Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Skype - въпроси и проблеми при използването - част 2

Featured Replies

...

Радвам се, че ми отговори. Ето от мен информацията, защото аз нямам представа от какво е. За първи път ми се случва подобен проблем на различни компютри с различни ОС. Единственото, което не съм пробвал е от чужд акаунт да свързвам към myspace, но от моя е невъзможно - пробвал съм също и с две различни потребителски имена в myspace, но без резултат

Няма проблеми, поздрави за Виста с български интерфейс! Аз обаче съм с XP с български езиков пакет, но не е същото. Значи има разминаване (не са еднакви условията), затова ще гледам да сигнализирам в понеделник инженерите и да ги помоля да погледнат екраните. Най-рано вечерта ще знам нещо повече. Чаках да пишете, за да се върна към 4.0 бета.

Моля, ако някой друг е с 3.8.0.139, Vista с BG MUI и има профил в MySpace също да пробва и да публикува екрани в случай на проблем.

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 362,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• трябва да разрешиш активно съдържание (ActiveX) да се инсталира

Публикувани изображения

...

Но много ми е интересно как така доброволно от Скайп ще да са съгласни потребителя да може да понижава умишлено качеството на звука преминавайки от Wide Band кодек на стандартен.

...

На едни американци им трябваше цяла година и половина да се заяждам във всеки удобен случай на форума им относно реда на избор на кодеците до като най-накрая тихомълком го промениха да е първо iLBC и после G.711.

Невероятно, но факт! Без оглед на подтекстове и упреци в каквото и да е инженерите на Skype са го направили възможно. И не само са направили това, но и динамично да се ползват/превключват кодеците по време на разговор с оглед на натоварването и възможностите на участниците. Последното работи най-оптимално с последните публични варианти на 3.8, както и с последните публични версии за Mac OS X и Linux. Съвременното поколение на ЗБ на Skype е платформено независимо. Мисля, че ще се съгласиш, че това е отлично постижение. За съжаление не мога да публикувам параметрите за всички кодеци; ще се наложи да потърсиш материала в Skype Garage, който дава пример с някои кодеци от публично известните по време на 3.2.

От въвеждането на новата ЗБ на Skype първо поколение по времето на версия 3.2 за Windows и 2.6 за Mac OS X днес последното поколение на ЗБ, вградено в 3.8.0.139 съдържа кодеци и модули, за които не се знае много. ISAC, ILBC бяха по времето на 3.2 кодеци, идващи изцяло от компанията Global IP Sound. Всички конкуренти на Skype се изпотрепаха да слагат тия кодеци; още тогава те бяха аут от играта. Както ще видиш от правната информация към 3.5.0.ХХХ тези кодеци не се споменават. Значи 3.2 е последната версия на Skype, която ги ползва; дори и да са маркирани така в 3.8 те нямат нищо общо с GIPS, защото са пренаписани от нула и са 100% собственост на Skype. Отделно Skype ползва други собствени кодеци, чиито наименования ще спестя. Само за твоя информация ще спомена, че без другите си модули и компоненти към времето на версия 3.2, поддържаните кодеци са били 12. Потърси в Skype Garage, може би стои все още материала, който описва как в config.xml може да се зададе използване на постоянен кодек по подразбиране. Естествено едва ли са записали параметрите за всички, но модификациите на g711 присъстваха. Ако го няма материала, търси/пиши във форума на Skype. Имаше теми по въпроса.

Мисля, че дори тези скромни факти обясняват защо на нови машини с бърз интернет е ДОБРЕ да се ползва последната публична версия на Skype.

ПП В никакъв случай това няма да сработи с 2.5.

Редактирано от zmeYpc (преглед на промените)

zmeYpc виждам че си разбирач :sobbing: били ми отговорил ако знаеш на поста по горе мерси предварително

sandr1n1o, не знам, но вероятно се ползва Character map (Таблица на знаците). Не знам.

sandr1n1o, не знам, но вероятно се ползва Character map (Таблица на знаците). Не знам.

мерси се пак

Здравей! Обръщам се към теб, защото имам нужда от помощ по проблем, свързан и със Скайп. Бях пуснал самостоятелна тема, но ми беше затворена, защото модераторът я прецени като скайпска - не е точно такава, защото касае по-скоро микрофона, отколкото засегнатите от функционирането му програми... Но няма значение. Работата е там, че през скайп или Voip Buster Pro аз чувам какво ми казват, но мен не ме чуват. Ето ми конфигурацията:

post-121992-1214780038_thumb.jpg

Бих проверил дали не съм си mute-нал микрофона някак, но не знам как във вистата се отива при звуковите настройки. Това е третата тема, в която пиша за проблема си, ама няма място за отчайване. Пък и не искам и занапред да давам по 20 евро за разговор до България... Дописане!

