пряк път към Skype на работния плот, ако няма вече такъв.

9. Направете копие на този пряк път и го кръстете „Скайп_две“ примерно.

10. Извикайте диалога със свойствата на прекия път.

11. Застанете на преградка „Пряк път“ и натискате бутона „Разширени“ (най-вдясно).

12. Сложете отметка пред „Изпълни с други удостоверителни данни“.

13. Затворете диалога с OK.

14. Сега имате два преки пътя към програмата. Нас ни интересува „Скайп_две“.

15. Задействайте го и ще излезе диалог, където да изберете спомагателния профил в ОС и да въведете парола.

16. Правите го и ще се зареди второ копие на Skype.

За три копия на Skype трябва да създадете 3 профила в ОС, защитени с парола, и т.н. Приятно използване!

Редактирано от zmeYpc (преглед на промените)

Освен това дължа да спомена, щото се държиш като „бит по главата с мокра кърпа“, че sun_city и afreto, докладваха за проблема при тях. Вторият си оправи проблема. Първият не е писал, но допускам, че още не го е решил човекът.

Ами появиха ми се още малко... но имам и още контакти които ги няма. Вече ми писна да пиша по този проблем (след като нищо не ми помогна от тук споменатите процедури).

От мен - изчерпателна информация за всички специалисти по селско стопанство.

Към модераторите - молба за няколкодневно затваряне на тази тема и отваряне на другата.

Също така ще помоля (за пореден път) да не се обръщате с моя ник към други участници във форума.

По темата - не съм забелязал да ми изчезват хора от листата, но понякога някои преминават в неупълномощен статут (с въпросителна). Единици, случайно. Може би защото съм изчезнал от техните списъци?

Редактирано от Филипов (преглед на промените)

Да наистина съм на трета глуха.аааааааа :angry:

В Start/Run пишеш

net user ВториПотребителНаРС Парола
Създаваш нов пряк път (shortcut) със съдържание в полето Target или както е преведено:
cmd /k runas /user:ВториПотребителНаРС "%programfiles%/skype/phone/skype.exe"

На прозореца който излиза пишеш Парола за ВториПотребителНаРС и воала ;)

ПП.Не знам защо пък потребителя трябва да е администратор... :)

ПП2.Филипов, към ZmeyPC се обръщам с Н.Филипов :)

Редактирано от Topper (преглед на промените)

Въпросът ми е малко ламерски - как мога да направя така, че когато paste-на даден URL в полето за послание към абонатите (не в профила с лични данни) да напиша избран от мен текст и когато се щракне върху този текст да се зарежда URL-а, т.е. да направя таг в полето за послание?

Например като във форумите следната връзка => Visit phpBB!

Редактирано от vlastelin (преглед на промените)

Ами появиха ми се още малко... но имам и още контакти които ги няма. Вече ми писна да пиша по този проблем (след като нищо не ми помогна от тук споменатите процедури).
Прав си да се оплакваш. Проблем има, макар и частично решен (аз съм скептичен, че може да се избегне на 100% поради разнообразието от условия в конкретната ОС и ситуации). Бих опитал всичко да ти помогна, както писах, ако ми имаш доверие нека си пишем/чуем по Skype. Иска ми се да можем да пратим дневници от твоя случай за анализ. afreto препоръча, а и capnemo, както и аз писахме какви предохранителни мерки да се вземат. Отделно днес инсталирах на 3 различни машини с нов Windows първо 3.6.0.244, а после от „Проверка за обновяване“ горещата поправка до 3.6.0.248. И трите профила в Skype имаха порядъчен списък с абонати. Никой от собствениците не се оплака, че му липсва нещо.

Ако искаш sun_city пиши ми по Skype ще се опитам да ти съдействам с каквото мога.

...как мога да направя така, че когато paste-на даден URL в полето за послание към абонатите (не в профила с лични данни) да напиша избран от мен текст и когато се щракне върху този текст да се зарежда URL-а, т.е. да направя таг в полето за послание?...

