Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Skype - въпроси и проблеми при използването - част 2

Featured Replies

... И само zmeYpc как мога да ти прата config файла, за да го видиш все пак.
На ЛС не може ли? Тогава ми пиши по Skype (но ще трябва да се представиш с име и фамилия)...
  • Отговори 1,4k
  • Прегледи 362,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• трябва да разрешиш активно съдържание (ActiveX) да се инсталира

Публикувани изображения

Не знам дали глупавият ми въпрос го има вече , но не можах да го намеря . Изтрил съм скайп абонат който не познавам лично и който не ми пише , но искам да го намеря . Не съм трил регистри. Влязох в папката с чатовете обаче там всичко е объркано и като отварям файловете повечето са с йероглифи. Не знам дали има такъв архив със всички имена на абонатите ? :@

Не знам дали глупавият ми въпрос го има вече , но не можах да го намеря. Изтрил съм скайп абонат който не познавам лично и който не ми пише, но искам да го намеря . Не съм трил регистри. Влязох в папката с чатовете обаче там всичко е объркано и като отварям файловете повечето са с йероглифи. Не знам дали има такъв архив със всички имена на абонатите ? :@
Търсете в хронологията, ако сте отметнали групова или публична дискусия (чат), или има някакъв разговор, или друго събитие м/у вас ще се покаже. Пишете първите букви на неговото име и фамилия, или направо неговото Скайп име. Целият проблем е, че доста тинейджъри пощуряха по възможността да си попълват какви ли не шантави символи вместо име и фамилия за по-оригинално. А и повечето хора не ползват функцията за преименуване, или въобще не подозират за нея. Ако има нещо там ще ви се покаже, ако не го търсете в директорията на Skype и така, по спомени.

След като ми бе затворена темата, пиша проблема си тук. Постоянно ми излиза това съобщение. (виж картинката) . Направих следното : Start- Run- Chkdsk. И нищо не стана. Инсталирах скайпа наново. Пак нищо. Помагайте.

post-44581-1213557185_thumb.jpg

След като ми бе затворена темата, пиша проблема си тук. Постоянно ми излиза това съобщение. (виж картинката) . Направих следното : Start- Run- Chkdsk. И нищо не стана. Инсталирах скайпа наново. Пак нищо. Помагайте.

При преинсталирането не е сигурно дали повреденият файл е бил изтрит. За целта спрете Скайп напълно и в лентата на Internet Explorer или Windows Explorer поставете %AppData%\Skype\

Ще Ви излезе прозорец с папки и измежду папките ще намерите shared.xml. Просто го изтрийте и при следващото пускане на Скайп той ще се създаде наново. Би трябвало това да реши проблема.

Редактирано от Калински (преглед на промените)

Skype™ 2.0.0.72 за Linux

Днес 16.VI.2008 г. бе обновена версията за Линукс от 27 март. Изтеглете Skype 2.0.0.72 за Linux

Нововъведенията са познати от работната среда на версията на Skype за Windows:

1. Показване на (изтрито от %s в %s) и (редактирано от %s в %s) към съобщенията в чата.

2. Уведомяване при промяна на правата в групов чат.

3. Извеждане на правилата за поведение в публичен чат.

Отстранени са и грешки, разбира се, както са обновени преводите на български, френски, литовски, полски и турски.

Версията за Линукс вече поддържа стандартно 150 участника в групов чат и конферентни разговори до 25 участника, в т.ч. домакина. Стига домакинът да разполага с добра машина и достатъчен канал за трафика.

Приятно използване!

Редактирано от zmeYpc (преглед на промените)

Skype™ 4.0.0.145 за Windows БЕТА

vista_cert_badge.png || Изтегляне на версията || Списък с изменения (на английски)

Внимание, това е много предварителна версия!!! Препоръчва се да инсталирате в отделен път, или да резервирате вашите данни. Инсталира се безпроблемно в/у по-стара версия (3.ХХ), но е добре да се подсигурите. Върху нея може да се инсталира 3,8, но аз ви препоръчвам, ако само искате да я разгледате да я инсталирате първо в отделна папка. Имайте предвид обаче, че при премахването ѝ трябва да изберете запазване на хронологията и на другите записи, тъй като 3.ХХ и 4.00 БЕТА ползват общо вашата профилна папка... Не е препоръчително да пускате двете версии едновременно!!!

Ползвайте този ключ за инсталиране в различен път:

SkypeBeta.exe  /datapath:"C:\myskypedatafolder\"

Много от познатите функции все още не са прехвърлени, затова липсват. Вижте в списъка с изменения кои точно.