Здравей! Обръщам се към теб, защото имам нужда от помощ по проблем, свързан и със Скайп. Бях пуснал самостоятелна тема, но ми беше затворена, защото модераторът я прецени като скайпска - не е точно такава, защото касае по-скоро микрофона, отколкото засегнатите от функционирането му програми... Но няма значение. Работата е там, че през скайп или Voip Buster Pro аз чувам какво ми казват, но мен не ме чуват. Ето ми конфигурацията:

post-121992-1214780038_thumb.jpg

Бих проверил дали не съм си mute-нал микрофона някак, но не знам как във вистата се отива при звуковите настройки. Това е третата тема, в която пиша за проблема си, ама няма място за отчайване. Пък и не искам и занапред да давам по 20 евро за разговор до България... Дописане!

При теб проблема е сложен трябва да го види разбирач. Сам и да ти обясним няма да се оправиш

П.П. ...тази картинка нищо не ми помага и в случая е безполезна

Редактирано от Mladenec (преглед на промените)

corbin, щом се проваляте на теста (тест-разговор), и щом не записвате звук от външна програма вашият проблем вероятно е в ОС (настройки или др. приложение), или в драйверите. Като първа стъпка си осигурете качествен микрофон, за който е сигурно, че работи. Като втора стъпка ми пишете днес; представете се с име и фамилия и ще видим. Но нищо не мога да обещая, защото дистанционната помощ е много трудна в такива случаи, както Младенец ви посъветва. Най-добре поканете приятел/специалист на място да погледне.

здравейте

искам да попитам ,защо като поискам кода да ми бъде пратен ми дава да пиша нов и чак тогава да влезна.

може ли като поискам паролата ,там на забравена парола дето пише да ми пратят в момента паролата която е а не на ново да я пиша

здравейте

искам да попитам ,защо като поискам кода да ми бъде пратен ми дава да пиша нов и чак тогава да влезна.

може ли като поискам паролата ,там на забравена парола дето пише да ми пратят в момента паролата която е а не на ново да я пиша

Вероятно не, защото от гледна точка на сигурността никой не пази паролите във вид, който може да бъде разчетен, а се пази хеш. За това те генерират нова парола и хеш и ви ги пращат

Абе хора имам проблем с тоя скайп. Значи от вчера взе да ми изписва като отворя скайпа "corrupt file" - skypepm.exe -2BC7DD5C. И ми пише : Please run the chkdsk utility. Какво ли не пробвах и пак не става. Давайте идеи.

Абе хора имам проблем с тоя скайп. Значи от вчера взе да ми изписва като отворя скайпа "corrupt file" - skypepm.exe -2BC7DD5C. И ми пише : Please run the chkdsk utility. Какво ли не пробвах и пак не става. Давайте идеи.

А стартира ли chkdsk и как. И пробва ли да деинсталираш скайп и да го инсталираш пак?

А стартира ли chkdsk и как. И пробва ли да деинсталираш скайп и да го инсталираш пак?

Значи: Не съм много сигурен какво точно е това, а колкото до деинсталиране да. Пробвах и с различни версии - без ефект.

Значи: Не съм много сигурен какво точно е това, а колкото до деинсталиране да. Пробвах и с различни версии - без ефект.

Ами стартирай го, но преди това пусни един хелп за да видиш опциите му, защото ако файловата система е заета (както предполагам) можеш да пренасочиш пускането му при следващия старт

Значи стартирах CHKDSK, рестартирах компютъра, но пак има проблем.

Значи стартирах CHKDSK, рестартирах компютъра, но пак има проблем.

Прочете ли хелпа? изпълни ли това:

chkdsk c: /F

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

Прочете ли хелпа?

В смисъл? Ако може да ви намеря по ICQ че имам 1 въпросче ще е много добре. :speak:

Има ли начин да скрия контакт детайлите си от някой, който е в контакт листа и не го искам вече ? (Т.е., да не вижда снимката и съобщението до снимката)

Редактирано от needsleep (преглед на промените)

Има ли начин да скрия контакт детайлите си от някой, който е в контакт листа и не го искам вече ? (Т.е., да не вижда снимката и съобщението до снимката)

1. Блокиране без изтриване от списъка. Ще вижда последните кеширани при него ваш аватар и настроение.

2. Премахване от списъка и добавяне по негова заяка за пълномощно, но с избиране на изрична настройка да не вижда вашия статус от диалога за упълномощаване. В този случай ще вижда вашия аватар и вероятно настроението. Не съм пробвал този сценарий скоро и не мога да съм сигурен.

А не е ли по-добре просто да го изтриете? В крайна сметка не виждам какво му е притеснителното.

Редактирано от zmeYpc (преглед на промените)

Качих новата версия и се питам

Каде отиде опцията Allow Skype to modify my firewall settings ???

Не мога да я намеря а не искам да ми модифицира Виндовс стената защото сам си я настроил както аз искам

Къде отиде опцията Allow Skype to modify my firewall settings ???

Не мога да я намеря а не искам да ми модифицира Виндовс стената защото сам си я настроил както аз искам

Тази функция е премахната от 3.8.
Тази функция е премахната от 3.8.

Кво значи тва че вече няма нужда да модифицира стената ми или че сам се оправя. Понеже в нашта ланка ми бърникат много в компа за тва питам

Кво значи тва че вече няма нужда да модифицира стената ми или че сам се оправя. Понеже в нашта ланка ми бърникат много в компа за тва питам

Пренастрой си защитната стена. Или я смени с нещо по-сериозно

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.