1. Най-добре е да ползвате някоя екстра за настроения. Те имат удобни инструменти за тази цел.

2. По принцип е нещо такова като код:

<media type="video" partner="metacafe" title="iron maiden - the wicker man" uri="http://skype.metacafe.com/fplayer/196905/skype.swf" more_info="http://www.metacafe.com/wskp/196905/" thumb="profile://zmeypc/moodmedia/thumb" alt=""><a href="http://www.metacafe.com/wskp/196905/">iron maiden - the wicker man</a> </media> img src=&quot;ui/images/1&quot; width=&quot;18&quot; height=&quot;18&quot; href=&quot;http://www.myspace.com/265033255&quot;/&gt; Well, we are approved SHKYPE bugtrackers, – ASB <ss type="wink">(wink)</ss> BG WiX &amp; PM – it was a great day!

3. Това горното е от настроението ми в момента. Ползвам Pamela за Skype. Програмата има и редактор на настроения, който се предлага за изтегляне и отделно.

4. Проверете, има много подобни програми, но най-важното според мен е да ползвате такива, които са „сертифицирани за Skype“.

Желая успех!

От мен - изчерпателна информация за всички специалисти по селско стопанство.
Благодаря, но аз ползвах термин, въведен от BG's съвсем основателно. Мога да ти предоставя цялата фактология с манипулирания екран от топър и лъжите, които написа. Имам всички изтрити коментари на BG's от тази тема. Човекът даже публикува и филм, онагледяващ наглите му лъжи.

Към модераторите - молба за няколкодневно затваряне на тази тема и отваряне на другата.
Не съм съгласен да се затваря тази тема, дори временно, защото хората имат проблеми всеки ден. Не са виновни, че добре известният ни топър не си е начесъл във ф(е/и)рмата и е дошъл пак да се дръгне. Но добре би било и съм напълно съгласен с теб другата тема за блокиране и контролиране на Skype да се отвори, за да може да се публикуват и други решения по спиране на програмата в корпоративни среди.

Също така ще помоля (за пореден път) да не се обръщате с моя ник към други участници във форума.
Аз към теб съм се обръщал така. Ако не се познавам с някого – приемам. Аз така и правя. Но тъй като с теб, с Калин, с топър и с capnemo се знаем не виждам нещо лошо в това. В крайна сметка една дискусия ражда приятелства, и вражди, но аз по-скоро залагам на приятелските познанства. Далеч съм от мисълта да унижавам, или потискам когото и да е, след като съм приел, че всеки може да е по-умен от мен. Стига да не се прекалява и да се ползват факти и доводи, които са доказуеми и с ясен обективен тон. Ако те обижда това, че имаме еднакви фамилии нищо не мога да направя.

По темата - не съм забелязал да ми изчезват хора от листата, но понякога някои преминават в неупълномощен статут (с въпросителна). Единици, случайно. Може би защото съм изчезнал от техните списъци?
Радвам се, че при теб всичко е наред. Целият проблем с грешката е, че сървърите понякога (неизяснено напълно) връщат преждевременно код за „провалено синхронизиране“. Този код пречи на последващи опити да се оправи синхронизирането. Голям куп причини бяха изяснени и изправени и затова в списъка с изменения фигурира ред за отстранена грешка. Познавайки реалността аз още тогава писах, че решението е частично, но някои хора (топър) не четат и продължават да ровят. Но всичко е написано. Да не се връщам. Аз лично се ангажирам да спомогна за анализиране и докладване на нови причини за възникване на тази рядка, но неприятна грешка, но се изисква да има доверие м/у мен и хората с конкретния проблем. Повече не бих могъл да предложа. Все пак не съм арменския поп. Всички хора, които ти се появяват с въпросителни са хора, които са оттеглили пълномощното си. Няма друга, освен повреда на твоите записи локално (след тежки инциденти, сходни с тоя проблем), но това не вярвам да се е случило. Ако желаеш им пиши, или им заяви пълномощно. Калин знае много повече по този въпрос и може да ти съдейства.