Приятно използване!features_40b_illustration.png

Само да попитам - тези рекламни съобщения за версии "проблеми при използването" на Скайп ли са

Това са информации за нови версии с мои препоръки (специално за 4.0 бета). Явно не са реклами и са по темата за Skype, или предпочиташ някой да си загуби хронологията и тогава да им съобщим какво е ТРЯБВАЛО да направят хората.

Какво да те правя, топер, бавно схващаш, или все търсиш подтекст, какъвто няма в случая.

Снощи свали и пробвах 4.0 бетата. По-кичозно и натруфено нещо(не мога да го нарека програма) скоро не бях виждал. Ако тази тенденция се запази хората ще почнат масово да търсят алтернативи(дано! дано!). Върнах се на 3.8

Lyudmil също я свалих и не мога да разбера защо толкова RAM иска и се бъгва .. отвсякаде куца изобщо що я пускат та се излагат biggrin.gif

By The Way Излезна Skype Hack Program: Reveal лично аз я пробвах ,действа biggrin.gif

Редактирано от LIS (преглед на промените)

Снощи свали и пробвах 4.0 бетата. По-кичозно и натруфено нещо(не мога да го нарека програма) скоро не бях виждал. Ако тази тенденция се запази хората ще почнат масово да търсят алтернативи(дано! дано!). Върнах се на 3.8

Нищо не разбираш от мобилната революция. И ти си бавно развиващ се, да знаеш. Как може да си помислиш, че това чудо на техниката е кичозно! Та проблема е в компа ти или в собствените ти очи... Я Филипов да ти обясни колко милиона го ползват. По статистиката на еБей разбира се

Това са информации за нови версии с мои препоръки (специално за 4.0 бета). Явно не са реклами и са по темата за Skype, или предпочиташ някой да си загуби хронологията и тогава да им съобщим какво е ТРЯБВАЛО да направят хората.

Какво да те правя, топер, бавно схващаш, или все търсиш подтекст, какъвто няма в случая.

Да, разбрах те, като гледам коментарите на другите потребители - признавам, всяка нова версия си е pain-in-the-ass.

М/у другото, искаш ли да ти напиша как се чете ника ми, че английският ти нещо куца, извинявай за мнението ми.

То и българския, име/прякор да пишеш с малка буква....

Пак се извинявай за тъпата ми наглост. А подтекста си го осмисли ти, ако можеш.

Айде, тъпър стига си трупал активи на чужд гръб в тая тема. То така и не се видя нищо.

LIS, Lyudmil (за 4.0): благодаря, това е много предварителна БЕТА на бъдещата Skype. Пусната е единствено с цел да може да се доразвие концепцията за удобно показване на различно по тип съдържание на едно място. Идеята не е да е на цял екран.

Може да се каже, че всички нови функции са тайна, а в тази бета №1 не са включени много от стандартните функции на 3.ХХ (споменах го по-горе).

Четворката, която виждате не е това, което ще влезе в публична употреба след време. По това спор не може да има.

Лесно се плюе, но трудно се върви напред. Идеята е повече потребители с афинитет към Skype да могат да дадат препоръки по новата работна среда. Ето тук има отворена дискусия:

1. http://share.skype.com/sites/en/2008/06/sk...or_windows.html ,

а и формуляр за отзиви:

2. http://ecustomeropinions.com/popup/survey.php?sid=518496435

Никой не е казал да ползвате четворката в този ѝ вид! Критикувайте на воля и пращайте отзиви. Инженерите решиха да пусната тази предварителна БЕТА, за да може всички нововъведения в работната среда да се правят с оглед на предпочитанията и доводите на потребителите. Предполага се, че всичко разумно ще влезе и ще се намерят приемливи решения в бъдещия окончателен интерфейс на 4.0.

Другото, което пишете не коментирам. Въпрос на лично мнение.

Нищо не разбираш от мобилната революция. И ти си бавно развиващ се, да знаеш. Как може да си помислиш, че това чудо на техниката е кичозно! Та проблема е в компа ти или в собствените ти очи... Я Филипов да ти обясни колко милиона го ползват. По статистиката на еБей разбира се

Мммда, явно прекалено дълго съм ползвал IM/Voice клиенти, поради което са ми се нарушили възприятията за цвят и форма - сигурно са разработка на военните с цел да затрият разработчиците на Skype и да го съсипят(Скайпа)!

Искам да мога да задавам статус за всеки от контактите ми както в ICQ - понякога не желая определени хора да ме безпокоят, искам лек и семпъл интерфейс, искам когато съм инкогнито и някой ми позвъни да не му дава свободно и той да разбира, че клиента ми е включен, а да му изписва че не съм на линия, искам ... :rolleyes:

Благодаря за мнението и препоръките. Мисля, че всички искаме същото. Ще минат обаче месеци, преди 4.0 да замени 3.ХХ. Мисля, че когато това се случи повечето потребители на Skype ще останат доволни, или ще открият новите неща, които тази бъдеща версия ще предложи.

За лек и семпъл се работи. За присъствието темата е дълга. Тук са засягани някои аспекти от въпроса. Аз лично (правят го и много други бетатестери, уверявам ви) отново ще настоявам за това, което и вие.

Не е еднозначен проблем да не се спирам сега. Благодаря! Иначе за военните не знам нищо, но щом така мислите, добре.

ПП Нека всеки, който има какво да препоръча и забележи да бъде така добър на някой от споменатите езици да вземе отношение. Версията е пусната така, за да може да се съберат повече отзиви какво искат/не искат потребителите. Но разбира се пълно 100% покритие с очаквания и възможности в коя да е версия не бива да се очаква. Все пак всички се учим от грешките си. Skype не е изключение.

Skype™ 4.0.0.145 за Windows БЕТА

vista_cert_badge.png || Изтегляне на версията || Списък с изменения (на английски)

Внимание, това е много предварителна версия!!! Препоръчва се да инсталирате в отделен път, или да резервирате вашите данни. Инсталира се безпроблемно в/у по-стара версия (3.ХХ), но е добре да се подсигурите. Върху нея може да се инсталира 3,8, но аз ви препоръчвам, ако само искате да я разгледате да я инсталирате първо в отделна папка. Имайте предвид обаче, че при премахването ѝ трябва да изберете запазване на хронологията и на другите записи, тъй като 3.ХХ и 4.00 БЕТА ползват общо вашата профилна папка... Не е препоръчително да пускате двете версии едновременно!!!

Ползвайте този ключ за инсталиране в различен път:

SkypeBeta.exe  /datapath:"C:\myskypedatafolder\"

Много от познатите функции все още не са прехвърлени, затова липсват. Вижте в списъка с изменения кои точно.

Приятно използване!features_40b_illustration.png

Дали ще сменят дизайна на тази версия 4.х.х. ? Много е объркан този скайп..

Иначе за военните не знам нищо, но щом така мислите, добре.

Е, не приемай всяко мнение буквално и сериозно де - майтап да става.

Моите предпочитания са Скайп да е нещо средно между Miranda и Gtalk - тогава бих го ползвал с удоволствие. Сега го правя по принуда, заради доста мои познати които са под влияние на модата Скайп и не щат и да чуят за друго, макар че доста от тях дори нямат и микрофон и никога не са ползвали voice функцията. Мразя и това че ми се настанява в браузъра без да пита, а имах проблем с 3.6 под Vista x64 но в 3.8 е коригиран - поне при мен работи.

Lyudmile, благодаря отново!

Предпочитанията за работната среда („дизайн“) са най-различни и едва ли може да се угоди на всекиго. Вероятно бъдещият интерфейс ще предлага много повече възможности за персонализиране. Вероятно.

За принудата също не знам. Аз лично не държа и не ползвам нищо, с което не съм съгласен, но напълно разбирам тези потребители на Skype, които са свикнали с други програми, или с други идеологии и ползват Skype, заради останалите. Правят го за приятелите си, или не са достатъчно последователни в убежденията си. Но познавам и хора, които категорично отказват да ползват каквито и да е програми за комуникация. Не само Skype. Всички. Но не може да се угоди на всеки, а и това не е целта.

За модата... Нека кажа, че така си го обясняват несъгласните със Skype, които кой знае защо търсят да открият в нея чертите и прилики с други програми. !? Мисля, че не е мода. Все едно да кажем за браузърите, че тези, които ползват ФФ, или ИЕ7 следват мода, съответно на едното, или другото. Това, че някой няма микрофон, а пък имал Skype не е довод, защото общуването не се изчерпва с разговорите. Те пишат, или ползват други функции.

Ясно е, че добавката за ИЕ и разширението за ФФ, както и Диспечерът на екстри, се настаняват, както се изразявате „без да питат“, САМО при тези, които инсталират автоматично, без да четат и да видят, че долу вляво на първия екран на инсталатора има бутон „Настройки“, от където се избира какво да бъде качено. Всичко е под контрола на потребителя, но не всеки чете и избира да инсталира под свой контрол. И когато се избират настройки за инсталиране по подразбиране, потребителят СЕ ОТКАЗВА от контрола върху функциите, които се качват. Защо тогава ТОЙ се сърди, че нямал избор? !? Ясно ми е, че на всеки не може да се угоди...