Говорим за няколко случая на година. Като говорим никой от тях не е казал че си е оттеглял пълномощното, преупълномощаваме се и това е. Случайна работа, закономерности не откривам.

Колкото до това, че може да имаме еднакви фамилии - нищо лошо. В ЛИЧНИТЕ си контакти се обръщайте както искате помежду си, но във форум е прието обръщението да става със съответните никове. Най-малкото за да могат всички участници да знаят за кого става дума. Не всички ви познават лично.

Мисля че открих бъг в новия скайп...

Маниакален съм на тема ъпдейтед софтуер, и снощи проверих за нова версия в локалния торент портал. Намерих, и я смених.

Днес цъкнах на Live от чист интерес, и какво намерих там... в прикачената снимка. Взел съм и прозореца с версията.

post-84276-1202650172_thumb.jpg

Мисля че открих бъг в новия скайп...

Маниакален съм на тема ъпдейтед софтуер, и снощи проверих за нова версия в локалния торент портал. Намерих, и я смених.

Днес цъкнах на Live от чист интерес, и какво намерих там... в прикачената снимка. Взел съм и прозореца с версията.

Локалния торент портал!? Ами винаги съм ви съветвал да си изтегляте копието от: http://www.skype.com/intl/en/download/

За всякакви локалки и други хранилища гаранция не се дава. Гаранцията е от вас тъй да се каже.

Благодаря за екраните!!!

Първият е докладван. Не щат да добавят думата „Version“ и това е. А иначе в преводите на клиентите за Linux и Mac OS X се локализират. В ПИБ за Linux е преведено.

Решение: искане за поддръжка.

По втория: има някакъв проблем при теб. Първо виж шрифта, изчисти кеша на ИЕ. Изчисти бисквитките в Skype. Прегледай ИЕ при теб. Тук изглежда абсолютно наред. Виж да не си зад сървър посредник (прокси).

Днес получих текстово съобщение от досадник. Не се бе случвало отдавна. Разрешил съм получаване на текстови съобщения от всекиго, за да мога да отговарям на потребители без да ги добавям. Но осъзнах, че има една подробност, която, може би много малко знаят. Въпросният човек възкликна: Ама, как ще ме блокираш, като не съм в списъка ти? Осъзнах, че има хора, които не блокират натрапниците, защото си мислят, че първо трябва да им дадат пълномощно, за да могат да ги блокират. Не, не е така от самото начало.

Можете да блокирате всеки абонат, без той да е добавен към вашия списък с абонати.

Обяснявам за тези, които не знаят.

1. Да речем изведнъж се отваря прозорец на групов чат, към който ви е добавил ваш познат, или напълно непознат.

2. Един поглед стига, за да се ориентирате кой е и в отделен чат се изяснявате кой защо.

3. Ако се окаже досадник и искате да го блокирате заставате на неговото Скайп име, натискате десния бутон и от контекстното меню избирате „Блокирай избрания абонат“.

4. Край с натрапника. Не го добавяте, но повече няма да ви безпокои от това Скайп име.

Сега искам да споделя какво рекламира въпросния спамър: „програма, сменяща уж външния вид на Skype“, „много силно анимиран аватар“ и прочее глупости с източник *.hit.bg.

ПП. Блокирам всеки, който ми се оправдава, че не бил той, а програмата. Така де, всеки си отговаря за програмите.

zmeYpc , давам си сметка че локалния торент хич не е идеален източник...но всички версии на скайп идват от skype.com . А и не мисля че някой ще може да едитва файла по какъвто и да е начин.

Дай ми хинт как да изчистя бисквитките в скайп.

zmeYpc , давам си сметка че локалния торент хич не е идеален източник...но всички версии на скайп идват от skype.com . А и не мисля че някой ще може да едитва файла по какъвто и да е начин.

Дай ми хинт как да изчистя бисквитките в скайп.

Ето: post-73663-1202655622_thumb.png

Въпреки всичко свикни да нямаш голямо доверие на тези "хранилища". ВИНАГИ тегли от официалния източник

Същото , не се оправя. Изчистих кеша на ИЕ. С 6цата съм, никога не ми е правил проблеми но не го и ползвам. Изчистих и бисквитките.

Не съм зад прокси.

Същото , не се оправя. Изчистих кеша на ИЕ. С 6цата съм, никога не ми е правил проблеми но не го и ползвам. Изчистих и бисквитките.

Не съм зад прокси.

опитай да заредиш някаква страница с него и виж дали има подобен резултат. Провери дали имаш някаква програма за спиране на банери, реклами и т.н. и погледни нейните настройки. Провери линка на изображението и пробвай да го отвориш в алтернативен броузер и ИЕ

За Интернет Експлорър (ИЕ) и Skype

Както е ставало с много други приложения под Windows и тук Skype използва Java Script, XML и ActiveX на базата на движителя на ИЕ. Създаването на собствен е безсмислено. Това би направило инсталационния пакет огромен и би създало куп други проблеми с поддръжката и съвместимостта. Отчасти ФФ също ползва ИЕ. Аз бих се радвал да се ползва движителя на Опера, или този на Сафари, но са патентовани и няма никакви признаци, че компаниите собственици са благосклонни.

Това означава, че съветите на capnemo са абсолютно точни и е добре да видиш как е при теб.

Тъй като ИЕ продължава да е тясно интегриран с ОС, въпреки глобите, съдебните дела и прочее, неползването на ИЕ не ни освобождава от грижа за поддържане и обновяване на ИЕ до максимално достъпното ниво на защита.

Прегледът на BHO, на ActiveX контроли и на добавки към ИЕ е от първостепенно значение за здравето на нашата ОС.

Проверих всичко свързано с ИЕ. Нямам плъгини, добавки, тулбарове и подобни боклуци. Работи идеално.

Проверих всичко свързано с ИЕ. Нямам плъгини, добавки, тулбарове и подобни боклуци. Работи идеално.

имаш ли външни програми за защита от вируси, popup прозорци и т.н.? провери настройките, защото обикновено такива програми играят ролята на прокси за броузера за да спират "лошите" преди да са стигнали до него

Дюд, Live-а си беше нормален преди да инсталирам този ъпдейт. Не съм слагал никакви важни програми оттогава...и знам какво говоря. :wors:

Sturm, на екрана, който си дал прави впечатление липсата на форматиране, черният цвят на текста и използваният нехарактерен шрифт. Сигурен ли си, че не са подменяни настройките в ИЕ, или друго?

Тук при мен има четири компютъра с три различни регистрирани Скайп имена. Трите са с ОС варианти на Windows (легални копия). Четвъртият е с Linux. Значи тези три машини с Windows са различни като хардуер, но всички са обновени и с последните кръпки в ИЕ. На 2 от тях е точно Skype 3.6.0.248 за Windows. Едната машина е надстроявана последователно неясно откога с всички горещи поправки на Skype. Другата е нова и това е първото ѝ инсталиране на Skype (.248).

Никъде не забелязах подобен проблем с форматирането на преградка „Излъчване“. На моята машина не е .248, но и с тази версия нямам проблем. На практика излъчванията на живо (skypecasts) са бекенд решение, т.е. услугата и страниците са сървърно базирани и се достъпват локално през ИЕ. Мисля, че проблемът е в твоят ИЕ, или в твоята ОС. Ако имаше глобален проблем, или профилактика, щеше да се наблюдава и тук. Фактът, че се появява при теб ме кара да си мисля, че е нещо извън програмата, или е свързано с доставчика ти. Тук вкъщи сме към два независими доставчика. Пробвай от друга машина и друг доставчик пак с 3.6.0.248. Какво става?

Липса на форматиране? Тоест?

Шрифта е заради темата която съм сложил, и преди малко след като прочетох поста ти пробвах с дефолт на уиндоуса, пак същото.

Това с другия доставчик и другата версия е леко трудно... но ще се помъча да го реализирам. Не отричам че нещо може да се е обозило при мен, просто пуснах скриина тук защото знам че има хора които ще ми дадат пълноценен отговор.