Да, за 3.8 се оправиха много проблеми с Vista. За мен също е по-добрата версия.

ПП Надявам се по този начин да отговарям и на GetFun. Относно „дизайна“, т.е. ГПИ. --> „По вкус и цвят приятели няма.“ гласи един израз на руски...

Lyudmile, благодаря отново!

Предпочитанията за работната среда („дизайн") са най-различни и едва ли може да се угоди на всекиго. Вероятно бъдещият интерфейс ще предлага много повече възможности за персонализиране. Вероятно.

<snip>

ПП Надявам се по този начин да отговарям и на GetFun. Относно „дизайна", т.е. ГПИ. --> „По вкус и цвят приятели няма." гласи един израз на руски...

zmeYpc, мисля си че от скайп трябва да се замислят СЕРИОЗНО за персонализирането на програмата, защото например аз предпочитам семпъл интерфест, без скачащи и мигащи прозорци и екранчета, с минимално копичество надписи и бутони на екрана. И един по шарен и раздвижен интерфейс може да ме откаже от ползването на софтуера. Освен това в бизнес среда подобни "екстри" могат да имат по-скоро отрицателен ефект.

П.П. А израза за вкуса и приятеля е латински (но не знам как е на този език :-)

За мен версийте над 2.5 са прекалено кичозни и се харесват на хора, който току-що сядат на PC (новаците). Аз съм старо куче и не ми трябват глезотий. Даже тази версия има и предимство ("bug" хе-хе) - контактите ако имат камера и са "Инкогнито", ми показва камерата им и разбирам, че са на компютъра под Инкогнито.

Между другото, свалял съм и най-новия Skype, но винаги се връщам към този, в новия Skype не мога да се ориентирам, много e тежък и претрупан. Близо 2.5 год карам с този Skype.

За мен това е най-добрата версия на Skype, и винаги ще бъде:

1013080_orig.jpg

capnemo, ние сме на едно мнение с теб :-), тази версия няма никакви изкачащи прозорци, нито начална страница, и други куп непотребни неща, които се стартират със Skype.

Редактирано от needsleep (преглед на промените)

Добре разбрах. Въпреки, че в 3.8 всички тези неща могат:

1. Да не се инсталират.

2. Да се спрат.

3. Да се забрани показване на икони, преградки и мн. др. неща.

Така, че като се настрои 3.8 става доста компактна. Компактни са и 2-ката за линукс и 2.7 за мак.

Даже тази за Мак е може би с най-добре организираната работна среда. Но това си е мое мнение.

Но най-важното е, че Skype работи и помага на хората да се свързват с близки и познати. Всеки сам може да си настрои неговата версия, както му е удобно. Аз очаквам, както спомена капитана, че бъдещата 4.ХХ ще позволява потребителско персонализиране в много по-голяма степен.

Иначе в тази бета 1 на 4.0 няма много от бъдещите режими и функции. Според мен е безсмислено да се сравява бета1 с предишни версии по отношение на претрупаност/непретрупаност. Както казах това е опит да се сложи всичко на едно място без куп уведомяващи прозорци и изкачащи такива и да се помисли как всичко да е удобно, както в публичната 3.8.

За старите кучета също разбрах: те искат да си ползват нещо старо. Ами да ползват!

Пак разбрах и за израза, който на руски е: „На вкус, на цвет – товарищей нет“.

Знам че от руски е навлязъл в нашия език. Дали има латинска не знам, но щом твърдиш да приемем, че има.

За мен версийте над 2.5 са прекалено кичозни и се харесват на хора, който току-що сядат на PC (новаците). Аз съм старо куче и не ми трябват глезотий.

Tiens donc, en tant qu'expert tu aimes être relay node alors ???

У францата нема ли за тебе френски logiciels да си общувате посредством него на местна почва?

Да се цупиш отностно външния вид на Скайпи си е чист опит за отвличане на вниманието от проблема на П2П същноста му.

Тук (в нарочната тема) цитирам един от бащите на протокола SIP – Brough Turner какво мисли той за п2п, за Skype и за новата работна група на IETF под името p2psip. Като прочетеш източниците ще се убедиш, че притесненията ти са безпочвени, а опасенията ти за отвличане на внимание – неоснователни. Айде, по-весело!

http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...mp;#entry967667

Не знам линковете за снимките а ги изтрих затова показвам там темата първия ми пост какъв ми е проблема надявам се това да не ви пречи !?

Ако можете да ми помогнете :P

Редактирано от Swuifti (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.