ПП, от 2 часа ми дава долното съобщение.

post-84276-1202672455_thumb.jpg

Редактирано от Sturm! (преглед на промените)

Липса на форматиране? Тоест?
Вижда се на първия екран. „Липса на форматиране“ е моя неточност. Форматирано е, но странно. Имах предвид, че съдържанието на текста е представено по този начин. Ако липсваха само картините да кажем, че нещо не са обновени при зареждане от кеша. Или че нещо ги блокира, което не е невъзможно, ако има скенер за зловреден и рекламен код.

Шрифтът е заради темата която съм сложил, и преди малко след като прочетох поста ти пробвах с дефолт на уиндоуса, пак същото.
Ясно. Тук темата не знам дали оказва, чак такова влияние. По скоро в ИЕ има настройки, както и във всеки друг браузър, за шрифтове, размери и прочее, които ако са налични в ОС да се ползват. Ще е добре и там да погледнеш. За всеки случай. И дали тия обявени шрифтове са читави и работят в ОС.

Това с другия доставчик и другата версия е леко трудно... но ще се помъча да го реализирам. Не отричам че нещо може да се е обозило при мен, просто пуснах скриина тук защото знам че има хора които ще ми дадат пълноценен отговор.

ПП, от 2 часа ми дава долното съобщение.

Добре би било. Този втори екран ме обнадеждава. Това е стандартно съобщение при недостъпване на услугата. И изглежда добре оформено! Добре – няма достъп до страниците. Я погледни в настройките на зоните на ИЕ. Има ли блокирани бисквитки от определени сайтове? Нещо, което поддържа Java Script да е спряно? Много внимателно трябва да си запишеш настройките, каквито са, за да можеш да ги възстановиш. Една промяна и от контекстното меню в/у заглавието на преградка „Излъчване“ (достъпно с десния бутон на мишката) даваш „Опресни“, за да видиш резултата.

Странното е, докато си играх с моята версия току-що, сменяйки езици в Skype, когато минах на френски видях този екран, но после като дадох „Опресни“ преградката се презареди с правилното съдържание.

Опресних го, и се оправи. Благодаря за отделеното внимание ;)

Здравейте. Тъй като всяка следваща версия на скайп гълта повече системни ресурси реших да пробвам този торент->

Ето този skype

Инсталирах го върху миналия скайп-не ми хареса, защото нямаше никакъв резултат. Реших да се върна към обикновения 3.6.0.248 версия. Всичко ОК. Но! Скайп не иска да се стартира заедно с Операционната система ХP Pro SP2. Трябва ръчно да стартирам програмата. Прегледах в регистъра, но всички ключове, които бяха на оригиналния скайп липсваха/въпреки, че се имам програмата инсталирана!/ или поне стартиращия. Та въпроса ми е как да го оправя? Благодаря!

Здравейте. Тъй като всяка следваща версия на скайп гълта повече системни ресурси реших да пробвам този торент->

Ето този skype

Инсталирах го върху миналия скайп-не ми хареса, защото нямаше никакъв резултат. Реших да се върна към обикновения 3.6.0.248 версия. Всичко ОК. Но! Скайп не иска да се стартира заедно с Операционната система ХP Pro SP2. Трябва ръчно да стартирам програмата. Прегледах в регистъра, но всички ключове, които бяха на оригиналния скайп липсваха/въпреки, че се имам програмата инсталирана!/ или поне стартиращия. Та въпроса ми е как да го оправя? Благодаря!

НИКОГА не се доверявайте на подобни хранилища. Доколкото ми е известно НЯМА такава версия (Lite).

Според мен трябва да архивирате и след това изтриете всички папки, свързани със скайп в \Documents and Settings, след това внимателно да прегледате системния регистър и да отстраните ключовете, свързани със скайп, и накрая да преинсталирате от скайп, който сте свалили от ОФИЦИАЛНИЯ сайт. А и като първо основно прегледайте машината за вируси, троянски коне и т.н.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.